Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
yaa demek oyle,kismetse carsamba gunu doktor kontrolum var,bakalim genel durum nasil.Doktorum kendisi bahsetmezse ben sorucam sanirim bu igne meselesini.Tesekkur ederim cevabin icin.

Sevgili hamile arkadaşlar, içimde sayenizde yeşeren umut filizleri için çook teşekkürler... Dualarım hep sizinle... Allahım bir daha kayıp yaşatmasın hiçbirimize...

canım benim üzülme kısmet değilmiş demek ki senin ilk torun sevgisini tattırman,bazen kaderci olmakta fayda var,senin ilk olmayacak belki ama bebeğini doğurduğunda herkesin en çok beklediği nazlı bir bebek olacak ve sen de o zaman gülüp geçeceksin bu düşündüklerine...şuanda zor biliyorum psikolojini çok iyi anlıyorum ,ben ilk bebeğimi düşürdüğümde hamile kadınlardan ve karnındaki bebeklerinden nefret ettiğimi düşünüyordum ve inanamıyordum kendime böyle düşünebildiğim için ama geçici bir süreçti seninki de öyle allah inşallah en kısa zamanda seninde hamile olduğun haberlerini almayı nasip etsin:CüvCüv:

debacım benim doktorum ciğer geliştirici iğneyi 27. haftada ve bu cumartesi gittiğimde 4 doz ve 24 saat aralıkla vurdurmamı söyledi haftasonu iğnelerimi vurdurdum ve artık gerek olmadığı söyledi

canım ben 27. haftamda sormuştum doktoruma,ciğer geliştirici iğne yaptırmama gerek var mı diye o da şimdi reçetene yazacağım zaten demişti:)
ama ben bilmiyordum ki etkisinin bir hafta süreceğini ama benim de şimdi kafam karıştı,şimdi bu iğne bebeğin ciğerlerini 7 gün boyunca geliştiriyor sonra ciğer iğne yapılmadan önceki haline mi dönüyor yani,ben mantığıma çok oturturamadım???

acikcasi bende pek anlayamadim,hem etkisinin 7 gun olacagini hemde 7 gun icinde dogmazsa da yine de ignenin bosa gitmeyecegini okudum.

Kızlar hepiniz o kadar tatlısınızki ,iyiki varsınız moral oldunuz bana ,bugun daha bi iyiyim , çok teşşkr ederim hepinize.

Arkadaşlar size başka siteden alıntılar yapıcam.Celestone kullanan arkadaşlar..hepsi de ikiz annesi..

25. haftada 2 doz yaptırdım. bir daha yapmaya gerek görmediler. 35+6'da da sezeryan.

24.haftada yaptırdım 2 doz .zaten ö dönemlerde ben hastanede kaldım 2 ay boyunca hep kontroldeydim erken doğum riski çok yüksekti ,doğum sancılarım vardı her an erken doğum olur (düşük)diye 2 ay boyunca iğneler ,serumlar yedim genelde uyuttular beni çok sancım oluncada.amaaaaaa bir mucize oldu 36+3 doğum yaptım.ama tabi hiiiiçççççççç kalkmadan .sanada hayırlı doğum dilerim

28.haftada 1 hafta arayla 2 doz yapıldı. 36+1 de doğum yaptım.

7.ayımdaydı haftayı hatırlamıyorum 2 doz bir hafta arayla yapıldı..37+7 de doğum yaptım..hiç bir sorunumuz olmadı..

banada 25. haftada yapılmıştı.Sancılarım başladığı için tedirgin oldu dr.um. 34. haftada oldu doğum.1780 doğdular ve kızımın doğduğunda kalbi atmıyodu.İyiki yapılmış dedi bebeklerimizin dru yoksa makineye bağlı kalcakalrdı buda oldukça sakıncalı.Ben yaptırmanı öneririm.ama iğneden sonra feci bir kaşıntı başaldı bütün vucüdumda .arkdaşlarda oldumu bilmiyorum

26.haftada başladı erken doğum riskim kesin gibi görüldübanada 2 doz şeklinde ve 15 er gün ara ile yine 2şer doz yapıldı 32/2 de doğum yaptım solunum problemimiz olmadı

26. haftada yaptırdım 32. haftada doğum yaptım.. 2 doz yaptırdım..

BEN DE 24 . HAFTADA 12 SAAT ARAYLA 2 ŞER DOZ CELESTON OLDUM ARTI 33. HAFTADA DA SANCILARIM NEDENİYLE 12 SAAT ARAYLA 2 ŞER DOZ OLDUM SONUÇTA DA 34+1 DE DOĞUM YAPTIM MAAŞALLAH DİYİN TEYZELERİ 2170 VE 2600 DÜNYAYA GELDİLER DOĞUM ESNASINDA NEHİRİM SIKIŞTIINDAN 1 SAAT SADECE SAF OKSİJEN ALDI ONUN DIŞINDA NORMAL TEK BEBEK GİBİLER DEMİŞTİ DR.UMUZ O ZAMANLAR
HATTA CELESTONLAR SAYESİNDE CİĞERLERİ TAM GELİŞMİŞ DEMİŞLERDİ

alıntı..

aysecinarli, anladigim kadariyla yapildiktan sonra dogum olmasa bile yapilan igne bosuna olmuyor,madem ki cigerleri eski haline donmuyor,yani az bi erken dogum riski de olsa yapilmasi gerek.Peki bu ignenin bebege herhengi bir zarari var midir?

ayşeçınarlı çok sevindim ciğerlerin eski haline dönmemesine

bende yaptırınca yanaklarım bir kaç gün pembeleşmişti onun dışında pek bir yan etkisi yok

aysecinarli, anladigim kadariyla yapildiktan sonra dogum olmasa bile yapilan igne bosuna olmuyor,madem ki cigerleri eski haline donmuyor,yani az bi erken dogum riski de olsa yapilmasi gerek.Peki bu ignenin bebege herhengi bir zarari var midir?

Yok hayatım..Olsa neden yaptırsın onca hamile bayan değil mi ?Kimse bebeğini tehlikeye atmak istemez,doktorlar da böyle bir riski alamazlar..

ayşeçınarlı çok sevindim ciğerlerin eski haline dönmemesine

bende yaptırınca yanaklarım bir kaç gün pembeleşmişti onun dışında pek bir yan etkisi yok

Aynen tatlım..Pembiş pembiş gezdim ben de...Vay dedim cilde bak pembe pembe bebek gibi oldum..kaydirigubbakcemile3 :kedi:

bugün sabah tv de bir program izledim. Kadın 29 haftalık ikizlere hamile. Erken doğum için donanımlı bir hasaneye gitti suyu gelmiş. Yurt dışı tabi :) Ordaki hemşire elinde bir kitapçıkla geldi bebeğin doğuna bu taşınır küveze yanında koyacağız yoğun bakıma inecek şu aletlere bağlanacak şu bu olacak diye tek tek resimli anlattı hatta durmu iyi olanları yoğun bakımda gezdirip bilgilendiriyorlarmış anneler bebeklerini o halde görünce korkmasın hazırlıkl olsun diye insana verilen değere bak ne güzel.

O kadınada hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar bebek doğunca birinde solunum sıkıntısı oldu sürfaktanı bebeğe dışardan enjekte ettiler ve bebek hemen toparlandı

Aynen tatlım..Pembiş pembiş gezdim ben de...Vay dedim cilde bak pembe pembe bebek gibi oldum..kaydirigubbakcemile3 :kedi:

ben o ara kurdeşen oldum gittiğim cildiyeciye ilçaları sayıyorum çünkü ilaçalardan şüphelendi kadın celestonu iyki yaptırmışsın bizde tedavide onu uyguluyoruz yoksa daha kötü olurdun dedi alahtan bir taşla iki kuş vurmuşum bilmeden

Dış ülkelerde ilgi alaka daha iyiymiş ben de duydum..Şanslılar valla..
Bazan böyle durumlar da olabiliyormuş ama çok seyrek..bir de kız bebeklerde daha etkili diye okudum..

Çok şükür o zaman canım..:teselli:

öyleymiş canım yoğun bakımda bile erkek bebekelre göre daha güçlü oluyorlarmış hemen toparlanıyorlarmış allah gene hiç birimize yaşatmasın sağlıla hemen kucağımıza almayı nasip etsin

ben kaçtım canım doğum iznine ayrılmak için dr a idiyorum kendine iyi bak

Amin..hayırlısı bakalım..Ben de dinleneyim azcık..opuyorumnanaktan

Hayır,ciğerler iğne yapılmadan önceki haline dönmüyormuş..
vallahi kafamız allak bullak oldu. ama sen ben araştırdım eşim dr diye yazmışsın.sağol canım verdiğin bilgiler için ben yazdığım gibi hep bu iğnleri yaptranları okudum ama bir türlü anlayamadım ben dr a ayın 1 inde gideceğim bu cumartesi gittim ama 25 artılardayım daha belki o yüzden bir şey demedi ayın birinde 27*2 olacapım allah allah kısmet ederse sorsammı acaba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…