Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ah paşam bebeğin iyi olduğunamı sevinsin yoksa bu dudak uçuklatan paralaramı üzülsün ALLAHIM bu ne biçim bir iştir böyle normal hamilelik geçiremiyoruz birde üstüne para eklenince ne büyük ızdırap bizlere.şimdi endişelerim iyice büyüdü bu masrafların altından kalkamayız devlet hastanesinde ne çıkarsa şansımıza o kadar lüksümüz yokki ALLAHIM bu derdi verdin inşlh böyle para sıkıntıları yaşatma bizlere yoksa bebeği anca rüyada görürüzPAŞAM ALLAH YARDIMCIN OLSUN bu kadar eziyete bebeğinle evine dönmeyi nasip etsin AMİN

OHA DİYORUM OHAAA YANİ.... nedirbu paralar böyle.... anacımzatenzor doğuruyoruz başımızda en büyük dert var bide paramı derdimiz olsun.... ulen almayıver sende paşamdan o parayı...ölürmürüsün... kimin lan bu hastane???

DESENİZE .oku yedik cümleten.... MİKROPLAR NOLUCAK....

Tatlim ben persembe gunu ozel bir hastaneye gittivgimdr ozel hastanelerle ilgiki olan bir yaziyi cercevelemisler ve ordada ayni dedigin gibi yaziyordu bence bu konu iyice arastirilmali
Eminik bir ay gibi bir sure daha kalicaktir verilen bir hak varsa sonuna kadar gidilmeli.
Canim ya kiyamam zor gunlerin ardindan birde bu slklnti eklendi

özel hastanelerde doğum yapıp bebeği yoğun bakımda ya da küvözde kalan ailelere binlerce liralık fatura çıkartılıyor fakat anne ve babalar tek kuruş ödemek zorunda değil çünkü bebeklerden, kanserlilerden, acil vakalardan , doğumsal anomalilerden, yanık ve doku organ nakli vakalarından tek kuruş yine para alamazlar. Hastanelerde şöyle bir uygulama yapılıyormuş, mesela bebeğin küvöz bakım ücreti 2 bin lira tuttu ” fatura almayın sizden 1500 lira alalım” diyorlarmış. itiraz ettiğiniz ama ödemek zorundasınız vs dediler.. Böyle bir uygulamada Ali Tezel ayrıntılı faturayı alın ve ödeyin doğruca SGK’ya gidip şikayet edin diyor ya da 170′i arayıp söz konusu hastaneyi de şikayet edebilirsiniz diye de ekliyor. Çünkü hastaneye istenen paranın 5 katı para cezası kesilip, hastanın ödediği ücret iade ediliyor..

Özellikle bu küvöz meselesinin ailelere nasıl maddi bir yük bindirdiğini biliyorum aman dikkat boşuna paraları saçmayın :))

ındırımın sebebıde fatura vermemek adına oluyormuş acaba pasam ada ole bır teklıfmı yaptılar cunku sıkayet ıcın elde delıl olmuyor
gorusen arkadaşlar mutlaka ıletsınler kızlar
canım pasam onca sıkıntı ıcerısınde bırde bu sıkıntıya gırmesın

Slm kızlar bana 15.haftada serklaj yapıldı.geçenlerde 2'5 cmye düştüğünü fark ettik.benimle aynı haftada sorun yaşayıp zamanında doğum yapanlar varmı?

öncelikle pasama :))allahım hayırlı uğurlu,bahtlı tahtlı ömrü uzun güzel bir bebiş nasip eylemiştir.umarım maddi olarakta yardımcı olur gayret verir.
bende küvez ve yogun bakımdan para alınmadıgını duymuştum.yada cok cüzzi bir miktar.onuda pazarlık yaparaktan hastane ya düşürüyor yada hiç almıyor biliyorum

Slm kızlar bana 15.haftada serklaj yapıldı.geçenlerde 2'5 cmye düştüğünü fark ettik.benimle aynı haftada sorun yaşayıp zamanında doğum yapanlar varmı?

Canım Allah sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip eylesin.
Maşallah 29. Haftaya gelmişsin. Şu an uzunluğun çok kötü değil. Fakat bu zamandan sonra daha sıkı istirahat etmeni iyi olur. Sadece wc için kalk. Benim 15. Haftada 1,5 ken dikiş atıldı ve 20. Hafta da 0 olmuştu sadece dikişi tutuyordu. Sıkı yatak istirahatiyle yemek dahi yatakta yedim hamd olsun 34. Haftaya kadar durdu oğlum. Çok kadılmaların olduğu için doğum oldu.
Senin ölçülerinde 38-40 haftalara gelen arkadaşlar var.

Düm eşim bebegimiiz görmeye gitmiş dogum sertifikasını getirimiş bebegimin göbegini getirim hlede brişeyi getirmişki beni çok aglattı o meşhur çoraplarıöptüm kokladım durudm evladım kokuyordu süt sagmaya kalkıyorum 3 saatte bir evladımın rıski çıkar işşallah günlükcan dua et olurmu dün hastenyi eşim aradı sütü yok hazır mama veriyoruz dedilerya allahım ne üzüldüm gögüslerim sızladı dün dedinki oglum aglıyor anne gögüslerim sızlıyor ondan ayrı olmam bitiriyor beni artık çoraaplarıyla aunucam okadar gzüel kokuorki bir bilsen oglum iyiymiş mşşallah 1cm artmış boyu 36 cm ken 37 olduk işşallah hep böyle gider ben iyiyim dikişlerimin acısını sagmaksak dua edin olurmu eşim beni bugün hastaneye götürüsn ben kaçtım

BU ARADA BENİ DÜŞÜNEN QARAYAN DUA EDEN ARKADAŞLARIMDAN ALLAH RAZI OLSUN ALLAHIM NE MURADLARI VARSA VERSİN İŞŞALLAH KIZLAR ÇOK MUTLUYUM HEVESİM KURSAGIMDA KALMAZ İŞŞALLAH

canım senden bunları duydum ya içim çok rahatladı rabbim sana bağışladı kuzunu maşallah subhanallah minik yakışıklıya üzülme ona bol bol iyi düşüncelerini ilet hemencik büyüsün

ben ankara MEDİCANA da doğum yaptım 9 gün küvezde kaldı sadece fototerapi aldığı için 250 tl ona ödedik onun dışında bişey ödemedik..yeni yasaya göre yenidoğan yoğunbakımda bebek kaç gün yatarsa yatsın tek kuruş ödenmiyor..

Herkese slmlar
ben 2012 Temmuz da 33+3 de kızımı ddoğurdum 18 gun kuvozde kaldı oksijen aldı midesi yıkandı cigerleri kanadı fototerapi aldı yok yoktu anlicaniz Mersin özel forum yasam hastanesi ddoğumlum gece oldu kendi Dr geldi bide iki tane kist alındı bende sadece 800 tl benim icin para odedik kizim icin tek kuruş ödemedik paşam iyi araştırsın sırf sizlerin mutluluğunuzu umutlarınıza takip etmek icin baiyorum bu topige insallah hepiniz mutlu sona ulaşırsınız Rabbim yar ve yardımcınız olsun her zaman dualarimdasiniz

Slm cnmm çoğu gonderilerini okudum kimini hüzünle ağlayarak dogum hikayeni ise mutluluktan ağlayarak. Bende 2012 temmuz ayında rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yaptım kızım 17 gün kuvezde kaldı ve kaybettik kızım tedaviyle olmuştu sanırım sende tedaviyle hamile kaldın hikayemiz o kadar benziyor ki ve ben çok korkuyorum suan aşılama yaptırdım ve beklemedeyim bu perşembe test günüm o kadar korkuyorum ki aynı şeyleri yaşamaktan bu arada bende ankaradayim rabbim yavrunu Güle güle buyutmeyi nasip etsin inşallah benim içinde dua et lütfen inş tekrar yaşamam bu acıları aslında dr bana kesin birşey söylemedi rahim ağzı yetmezliğine benziyor ama enfeksiyon bile erken doğuma neden olabilir demişti 24. Haftada sıkıntısız bir hamileligim vardı 25 temmuz gecesine kadar o gece ilişki sonrası kanama oldu ve ertesi gün doğum oldu dr ilişki tetiklemis olabilir dedi hep kendimi suçladım (( off çok kötü oluyorum o günleri düşündükçe

Başın sağolsun cnm eğer hamile kalırsan yinede tedbiri elden bırakma hem enfeksiyona baktır hemde rahim ağzını ölçtür benimde ilk kayıbımda enfeksiyon denildi ama ikincide net anlaşıldı geç teşhis bunlara emin olmak için böyle sıkıntılar yaşamak hiç kolay değil tedbirli ol sonra senin kadar hiç kimse üzülemez.

slm canım..evet tedaviyleydi..inş rabbim sana da benimki gibi acını az da olsa dindirecek bir melek gönderir tez zamanda

Kızlar Memorialde Arda Bey rayla ilgili yazı yayınlamış. Yazıyı kopyalıyorum.
Rahim Ağzı Yetmezliği İle Gelen Erken Doğum Önlenebiliyor

--------------------------------------------------------------------------------

Bebeğinizi, kollarınıza daha erken alma düşüncesi bir an bile güzel gelse de, erken doğum bebeğin sağlığını riske atacak birçok faktörü de beraberinde getirmektedir. Erken doğumun en önemli nedenlerinden biri de rahim ağzı yetmezliğidir. Rahim ağzı yetmezliği probleminin de neden olduğu erken doğum, rahim ağzı dikişi; yani serklaj yöntemi ile ortadan kaldırılabilmektedir.

"1-30 Kasım Prematüre Farkındalık Ayı" ve "17 Kasım Prematüre Günü" dolayısıyla Memorial Ataşehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Arda Lembet, erken doğumun nedenleri ve rahim ağzı yetmezliğinde serklaj yöntemi hakkında bilgi verdi.

Erken Doğum, Bebek Kayıplarının En Önemli Sebebi

Genel gebe popülasyonunda sıklığı yüzde 12.5’e varan erken doğum, anne karnındaki ve ilk 28 gündeki bebek kayıplarının yüzde 70’inden sorumludur. Tüm serebral palsilerin (beyin felci) yüzde 50’si ve çocukluk çağı körlüklerinin yüzde 30’u erken doğuma bağlıdır. Anne, fetüs sağlığı ve genel toplum üzerine olan etkilerinden dolayı erken doğumu erkenden tanımak, tahmin etmek, engellemeye çalışmak çok büyük bir önem taşımaktadır. Dünyada her yıl 13 milyon “prematüre bebek” doğmakta ve bunların nerdeyse 1 milyonu henüz 1 yaşına girmeden kaybedilmektedir.

Rahim Ağzı Yetmezliği Dikkate Alınmalı

Erken doğum eylemi içinde önemli bir grubu da rahim ağzı yetersizlikleri oluşturmaktadır. Rahim ağzı (serviks) yetmezlik tanımlaması, hikaye ve ultrasonografi bazlı yapılabilmektedir. Sadece hikaye bazlı tanımlamada, rahim ağzının ağrısız olarak açılması sonucu tekrarlayan 2.trimester kayıp ve düşükleri olarak tarif edilebilir, Burada kayıpların en az 2 tane olması ve 28. gebelik haftasından önce oluşmasının dikkate alınması gerekmektedir. Bir başka tanı da ultrasonografik rahim ağzı ölçümüne dayanmaktadır. Bu grupta rahim ağzının 24. gebelik haftasından önce 25 mm altında olması veya muayenede rahim ağzında ileri “progressif değişiklik” gözlenmesi gerekmektedir. Bu grupta hikayede 14-36 gebelik haftaları arasında 1 ve birden fazla gebelik kaybı olmalıdır. Rahim ağzının 25 mm altında olduğu durumlarda, geçmişinde kayıp olmayan hastalarda şayet rahim ağzı yetmezliği için önemli başka bir risk faktörü varsa yine tanı kapsamı içine alınabilirler.

Tanı Koyulan Hastalarda Artış Var

Rahim ağzı yetmezliği tanısında vajinal yoldan ultrasonografik olarak rahim uzunluğu ölçümü yönteminin uygulamaya sokulmasıyla tanı koyulan hastalarda artış olmuş ve toplumdaki sıklığı yüzde 2-5’lere kadar yükselmiştir. İleri yaş gebelikleri, çoğul gebelikler ve geçmişte rahim ağzına LEEP, soğuk konizasyon ve ardışık histeroskopiler uygulanan hastaların eskiye göre daha fazla gebe kaldığını belirtebiliriz. Bu nedenle de rahim ağzı yetmezliği görülen hastalarda artış olduğunu kaydediyor.

Doğru Tedavi Sağlıklı Bebekler

Geçmişinde erken doğum yapan hastalara sonraki gebeliklerinde uygulanacak progesteron tedavisi, ardışık transvajinal yoldan yapılacak rahim ağzı uzunluğu ölçümleri ve kısalan servikslerde rahim ağzına atılacak servikal serklaj denen rahim ağzı dikişi ile uygun hastalarda yüksek oranda başarı sağlanmakta ve sağlıklı bebek doğurma şansları artmaktadır.

Enfeksiyon Bulgusu Varsa Dikiş Atılamaz

Serklaj işlemi; fiziksel muayene, hikaye ya da ultrasonografik bazlı incelemelerde saptanan açıklığa bağlı olarak atılabilmektedir. İşlem öncesi hastaların monitörize edilip rahimde ağrı olmadığının saptanması, işlem öncesi rahim ağzından alınacak kültürler ile rahim ağzı enfeksiyonunun ekarte edilmesi, ayrıca annede şayet aşikar veya gizli enfeksiyon bulguları bulunuyorsa servikal serklaj atılmaması gerekmektedir.

Karından Dikiş Tedavisi Tedavi Şansını Artırıyor

Geçmişinde vajinal yoldan servikal serklaj atılan ve başarısızlıkla sonuçlanan, rahim ağzı deforme olmuş, nedbe dokusu nedeniyle zarar görmüş ve teknik açıdan etkin vajinal yoldan serklaj atılamayacak grup ile rahim ağzı kanser öncüsü ve kanser gibi nedenlerle alınmış olan grupta karından; yani abdominal yoldan dikiş atılması tedavi şansını artırmaktadır. Kapalı yolla; yani laparoskopik olarak abdominal serklaj atılması; hastanede kalış süresinin kısa olması, ameliyat sonrası ağrının minimal olması ve hastaların çok kısa sürede normal hayatlarına dönebilmesi gibi avantajları bulunmaktadır.

Serklaj Yöntemi Herkese Önerilmiyor

Rahim ağzı açıklığı oluşmuş hastalarda aktif doğum ağrısı, kanama ve su gelmesi gibi dikiş atılmaması gereken durumlar da olabilmektedir. İkiz gebeliklerde birinci bebeğin doğumundan sonra ikinci bebeğe yaşam şansı tanımak amacıyla literatürde bazı yüz güldürücü vakalar olsa da genel olarak anne ve bebekte oluşabilecek ciddi enfeksiyon riski nedeniyle bu uygulamalar günümüzde önerilmemektedir

canım senden bunları duydum ya içim çok rahatladı rabbim sana bağışladı kuzunu maşallah subhanallah minik yakışıklıya üzülme ona bol bol iyi düşüncelerini ilet hemencik büyüsün
CANIM SAGOLASUN KÜÇÜK ADAMI GÖRDÜMÇOK ŞÜKÜR ŞİMDİLİK HERŞEY İYİ GİDİYOR ALLAHIM HEP BÖYLE GİYTSİN NE OLUR
CANIM BEN O İŞİ HALLETİM ARTIK İÇİM RAHAT

CANIM BAŞIN SAGOLSUN BENDE 3 TANE EVLADIMI KAYBETTİM 4 KUCAGIM AALAMADAN KÜVEZE GİRİD RAHİMDEKİ PESERİM ÇIKICAK AMAN BOYU KISALICAK KANAMAM OLUCAK ERKEN DOGUM YAPICAM DERKEN SUYUM SIZMAYA BAŞLADI AKLIMA NE GELDİ NE OLDU ENFEKSİYONDAN OLMUŞ CPR YÜKSEK ÇIKTI BENİM RABBİM SABIR VERSİN

Merhabalar yardım ederseniz sevinirim kızlar henüz 21 haftalık hamileyim doktora son gittiğimde rahmin üst tarafında hafif çökme var leken ya da ağrın olursa gel dedi. Erken doğum riski varmış öyle dedi. Fakat bunu netten araştırdım bi şey yazmıyor rahim ağzı yetmezliğiyle aynı mı acaba benim sorunum. Ve korkmakta haklı mıyım sizce

selam monarosa ben yaklasık 2011 7.ayında bir rahim filmi çekilmiştim.o süreçten sonra aşılama oldum fakat gebe kalamadım.ben ist da yücel karamana tedavi olmuştum.yücel bey de bana söylemişti rahmin üst tarafında cökme var.suan bir yargıya varılamaz hamile kaldığında araştırılması gerek diye .fakat biz cok önemsememiştik.akabinde 2012 ocak ayında normal yoldan hamile kaldım.fakat haziran ayında 23haftalıkken bebeğimi servikal yetmezlik nedeniyle kaybettim.sana bunları bilgin olsun diye aktardım.alttan muayene ol servik boyunu ölçtür.inşallahta bebeğini kucagına alırsın:=)çökmeyle ray yetmezliginin aynı seymi oldugunu en güzel doktorun acıklama yapabilir.sakın korkuya kapılma

paşam :))artık bu isim sana olmaz asıl paşa senin dünyalar tatlısı oğlun.cünkü ben senin oğlunu bu topiğin pasası ilan ediyorum okadar:))eşin sen ve oğlusunuzla size mutluluklar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…