- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.081
merhaba arkadaşlar..
ben 18 haftalık hamileyim. bu sabah ve bundan iki hafta önce uyandığımda karnımın sağ tarafı taş gibi olmuştu. bu kasılmamı oluyor?? çok korktum ama yaklaşık 15 dk.sonra falan geçti.
birde idrarımı çok tutarsam lavoboya gittiğimde inanılmaz bir ağrı oluyor. dün gecede lavoboya hiç uyanmamışım ve sabah kakltığımda çok sıkışmış durumdaydım. yine idrarımı yaparken inanılmaz ağrı oldu. bu şekilde olan varmı aranızda acaba enfeksiyondanmı yoksa sıkışmadanmı olur???
allahımın izniyle hepimiz göreceğiz canım içini ferah tut senin ne kaldı ki canım az kaldı bizim daha var ama ben artık fazla endişelenmiyorum allahım içime bir ferahlık verdi sanki bu topiktek herkesin ulaşaağına eminimAllahım bende 30'ları gÖrebİlecek mİyİm???
inşallah kızllar hepiniz önce 30 ları sonrada 37. haftayı görürüsünüz kendinie diikat edin dinlenin ve ilaçlarınızı aksatmayın
Aman inşallah..Ama önce bir 28 i göreyim..Şimdiki hedefim 28 :)
allahımın izniyle hepimiz göreceğiz canım içini ferah tut senin ne kaldı ki canım az kaldı bizim daha var ama ben artık fazla endişelenmiyorum allahım içime bir ferahlık verdi sanki bu topiktek herkesin ulaşaağına eminim
rmerhaba arkadaşlar..
ben 18 haftalık hamileyim. bu sabah ve bundan iki hafta önce uyandığımda karnımın sağ tarafı taş gibi olmuştu. bu kasılmamı oluyor?? çok korktum ama yaklaşık 15 dk.sonra falan geçti.
birde idrarımı çok tutarsam lavoboya gittiğimde inanılmaz bir ağrı oluyor. dün gecede lavoboya hiç uyanmamışım ve sabah kakltığımda çok sıkışmış durumdaydım. yine idrarımı yaparken inanılmaz ağrı oldu. bu şekilde olan varmı aranızda acaba enfeksiyondanmı yoksa sıkışmadanmı olur???
2 hafta kalmış canım inşallah görürsün zamanın azalması bile seni motive etmeli
zaten 28 i görünce çok rahtalıyorsun ben artık 2-2 artırıyorum haftaları şimdiki 32 i ama aslına bakarsan hiç 37 ye ihtimal bile vermiyorum :)
r
Canım hayırlı uğurlu olsun.diğer arkadaşımda yorum yapmış zaten .sende serklaj varmı bilmiyorum bizim icin sancı istenmeyrn bir şey olduiğu için özellikle enfeksiyonlardan korunmmamız gerekiyor benimde ağrı acı vs yoktu .sadece sabahları az akıntım oluyordu bence acaba sorusunu daha fazla kafanda kurma gir idrar testi ver eğer orda lokosit değeri biraz yüksek görünrse zaten dr unda yorum yapar hemen ilaç verir bütün hamilelerde oluyormuş.
ama bizde özellikle progesteron takvisyesi alanlarda daha fazla oluyormuş kağan kocatepenin kitabında okudum.
bizi de haberdar et
inşallah canım inşallah bugünlerde daha farklı şeyler hissediyorum,sanki dikiş daha fazla dayanmayacakmış gibi bir de akıntım çoğaldı idrar testi yaptıracağım yine cumartesi olsa da sağ sağlim doktora gitsem,ay ya da artık kafayı yemeye başladım geçen gün düşünüyorumda geçen sene mayıstan beri hamileyim tam bir sene dilekolay,ağustosta düşük yaptım,eylülde regl oldum ekimde tekrar hamileydim,sanırım artık dengem bozuldu psikolojik olarak pek tahammülüm kalmadı,tabi bunlar lafta benim çok dolu olduğum için söylediklerim yeter ki bebeğim sağlıklı olsun,ben aylarca daha hamile kalmaya razı olurum,canzicim yattığın için hiçbirşey olmayacak,zaten olsa olurdu şimdiye kadar di mi,bende allahın izniyle bir doğum iznine çıksam da rahatlasam:Saruboceq:
merhaba arkadaşlar..
bircancım oooooo
hoşgeldin
güzel haberlerine sevindim
enim doğum şeklim belli değil
çünkü bebek hala ters durumda
ama normal olursa dikiş önden alınmayacak
sancı başlayınca alıcam dedi doktorum
sancı gelmezsa dikişi alıp suni sancı vevririz dedi
yani dikişi alıp doğumu beklemiycekmiş daha doğrusu dikişi alır almaz açılma olur diye düşünüyor. bo durumda da eve gönderemem dedi.
doğum hızlı olursa diye korkuyor.
ama sezeryan olursa da dikişi o zaman alırız dedi
zeyhatçım koşa koşa arkamdan geliyosunuz
haftaları tek tek devirdin
şimdi gebeliğinin tadını çıkar arkadaşım
inşallah kızllar hepiniz önce 30 ları sonrada 37. haftayı görürüsünüz kendinie diikat edin dinlenin ve ilaçlarınızı aksatmayın
inşallah canım inşallah bugünlerde daha farklı şeyler hissediyorum,sanki dikiş daha fazla dayanmayacakmış gibi bir de akıntım çoğaldı idrar testi yaptıracağım yine cumartesi olsa da sağ sağlim doktora gitsem,ay ya da artık kafayı yemeye başladım geçen gün düşünüyorumda geçen sene mayıstan beri hamileyim tam bir sene dilekolay,ağustosta düşük yaptım,eylülde regl oldum ekimde tekrar hamileydim,sanırım artık dengem bozuldu psikolojik olarak pek tahammülüm kalmadı,tabi bunlar lafta benim çok dolu olduğum için söylediklerim yeter ki bebeğim sağlıklı olsun,ben aylarca daha hamile kalmaya razı olurum,canzicim yattığın için hiçbirşey olmayacak,zaten olsa olurdu şimdiye kadar di mi,bende allahın izniyle bir doğum iznine çıksam da rahatlasam:Saruboceq:
bircancım oooooo
hoşgeldin
güzel haberlerine sevindim
enim doğum şeklim belli değil
çünkü bebek hala ters durumda
ama normal olursa dikiş önden alınmayacak
sancı başlayınca alıcam dedi doktorum
sancı gelmezsa dikişi alıp suni sancı vevririz dedi
yani dikişi alıp doğumu beklemiycekmiş daha doğrusu dikişi alır almaz açılma olur diye düşünüyor. bo durumda da eve gönderemem dedi.
doğum hızlı olursa diye korkuyor.
ama sezeryan olursa da dikişi o zaman alırız dedi
zeyhatçım koşa koşa arkamdan geliyosunuz
haftaları tek tek devirdin
şimdi gebeliğinin tadını çıkar arkadaşım
Allahım bende 30'ları gÖrebİlecek mİyİm???
cok zor seyler yasamissin,Allahim bu sefer yuzune guluyor,biraz daha sabir.Calismak bir yandan kafani dagitir o acidan iyi ama yine de artik agirlasiyoruz,biran once evinde dinlenmeye cekilirsen belki daha iyi hissedersin kendini.
yazıyorum arkadaşlar kağan kocatepe 9 ay 10 gün kitabından gebelikte idrar yolu enfeksiyonuprogesteron takviyesi alanlarda lökosit fazlalığı mı oluyormuş ya da enfeksiyon mu ?
Hımmm ben de araştırayım bari...
yazıyorum arkadaşlar kağan kocatepe 9 ay 10 gün kitabından gebelikte idrar yolu enfeksiyonu
aynen şöyle yazıyor en önemli erken gebelikte fazla miktarda salgılnan progesteron hormonunun düz kasları gevşetici etkisidir.idrar yollarında idrar akımını sağlayan düz kaslar gevşediğinde idrar akımı yavaşlar ve bakteri geçişini engelleyen kPk mekanizmalarınında işlevi azalır.ayrıca gebeleğin ilerlemesiylede büyüyen rahimidrar yoluna baskı yapmasıda idrar akımınmın yavaşlamasına katkıda bulunur.sonuç olarak vajinada normalde bir problem yaratmadanyaşayan enfeksiyon etkenleri önce utera yoluyla mesanye burdanda şartlar elverdiğinde böbreklere doğru çıkarak çeşitli şiddette enfeks.oluşmasına neden olur. mesaneyebuşan bakjteriler burada hiç belirti vermeden yaşamlarını sürdürebiliir.buna asemptomatik bakteriüri (idrarada belirti vermneyen bakteri varlığı adı verilir.bu durumbir enfeksiyon olmamakla birlkikte şartlar elverdiğinde hemen enfeksiyona dönüşebildiğinden mutlaka saptanmalı ve tedavi edilmelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?