Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ya kızlar ben bebişlerime alış veriş için sabırsızlanıyoeum. ama hep 28 bitsin diye düşünüyorum siz ne yaptınız alış veriş yada odasını hazırladınımı.birde ben ikizlerime araba sizce nasıl almnalıyım....bilmiyorumkismile

gerçi ben alamıyacağım sadece internetten beyeneceğim ama olsun

Canım ben de 28 i bekliyorum..Toplu parayla istenirse herşey 1 günde bile alınır nasılsa..Doğumdan sonra da alacağımız epey şey olucak...Arabaları iyice araştırmak lazım..Benim aklımda oto koltuğu var..

hayırlı cumalar kızlar nasılsınız edacım masallah sana bu gıdısle 40 haftayı goruceksın masallah sana zeyhat sen nasılsın canım 31 olmussun ......buarada lıyodora nerde kızlar merak edıyorum ayyy anne olunca gelmıyen salıha ve dıger arkadaslar nerelerdeler....benım ıcın dua edın kızlar lutfen hamıle nın duası kabul olur bılıyorsunuz dua edın hamıle kalıyım bıran once yaza dogru tupe gecıcez ama kendılıgınden gelır ınsallah ne olur dua edın:Saruboceq:

İnşallah en kısa zamanda göbeğine konar :Saruboceq:

canım yatmak zor gerçekten ben tam 3 ay hiç kalkmaksızın sadece dr kontrollerine dışarı çıktım halan yatmaya devam ediyorum ama allahım öyle bir sabır verdi ki hiç sıkılmadım yattığıma üzülmedim bilmiyorum allahım çok büyük ya dağına göre kar veriyor sonunda dünyanın en güzel varlığına sahip olma düşüncesi yolumu kısalttı ve zamanın çabucak geçmesini sağladı halen zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ama şu zamandan sonra yaz gelmeye başladığı için biraz daha zor olabilir ama olsun seneye yavrumla bunun acısını çıkaracağım yazın gezeceğiz birde ben 3 ay sonra kalkacağımı biliyorum ya hep yattağa mahkum olan insanlar var onları düşündükçede insana sabır geliyor canımm

canım ben hiç birşey almıyorum bebeğimin sağ salim kucağımda olduğunu göreyim herşeyini ondan sonra alıcam ama halalar teyzzeler annane babaanne 8. ayında alıcaklar birşeyler bende eve dpğduktan sonra getirin diyorum oda yapmıycam daha sepet alıcam onuda doğumdan sonra öyle adadım ben hamile kalınca

teşekkürler kızlar
40 ka kalmaz doğum diye düşünüyorum ama
hayırrlısı tabii
bu gün 37 yi bitiriyoruz

bebeğin hazırlıklarına gelince 28 i beklemekte fayda var tabii diyorum ben

canim ben daha ilk aylarda birkac parca bi sey almistim kizim icin,daha sonra da almadim.Simdi de eve mahkum olunca ablam ve annem kiyafet alisverisini tamamladi.Sagolsunlar herseyini almislar.Insallah guzel gunlerde giydirmesi nasib olur.Bebegimin yatagini,biberonlari ve diger daha buyuk alisverisi de Allah izin verirse son zamanlarda yapmak istiyorum,ama eger cikamazsam onlari da ablam halledecek mecbur.Sag saglim dogsunlar da hepsi hallolur.Ikizlerine araba konusunda hic bir fikrim yok canim,ama cok cesit var eminim zevkine gore bir sey bulursun.

debacım bence 28 i bitir öyle al için rahat olsun bende geçen hafta aldım,alırken iiçim daha bir rahattı...sabır birazcık daha biliyorum insan biranönce almak istiyor ama:CüvCüv:

Ben bir tek bebek şekerleri ısmarladım internetten..Kız ve erkek bebek şekeri..Çünkü içimde en çok buna heves vardı..Haftaya çarşambaya kargolayacaklarmış..Sanırım haftaya cumaya elimde olur..Zaten o zaman da 26.haftamız doluyor,27 haftalık oluyoruz...

Hatta yanlış yazmışım 27 doluyor..28 e giriyoruz...26. haftam yarın doluyor..

doğru söylüyorsun canım,allah dağına göre kar veriyor çok haklısın,senin de 25 olmuş maşallah belki doktor 28 den sonra yavaş yavaş izin verir kalkmana

doğru söylüyorsun canım,allah dağına göre kar veriyor çok haklısın,senin de 25 olmuş maşallah belki doktor 28 den sonra yavaş yavaş izin verir kalkmana

doktorum izin verse bile ben riske atmak istemiyorum kalkmıcam 37 ye kadar erken doğmasınında çok büyük dezavantajları var ama en azından yaşama şansları olduğu için içim rahat canım yeterki sağ salim noksansız kusursuz kucağıma alayım 3 aycık daha dayanırım ne varki ben alıştım ya artık o yüzden konuşması rahat geliyor canım

teşekkürler kızlar
hayırrlısı tabii
bu gün 37 yi bitiriyoruz

bebek tersmiş dediğine göre sezeryan için sana gün vermeimi doktorun topiğimizn ilk bebeği senden gelecek bizde heyeceanla hayırlı heberlerini bekliyoruz canım sezeryan genelde 37+ lı haftalarda yapılıyor ya ondan sordum

kızlar maşallahhh artık hazırlıkları düşünüyoruz :)
ikizler için bebek arabası baston alın kesinlikle normal arabalar çok yer kaplıyo taşınması ağır.
ben kaybettiğim ikizler için baston almıştım cihicconun kaybettikten sonra o arabayı tekliyle değiştirdim ama normal pişman oldum keşke onuda baston alsaydım

kızlar merhaba, çok üzgünüm bu aralar birtek beni sizler anlayabilirsiniz, eltimin hamileliğini öğrendim cumartesi günü ,üzülüceğimi biliyordum ama bu kadar kötü olacağımı bilmiyordum, bilemiyorum üzüntüm hamile kalması değil, biz ilk evlenendik benim ailemde ,yani kısacası benim ailem torun sevgisini bende yaşayacaktı ve ben ilk bebeğimi kaybettiğimde kızkardeşimin hamileliğini öğrendim, ne yazıkki ilk torun sevgisini kızkardeşimde yaşadılar eşim bana üzülme bizim ailede bizimkiler torun sevgisini bizimkinde yaşarlar dediydi ve ben geçen sene ikinciye hamile kaldım ne yazıkki onuda 5 aylıkken kaybettim çok üzüldüm acılar çektim tam bu zamanlar atlattım derken eltimin hamile haberini aldık cumartesi günü anlayacağınız bu şansımıda kaybettim ve ağlayarak yazıyorum kızlar beni kimse anlamıyor sende hamile kalırsın daha yaşın genç diyorlar ama olay o değilki iki ailede de ilk evlenen biziz ve o torun sevgisini ben yaşatamadım ve çok üzülüyorum ,hamile kalma korkusunu bir kenera bıraktım şimdi bu üzüntüyle savaşıyorum.Dün ilk defa karşı karşıya geldik ve hamileliğinin nasıl geçtiğini soramadım bile ,kendimden nefret ediyorum ama elimde değil.

canım seni anlıyorum aynı şeyler hemen hemen benimde başıma geldi iş yerinden en samimi arkadaşım tüm zamanımızı geçirdiğim ve bununla birlikte alt komşum her zaman bir aradayken ikisiyle hemen hemen aynı anda hamileydim ikizlerime ben kaybettim bebeklerimi ama onların gebeliği devam etti sağlıkla he ne mi yaptım yine yanlarında oldum hatta çok tuhaf gelebilir ama bebeklerimi kaybettiğim hastanede ikisininde doğumunda ben vardım yanında birinin bebeğinin ilk altını ben değiştirdim Allah razı olsun onlarda belli etmediler acımı yansıtacak hiçbişey yapmadılar. Hiç isyan etmedim içimden Rabbim görürse bu bebek sevgimi belki nasip eder banada dedim onları teyzesi gibi sevdim ha tabi arada olmuyormuydu hamile gördüğüm zaman üzüntülerim oluyordu ama bende yaşıcam bu duygu dedim. Ki benim tüp bebekle olmasına rağmen ikizlerim.. Çok ağladım çok yıprandım aylarca evde tek başıma kafayı yedim her şarkıyı meleklerime söyledim sanki her sözde onları buluyordum . Ama ağlarken hiç isyan etmedim. Hep şükrettim Rabbim bana hamile olma duygusunu yaşattığın için hamdolsun dedim bazılarına komik gelebilir ama ben ona bile şükrettim. Ve kaybettiğim ikizlerim için bile kurban kestim onları Rabbim verdi Rabbim aldı.. Tekrar şükürler olsun ki kaybettikten sonra hiç korunmama rağmen 9 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım . Dr lar aşılamaya bile ihtimal vermezken.. Şimdi çok mutluyum Rabbim sizlerde nasip etsin en kısa zamanda anneliği...
Bu arada yavrularımı da unutmuyorum ikizlerim aklımda cennetin en güzel bahçesinde bizi bekliyolar MAYIS' ta 2 yıl olacak ........ AMA DAHA DÜN GıBı AKLIMDALAR.. Şimdi onların ciclerini kardeşi giyiyor Rabbim onlardan aldığı uzun ömürü bu yavruma verir inşallahh.................

canım allah dualsrını ksbul etsin.işallah bebeğini alırsub kucağına...

canım benim üzüntünü o kadar iyi anlıyoruz ki ama inan hamile kalınca gebeliğin ilerledikçe tek derdin kucağına almak ve onunla geçireceğin güzel günlerin hayalini kuruyorsun geriye dönüp bile bakmıyorsun ben 28. haftaya yaklaşmaya başladıkça içimi bir huzur sevinç kaplıyor ilk torunmuş falan hepsi geçici şeyler canım tek kalıcı olan yavrunun kucağında yanıbaşında olmasıdır o yüzden sadece hamile kalıp bebeğini kucağına alabileceğin zamanı düşün hayat bir şekilde akıp gidiyor allahım yardımcı oluyor inan her acının sıkıntının üstesinden geliyorsun canım şuanda akıttığın gözyaşları dilerim en kısa zamanda sevinç gözyaşısı olsun

teşekkürler kızlar
hayırrlısı tabii
bu gün 37 yi bitiriyoruz

mrb canım umarım beni hatırlamışsındır,seni çok merak ediyordum evimde intrnt olmadığı için takip edemiyorum.maşallah canım 37yi bitirmişsin çok çok sevindim Allah seninde çektiklerinin karşılığını çok şükür verdi ne güzel bebişine kavuşmaya çok azkaldı,hatırlarsan bende çok çekmiştim üç bebeğimi kaybetmiştim ama sonunda benimde bi kızım oldu şimdi 10aylık çok huysuz ve yaramaz ama dünyalara değer,inşallh kucağına aldığın günleride görürsün cinsiyeti ne merak ettim...sevgiler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…