Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaslar bana da carsamba gunu serklaj yapildi,iki gun hastanede yattim dun eve geldim dinleniyorum simdi.Fakat hala adet sancisi gibi agrilarim oluyor,erken dogum sancisi diye cok korkuyorum.Aranizda bu islem sonrasi bu tarz agri duyan oldu mu ve ne kadar surede gecti,cevaplarsaniz cok memnun olurum.

canım çook geçmiş olsun. inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alacaksın. doktor kasılmalar için ilaç verdimi canım. birde dikişi nerde yaptılar, ne kadar aldılar canım.

Sofikacım.Bence doktoruna haber ver doktorunla konuş.Hiç bir şey ihmale gelmez.Çok basit bir şey de olabilir.En azından rahatlamış olursun...

merhabalar arkadaşlar bende 13.haftada serklaj oldum ve sonrasında devamlı yatış verdi doktorum rahim ağzım pek sağlıklı değilmiş bende yatıyorum ama arada kasıklarımda ağrılar oluyor korkuyorum doktor normal diyor belimde çok ağrıyor oda rahimim arkaya yakınmış o yüzden ağrıyormuş büyüdükçe bel ağrın kalmıcak diyor işte insan geçmişte kötü bir tecrübe yaşayınca korkuyor malesef allahım hepimizin yardımcısı olsun bebeklerimiz noksansız kusursuz sağlıkklı sıhhatli hayırlı bir şekilde vakti zamanında kucaımıza almayı nasip etsin

cok tesekkur ederim arkadaslar.Doktorum fazla aciklama yapmadi aslinda.Bu islem rahim icin buyuk bir tramvadir,agri olmasi normal dedi.Ben forumda diger arkadaslarin hemen islerine geri donmus agri sizi pek hissetmemis olmasi dolayisiyla acaba bende mi sorun var diye korktum.Kasilma olmasin diye ilac zaten gebeligimin basindan beri iciyorum,ekstra hic bi sey vermedi.Bugun islemden sonra 4.gun ve agrilar nispeten azaldi cok sukur,insallah sorunsuz olur bundan sonrasi.
Samyeli,su anda Turkiye'de bulunmuyorum ve islem ucretsiz yapildi,Turkiye'de nerde nasil kaca yaparlar hic bir fikrim yok,baska arkadaslar umarim yardimci olur sana bu konuda.
Canzi gecmis olsun,insallah bebelerimizi sag saglim ve dedigin gibi vakitleri gelince kucaklarimiza aliriz.

merhaba

bende geçen hafta serklaj oldum...

uyumam uyanmam toplamda 40 dakika sürdü

uyandığımda adet sancısı gibi sancılarım oldu

4. günde kanamam olunca korkup dr gittik tekrardan. dikiş yerlerinden gelmiş bebekler iyiydi şükür..

progestan ve magnezyum kullanıyorum.

şimdi işe başladım....

arkadaşlar bu benim ikinci hamileligim ilk bebegimi 16 haftalık hamileyken kaybettim.Bu hamileliğimde 17 haftada serklaj oldum simdi 21. haftadayım sureklı yatak istirahati verdi doktorum,bende işlemden sonra ağrı çok olmadı ama erken doğum riskim cok yuksek cunku rahim agzım acık bebegi tek tutan sey dikis maalesef yatıyorum ve bekliyorum ve de dua ediyorum cunku artık yapacak birsey kalmadı.ınternette arastırırken aslan pencesı dıye bır bıtkı buldum dusuk rıskı ıcın cok faydalıymıs rahim kaslarını kuvvetlendiriyormus,doktorum kullanabilirsin dedi sizde istersenız doktorlarınıza danısın .Allah hepimizin yardımısı olsun.

kızlar önce Allah sonra istirahat edeceksiniz başka yolu yok bol bol su ve stres yapmayacaksınız
hepinize geçmiş olsun ...

arkadaşım aslan pençesini nasıl kullunıyorsun anlatırmısın

çok sağol canım sanada geçmiş olsun benimde işlem sonrası hiç ağrım olmadı kanamam bir hafta sürdü ama akıntı tarzında canım senin işlemin biraz geç olmuş o yüzden ağrın daha fazla olmuş olabilir rahimin daha büyük olduğu için ben istanbul medipol hastanesinde yaptırdım 1200 tl tuttu

evet canzi benim 16 haftada yapildigi icin belki biraz daha fazla agrim oldu.Aslinda agri sizi hic umrumda degil,bizlerin telas yapma sebebi bebeklerimiz,Allah yardimcimiz olsun

kızlar ben artık siteye giremicem
acil taşınma işi çıktı yeni eve şimdilik net almıyacaz
eğer sağ salim doğum yaparsam annemlere gittiğimde size haber veririm
herkese hayırlı doğumlar

kızlar bişey var aklıma takılan;laparoskopi ameliyatımdan sonra doktorum bana rahim ağzı gereğinden kısa hamile kaldığında serklaj yapmamız gerekecek demişti..12.haftalık muayenede rahim ağzı ayet normel cıktı (başka dr görmüştü) şimdi asıl kendi dokorum galiba bu cuma gününe gün verecek serklaj için ,sizce yapması herşey yolundayken şimdilik normalmi???

bana da 12 haftalikken baska bir doktor hersey normal,rahminde de hic bir aciklik yok demisti,gerek kalmayabilir demisti ama yine de emin olamayip beni baska bir uzman doktora yonlendirdi.Sonucta yapilmasina karar verildi onceden gecirdigim rahim ameliyati yuzunden.Bir doktorun daha fikrini al istersen,insallah hersey yolunda gider.

canım doktorun çalışmaya devam mı dedi.

samyelicim masa başı işim. wc dışında kalkmıyorum

1 hafta rapor verdi sadece.. devam edebilirsin işe dedi

bende açılma yok önlem amaçlı serklajdı benimkisi

ssk karşıladı kızlar işlemin %70 ini

%30 fark ödedim 115 lira özel hastanede yaptırdım kendi drum yaptı

arkadaşlar merhaba bende 15 aralıkta rahim ağzı yetmezliğinden 23. hftada bebeğimi kaybettim, kontrole gittim doktor her şey normal umurtalıklar çok iyi 3 ay bekle yeter dedi,birdahakinde 11.haftada dikiş atarız bir hafta yatar sonra çalışırsın dedi ama ben korkuyorum çünkü çalışırken sürekli ayaktayım ve merdiven inip çikıyorum hep.bana sürekli yatmam gereklii gibi gelmişti.
bide oğluşum var 6 yaşında artık sabrı kalmadı kardeş konusunda, çok istiyo ,tabi bende çok istiyorum bu ay artık korunmayıp denesem çok mu erken olur sizce çok kararsızım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…