- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.141
kızlar merhaba, çok üzgünüm bu aralar birtek beni sizler anlayabilirsiniz, eltimin hamileliğini öğrendim cumartesi günü ,üzülüceğimi biliyordum ama bu kadar kötü olacağımı bilmiyordum, bilemiyorum üzüntüm hamile kalması değil, biz ilk evlenendik benim ailemde ,yani kısacası benim ailem torun sevgisini bende yaşayacaktı ve ben ilk bebeğimi kaybettiğimde kızkardeşimin hamileliğini öğrendim, ne yazıkki ilk torun sevgisini kızkardeşimde yaşadılar eşim bana üzülme bizim ailede bizimkiler torun sevgisini bizimkinde yaşarlar dediydi ve ben geçen sene ikinciye hamile kaldım ne yazıkki onuda 5 aylıkken kaybettim çok üzüldüm acılar çektim tam bu zamanlar atlattım derken eltimin hamile haberini aldık cumartesi günü anlayacağınız bu şansımıda kaybettim ve ağlayarak yazıyorum kızlar beni kimse anlamıyor sende hamile kalırsın daha yaşın genç diyorlar ama olay o değilki iki ailede de ilk evlenen biziz ve o torun sevgisini ben yaşatamadım ve çok üzülüyorum ,hamile kalma korkusunu bir kenera bıraktım şimdi bu üzüntüyle savaşıyorum.Dün ilk defa karşı karşıya geldik ve hamileliğinin nasıl geçtiğini soramadım bile ,kendimden nefret ediyorum ama elimde değil.
gerçektenmi
iyiki sana sormuşum ben bunu şimdi öğrendim.
ben iğneyi yaptırdığın andan itibaren ciğer gelişim başllıyor diye düşünmüştüm .yani böyle algıladığım için örnek veriyorum erken doğum riski olan hamilelere 26 27. haftalarda da yapılsa tedbir olur diye düşünüyordum.bilmiyorumkismile
teşekkür ederim canım
ya kizlar benim kafam karisti bu igne konusunda,erken dogum riski olan her anne adayi yaptirmali bu igneyi gibi bir sonuc cikiyor.Boyle bir seyi doktora benim hatirlatmam uygun dusmez tabii ki ama o da boyle bir seyden bahsetmedi hic.Siz yaptirdiniz yada yaptiracak misiniz ?
canım ben 27. haftamda sormuştum doktoruma,ciğer geliştirici iğne yaptırmama gerek var mı diye o da şimdi reçetene yazacağım zaten demişti:)
ama ben bilmiyordum ki etkisinin bir hafta süreceğini ama benim de şimdi kafam karıştı,şimdi bu iğne bebeğin ciğerlerini 7 gün boyunca geliştiriyor sonra ciğer iğne yapılmadan önceki haline mi dönüyor yani,ben mantığıma çok oturturamadım???
acikcasi bende pek anlayamadim,hem etkisinin 7 gun olacagini hemde 7 gun icinde dogmazsa da yine de ignenin bosa gitmeyecegini okudum.
Kızlar hepiniz o kadar tatlısınızki ,iyiki varsınız moral oldunuz bana ,bugun daha bi iyiyim , çok teşşkr ederim hepinize.
aysecinarli, anladigim kadariyla yapildiktan sonra dogum olmasa bile yapilan igne bosuna olmuyor,madem ki cigerleri eski haline donmuyor,yani az bi erken dogum riski de olsa yapilmasi gerek.Peki bu ignenin bebege herhengi bir zarari var midir?
ayşeçınarlı çok sevindim ciğerlerin eski haline dönmemesine
bende yaptırınca yanaklarım bir kaç gün pembeleşmişti onun dışında pek bir yan etkisi yok
Aynen tatlım..Pembiş pembiş gezdim ben de...Vay dedim cilde bak pembe pembe bebek gibi oldum..kaydirigubbakcemile3 :kedi:
Dış ülkelerde ilgi alaka daha iyiymiş ben de duydum..Şanslılar valla..bugün sabah tv de bir program izledim. Kadın 29 haftalık ikizlere hamile. Erken doğum için donanımlı bir hasaneye gitti suyu gelmiş. Yurt dışı tabi :) Ordaki hemşire elinde bir kitapçıkla geldi bebeğin doğuna bu taşınır küveze yanında koyacağız yoğun bakıma inecek şu aletlere bağlanacak şu bu olacak diye tek tek resimli anlattı hatta durmu iyi olanları yoğun bakımda gezdirip bilgilendiriyorlarmış anneler bebeklerini o halde görünce korkmasın hazırlıkl olsun diye insana verilen değere bak ne güzel.
O kadınada hemen ciğer geliştirici iğne yaptılar bebek doğunca birinde solunum sıkıntısı oldu sürfaktanı bebeğe dışardan enjekte ettiler ve bebek hemen toparlandı
ben o ara kurdeşen oldum gittiğim cildiyeciye ilçaları sayıyorum çünkü ilaçalardan şüphelendi kadın celestonu iyki yaptırmışsın bizde tedavide onu uyguluyoruz yoksa daha kötü olurdun dedi alahtan bir taşla iki kuş vurmuşum bilmeden
Dış ülkelerde ilgi alaka daha iyiymiş ben de duydum..Şanslılar valla..
Bazan böyle durumlar da olabiliyormuş ama çok seyrek..bir de kız bebeklerde daha etkili diye okudum..
Çok şükür o zaman canım..:teselli:
öyleymiş canım yoğun bakımda bile erkek bebekelre göre daha güçlü oluyorlarmış hemen toparlanıyorlarmış allah gene hiç birimize yaşatmasın sağlıla hemen kucağımıza almayı nasip etsin
ben kaçtım canım doğum iznine ayrılmak için dr a idiyorum kendine iyi bak
vallahi kafamız allak bullak oldu. ama sen ben araştırdım eşim dr diye yazmışsın.sağol canım verdiğin bilgiler için ben yazdığım gibi hep bu iğnleri yaptranları okudum ama bir türlü anlayamadım ben dr a ayın 1 inde gideceğim bu cumartesi gittim ama 25 artılardayım daha belki o yüzden bir şey demedi ayın birinde 27*2 olacapım allah allah kısmet ederse sorsammı acabaHayır,ciğerler iğne yapılmadan önceki haline dönmüyormuş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?