Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ben daha 17 yasimdaydim babami kaybettigimde garil annem dort cocukla kalakaldi .sukur ki bizi disiyle tirnagiyla okuttu evlendirdi. sonra abimin esini kaybettik daha gencecikken .benim ablamdi resmen ardinda kucucuk oksuzler birakti.simdi annem onlari da buyutuyor.hep dunya durdu sandim.ama hep daha acisi oldu. herkes ne guzel cok guclusun diyor ama kimse anlamiyor icimdeki yanginlari .annem bile once beni dusundugu icin anlayamiyor.ben saglikliyim ya yavrusu iyi ya o normale dondu. ama o yavrusunu dusunurken ben de kendi yavrularimi dusunuyorum. iste bu yuzden Allah'a hamd ediyorum, daha kotusunu gostermesin diye yalvariyorum. varsin ben guclu goruneyim beni sevenler benim icin uzulmesin istiyorum.bir kisi az uzulse kardir benim icin. hepimiz mutlu sona ulasicaz insallah.Allah kimseyi evladindan etmesin.

sen hamilemisin...ne zamandan beri ...haberim yok valla ..özgüremi gidiyosun.... SENİNDE 3 TANE KAYBIN OLMUŞ AYNI BEN GİBİ..SENDE AZ ÇEKMEMİŞSİN.... bende hamile kalmaya uğraşıyorum bakalım..özgür derene gidecem işte... kaç paraymış serklaj felan.. masraf tahmini ne çıkar canım??? HADİ İNŞALLAH HAYIRLISIYLA DOĞURURSUN İNŞALLAH...

bende gittiğimde özgür hocaya dedimdi, hocam 20 haftaya yaklaştığımda hacettepede oda ayır bana... bence 20 hafta değil 24 hafta önemli, riskli haftalar dedi..... benim hep 20da kaybettiğim için o haftayı geçebilecekmiyim acaba...çok stresli bekleyişle geçicek valla o haftalkar....bide bebeği tam anlamıyla organlarını gelişimini görmeden serklaj yapmam dedi...

başın sağolsun arkadaşım.. bende 4 kere kaybettim 3 haftalık---10 haftalık--20 haftalık---20 haftalık (

kızlar,geçmişi okumadan yazıyorum affedin..
hamileliğim boyunca yattığım ve uzun saatler boyunca da int.e girmek istemediğim için hem faceye hem buraya yazamadım.bi de yattığım için kolum ağrıyor çok fazla yazamıyorum.fakat geçmişte benim durumumu okuyup benimkine benzer durumlar yaşayan olur da soru sormak isterse özelden cevaplarım,arada bir bakıyorum.
ben 25 haftalık doğum yapıp kaybettim kızımı ve çok umutsuzdum.ilk bebeğimin acısı hiç geçmedi ama şu an bu haftamda olduğuma bile inanamıyorum rüya gibi,birilerine umut olmak isterim.bugün dr artık doğsa da yaşar dediği için ilk defa gece rahat uyuyacağım ilk defa!bana 2. hamileliğimde dikiş atılacağını söylemişti dr.um ama gerek kalmadı atmadı.enfeksiyon oluyor sık sık fitil kullanıyorum.
allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın,yaşayanlara sabır versin hepinizin kollarını tez zamanda doldursun.

Canım benim.
Senin ve kuzunun güzel haberlerine çok sevindim Rabbim daim eylesin.
Iki haftan su gibi aksın serklajın kolayca olsun ve sonunda 38-40 haftaları görüp kuzunu kucağına almayı mevla nasip eylesin.

Allah sabırlar versin canım.
Altta ismini görüyordum yakında yazar kesin o da bizden biri.
Rabbim istediğin zaman tekrar gebe kalıp sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.

nasıl dökmüşsün yasadıklarını yazıya beni cok ağlattın okudugumda.naz ın her daim seni güldürsün babası sen ve naz hep mutlu olun

yazını okurken çokk duygulandım

bızler farklı bıreyler olsakta yaşadıklarımız ve hıkayelerımız acılarımız aynı acı

RABBİM YAVRUNA SAĞLIKLI HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN İNŞALLAH

çok sağolun arkadaşlar rabbim hepinizin yavrusunu da bağışlasın inşallah...

buraya yaziyorum ki benim durumumda olan varsa bana ve oğullarıma umut olsun. su an hastanede erken doğum riski ile yatıyorum 1cm acilma ve hunileşme var. rahim kasılmalarım ara ara devam ediyor ve rahim ağzında agrim var. yavrularım daha çok küçük. yatak istirahatineym sizce bir iki ay daha vaktimiz olur mu çok korkuyorum nolur çok dua edın.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Bende 2006 yılımda 25 ken yatmıştım. Fakat benim aktif kasılmam vardı be oğlumun ayağı doğum kanalına girmişti. Rabbim ol dedi ve dikiş atıldı ve kasılmalar sürekli devam etti tam 7 hafta dayandı.

Hiç kalkmadım ben ayaklarım bel izasından yukarı kalkmış vaziyette tüm ihtiyaçlarımı karşıladım.
Sende canım yat. Bol bol su iç en az 3-4 litre. Ve güzel beslen. Şimdi yatarken yapacağın en iyi şey bebeklerini kilo aldırmak demişti drlar bana hastanede.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.

Son düzenleme:

Canim serkaj yapildi degil mi? Burada rahim agzi 0 iken aylarca dayanan ve vaktinde dohuran arkadaslar oldu. Cok siki yatarak ve bol su tuketerek bj donemi atlatirsin insallah. Rabbim ogullarini sana bagislasin. Bizleri gelismelerden haberdar et olur mu? Dualarimiz seninle, Allah yardimcin olsun

Birgaripyolcu canm uzuome bir santm acilma benmde vardi 22. Haftadn sonra kasilmam hic kesilmedi buna ragmn 40 ta dogrdm cok sukur rabbm sanada ogunleri gostersn

aryamiaçok sevindimmm
biliyorsun en basından beri bu sefer olacak diyordum..artık dermanımızı biliyorduk çünkü..
sen de yattın,kendini yormadın..bebeğine en iyi sekilde baktın canım.
bu gece ve sonraki geceler de hep rahat yat ama buraya da gel..özletme artık kendini

canım dualarım seninle ve oğullarınla..hastane de olman iyi..
metal arkadasımında dediği gibi yatağı biraz kaldırsanız bacakların bel hizasının üstünde olsa..
sen de bebeklerini besleyecek seyler ye..biliyorum cok zor ama su an üzülmenin strese girmenin size faydası yok..
hangi hastanede yatıyorsun? doktorun kim?
sana tavsiyem kasılmaların bitse bile hastaneden çıkmadoğuma kadar..
bence bebeklerin en az 5-6 hafta daha kalacak seninle..sonrasında hiç bir sorun olmuyacak inşallah..

yalnız degilsin burada.bizler hep aynı durumları yasadık.senin durumundaki bir cok bayan dogum yaptı.ben cok talihli degildim fakat buradaki bayanların sayesinde umudum co ama cok kuvvetlendi.tekrar hayırlısıyla hamile kalmak ümidiyle ...içindeki korkuları at hemen.oğlusların doğacak buna inan.korkuya ve ümitsizliğe kapılmak kaybetmektir.aklından fikrinden kalbinden at cabuk onları:))hadi ama:))dualarım seninle birgarip yolcu

Canım benim.
Senin ve kuzunun güzel haberlerine çok sevindim Rabbim daim eylesin.
Iki haftan su gibi aksın serklajın kolayca olsun ve sonunda 38-40 haftaları görüp kuzunu kucağına almayı mevla nasip eylesin.

Amin canım inşallah.. teşekkür ederim..
rabbim dualarımızı kabul etsin..

Allah yardımcınız olsun inşallah.. dualarımız seninle.. inşallah hayırlısıyla saglikla vakti saatinde kucakla yavrularını..

allah yardımcın olsn..zor ama hep pozitifi düşünmek gerek..inşallh allah ın izniyle iyi olur..imkansız değil arkadaşların yazdıklarına göre..inşallh en güzel en hayrlı zamanda kavuşursun oğullarına canım..

Herkese selam kızlar bir sorum olacak... Paşam msj atmış çok üzüldüm mesajına "dogurdum hastane 17 milyar tuttu 7 milyara indi bebgin küvez parası anamı aglattı çarşambadan beri 3 milyar günlügü yogun bakımın param yokki ne veriyim acımdan sütüm gitti" yazmış bana. Benim bildiğim kadarıyla özel hastaneler küvez ve yoğunbakımdan ücret alamıyorlardı halen öyle değil mi eğer bilmedikleri bişey varsa ve bu konuda bilgisi olan varsa Paşamı bu konuda bilgilendirelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…