Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım bebeğinin biri için çok üzüzldüm allahım kalan bebeğini sağlıcakla kucaklamayı nasip etsin inşallah benim ölçüm yapılarak teşhis koyulmadı ilk gebelik kaybından dolayı 13. haftada ölçüm yapmaya gerek duymadan dikiş attı doktorum sonrasında her gittiğimde ölçtü ve 37mm 31mm arasında çıktı ve şimdide halan aynı sanada keşke dikiş atılsaydı canım ne olursa olsun risk taşıyan gruptayız bizler çoğumuz gebeliğimizi yatarak tamamlayacağız bazılarımız normal hayatına devam ettiler

Dikişten sonra nasıl ölçüyor, bir de niye ölçüyor dikişe rağmen açılıyor mı? yataraktan kastınız hep yatmak mı yoksa evde, oturarak yatarak fazla ayakta kalmadan geçirmek mi? benim de kalan kısmı evde geçecek sanırım, ama genellikle yatmıyorum oturuyorum.

aaa pardon canım yaa
çoğu kişinin ki kız ya ondan herhalde
ben seninkini de kız diye hatırlıyordum

çok çok sağol canım
allah razı olsun
allah hepimizin yardımcısı olsun

canım dikişe rağmen kısalma devam edebiliyor o yüzden yinede ölçmek gerekiyor ben hep yatıyorum belli bir müddet küçük wc mi bile yatağımda yaptım yeni yeni wc ye kalkıyorum oturmakta ayakta olmak kadar sakıncalı canım ama senin riskin fazla değildir hepimizin aynı durum olmuyor canım benim dikişten sonra doktorum rahim ağzın çok sağlam değil ne olursa olsun yerçekimiyle alakanı kesmek zorudasın dediği için hep yatıyorum bugün kontrolüm vardı son ay yavaş yavaş kalkarsın dedi

Allah kolaylık versin canımm, neyse yolun sonuna gelmişsin sen en azından. bakalım ben de yarın gidicem belki yine ölçer bakar. seninki benden de iyiymiş aslında 31-37 dedin ya, bakalım bizim durum ne olacak

Allah kolaylık versin canımm, neyse yolun sonuna gelmişsin sen en azından. bakalım ben de yarın gidicem belki yine ölçer bakar. seninki benden de iyiymiş aslında 31-37 dedin ya, bakalım bizim durum ne olacak

evet canım hep dua ettim allahım bugünleri göstersin diye şükürler olsun seninde herşey güzel olur canım merak etme yat dinlen fırsat buldukça inan herşey o zaman daha kolay oluyor merak etme allahım senin meleğinide sana bağaşlayacak sağlıcakla hepimiz kucaklayacağız canım

İnşallah canziciiim, zaten sanırım doktorum artık çalışmama da izin vermeyecek, kalan 5 ayımı kısmet olursa evde geçiricem. şimdilik devamlı yat filan demedi, ama gerekirse yatıcaz tabii boynumuz kıldan ince. senin daha önce erken doğum ya da düşük mü oldu? ondan mı bu kadar tedbir durumları

canim rahim agzinin ne kadar surede ne boyutta kisalacagini onceden kestirmek biraz guc.Bende de rutin olcum yapilmiyor,dikis atilmadan hemen once 3.5 cm di bir ay kadar sonra da 2.6 cm e dusmustu,bi daha da cm olarak boyunu soylemedi doktorum.Dikisli yada dikissiz senin kendine ve bebegine yapacagin en buyuk yardim yatmak.Belki 20.haftaya kadar hareketlerini kisitlayarak oturarak gelirsin ama ondan sonra bebegin agirlasir ve surekli yatak istirahatinde olman daha akillica olur.Doktorum bana da yat dememisti,ben kendim tedir olarak yatmaya basladim,kontrole gittigimde de iyi ki yatmissin,bundan sonra da yatacaksin dedi.Saglikli ve sorunsuz bir gebelik diliyorum.

canzicim herseyin yolunda olmasina cok sevindim,masallah kuzun da buyumush bundan sonrasi da sorunsuz gidecek insallah.Seker yuklemesinden de olumlu sonuc alirsin umarim,diyet derse doktorun yapacksin mecbur az daha sikacaz disimizi bebelerimiz icin.

evet cnım benim 3 yıl önce 20 haftalık erken doğum oldu ve ondan sonrada hamile kalamadım tam tüp bebek yapma kararı aldık bebeğim çıka geldi o yüzden hem geç buldum hemde bir tane kaybettim bunun için olağanüstü hal ilan edilmiş gibiyim canım elimden geleni yaptım ve doktorumda bundan sonrası allahıma kalmıştı oda şükürler olsun ki bugünlere getirdi şimdi inşallah vaktinde sağlıcakla noksansız kusursuz bir şekilde kucağımızda olmasını nasip etsin tek dileğim bu canım

sağol canım allah razı olsun inşallah bundan sonrası hepimiz için daha güzel olur sıkıntısız sorunsuz geçiririz ve yavrularımızı vakitlice noksansız kusursuz sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız
şeker içinde artık ne şartsa onun yapıcam diyet yapmaya alışkınım zaten kilolu olunca ömrün hep diyetle geçiyor varsın bu seferde bebeğim için diyet yapayım sorun değil yeterki o sağlıklı olsun

OLSUN CANIM bende de cıktı diyete başladım.çok şükür

bende ilk bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden dolayı kaybettim.30.gebelik haftamda aniden sancılanarak hastaneye gittim ve yarım saatte doğum yaptım ( bebeğim 2 gün yaşadı ve kaybetttik.hamilelğimden önce ve hamileliğim esnasında bilmiyordum rahim ağzı yetmezliğini.
doğumdan 3 ay sonra kontrollere başladık ve daha ilk muayenemde dr um teşhisi koydu.daha hamile kalmadan gebeliğinin 13.haftasında serklaj yapıcam dedi .15 dk lık bi işlemle serklaj işlemini yaptı.6. 7. aylarda 2 adet iğne oldum erken doğum olursa bebeğimin ciğerlerinin gelişmesi için.serklajdan sonra hafif lekelenme olabilir korkma demişti dr.ama olmadı çok şükür.onun dışında fazla ayakta kalmamamı ve ayaklarımı yükseğe koyup yatmamı önerdi.çok şükür oğlum 36+2 de dünyaya geldi.
sandığımdan çok kolay bir işlemmiş.narkoz vererek yapıldı ve 15 dk da bitti.sonrasında herhangi bir ağrı olmadı ama son aylarda bebek alta baskı yapnaya başladıkça dikişlerde sızlama oluyor.bunuda tek çözümü istirahat etmek.inşallah herkes bebeğini sağlıkla zamanında kucağına alır.

canım işallah allah tamaamına erdirir ben şu nada 28 hft ya girdim ikiz ve tüp bebek annesiyim.26.haftanın sonunda kıslama olmadan ama dr um karına baskı yaptğında rahim agzının yarı yarıya düştüğünü gördüğü için dikiş attı çok şükür yatarak bu haftalara geldim.
dikiş var yada yok hep genelde vajinal olarak bakılabiliyor yada karından da rahim agzının boyu ölçülüyor ama benim dr um yanılma olmasın diye kesin alltan vajinal olarak bakıyor.ben amilyattan önce 40 küsürlerdeydim şimdi 26-27 lerdeyim yani bu durumdan solayı zaten dikiş atıldı.bu haftalardan sonrada daha da bebek ağırlaştıkça rahim agzı boyunun kısalması söz konusu. yatmak deyincede ben sadece tuvalete 3-4 günde bir yaptığım banyoya kalkıyorum .ne kadar yatıp o kadar istirahat edersen o kadar iii.amaç ağırlık vermemek ve yer cekimine karşı durmak hatta ben sadece yemek yerken oturuyorum .oturarak banyo yapıyorum.ama burda hiç kalkmadan yatan banyo işini bile silinerek yapan arkadaşlarım var .ona sen karar ver artık .ama ben oturunca bilr vicdan azabı çekiyorum .bana dr um amilyattan sonra calışabilirsin dedi ama ben rapor aldım ve çalışmadım .gerçi 15 gün sonrada artık çalışmassan ii olur dedi ama ben zaten calışmaya başlamamıştım.rahim agzı boyunun kıslamasına gelince evet kısalabiliyor ama acıklık farklı.mesela burda bir arkadaşım şu anda rahim agzı boyu .0.9 mm e düştü yani 1 cm altında ve şu nada doktoru her an doğurabilirsin dedi.

canım dikişten sonra kalan kısım ölçülüyor,dikişten sonra rahim nekadar uzunsa senin için o kadar avantaj 2,5 cmden az çıktığında risk var demektir,senin ne kadardı hatırlayamadım şimdi ama dikiş atılmalı bencede,maalesef servikal yetmezlik önceden hiçbir sinyal vermiyor rahim ağrısız acısız açılıyor,dikişin olursa umarım karşılaşmazsın ama böyle bir durum olursa dikiş bebeğini tutar,doktorlar daha iyisini bilir diyoruz ama ısrar etmekte ve önlem almakta fayda var bence

arkadaşlar bugün doktordaydım,dikişten sonra yine herzamanki gibi1,5 cm..artık alltan bakmayacağım dedi biraz tedirgin oldum bu duruma ama aslında sevinmeliyim ...doğum için gün bile verdi 14 haziran(37.hafta)(tabi ozaman kadar doğurmazsam) önce suni sancı verecekmiş sonra dikişlei alacakmış zaten rahim tamamen açık olduğu için hemen doğurursun dedi....doğumdan hiç korkmuyorum bu kadar zor bir dönemi atlattıktan sonra eğer o günlerri görürsem vız gelir bana....

ayy hadi gozun aydin uzayy,resmen tarih de aldin yani masallah yaa darisi basimiza.Benim kafama takilan once suni sanci sonra dikisler alincak demissin,once dikislerin alinmasi dogru olmaz mi,sanci sirasinda dikisler rahime zarar verir diye biliyorum :uhm: tabii doktorun daha dogrusuna karar verecek.

bi de normal dogum konusunda bana da kolay olur dedi doktorum,zaten normal rahim agzi olan gebelerin onca sanci ile bekledigi aciklik bizde var,bende hic korkmuyorum,yeter ki o gunlere kadar sabretsin benim kizim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…