Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bence canım açılmanın derecesine ve sancıların sıklığına göre vermek isteyebilir bazı doktorlar her ilacın yan etkisi var illaki ama kullanmak zorunda kalınınca kullanılıyor ben hastande yatarken yanımda sancısı başlamış bir bayan vardı sadece 4 5 kere nidilat verdiler fazla devam etmediler devlet hastanesindeydi neyse sancısı durdu ben 5.gün çıkarken yine sancısı başlamış artık doğumu yaptıracaklardı 33 haftalıktı

oyle canim ya Allaha emanetiz gercekten.Sor bakalim sende,senin doktor ne diyecek bu igne konusunda.

haklisin,belki de durumun aciliyetine gore veriliyor ilaclar,ne bileyim ben burda hemen herkes nidilat kullaniyor diye okuyunca benim doktor niye vermiyor diye dusundum.

bakalım canım bu halimizden kötüsünü yaşatmasın allahım bunada şükür valla bol bol su iç canım kasılmaların rahimin bir ilacıda suymuşş benim sürahi yanımda bardağıma doldurup doldurup içiyorum yatmayada devam ediyorum sende yat tatlım yatmak gerçekten çok iyi geliyor en azından rahim aşağıdan yerçekimi almıyor ve dikişi zorlamıyor ağrısızda olmuyor hamilelikler tatlım benimde arada belime bir ağrı giriyor sağ kasığıma adet sancısı gibi ağrı oluyor ama düzenli değil günde bir kere oluyor doktorumda normal olduğunu söylüyor bizde elimiz mahkum inanıyoruz söyle 30 lu haftalara geldikmi nst ye gireriz o zaman kasılmamı normalmi anlarız artık

Annem az evvel karnımın aşağı doğru inmeye başladığını söyledi..Sanırım bebekler de ağırlaştığı için..2 aycık daha dayanabilsem...Çok korkuyorum...:çok üzgünüm:

hepinizin 28. haftasına çok az kaldı inşalllah hepiniz önce 28 sonra ileriki haftları görürsünüz.

ben pruloton depotu haftada bir kere olmak üzere 10 kere yaptırdım başka dr lar bana çok yaptırmışsın dedi ama ben çok faydasını gördüm 21. haftada rahim uzunluğu 23 mm ve 20 mm de hunileşme vardı bunca zaman doğurmadıysam iğnelerin sayesinde oldu tabi sonunda alerji oldum ama olsun benim riskli haftaları geçirmemde çok faydası oldu.

Offf inşallah yaa..bence de çok faydalı bu iğne..Kim ne derse desin....

Offf inşallah yaa..bence de çok faydalı bu iğne..Kim ne derse desin....

bencede canım erken doğum riski olan kişilerde bence ehr tedavi denenmeli

ben progestronu hem ağızdan hem fitil hemde iğne olarak aldım

nidilatında çok faydası var kullananalar hemen rahatlıyor hatta benim dr um bu bizim son ve en etkili silahımız doğum sancısını durdurmak için diyordu

Son düzenleme:

canim bende su ile yatip kalkiyorum,gunde 3 litre civari icebiliyorum.Yatma konusunda da daha doktor soylemeden yatmaya baslamistim zaten,dun de doktor iyiki yatmissin,bundan sonra da yatacaksin dedi.Insallah 30 lu haftalari gorecegiz,Allah yardimcimiz olsun.

Annem az evvel karnımın aşağı doğru inmeye başladığını söyledi..Sanırım bebekler de ağırlaştığı için..2 aycık daha dayanabilsem...Çok korkuyorum...:çok üzgünüm:

bebekler agirlastigi icin asagida gorunuyodur canim,senin zaten cok cok sivri ve yukardaydi,agirlastikca degisir goruntusu,sikma canini.

insallah canim,senin arkandan geliyoruz
ilaclar konusunda da haklisin,gerekli olan her tedavi uygulanmali,bu konuda bende isi sansa birakmak istemem ama doktorum vermeyince de eczaneden alip kafama gore de icemem,insallah su 3 haftayi da atlatalim Allahin inziyle,gerisi daha rahat olur.

tabiki canım bizlern durumun en iyi bilenler dr ımız ama onlarda çoğu zaman çelişkiye düşüyor kendi aralrında sık dişini çok az kaldı

oh oh iyi canım ozaman ben seni çalışmaya devam ediyorsun sanıyordum hiçç korkmuyorum artık allahım bizi darda koymayacak bebişlerimizi bize bağaşlayacak inşallah 30 lu haftaları hatta sonu bile görebiliriz ben yattığım için içim daha rahat ediyor bol bol da dua etmeye fırsatım var birde ben şöyle düşünüyorum ben çok sabırlı bir insan değildim ama şimdi 4 aydır hiç kalkmadan yattım ve devam ediyorum böylelikle anneliliğe hazırlandığımı sabretmenin sonunda güzel bir mükafata kavuştuğumu anladım bebeğimede sabır etmeyi öğrendim o daha doğmadan

tabiki canım bizlern durumun en iyi bilenler dr ımız ama onlarda çoğu zaman çelişkiye düşüyor kendi aralrında sık dişini çok az kaldı

canım senin daha da az kaldı inşalla önce eda sonra bircan sonra sen ,uzayy,sofika,deba ve ben sırayla bebişlerimizi sağlıcakla noksansız kusursuz hayırlı bir şekilde kucağımıza alacağız inşallahh

canım senin daha da az kaldı inşalla önce eda sonra bircan sonra sen ,uzayy,sofika,deba ve ben sırayla bebişlerimizi sağlıcakla noksansız kusursuz hayırlı bir şekilde kucağımıza alacağız inşallahh

alkisalkisalkisaminnnn canım,inşallah hepimiz sırayla alacağız mükafatlarımızı,buarada baktımda hepimiz kritik haftaları yavaş yavaş atlatıyoruz,2 hafta sonra neredyse herkes 28 i bitirmiş oluyor:):):)ilk başladığımda bu siteye,yorgun ve ümitsizdim,şimdi herkesin iyi haberlerini okudukça rahim ağzı yetmezliği de neymiş,aşılamayacak birşey değil diyorum,inşallah bizden sonra gelipte bu sitede aynı hisleri paylaşanlara moral olur bu yazışmalarımız çünkü hakikaten korkulacak birşey yok...(ben böyle yazıp yarın doğururmuşum allah korusun)

amin

masallah uzay,sen cok sukur riskli donemleri atlatin sayilir,bundan sonrasi daha huzurlu gecer senin icin umarim

Sen kasılmala<rı nasıl anlıyorsun.bende allahın izniyle 26 artılardayım.bende 2 gündür alt tarqafımda hafif ağrılar var karnımın alt tarafınyorum.a bakıyom sertleşme olmuyor.

Sen kasılmala<rı nasıl anlıyorsun.bende allahın izniyle 26 artılardayım.bende 2 gündür alt tarqafımda hafif ağrılar var karnımın alt tarafınyorum.a bakıyom sertleşme olmuyor.

Karnım sertleşiyor,salatalık gibi sivriliyor,canım acıyor biraz..

işallah canım. en zor günleri atlatacağız allahın izniyle.ve işallah bizden sonraaki arkadaşlara moral olacağzı biz

ya kizlar dunden beri surekli camasirim islaniyor,fakat ben normalde de cok terliyorum zaten ve terledigimi dusundum.Aklima acaba suyum da mi geliyor diye gecti ara ara ama daha once de bu tarz islakligim oludugundan pek ustunde durmadim.Simdi ara ara yine islaniyor ve cok telas ettim ,anlayamiyorum ter mi,akinti mi,nedir bu.Forumda bir takim pedlerden yada bi preparattan bahsedilmis evde kendimiz de anlayabiliyomusuz,amniyo sivisi olup olmadigini,simdi ariyorum bulamadim.Bilen arkadaslar yardimci olsun ne diye isteyecem ben bunu eczaneden.Yardimmm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…