Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merhaba arkadaşlar..

ben 18 haftalık hamileyim. bu sabah ve bundan iki hafta önce uyandığımda karnımın sağ tarafı taş gibi olmuştu. bu kasılmamı oluyor?? çok korktum ama yaklaşık 15 dk.sonra falan geçti.

birde idrarımı çok tutarsam lavoboya gittiğimde inanılmaz bir ağrı oluyor. dün gecede lavoboya hiç uyanmamışım ve sabah kakltığımda çok sıkışmış durumdaydım. yine idrarımı yaparken inanılmaz ağrı oldu. bu şekilde olan varmı aranızda acaba enfeksiyondanmı yoksa sıkışmadanmı olur???

canım öncelikle hayırlısı olsun allahım vktinde noksansıız kusursuz sağlıklı bir şekilde kucağın almayı nasip etsin şimdi mesane dolu iken kasıklarda sıkışma oluyor ve ağrı hisedebiliyorsun ama idrarın varken bu ağrı olur yapraken geçer ve rahatlarsın sen yaprken ağrı oluyor demişsin birde yanma falan oluyorsa iltihabik bir durum olabilir canım akıntı durumunu kontrol et lütfen birde doktoruna danış canım

Allahım bende 30'ları gÖrebİlecek mİyİm???
allahımın izniyle hepimiz göreceğiz canım içini ferah tut senin ne kaldı ki canım az kaldı bizim daha var ama ben artık fazla endişelenmiyorum allahım içime bir ferahlık verdi sanki bu topiktek herkesin ulaşaağına eminim

inşallah kızllar hepiniz önce 30 ları sonrada 37. haftayı görürüsünüz kendinie diikat edin dinlenin ve ilaçlarınızı aksatmayın

Aman inşallah..Ama önce bir 28 i göreyim..Şimdiki hedefim 28 :)

2 hafta kalmış canım inşallah görürsün zamanın azalması bile seni motive etmeli

zaten 28 i görünce çok rahtalıyorsun ben artık 2-2 artırıyorum haftaları şimdiki 32 i ama aslına bakarsan hiç 37 ye ihtimal bile vermiyorum :)

inşallah canım inşallah bugünlerde daha farklı şeyler hissediyorum,sanki dikiş daha fazla dayanmayacakmış gibi bir de akıntım çoğaldı idrar testi yaptıracağım yine cumartesi olsa da sağ sağlim doktora gitsem,ay ya da artık kafayı yemeye başladım geçen gün düşünüyorumda geçen sene mayıstan beri hamileyim tam bir sene dilekolay,ağustosta düşük yaptım,eylülde regl oldum ekimde tekrar hamileydim,sanırım artık dengem bozuldu psikolojik olarak pek tahammülüm kalmadı,tabi bunlar lafta benim çok dolu olduğum için söylediklerim yeter ki bebeğim sağlıklı olsun,ben aylarca daha hamile kalmaya razı olurum,canzicim yattığın için hiçbirşey olmayacak,zaten olsa olurdu şimdiye kadar di mi,bende allahın izniyle bir doğum iznine çıksam da rahatlasam:Saruboceq:

r
Canım hayırlı uğurlu olsun.diğer arkadaşımda yorum yapmış zaten .sende serklaj varmı bilmiyorum bizim icin sancı istenmeyrn bir şey olduiğu için özellikle enfeksiyonlardan korunmmamız gerekiyor benimde ağrı acı vs yoktu .sadece sabahları az akıntım oluyordu bence acaba sorusunu daha fazla kafanda kurma gir idrar testi ver eğer orda lokosit değeri biraz yüksek görünrse zaten dr unda yorum yapar hemen ilaç verir bütün hamilelerde oluyormuş.
ama bizde özellikle progesteron takvisyesi alanlarda daha fazla oluyormuş kağan kocatepenin kitabında okudum.
bizi de haberdar et

çok az kalmış oh ne güzel çok şükür riskli dönemlerinde bitmiş.
peki canım çiğer geliştirici iğne falan yaptılarmı sana

progesteron takviyesi alanlarda lökosit fazlalığı mı oluyormuş ya da enfeksiyon mu ?
Hımmm ben de araştırayım bari...

sen kendini kurma ,
hani hepkendimizi 28 e motive ettik ya ondan canım ya rahat ol .ben bu gün tahlil yaptırdım yarın yazarım sonucunu .meraklanma

canim bahsettigin sertlesme sanci oluyor .Eger rahim agzi yetesizligi yada serklaj varsa sanci en istenmeyen durum oldugundan doktoruna danisman ve ne ile engel olabileceginizi konusmaniz lazim.Idrar sirasinda agriya gelince,bende de bahsettigin gibi geceleri tuvalete kalkamadigim zamanlarda sabah gittigimde hafif bir agri oluyor ama bu bende gebelikten once de oluyordu cok tuttugumda,baskidan oldugunu dusunuyorum.Bir dahaki doktor ziyaretimde sorucam bunu da,sende mutlaka sor ne olur ne olmaz.Sorunsuz bir gebelik diliyorum.

edamecrin cok sukur sonuna geldin,her ne sekilde olursa dogumun Allah yardimcin olsun,sorunsuz agrisiz al bebegini kucagina insallah.Darisi da basimiza,Allahim hepimze sag saglim zamani gelince bebelerimizi kucagimiza almayi nasib etsin insallah.

cok zor seyler yasamissin,Allahim bu sefer yuzune guluyor,biraz daha sabir.Calismak bir yandan kafani dagitir o acidan iyi ama yine de artik agirlasiyoruz,biran once evinde dinlenmeye cekilirsen belki daha iyi hissedersin kendini.

anladım canım
benim ki doğum pozisyonu almış dedi bu gittiğimde
aslında dikişleri almak istemiyor sancı gelirse alsak diyor ama bi taraftanda dikişleri zorlar da atarsa rahim yırtılır diyor
dr bi düşünelim yine de dedi ama ben bu seferde bu riski göze alamam
onun için 37 ye geldiğimde ısrar edicem gerekirse
yani aynı şeyleri söylemiş demekki doktorlarımız

cok zor seyler yasamissin,Allahim bu sefer yuzune guluyor,biraz daha sabir.Calismak bir yandan kafani dagitir o acidan iyi ama yine de artik agirlasiyoruz,biran once evinde dinlenmeye cekilirsen belki daha iyi hissedersin kendini.

evet allah izin verirde bir terslik olmazsa 30 nisan da izne çıkacağım 31. haftamda,tabi çalışmak çok iyi geldi 6 hafta evde yatmak beni delirtmişti,ondan sonrasını da çalışarak bi şekilde idare ettim çok şükür zaman zaman zor oldu ama,ben ille de yatmak zorunda kalmadığıma binlerce kez şükrediyorum zaten allah yatan arkadaşlarıma sabır versin ne kadar zor ve dayanılmaz birşey olduğunu o kadar iyi biliyorum ki her aklıma geldiğinde allahtan onlar için sabır diliyorum

progesteron takviyesi alanlarda lökosit fazlalığı mı oluyormuş ya da enfeksiyon mu ?
Hımmm ben de araştırayım bari...
yazıyorum arkadaşlar kağan kocatepe 9 ay 10 gün kitabından gebelikte idrar yolu enfeksiyonu
aynen şöyle yazıyor en önemli erken gebelikte fazla miktarda salgılnan progesteron hormonunun düz kasları gevşetici etkisidir.idrar yollarında idrar akımını sağlayan düz kaslar gevşediğinde idrar akımı yavaşlar ve bakteri geçişini engelleyen kPk mekanizmalarınında işlevi azalır.ayrıca gebeleğin ilerlemesiylede büyüyen rahimidrar yoluna baskı yapmasıda idrar akımınmın yavaşlamasına katkıda bulunur.sonuç olarak vajinada normalde bir problem yaratmadanyaşayan enfeksiyon etkenleri önce utera yoluyla mesanye burdanda şartlar elverdiğinde böbreklere doğru çıkarak çeşitli şiddette enfeks.oluşmasına neden olur. mesaneyebuşan bakjteriler burada hiç belirti vermeden yaşamlarını sürdürebiliir.buna asemptomatik bakteriüri (idrarada belirti vermneyen bakteri varlığı adı verilir.bu durumbir enfeksiyon olmamakla birlkikte şartlar elverdiğinde hemen enfeksiyona dönüşebildiğinden mutlaka saptanmalı ve tedavi edilmelidir.

çok teşekkürler DEBA cım opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…