- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.321
canım işallah allah tamaamına erdirir ben şu nada 28 hft ya girdim ikiz ve tüp bebek annesiyim.26.haftanın sonunda kıslama olmadan ama dr um karına baskı yaptğında rahim agzının yarı yarıya düştüğünü gördüğü için dikiş attı çok şükür yatarak bu haftalara geldim.
dikiş var yada yok hep genelde vajinal olarak bakılabiliyor yada karından da rahim agzının boyu ölçülüyor ama benim dr um yanılma olmasın diye kesin alltan vajinal olarak bakıyor.ben amilyattan önce 40 küsürlerdeydim şimdi 26-27 lerdeyim yani bu durumdan solayı zaten dikiş atıldı.bu haftalardan sonrada daha da bebek ağırlaştıkça rahim agzı boyunun kısalması söz konusu. yatmak deyincede ben sadece tuvalete 3-4 günde bir yaptığım banyoya kalkıyorum .ne kadar yatıp o kadar istirahat edersen o kadar iii.amaç ağırlık vermemek ve yer cekimine karşı durmak hatta ben sadece yemek yerken oturuyorum .oturarak banyo yapıyorum.ama burda hiç kalkmadan yatan banyo işini bile silinerek yapan arkadaşlarım var .ona sen karar ver artık .ama ben oturunca bilr vicdan azabı çekiyorum .bana dr um amilyattan sonra calışabilirsin dedi ama ben rapor aldım ve çalışmadım .gerçi 15 gün sonrada artık çalışmassan ii olur dedi ama ben zaten calışmaya başlamamıştım.rahim agzı boyunun kıslamasına gelince evet kısalabiliyor ama acıklık farklı.mesela burda bir arkadaşım şu anda rahim agzı boyu .0.9 mm e düştü yani 1 cm altında ve şu nada doktoru her an doğurabilirsin dedi.
OLSUN CANIM bende de cıktı diyete başladım.çok şükür
bende ilk bebeğimi rahim ağzı yetmezliğinden dolayı kaybettim.30.gebelik haftamda aniden sancılanarak hastaneye gittim ve yarım saatte doğum yaptım( bebeğim 2 gün yaşadı ve kaybetttik.hamilelğimden önce ve hamileliğim esnasında bilmiyordum rahim ağzı yetmezliğini.
doğumdan 3 ay sonra kontrollere başladık ve daha ilk muayenemde dr um teşhisi koydu.daha hamile kalmadan gebeliğinin 13.haftasında serklaj yapıcam dedi .15 dk lık bi işlemle serklaj işlemini yaptı.6. 7. aylarda 2 adet iğne oldum erken doğum olursa bebeğimin ciğerlerinin gelişmesi için.serklajdan sonra hafif lekelenme olabilir korkma demişti dr.ama olmadı çok şükür.onun dışında fazla ayakta kalmamamı ve ayaklarımı yükseğe koyup yatmamı önerdi.çok şükür oğlum 36+2 de dünyaya geldi.
sandığımdan çok kolay bir işlemmiş.narkoz vererek yapıldı ve 15 dk da bitti.sonrasında herhangi bir ağrı olmadı ama son aylarda bebek alta baskı yapnaya başladıkça dikişlerde sızlama oluyor.bunuda tek çözümü istirahat etmek.inşallah herkes sağlıkla zamanında kucağına alır.
canım hadi gözün aydın diyelim canım duracak annesi merak etme haziranın 14 dedimi bebeğin kucağında olacak canım darısı bizlerin başına canım benim açıklık yok ama bende heran sancı girerde erken doğum başlar diye tedirgin oluyorum allahım yardımcımız olsun inşalaharkadaşlar bugün doktordaydım,dikişten sonra yine herzamanki gibi1,5 cm..artık alltan bakmayacağım dedi biraz tedirgin oldum bu duruma ama aslında sevinmeliyim ...doğum için gün bile verdi 14 haziran(37.hafta)(tabi ozaman kadar doğurmazsam) önce suni sancı verecekmiş sonra dikişlei alacakmış zaten rahim tamamen açık olduğu için hemen doğurursun dedi....doğumdan hiç korkmuyorum bu kadar zor bir dönemi atlattıktan sonra eğer o günlerri görürsem vız gelir bana....
DEBAcim yazarken yanlislik oldu sanirim,dikisin 16 haftada falan diye hatirliyorum,arkadasa yanlis bilgi olmasin boyle bi dusuncesi varsa gec kalmasin diye duzelteyim dedim. olumunekankayizsmile
KIZLAR NİHAYET ANNE OLDUM...
Hissettiğim duyguları anlatacak kelime bulamıyorum.Evimizde dünya tatlısı bir melek var artık.
Bebiğimiz 3150gr doğdu.Çok tatlı bir kız :) İlk başta sezeryanın sıkıntısı çok oldu.Ama bebiş en kısa zamanda toparlanmamı sağladı ve hemen ayaklandım.Bugün 4.gün ve ağrılarım yok denecek kadar az.
Hee bu arada da Zeyhat teyzesi progestanın kıllanma filan yaptığı yok.Benim kızım gayet kılsız :)
Hakikaten Allah tan ümit kesilmiyormuş.Bu mucizeyi bana güzel Allah'ım yaşattı ve Rabbim her isteyene de yaşatsın.Biraz sabırlı olmak lazım.Doğumda da arkadaşlar şunları yaşadım.Epidural olduğu için bilincim yerindeydi.Kalp atışlarım 120 ile başladık doğuma.Bana gösterdikleri anda 160 a çıktı.Yaşadağım o heyecanı anlatamam size.Bu kadar heyecanlanınca anestezi uzmanı genel anestezi yapmak zorunda kaldı.Neden bu kadar heyecan yaşadığımı sizler çok iyi anlıyorsunuzdur.
Hepinizin sırayla anne olacağını çok iyi biliyorum.Cesur olun güçlü olun her şey geçecek...
Hissettiğim duyguları anlatacak kelime bulamıyorum.Evimizde dünya tatlısı bir melek var artık.
Bebiğimiz 3150gr doğdu.Çok tatlı bir kız :) İlk başta sezeryanın sıkıntısı çok oldu.Ama bebiş en kısa zamanda toparlanmamı sağladı ve hemen ayaklandım.Bugün 4.gün ve ağrılarım yok denecek kadar az.
Hee bu arada da Zeyhat teyzesi progestanın kıllanma filan yaptığı yok.Benim kızım gayet kılsız :)
Hakikaten Allah tan ümit kesilmiyormuş.Bu mucizeyi bana güzel Allah'ım yaşattı ve Rabbim her isteyene de yaşatsın.Biraz sabırlı olmak lazım.Doğumda da arkadaşlar şunları yaşadım.Epidural olduğu için bilincim yerindeydi.Kalp atışlarım 120 ile başladık doğuma.Bana gösterdikleri anda 160 a çıktı.Yaşadağım o heyecanı anlatamam size.Bu kadar heyecanlanınca anestezi uzmanı genel anestezi yapmak zorunda kaldı.Neden bu kadar heyecan yaşadığımı sizler çok iyi anlıyorsunuzdur.
Hepinizin sırayla anne olacağını çok iyi biliyorum.Cesur olun güçlü olun her şey geçecek...
arkadaşlar bugün doktordaydım,dikişten sonra yine herzamanki gibi1,5 cm..artık alltan bakmayacağım dedi biraz tedirgin oldum bu duruma ama aslında sevinmeliyim ...doğum için gün bile verdi 14 haziran(37.hafta)(tabi ozaman kadar doğurmazsam) önce suni sancı verecekmiş sonra dikişlei alacakmış zaten rahim tamamen açık olduğu için hemen doğurursun dedi....doğumdan hiç korkmuyorum bu kadar zor bir dönemi atlattıktan sonra eğer o günlerri görürsem vız gelir bana....
KIZLAR NıHAYET ANNE OLDUM...
Bebiğimiz 3150gr doğdu.Çok tatlı bir kız :) ılk başta sezeryanın sıkıntısı çok oldu.Ama bebiş en kısa zamanda toparlanmamı sağladı ve hemen ayaklandım.Bugün 4.gün ve ağrılarım yok denecek kadar az.
ayy hadi gozun aydin uzayy,resmen tarih de aldin yani masallah yaadarisi basimiza.Benim kafama takilan once suni sanci sonra dikisler alincak demissin,once dikislerin alinmasi dogru olmaz mi,sanci sirasinda dikisler rahime zarar verir diye biliyorum :uhm: tabii doktorun daha dogrusuna karar verecek.
bende pazartesi dr a gittim bebek çok iyiymiş hala tersmiş dr artık dönmez sezeryan yapalım normal doğumda ayağından kalçasından çekiyorduk ama artık bebeği riske atmıyoruz direkt sezeryan dedi bende gayet iyi olur deyince normal doğum meraklısı değilsin herhalde dedi. 36. haftada tekrar çağırdı 37 veya 38. haftada bebeği alacakmış.
Bu haftaya kadar gebeliğini çok iyi getirdin artık çok iyi bir haftadasın diyor. Hatta ikide bir aman nazarımız değmesin gene erken gelmesin maşallah sana deyip durdu :))
Progestronları bir hafta kullanıp bırakacakmışım. Magnezyum artık mideme dokunduğu için 2 ye indirmiştim dr a da söyledim geri 3 e çıkar ve doğurana kadar iç yoksa sancını başlatırsın dedi. Herşey yolunda çok şükür şu son günleride inşallah atlatırım.
Koca kafalı oğlum 2200 gr olmuş ultrason için sedyeye yatıncada garibimi hıçkırık tuttu :)
zeyhatcım artık alttan bakmayacagım dedıgınde bıraz tedırgın olmustum ya rahım ıyıce kısalırda farketmeyız dıye ama sanırım tum doktorlar aynı sekılde davranıyor
bencede dıkıssız bu hafatalara kadar buyuk bır basarı ornegısın bın kere masallah masallah
darCanım çok duygulandım, süpersin be arkadaşım ,dayandın ve muradına erdin arkadaşım ,Allahım hepimize nasip et güzel yarabbim .
arkadaşlar bugün doktordaydım,dikişten sonra yine herzamanki gibi1,5 cm..artık alltan bakmayacağım dedi biraz tedirgin oldum bu duruma ama aslında sevinmeliyim ...doğum için gün bile verdi 14 haziran(37.hafta)(tabi ozaman kadar doğurmazsam) önce suni sancı verecekmiş sonra dikişlei alacakmış zaten rahim tamamen açık olduğu için hemen doğurursun dedi....doğumdan hiç korkmuyorum bu kadar zor bir dönemi atlattıktan sonra eğer o günlerri görürsem vız gelir bana....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?