Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bu arada bende kaybettiği bebeğimde serklaj denendi ama geç kalınmıştı antalya medicalparkta ücret 1000 ytl idi sağlık güvencem olmasına rağmen.

benimde ilk çocuğum 35 haftada doğmuştu hiç problem olmamıştı aynen tanı konulmadığı için2. gebeliğimde26hafta 3 günlük erken doğum yaptım küvezde 3 gün yaşadı 1130 gr doğmuştu şimdi tekrar 9 aydır deniyoruz ama psikolojim bozuldundan kalamıyorum

canım aynı şeyleri yaşamışız ama bence seninki daha zor ben hiç görmedşm sesini duymadım koklamadım galiba daha çabuk atlattım aslında kilosuda iyiymiş benimki 650 gr dı yaşasada çok zordu,hakkımızda hayırlısı ben daha korunmayı bırakmadım hamile kalacağım zamana göre doğum tarihine bakıyorum sanki hemen olurmuş gibş,baksana bi çok kişide gördüm olmuyormuş hemen,hiç düşünmeyeyim tarih falan deneyeyim o zaman bende,inşallah seninde olur artıkd acın biraza olsun hafifler.

aramıza yeni katılan arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun .allah sabır ve sağlıkla bebişler versin inş.

edacım nasılsın hamileliğin nasıl gidiyor kacıncı haftadasın yazılarının arasını cok acma canım merakımdasın.güzel haberlerle inş.

kızlar yeni serklaj olacak arkadaşlar için söylüyorum hiç korkulacak bşey yokmuş..Allaha şükür iyi gecti sanırım 2gün kanama oldu okadar ..ben cok korkuyordum hiçç çekinmesinler..
sorum ise şu ;dikişleri alırkende narkoz yiyecekmiyiz acabaa??

selam kızlar

edamecrin nerdesin cnm

hergün girip yazmasamda biliyorsunuz yakın takibimdesiniz merak ediyorum

ceee eee deyip çıkın olurmu

merhaba kılar ne zamndır takip edemedim aramıza yeni katılan arkşlar olmuş kaybettiği bebekler için Allah' tan sabır diliyorum.. Rabbim sağlıkla geçireceğiniz gebelikler nasip etsin.
benim oğlum çok hasta o yüzden giremedim ... geçmişe de bakamıyorum eda nasıl umarım iyidir..
bircan ve fizere ne oldu bu arda

Amin cnm Allah razı olsun... Öksürük aşırı bronşları tıkanmış öksürürken nefessiz kalıyo arada bugün biraz daha iyi gibiyiz ama öksürük hırıltı iştahsızlık geçmedi hafiff neşemiz geldi gibi. bizde seni öptk teyzesi

salihasçım mumudihabacım yağmurcancım
iyim arkadaşlar çok şükür
bu hafta 30 u dolurucaz inşallah
hep yatıyorum
çok daraldım ama şükrediyorum
inşallah 40 a görelim

aslında hergün giriyorum topiğe
ama kimse yok ki
günlerce yeni bir şey yazılmadı

yağmurcancım tosunumuz en kısa sürede iyileşecek inşallah
sen hiç üzme kendini annesi

mumudihabacım sende bir yenilik var mı canım

sevindim edacım 30 gördük ya çok şükür 36 dan sonra artık yavaş yavaş kalkarsın bende bunalıma girmiştim ama hepsi geçiyo hele bi doğsun sen o zaman gör :)) seni nasıl yoracak :)))
sağlıklı olsunlarda yorsunlar ben yaramaz diye kızıyodum günlerdir hasta yaramaz olsun hasta olmasın diyorum ...
mumu sen neler yapıyosun cnm ?

Arkadaşlar merhabalar
Benim de rahmimde septum(perde) vardı.Ameliyat oldum .Ve sonrasında tüp bebkle hamile kaldım.Ama 17.haftada rahim ağzı yetmezliği nedeni ile bebeğimi kaybettim.Birdahaki deneme de rahim dikilecekmiş.
Benzer şekilde yaşayıp ta (septum ,sonra da rahim ağzı dikimi v. b.) çocuğunu sağ salim kucağına alan var değil mi?Deneyimleriniz nasıldı?Paylaşırmısınız?
Anlayacağınız biraz moral bulmak istiyorum.
Bir de sürekli yattınız mı?
Sevgili edamecrin senin adına da çok sevindim.ınşallah hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın.

Son düzenleme:
arkadaslar bende yarın 23. haftama giricem inşallah, her hafta doktora gidiyorum,gecen hafta gittigimde sanırım calısmana ızın verebılırım rahim acık fakat dıkıslerınde kısalma yok cok ıyı tuttu dedı cumartesı gunu bellı olacak fakat kafam okadar karısık kı calısırsam bırsey olur mu normalde gunde 1 2 saat dolasmama ızın verdı ve zaten ıstede sureklı oturuyorum benım gıbı serklaj olupta sonra calısmaya baslayan var mı,bır de cok sıvı sarı renklı akıntım var her geldıgınde suyum mu gelıyor dıye turnusol kagıdı ıle bakıyorum allaha sukur sımdıye kadar bunu yasamadım ınsallahta yasamam ne olur yazın arkadaslar umuda o kadar ıhtıyacım var kı anlatamam,hepimiz icin dua edicem bugun kımse bu tedırgınlıgı panıgı ve hayal kırıklıgını yasamasın

canım bende yatıyorum canım çalışmama izin vermedi hatta açılma alanda yok allaha şükürle olsun senin açıklıkta varmış canım o yüzden riske atma derim ben zaten heyet raporu alabiliyorsun rahim ağzı yetmezliği nedeni ile çıkart bence acaba diye soru işaretin kalmasın kafanda derim ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor canım oturmakta çok faydalı değil en güzeli yatmak canım

canım ne güzel maşallah senin adına herşeyin yolunda olmasına çok sevindim canım benim doktorumda 28 i bir görsek sonrası daha kolay olacak inşallah dyor bakalım allahım hepimize vaktinde sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahh

canım çok geçmiş olsun biran önce toparlar yine yaramazlığına geri döner inşallah

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar allahım bize bu zorlu yolda yardım etsin ve sonunu hayırlı kılsın inşallah bebişlerimiz sağlıklı noksansız kusursuz ve vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin

merhaba

bende 13. haftada serklaj oldum

1 haftalık rapor verdi

şuan işlem gerçekleşeli 3. haftadayım ve çalışıyorum

şimdilik sorun yok benim açılmam yoktu önlem amaçlı yapıldı

haftaya kontrolüm var eğer gerek görürse rapor verir herhalde.. bende bazen endişeleniyorum. serklaj geçirenler hep yatıyor ama bana hiç yatacaksın demedi.....

bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…