Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

[
canım iyi olmana sevindim canım doktorların bazıları resmen paracı olduklarını gösteriyorlar malesef ama işte onlarada ihtiyacımız var malesef evdede yat dinlen canım allahın izni ile 35 leri göreceksin canım bebeklerinin kilolarıda iyiydi zaten allah onları bizlere bağaşlaycak canım

sevgili emel en doğru kararı dr verir genelde biz 12-13-14-.haftalarda serklajı duyuyoruz en iyi olarakta bebeğin de sağlıklo bir bebek olduğunun lkararı verildikten sonra yani 12.haftada yapıyorlar ama bu durum senin için farlı olabilir sorarsın doktoruna niye bu haftada diye bence kafana takma.
hastanede yatma konsuna gelince serklaj kısa bir işlem kendine geldiğinde eyer bir olağan üstü durum yoksa yatırmazlar.ben geç vakitte olduğum için kalabilirisn dedi sabah cıktım ama genelde gerek yok cıkarırlar .

Son düzenleme:
kızlar mrb. 32 haftalık hamileyiim.size bi sorum olacak AĞDA yapmanın bi zararı varmıdır? Erken doğuma falan neden olurmuki?yada siz nasıl yapıyorsunuz.jilette kullanmak istemiyorumm.sizlere bi sorayım dediim..

canım eyer sen rahatsan seni ağda yapmak kasmıyorsa eminim bir sürü arkadaşım özel bölgesi dahil ağda yapıyordur.
ben kendi adıma özel gölgeyi hiç bir zaman ağda ile temizlemedim onu bırak şu anda dikiş varken hiç stres yapamam ben jilet yapıyorum.rahat ol

benim bildigim kadariyla serklaj 12.haftadan once yapilmiyor,doktoruna neden bu kadar erken yapmak istedigini sor,belki bizim bilmedigimiz bir sebebi vardir.Onun disinda ayni gun eve donmende sakinca olacagini sanmiyorum,evde yatak istirahati sart ve tabii ki ilac verirse ilaclairni ihmal etmeyeceksin.Agrin sizin olursa da mutlaka doktoruna haber vermen lazim.Simdiden gecmis olsun.

kızlar mrb. 32 haftalık hamileyiim.size bi sorum olacak AĞDA yapmanın bi zararı varmıdır? Erken doğuma falan neden olurmuki?yada siz nasıl yapıyorsunuz.jilette kullanmak istemiyorumm.sizlere bi sorayım dediim..

canim burdaki bir cok arkadas genelde riskli gebelik oldugu icin agdayi cok da tercih edeceklerini sanmiyorum.Kendi adima,ben hamileligimin basinda makine ve agda ile aliyordum fakat 4.aydan itibaren komple jilete gectim.Bizim kesinlikle tahris ve enfeksiyona karsi dikkatli olmamiz lazim oldugundan agda saglikli bir cozum degil.Erken doguma sebep olur mu bilemiyorum ama ben sahsen riske atabilecegini sanmiyorum.

Doktorun dedigi gibi hic kalkmadan yat ve bol bol su ic.Insallah hepimiz de sag saglim ve zamani gelince bebelerimizi kucagimza alicaz.

allahımıza şükürler olsun ilk adım olan 28. haftaya ulaştık bizde oğluşumla inşallah darısı arkadan gelen arkadaşlarımın başına şimdiki hedef 35. hafta allahım hepimizin bebişlerini korusun ve zamanında kucğımıza almayı nasip etsin

cevaplarınıza çok teşekkür ederim .doktor yetmezliğin çok ileri dikişi erken atalım diyor ama ben anestezi bebeğe dokunurmu diye korkuyorum 10 hafta daha erken gibi geliyor

canim ben de bu konuda telas ediyordum dikis atilmadan once,fakat anestezi uzmani bana farkli bir ilac ile bayiltacaklarini,bunun cok hafif oldugunu ve tam anestezi sayilmadigini soyledi.Gercekten de dikis sirasinda ruyada gibiydim,ne oldugunu anlayamasam da sanki konusmalari duyuyordum,tuhaf bir durumdu anliycan.Daha once de ameliyat olmus biri olarak soyleyebilirim ki kesinlikle tam anestezi egil.Bu konuda canini sikma.Istersen erken olmasi konusundaki endislerini de baska bir doktorla daha paylas,bir fikir daha almak her zaman iyidir.

cevaplarınıza çok teşekkür ederim .doktor yetmezliğin çok ileri dikişi erken atalım diyor ama ben anestezi bebeğe dokunurmu diye korkuyorum 10 hafta daha erken gibi geliyor

canım o kadar kişi serklaj yaptırdığımıza göre hiç birimiz bebeklerimizi göz göre göre tehlikeye atmayı düşünmemişizdir değil mi ? içini rahat tut ve muhakkak rahim ağzını diktir..bebek kaybı yaşamanı istemeyen sorumluluk alan bir doktorun var,şanlısın.. bunun kıymetini iyi bil...

ayşe meraktan çatladım,haber alamayınca senden.... akannehir
çok şükür iyisiniz...
bir kaç hafta daha sabreder inşallah yeğenlerim.... zemuszemus

iigeceler kızlar sizleredanışmak istediğim şeyler var yazılarınızı okudum allahım hepimize yardım etsin...11 haftalık hamileyim geçen sene 18 haftalıken bebeğimi kaybetim sorun ne olduğu anlaşılamadı sonraki muayenelerde hiç bir sorun çıkmadı şimdiki doktorum bu hamilelikte sana serklaj uygulamaz lazım dedi tamm dedik herşey bebeğim için aynı acıyı yaşamamak için.ama tanıdık yurtdışında olan kadın doğumcu arkadaşımızda kesinlikle yaptımayın dikiş sırasında doğum olabilio kese yırtılabilio fazla riskli bi durum dedi çok korkuorum kime inanmalıyım ne yapmalıyım bilmiorum....yorumlarınızı bekliorum sizlere doktorunuz ne dedi bu risklerden bahsetimi kötü tecrübe yaşayan taandıklarınız varmı...

ayşe meraktan çatladım,haber alamayınca senden.... akannehir
çok şükür iyisiniz...
bir kaç hafta daha sabreder inşallah yeğenlerim.... zemuszemus

Canım 10 gün hastanedeydim.dün akşam üstü taburcu olduk..şimdilik iyiyiz çok şükür opuyorumnanaktan
yok daha doğum yapmadım.mesajını şimdi gördüm msn deki :)

geçen sene aynen 18 haftalık kaybım var.üstelik ikizdiler.bu hamileliğimde 12+2 günlükken serklaj yaptırdım.serklaj dayanmaz diyordu dr un biri..şu an yine ikiz ve 29+1 e geldim Allahın izniyle..ayrıca rahim ağzını şu an sadece serklaj tutuyor.hep yatıyorum genelde...

Canım 10 gün hastanedeydim.dün akşam üstü taburcu olduk..şimdilik iyiyiz çok şükür opuyorumnanaktan
yok daha doğum yapmadım.mesajını şimdi gördüm msn deki :)

olsun ayşecim hiç sorun değil.Beni habersiz bırakma ama... lütfen doğum yaparsan (biliyorum fırsatın olmayabilir ama ) bir an önce yaz buraya.... opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…