Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DEBAcim yazarken yanlislik oldu sanirim,dikisin 16 haftada falan diye hatirliyorum,arkadasa yanlis bilgi olmasin boyle bi dusuncesi varsa gec kalmasin diye duzelteyim dedim. olumunekankayizsmile

OLSUN CANIM bende de cıktı diyete başladım.çok şükür

evet canım artık yapacağız diyet bebeklerimiz vaktinde sağlıcakla gelsinde yeter

canım allahım oğluna sağlıklı uzun ömür versin inşallah canım ne güzel bebeğini sağlıcakla almışsın kucağına canım bizlerde inşallah zamanında noksansız kusursuz alırız bebeklerimizi
canım hadi gözün aydın diyelim canım duracak annesi merak etme haziranın 14 dedimi bebeğin kucağında olacak canım darısı bizlerin başına canım benim açıklık yok ama bende heran sancı girerde erken doğum başlar diye tedirgin oluyorum allahım yardımcımız olsun inşalah

DEBAcim yazarken yanlislik oldu sanirim,dikisin 16 haftada falan diye hatirliyorum,arkadasa yanlis bilgi olmasin boyle bi dusuncesi varsa gec kalmasin diye duzelteyim dedim. olumunekankayizsmile

evet canım çok haklısın debacım yanlış yazdı galiba olsun arkadaşımız anladı artık hepimizin sıkıntılarını okudu ve bilinçlendi doktoruna daha bilgili gidecek

KIZLAR NıHAYET ANNE OLDUM...
Hissettiğim duyguları anlatacak kelime bulamıyorum.Evimizde dünya tatlısı bir melek var artık.
Bebiğimiz 3150gr doğdu.Çok tatlı bir kız :) ılk başta sezeryanın sıkıntısı çok oldu.Ama bebiş en kısa zamanda toparlanmamı sağladı ve hemen ayaklandım.Bugün 4.gün ve ağrılarım yok denecek kadar az.

Hee bu arada da Zeyhat teyzesi progestanın kıllanma filan yaptığı yok.Benim kızım gayet kılsız :)

Hakikaten Allah tan ümit kesilmiyormuş.Bu mucizeyi bana güzel Allah'ım yaşattı ve Rabbim her isteyene de yaşatsın.Biraz sabırlı olmak lazım.Doğumda da arkadaşlar şunları yaşadım.Epidural olduğu için bilincim yerindeydi.Kalp atışlarım 120 ile başladık doğuma.Bana gösterdikleri anda 160 a çıktı.Yaşadağım o heyecanı anlatamam size.Bu kadar heyecanlanınca anestezi uzmanı genel anestezi yapmak zorunda kaldı.Neden bu kadar heyecan yaşadığımı sizler çok iyi anlıyorsunuzdur.
Hepinizin sırayla anne olacağını çok iyi biliyorum.Cesur olun güçlü olun her şey geçecek...

senağlama eda cok duygulandim,bunca sikintindan sonra nihayet Allah yuzunu guldurdu,kizina kavusturdu seni.Allah anali babali buyutmek nasib etsin,saglikli hayirli uzun bir omur versin bebisine,hep birlikte mutlu mesut yasayin dilerim. a.s.

edamecrin darisi da basimiza insallah,Allah bize de boyle mujdeli haberleri burada paylasmayi kismet etsin diliyorum.

CANIMMMMMMM NE KADAR GÜZELLLLLL
ALLAHIM GÜZEL KIZINI SAĞLICAKLA BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN
canım meleğinle güzel vakit geçir canım sen bunu hakettin bugünü çok bekledin
darısı hepimizin başına

EDACIM hayırlı olsun inş sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü yıllar yaşar minik meleğin

hissettiğin duyguları yaşamak için azimle bende yola devam diyorum

oh yaa
günlerdir girip bakıyordum edacım müjdeli haberini görebilmek için
allah bağışlasın canım
sağlıklı, mutlu, sevgi dolu uzun yılları hep birlikte tadına vara vara yaşamanız dileklerimle
bizim bebeklerimiz sanki daha bir değerli oluyor gibi geliyor bana
bu kadar emek çekildiğinden
inşallah sütün bol olur , minik prensesin gazsız, ve sarılıksız
kokla meleğini bizim için

Canım çok duygulandım, süpersin be arkadaşım ,dayandın ve muradına erdin arkadaşım ,Allahım hepimize nasip et güzel yarabbim .

45 gün kaldı doğuma inşallah bugünlerde kolay ve sıkıntısız geçer

benim dr umda 30. haftadaki kontrolümde bakmadı bu haftadan sonra artık ölçmeye gerek yok dedi.

buarada ssk dan para mevzusuna gelince o konuyu tam bilmiyorum normal maaşsa dediğin canım benim her ay hesabıma yatıyor bir kesinti falan yok. Sadece doğum parası alacağım sanırım oda 150 tl civarı bişey gene maaşım yatacak doğum belgesini işe götürünce o parayı hesaa aktaracaklarmış.

Son düzenleme:

edacım gözün aydın o kadar duygulandımki anlatamam tüylrim çekildi minik meleğin herşeye değdi allah şansını bahtını açık etsin sağlık sıhhat mutlu günler versin evladına

çok şükür bugünelride gördünya sevincimi anlatamam

darısı inşallah burdaki arkadaşlarımın başına

Son düzenleme:
bende pazartesi dr a gittim bebek çok iyiymiş hala tersmiş dr artık dönmez sezeryan yapalım normal doğumda ayağından kalçasından çekiyorduk ama artık bebeği riske atmıyoruz direkt sezeryan dedi bende gayet iyi olur deyince normal doğum meraklısı değilsin herhalde dedi. 36. haftada tekrar çağırdı 37 veya 38. haftada bebeği alacakmış.

Bu haftaya kadar gebeliğini çok iyi getirdin artık çok iyi bir haftadasın diyor. Hatta ikide bir aman nazarımız değmesin gene erken gelmesin maşallah sana deyip durdu :))

Progestronları bir hafta kullanıp bırakacakmışım. Magnezyum artık mideme dokunduğu için 2 ye indirmiştim dr a da söyledim geri 3 e çıkar ve doğurana kadar iç yoksa sancını başlatırsın dedi. Herşey yolunda çok şükür şu son günleride inşallah atlatırım.

Koca kafalı oğlum 2200 gr olmuş ultrason için sedyeye yatıncada garibimi hıçkırık tuttu :)

sofıkacım tesekkur ederım darısı basınıza ınsallah ,aramızda ıkı hafta var senın ıcınde bu zamanlara gelmeye az kaldı, acıkcası o konu hakkında hıcbır fıkrım yok doktoruma soracagım acaba ben mı yanlıs hatırlıyorum dıye dusundum sımdı belkı de once dıkısı alıp sonra sancı verecektır bır sorayım tekrar ben

zeyhatcım artık alttan bakmayacagım dedıgınde bıraz tedırgın olmustum ya rahım ıyıce kısalırda farketmeyız dıye ama sanırım tum doktorlar aynı sekılde davranıyor
bencede dıkıssız bu hafatalara kadar buyuk bır basarı ornegısın bın kere masallah masallah

edacım gozun aydın aglayarak okudum yazdıklarını allah uzun ve guzel bır omur versın kızına ıyı bır hayat yasatsın annesının karnında tutunmak ıcın gosterdıgı azmı basarıyı yasarkende gostersın cok mutlu bır omur gecırsın

Edacım burda sayılı kişinin doğumunu dolu dolu gözlerle okudum öyle mutlu oldum ki anlatamam senağlama
çünkü çok acılarına şahit oldum burada beraber ağladık ve hadolsun ki şimdi beraber gülüyoruz Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasp etsin
İYİKİ DOĞDU MİNİK PRENSES HOŞGELDİ.........

bana bile rüya gibi geliyor bu hafta hiç tahmin etmemiştim bugünleri göreceğimi 28. i görebilecekmiyim diye endişelenirken çok şükür bugünlere geldim inşallah hepimiz vaktinde sağlıkla kıymetli bebeklerimizi kucağımıza alırız

canım tebrik ederim az kaldı allahın izni ile. ne zammandır 1.5 cm.merak ettim. atık izne ayrıldğına göre lütfen yat canım.o zaman sen normal doğum mu yapıcaksın. hayırlısı ne kadar olmuş bebeğimizin kilosu

EDACIM gözün aydın canım..Rabbim minik prensesinle sana sağlıklı mutlu uzun uzun ömürler nasip etsin.. sen bu mutluluğu fazlasıyla hak ettin.. sen daima bütün olumsuzlara rağmen anne olmaktan hiçbir zaman vazgeçmedin ve hep sabrettin..Rabbime isyan etmedin ve büyük bir inançla dua ettin..burda hep birlikte yağmurunda dediği gibi acılarımızı paylaştık..gözyaşı döktür herbirimizin acısı için..Ama Rabbime şükürler olsun ki birçok arkadaşımızında mutluluğunu paylaştık, şimdide senin olduğu gibi..Allah diğer arkadaşlarımızada aynı mutluluğu yaşamayı nsip eder inşallah.. sen bize en güzel timsalsin artık..herşey gönlünce olsun arkadaşım..bebeğinin ve senin her zaman bahtı açık ve güzel olsun...opuyorumnanaktan

YAĞMURCAN canım arkadaşım beni hiç unutmamışsın.. :kedi:ben aynıyım canım bildiğin gibi..siteyegirmiyorum uzun zamandır..ama her biriniz tek tek aklımdasınız..unuttum sanmayınopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…