Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar vajinadaki ağrı gaz sıkıntısı da olabilir.Çünkü bende vajina da sızı hissederdim.Ama anca bu aya gelince bunun gaz olduğunu anlayabildim.Çünkü her ağrıyı dikişe bağladım.Bildiğim kadarıyla dikişin atıldığı yerde sinir olmadığı için ağzı sızı hissedilmiyor.Öyle olsa dikiş atıldıktan sonraki süreçte çok ağrı hissetmemiz gerekirdi.ayrıca rahimağzının da makata doğru baktığını unutmayalım.Dikişe baskıyı vajinaya doğru hissedemeyiz diye düşünüyorum.
Mantar veya enfeksiyon için hiç bir şey kullanmadım şu ana kadar çok şükür.
Abdominal serklaj içinde daha dirençli olduğunu duymuştum.
25 haftalık bir meleğinde yaşamasına çok sevindim :)

canim ben mantari zaten cok ciddiye aliyorum,ozellikle bizim durumumuzda daha da dikkatli olmak gerekli.Su anda fitil kullaniyorum,cuma randevum var gebelik takibi yapan doktorla,serklajimi yapan doktoru da haftaya gorucem bakalim ne diycekler

canzi bende de ara ara hem vajinada hem rahimde agri oluyor,dikisten dolayi oldugunu sanmiyorum ama erken sanci diye de odum kopuyor.Bi arkadasin dedigi gibi bazen gaz sancisiyla da karisiyo.Rahmin buyumesinden kaynakli olabilir diye de dusunuyorum bazen.Umarim ciddi bir sorun yoktur.

aynen salihascım saatleri sayardım resmen zaman geçsin diye inanmasınız uykum olmasa bile zorla uyurdum çok şükür bizde 4.5 aylık olduk.. Rabbim tüm arkadaşlarıma nasip etsin

maşallah yusuf boraya da canım.yağmurcum sütün nasıl ben sütüm az diye bol bol yedim .şimdi sütüm iyi ama çok kilo aldım çok.cokacimcoook-tatlicadiarzu-
sağol canım.allahım inş.sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.opuyorumnanaktansızlamalar benimde olurdu ama gaz sancısı oluyor genelde canım.yani serkilajdan dolayı değil o tür ağrılar.önemli olan kasılmaların olmaması.

Hastanede yatıyorum gözlem amaçlı..Şimdilik bir sorun yok..sevgiler herkese...

liyadsora seni ben de çok merak etmiştim.allah sağlıklar versin bi tanem.zemuszemus

kızlar bende ,bakteriden kurtulamiyorum ,ilk baslarda gardenella denilen bakteri vardi simdide,streptococcus agalactiae diye bir bakteri bulundu 14 gunluk antibiyotik tedavisi uygulandi ,sonrasinda kultur alindi ama hala o bakteri var ,doktorum hamile olmadigin icin sorun yok ama hamilelikte sorun olur dedi,zaten erken dogum riskim var vallhi cok kafama takiyorum, normal zamanda da bircok kadinda olurmus, banada zarari yokmus ama hamile kalirsam iste o zaman dusuge bile sebep olabilirmis ,doktorum enfeksiyon hastaliklari doktoruna danisacak bakalim ne diyecek?

Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilirmi acaba?

liyadora cok sevindim hiç bir sorun olmamasına,sonuna kadar sounsuz gelirsin inşallah

arkadaşlar peki sarı akıntı yasayan var mı doktor nerdeyse iki haftada bir enfeksiyon testi yapıyor allaha sukur sorun yok fakat bu sarı akıntım devam ediyor.
Sizde de var mı böyle birşey

salihascım bende çok yedim kilo göbek o biçim doğumdan sonraki halimden daha fazla kilo aldım ama malesef sütüm yok 1 aydır tamamen kesildi sadece mama yiyor ek gıdaya geçtik yavaş yavaş ( keşke olsa çok uğraştıyo böyle birde hastalandı 10 gündür iştah denen bişe yok

çok geçmiş olsun canım allah acil şifalar versin.niye tamammen kesildiki canım stres yorgunluk çok etkili.bizde gectik ek gıdaya eylül tatlı gıdaları seviyor da sebze çorbasını yedirmek baya sorun yaratıyor.kiloları da nasıl atarız hiç bir fikrim yok sen birseyler yapıyomusun.

sağol cnm ..... tatl muhallebi benimkide çok seviyo sebzeler zor..
kilolar için bişey yapmıyorum ama yapmam lazım artık (

Tekrar merhaba, ben de edamercin'e katılıyorum, muhtemelen gaz sancısıdır, aksi takdirde, doğum başlangıcında kasılmalarda hissediliyor. Ruh haliniz çok önemli arkadaşlar, hep sonuca varacağınızı düşünün ve hedefiniz büyük olsun. Ben hep birgün daha atlatayım dedim ve çok erken aldım bebişimi kucağıma. Meleğim çok şükür yaşıyor ama çok zor günler geçirdik. Bu arada doktorunuza güvenin ama tedbiri elden bırakmayın. İlk yazan arkadaşın doktoru 2. gebeliğimde benim de doktorumdu ve günlük yaşamıma devam etmem konusunda sürekli telkin etti beni ve herşeyin yolunda olduğunu söyledikten 2 gün sonra suyum geldi, 'muhtemelen enfeksiyon' diyebildi ve 'geçmiş olsun' dedi. Bu kadar. Sizin bebeğiniz ve kaderi sizin elinizde, doğumdan sonra, benim bebeğim gibi, dünya kadar antibiyotik kullanacağınıza, gerekli görülürse şimdi kullanın, zararı çok daha az olacaktır. Hepinizin sağlıkla, miadında çocuklarınıza kavuşmanızı diliyorum...

Malesef benim doktorum benim için abdominal serklajın da fayda etmeyeceğini söyledi, tek umudum bu alanda yeni bir yöntem bulunması...

Edamecrin'cim sana yazdıktan sonra ilk sayfaya döndüm ve merakla bu güne kadar okudum. Sen de benim ikinci gebeliğimde dikişimi atan doktora gitmişsin ikizlere hamileyken ve sonumuz aynı olmuş. Eminim senin hamileliğini takip ederkende kendine güvenli ve hiçbirşey olmayacak edalarındaydı, bizimki gibi kaç başarısız serklajı var acaba! eminim onlar unutuyor ama bizde izi kalıyor o günlerin. Ben hala bebeğimin her hasta oluşunda onu kaybedecekmişim gibi hissediyorum.
Şuanda 32. haftadasın herhalde, şimdiden gözün aydın diyorum, en kötü merkezde bile bu haftada doğan bir bebeği yaşatıyorlar ki senin şuan acil bir durumun olsa bile 2-3 hafta daha anne karnında tutarlar ve bebişini kucağına alır çıkarsın hastaneden. Senin için çok çok sevindim, bu konuya yazan herkes gibi sen de anneliği en çok hak edenlerden birisin, dualarım seninle

denizcim ikizleri kaybetmemde dikişin hiç bir ilgisi yoktu arkadaşım
hatta dikişim hiç açılmamıştı ama sancı durdurulamadı
sanırım hüseyin beyden söz ediyoruz
açıkçası onunhakkını yiyemem bana çok destek olmuştu ve her gün telefonla konuşmuştuk
ki benim takiplerimi o yapmamıştı bursada olduğum için
ancak şunu söylemeliyim birdhaki gebeliğimde abdominal dikiş düşündüğünü söylemişti
çünkü iki dikişte tutmamıştı
hüseyin beyin böyle bir garantici tarafı var
ama bana anlamsız gelmişti
çünkü sancım geliyodu
sancı durmayıncada dikiş işe yaramıyordu
bu gebeliğimde bursada bir doktora gittim
onun teşhisi çok ilginçti
rahim ağzı yetmezliğinin dışında bir ihtimal var dedi
oda rahim kaslarının sert olması
böyle bir durumda da her gebelik daha ileri gider demişti
muhtemelen bu gebeliğini tamamlarsın dedi
benim ilk bebeğim 20. haftada doğdu
ikizler 22.5 haftada ama ağırlıklarını hesaplarsak 26 veya 27

hüseyin bey teşhisinde yanılmış olabilir
abdominal dikişte yaramaz bence çok iddalı bir yorum
ben o kadar kötü doktorlar gördüm ki denizcim
aklıma gelince bile ürperiyorum
hüseyin bey benim açımdan süper bir doktordu
hakkını yiyemem
dikişimi burda başka bir doktor almıştı doğum sırasında
bana dikiş çok iyi atılmış ve bebekleri tutuyor
ama almak zorundayım çünkü biraz daha açılmazssa yırtabilir rahim ağzını dedi

herkes farklı şeyler yaşıyor doktoruyla
ancak seni tatmin etmediyse kim ne derse desin tabiki senin görüşün doğrudur

senin rahim ağzındaki problem ne arkadaşım
benim açıklığım olduğunu söylemişti hüseyin bey
başka bir doktor kısa dedi
en son doktorumda bağ dokusu çok gevşek güçsüz dedi

sen sakın moralini bozma
teşhisini doğru koyacak bir doktor bul bence
benimşu anda yalnızca diliş tutuyor bebeğimi
hiç kalkmıyorum desem yeridir
progestan dışında da hiç bir ilaç kullanmıyorum
çok kötü günler geçirdim çok ümidimi yitirdiğim anlar oldu ve dikişi hiç işe yramayan bir şey olarak gördüm
hatta benim yavrum olmıycak dedim
ama çok şükür bu günleri gördüm

dediğin gibi biz anneliği en çok hak edenlerdeniz
ve eminim sen muhteşem bir annesin
umarım ben de olurum

denizcim özetle
abdominal dikiş bile işe yaramaz cümlesine hiiiiiiiiiiç takılma
bence normal dikiş bile işini görebilir
biraz abartılı bir yorum bu bence

bu arada denizcim enfeksiyon için önlem almadı mı
bana her hafta pensilin içerikli bir iğne yaptırmıştı
enfeksiyon olması diye
ayrıca sorun enfeksiyonsa dikiş işe yaramaz yorumunu neden yaptı
çok yormadım inşallah seni
belkide hiç konuşmak istemediğin bir konudur
canını sıkmadım inşallah

liyadoracım çok sevindim canım
seni korkuttum diye çok canım sıkılmıştı
ama şimdi çok güzel şeyler yazabiliyorum sana
HAFTALARDIR DİKİŞE KADAR RAHİM AĞZIİ AÇIK AMA GEBELİĞİME DEVAM EDİYORUUUUUUM
yani diyeceğim şudur ki dilişe kadar açılması gerçekten problem değilmiş
yani daha erken haftada da açılsa gebeliğin sonlanmasına sebeb değil arkadaşım
bu da seni korkutmasın
ve bize daha sık yaz
seni çok merak ediyorum

Çok şükür,yüreğime su serpildi valla..benim de 20. haftayı doldurmama 1-2 gün kaldı..umarım mart ve nisanı da atlatırım...:Saruboceq:

canım benim şuanda bir açılmam yok allahıma şükürler olsun benim ilkinde de senin gibi sancılarım başlamıştı şuanda kasılmaya benzer sancılarım yok ama arada kasık krampları oluyor magnesıum ve progestan kullanıyorum bende inanıyorum bizler bu yolların sonunu sağlıcakla göreceğiz ve bebişlerimizi kucağımıza alacağız buna inanmak yeter hepimize ümitli olmalıyız canım senin için çok mutluyum bebeğine kavuşmana azkaldı artık allahım sonuna kadar hayırlı etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…