Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba bende aranıza yeni katıldım.tüp bebekle 18 haftalık ikiz gebeliğim var.17.haftamda rahim ağzında açılma olmadan doktorum karnıma yukarıdan baskı yaptıında açılma olduğununu fark edince seklaj yaptı.10 gün istirahat verdi sonra çalışabilirsin dedi benim gibi olan çalışıp bebeğini kucağına alan varmı.sizce ne yapmalıyız.fatoş hanım sizede dr unuz çalışabilirsiniz demiş okudum ama benim kafam çok karışık.çok korkuyorum.

Son düzenleme:
debacım sanırım senin kendılıgınden acılma olmadıgından calısmana ızın vermıs fatos hanım gıbı onlem amaclı,benım bebegımı tutan tek sey rahım cıkısındakı dıkıs
bence korkacak bısey yok doktorun en dogru kararı vermıstır zaten karnına baskı yapıp acılma var mı yok mu dıye kontrol eden bır doktor zaten yeterınce tıtızdır
benım ılk bebegım 16.haftada bır kere bıle vajınal ultrasonla rahımde acılma var mı yok mu dıye kontrol etmeyen ısı tamamen paraya dokmus bır doktor yuzunden ve de benım tecrubesızlıgımden pısı pısıne gıttı allahtan sımdıkı doktorum ınanılmaz ozenlı ...

third umarım bır sonrakı hamılelıgın cok guzel gecer kı 12 haftada onlem amaclı yapılan serklajlar %90 hamılelıgı mıada erdırıyor,maalesef bızımkı gıbı acıl yapılan serklajlar risk tasıyor dusunun doktorum bana 28. haftaya bır gelebılsek dıyor ondan sonrası cepte
benım gıbı aynı kaygıları yasayan tum arkadaslarım hepımız sag salım bebeklerımıze kavusalım pozıtıf dusunelım pozıtıf olsun hersey ıyı olacak

:sm_confused:
canzıcım cok dogru soyluyorsun bakalım doktor cumartesı ne soyleyecek psıkolojık olarak ıyı oldugumu bılmeye ıhtıyacım var

arkadasım ne kadar yazmasamda seni takip ediyorum, supersin bak 30.ncu haftaları gordun canım,darısı başımıza inşallh .

mrb arkadaşlar hatırlarsanız gebeliğin 20. haftasında rahim ağzı boyu 2,5 cm ve 2 cm de rahimde hunileşme görülmüştü. Yüklü bir progestron tedavisi görürüyorum. 23. haftada rahim ağzı 2,3 cm hunileşmede 2 cm görüldü. Dr um kısalmanın süratli gelişmediğini söyledi ve ilaçlarımı artırdı.

Bugünkü kontrolde dikişin olmayacağını doğumu ballatabileceğini söyledi. Kasılmalarım yatakta sağdan sola dönerken dizimi çekerken hatta pijamam 2 kat olup karnıma değince bile oluyor kimi gün sakin geçerken bazen en ufak şey kasılma yapıyor. Dr bu kadar ilaca bu ağrı ve kasılmaların olmaması gerektiğini hatta benim gibi bir hastayı kitapta bil görmediğini söyledi.

ılaçalrım dahada artmıyor karaciğerin bozulacak hergün bir avuç ilaçla dedi. Ciğer geliştirici iğneyei sanırım 26. haftada yaptırmaya başlıycakmışım . Moralim çok bozuk

celestone iğne piyasada yokmış onun yerine eşdeğeri olan diprospan varmış tabi buda artık piyasada kalmamış eczacının elinde 2 tane kalmış aldım hemen bu ilaç hakkında bilginiz varmı

arkadaslar serklaj sonrasi enfeksiyon riskimiz cok artiyor,sonucta orda yabanci bir madde var.Sizden ne siklikla suruntu alinip test ediliyor mantar ve enfeksiyon icin,farkli sitelerde farkli seyler okuyrum.

bizde 29 u bitirdik hala hayal gibi geliyor ama öyle şimdi gözüm 33 de
dr ondan önce doğum olursa fakülteye göndereceğini söyledi ondan korkumdan 33 ü bi geçirseydik diyorum şimdi de

Kızlar hiç ümidinizi yitirmeyin.Benim dikişe hiç inancım yoktu açıkçası.Ama çok şükür 30 u bitirdik bizde.Bence dinlenmek çok önemli.Doktorlar zaten ne yapılması gerektiğini söylüyor.Çok endişelenmeden bu dönemi atlatmaya çalışın.Bende artık 37 yi görsem diyorum.Hepimiz inşallah sağlıcakla bebeklerimizi alırız.BıRCANCIM arada topiğe böyle uğra. Birde LıYADORA yı çok merak ediyorum

allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah bebişlerimizi bu sefer sağlıcakla kucağımıza alacağız yüce mevlam bunu bizden esirgemez inşallah gerçekten dikiş ve dinlenme allahın izni ile ile iyi geliyor

arkadaslar serklaj sonrasi enfeksiyon riskimiz cok artiyor,sonucta orda yabanci bir madde var.Sizden ne siklikla suruntu alinip test ediliyor mantar ve enfeksiyon icin,farkli sitelerde farkli seyler okuyrum.

benden hiç alınmadı ama bana doktorum numis med verdi devamlı yıkıyorum onla lavabo sonrası ve her gün çamaşırmı değiştiriyorum şuana kadar hiç bir sıkıntım olmadı allaha şükür

benden hiç alınmadı ama bana doktorum numis med verdi devamlı yıkıyorum onla lavabo sonrası ve her gün çamaşırmı değiştiriyorum şuana kadar hiç bir sıkıntım olmadı allaha şükür

insallah sonuna kadar da hic bi sikintimiz olmaz.Bende benzer bir losyonla yikiyorum ve camasirimi cok sik degistiriyorum,bazen gunde 2 defa ama yine de hafif bir kasintim var.Bunun normal olmadigindan eminim,buyuk ihtimalle yine mantar nuksetti.Yakinda kontrolum var bakalim kendi doktorum ne diycek.

merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize çok geçmiş olsun diyorum. Ben de servikal yetmezlik nedeniyle 3 kez erken doğum yaptım ve bunun son ikisinde serklaj yapılmıştı. İlkini 18. haftada kaybettim, ikinci 19.haftada ve sonuncusu 25. haftada doğdu ve çok şükür yaşıyor. Aranızda farklı bir yöntem deneyen veya duyan var mı? bir dahaki hamileliğimde abdominal serklaj düşünüyorum, yaptıran var mı? Hepinize bebeklerinizle uzun ömür diliyorum...

selam kızlar
gecen sene bu günlerde izmir yolcusuydum.19 martta serkilajım olmuştu.şimdi kızım altı aylık oldu neredeyse.çok şükür.........zaman ne cabuk gecti diyicem ama hamileliğimi düşününce saatleri sayardım.ama şükür tüm hamile arkadaşlar sizlere ümit olsun istedim bu yazdıklarım inş.hepiniz sağlıkla kucaklarsınız bebişlerinizi.

aynen salihascım saatleri sayardım resmen zaman geçsin diye inanmasınız uykum olmasa bile zorla uyurdum çok şükür bizde 4.5 aylık olduk.. Rabbim tüm arkadaşlarıma nasip etsin

aynen salihascım saatleri sayardım resmen zaman geçsin diye inanmasınız uykum olmasa bile zorla uyurdum çok şükür bizde 4.5 aylık olduk.. Rabbim tüm arkadaşlarıma nasip etsin

ne güzel ikinizede allahım sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin allahım bizleride sıkıntıda koymasın sağlıcakla noksansız kusursuz hayırlı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
birde serklaj olalı 1,5 ay oldu ama benim şimdi bir kaç gündür vajinada sızlama ve ağrı oluyor acaba dikişten dolayımıdır diyorum bilgisi olan yada aynısı olan varmı

canım mantar enfeksiyonunu ihmal etme çünkü hamilelikte kesinlikle enfeksiyonlar erken doğum riski zaten bizim rahim ağzından dolayı öyle bir riskimiz var birde o eklenmesin mutlaka tedavi ettir canım sonra daha çok ilerliyor ve fitil falanda çare olmuyor benim ilk erken doğumumda vardı çok çekmiştim canım geçmiş olsun

canzicim benimde serklaj olalı 1,5 ay oldu ve bende de bahsettigin agrılardan oluyordu sanki vajinam patlayacak gibi oluyordu basınctan ve agrıdan fakat yatıp ayaklarımı yukarı kaldırdıgımda gecıyordu doktoruma sordum bunun cok onemlı olmadıgını soyledı sımdı allaha sukur bu agrılarımda gecti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…