Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben de ne olur ne olmaz diye yaptırıyorum.kaşıntı yanma ağrı yok..ama dr akıntım olduğunu söyledi..bu idrar yolları enfeksiyonu da rahim ağzını açıyormuş duyduğuma göre...
ben sana dr dan duyduğumu yazıyorum canım
idrar yolu enfeksiyonu sancıyı tetikliyor sancıda malum ondan dolayı dikkat edilmesi gerekiyormuş.ama sonuçta takip vce tedavisi yapıldığı sürece rahat ol dedi dr um

ben sana dr dan duyduğumu yazıyorum canım
idrar yolu enfeksiyonu sancıyı tetikliyor sancıda malum ondan dolayı dikkat edilmesi gerekiyormuş.ama sonuçta takip vce tedavisi yapıldığı sürece rahat ol dedi dr um

ben ayda bir yaptırıyorum zaten idrar tahlilini hamilelik boyunca..

kızlar sıkı takipcinizim elim kalbimde acıyorum topigi her gun sizin icin cok onemli ben 31 haftalık dogum yaptım enfeksiyon sebebiyle kese delindi neyseki kızıma 15 gunde kavustum insallah hepiniz 34 u devirir 38 de dogum yaparsınız o minik bebisler kuvezde kalmasın hemen annelerinin sıcacık kucagına gelsin insaallah hep dua ediyorum kuvezler olsun ama ihtiyac olmasın

sağol arkadaşım
allah a şükür almışşsın kucağına sağsağlim bebeğini
ama ne enfeksiyonudu biliyormusun .ya idrar yolu yada vajinal olabilir ama peki sen bunlarl ilgili bir tetkik falan yaptırmıştıydın yada dr un istemişmiydi. nasıl takip ediyordun .bizimde atladığımız bir şey olmasın

arkadaşım(09:44):
mrb canim,nasilsin?
arkadaşım(09:45):
sana birsey soylemek icin actim msn i
offline gorunuyosun ama nasil olsa okursun acinca
arkadaşım (09:46):
burda Avustralyada benim dogum yaptigim hastanede bir kadin sanirim rahim agzi acikligindan dolayi hastanede kaliyomus
arkadaşım (09:47):
bugun kaldigi hastane odasinda tuvalete girince bebegi klozetin icine dusmus
kadin 4 aylik hamileymis
arkadaşım(09:48):
hemen emergency button'a basmis doktoru cagirmak icin
bebegi cikarmislar ve suanda kuvezyde
832 gr.
cokta saglikli gorunuyo
masallah!
arkadaşım (09:49):
belki turkiyr haberlerinde de soylerler duyarsin
Turkiye
arkadaşım (09:50):
temmuzda dogmasi bekleniyomus
kandine iyi bak canim
optum
ben (13:30):
Maşallah yaa..ama göbek kordonu ile bağlıdır anne rahmine daha..süper birşey..söyleyeyim arkadaşlara..sevgiler..ancak 4 ayı geçmiştir..4 aylık bebek o kiloda olmaz daha...en azından 5-6 aylık vardır..

sagol canım ben ihmal ettim idrar yolları tetkiki yaptırmadım akıntım fazlalastı ilgilenmedim bisi olaz diye ole iste

Benim bildiğim normal arkadaşım

Normal canım..5-6 yı geçince lokosit o zaman enfeksiyondan şüphe ediyorlar.

NORMAL canım meraklanma ben de 10-12 çıktı 1 hafta agumnetin kuıllabdım 8-10 olmuş ama dr um buna bile tekrR ilaç vermedi hafta sonu tekrar yaptıracağım

tesekkur ederim kizlar,bugun idrar kulturu sonucum da temiz cikti ,sanirim idrar yollari konusunda bir sorun gorunmuyor cok sukur.

Debacim umarim bir dahaki tahlilde daha da azalir lokosit sayisi.

Canim bende de ozellikle sabahlari kasik agrisi oluyor,bende suphelenip idrar tahlili yaptirdim temiz cikti ama bu agrinin sebebi ne acaba,meraklanmakta haklisin,en ufak bi degisiklikte yuregimiz agzimiza geliyor benneyaptımki

merhaba arkadaşlar
uzun zamandır internetten mahrum idim
aramıza bayağı yeni arkadaş katılmış
hepinize allahtan kolaylık diliyorum

edacım senin son birkaç yazını okudum da 37 bitirmişsin galiba
senin normal doğum mu olacak
dikişler ne zaman alınacak
ya da sezeryansa ne zaman
benim ki bi aksilik olmazsa normal diye düşünüyoruz doktorumla
bugün 35 bitirdik dikişlerr 37 haftada alınacak
ondan merak ettim

ayrıca çok haklısın bende hep korkuyordum hadi dikiş olduğu halde işe yaramazsa başka şansım kalmıyor diye ama işe yarıyor
20 li haftalarda dr bile kaç kere söyledi dikiş olmasaymış bu da gidecekmiş düştüm düşecem diyor iyi ki dikiş attık diye
hepimiz çok zor günler atlattık elbette
diğer arkadaşlara moral olsun bu doğru dr u bulunca allahın izniyle herşey yolunda gidiyor

benimde ilk kıslama tespit edilince idrar yoluna bakıldı o yapmış olabilirmi diye. ıdrar ve kültür testi yapıldı. ıdrarda bakteri görüldü ama kültürde üreme olmadı. Dr umda kültürde üreme olsaydı kaslmayı o yapmış olabilridi dedi. Eğer kültürde üremeniz yoksa sadece bakteri pek sorun yaratmıyor sanırım. Ama genede bir kutu alfasilin içmemi istedi.

Bolca su için idrra yollarını çok iyi temizliyor hatta ılık içmek daha faydalıymış.

Edamecrin yakında güzel güzel doğum haberini alırız canım senin bebişin artık prematüre olmayacak çok şükür

Canim bende de ozellikle sabahlari kasik agrisi oluyor,bende suphelenip idrar tahlili yaptirdim temiz cikti ama bu agrinin sebebi ne acaba,meraklanmakta haklisin,en ufak bi degisiklikte yuregimiz agzimiza geliyor benneyaptımki
ya işte sonuçta ne kadarda bilsekte tetikjteyiz korkuyoruz.rahim normalde genişlediği için ağrı olabilir yada idrar yolunda sorun olabilir ama sonuçta seninde tahlişlin temiz çıkmış rahat ol canım.dr gittiğindede sor.

evet sevgili zeyhat banada bolcasu iç ama soğuk olmasın dedi.üşüme dedi ayaklarını özelikle koru dedi.

bircancım oooooo
hoşgeldin
güzel haberlerine sevindim
enim doğum şeklim belli değil
çünkü bebek hala ters durumda
ama normal olursa dikiş önden alınmayacak
sancı başlayınca alıcam dedi doktorum
sancı gelmezsa dikişi alıp suni sancı vevririz dedi
yani dikişi alıp doğumu beklemiycekmiş daha doğrusu dikişi alır almaz açılma olur diye düşünüyor. bo durumda da eve gönderemem dedi.
doğum hızlı olursa diye korkuyor.

ama sezeryan olursa da dikişi o zaman alırız dedi

zeyhatçım koşa koşa arkamdan geliyosunuz
haftaları tek tek devirdin
şimdi gebeliğinin tadını çıkar arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…