Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

haklısın canım birde be kıllanma gevşeklilk bunları sonradan öğrendim baştanda bana bebeğin kıllımı olsun erkenmi doğsun deselerdi hiç düşünmez kıllı olsun gerekeni yapın derdim onun canını kurtarmak varken estetik sorunlarınımı düşünecez artık

canım ben memurum 32+0 olduğumda devlet hastanesine gittim rapor aldım raporumda 32 haftalık gebebin doğum öncesi yasal iznini kullanmasında sakınca bulunmamaktadır yazdı dr onu iş yerine verdim başkada bişey yapmadım emekli sandığında böyle ama ssklıysan başka bir şey yapılıyormu bilmiyorum

benimde h1c normal çıktı yada şöye diyim sınırı geçmemişti ama üst sınıra yakındı bendede hamilelik şekeri var bundan sonra çok dikkatli ol çünkü haftan ilerledikçe şekerin çok daha yükseliyor benim 250 yi bile gördüğüm oldu özellikle hamur tatlı şeyler meyve suları kola ve beyaz ekmek bunlardan uzak dur seninde 28 e çok az kaldı daha çok hafta göreceksin

benim 23. haftada 2,3 e düştü üstelik dikişsiz ve kasılmalarla hala doğurmadım dinlenmek çok önemli elinden geldiğince yat

100 gr ıda hemen alır annesi 2-3 güne

inşallah dikişlerinin alınması doğumun kolay olur

bencede bu kez dikişin can yakmaz en azından şimdi iyi birşey için alınıyor onun hzuru var

edamcrin şimdiye çoktan doğurmuşsundur minik kızın kucağında hasret gideriyorsundur inşallah bundan sonra kzıınıda büyütürken hiçbir sağlık ve manevi sorunla karşılaşmazsın allah evladına anne babsıyla uzun sağlıklı mutlu ömürler versin çok çok tebrik ederim canım arkadaşım sen bu güze günleri çoktan hakettin

haftaya allah nasib ederse bende aynı şeyleri yaşıcam
nasıl bir ruh halim olur ben bile bilemiorum
onun için eda şimdi neler hissediyor acaba bende çok merak ediyorum

eda burda o kadr çok acılarımızı paylaştık ki şimdi benim ve benim gibi doğum yapan arkadaşalr gibi sende mutluluğunu paylaşacaksınız inşallahhh iyisinizdir şuanki duygularını düşündükçe 6.5 ay önce si geldi hayatımın heralde en mükemmel günüydü.. Rabbim diğer arkaşdlarımıda nasip etsin sağlıcakla..

ssaslan sende neler neler çekerek doğurdun kızını
örnek alınacak annelerden birisisin
maşallah şimdi 1 yaşını geçmiş
allah analı babalı uzun hayırlı bir ömür nasib etsin

sağol canım gerçi kız değil oğlan ama :)
zaman hızla geçip gidiyor ve inanın o zor geçen zamanlar insanın aklından uçup gidiyor

allah tüm isteyenlere yavrusunu kucağına sağlıkla almayı kısmet etsin

edacımdan haber var mı kızlar?
kuzusunu aldı mı kucağına

haftaya allah nasib ederse bende aynı şeyleri yaşıcam
nasıl bir ruh halim olur ben bile bilemiorum
onun için eda şimdi neler hissediyor acaba bende çok merak ediyorum

canım evet sıra şimdi sende allahım sağlıcakla sıkıntısız sorunsuz doğumlar nasip etsin yavrunu sağlıcakla al kucağına geri sayım başladı artık her ay birer doğum gerçekleşecek artık topiğimizde senden sonra sıra zeyhatta allahım hepimize güzel günleri görmemizi nasip etsin inşallah
ALLAHIM YARDIMCIN OLSUN CANIM

canım cok sevındım senın ıcın masallah sorun yok,artık 28 de oluyorsun,masallah bebeklerınde kocaman olmus,az kaldı sende atlatıyorsun allahım saglıkla sonuna getırsın ınsallah

tesekkur ederım zeyhatcım ssklıyım bende sousturdum raporumu ısyerıne verecegım bukadar gozukuyor,ozel hastaneden aldıgım raporu devlet hastanesınde onaylatmam gerekıyor mu ona kafam takılmıstı ama hastane zaten kendı gonderıyormus,pekı ızın sonunda sskdan paramı almak ıcın ne yapacagım bunu bılıyor musun zeyhatcım

Edacim Allah bebeğine uzun omur versin şansı bol olsun canım. Ne mutluki zorlu gunleri atlattin Allah hepimize o gunleri yasatir insallh.

arkadaşlar merhaba,

ben de 16+4 gebeyim. geçen yıl haziran ayında septum ameliyatı geçirmiştim, genelde septum olanlarda rahim ağzı yetmezliği de olur demişti doktorum. benim 14. haftaya kadar ikiz gebelikti ve serklaj şart diyordu drum fakat daha sonra bebeklerden birinin kalbi durdu maalesef. 14+3'te rahim noyu 3 cm çıktı, şimdilik serklaja gerek yok denildi, ama 3'ten 2,5a düşmesi ne kadar sürer acaba? yani 14. haftada 3 cm iken sonuna kadar götürebilirmiyizki gebeliği dikişsiz? siz ne tür deneyimler yaşadınız, ölçümleriniz nasıl çıktı? yardımcı olabilirseniz çook sevinirim. korkuyorumm

selamlar canlarım bizde bugün doktordaydık şeker yüklemesi yapıldı malesef yüksek çıktı haftaya 100 gr lık yükleme yapılacak ama doktor onca yatışa birde kendim baya kilolu hamile kaldım sonuca göre diyete başlıcam bebeğim iyi olsunda artık diyet yaparız
bebişimde 1150 gr olmuş ve gayet iyi gelişimi herşeyi rahim ağzıda kapalı sorun yok allahımıza şükürler olsun allahım sonuna kadar iyi gitmeyi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…