Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sevgili canzi sen bir de bildiğim kadarı ile hiç kalmıyorsun ben tuvalete yemege 3-4 günde bir oturarak banyoya kalkıyorum
canım sen benimle hemen hemen aynısın gün olarak bebeğin kaç kilo, sen kaç kilo ile hamile jkaldın şimdi kaç kilosun .aklıma takıldı ayşe geçen yazmış 29 haftada 11 kilo almış ben bu hafta şeker çıktığı için diet listesine başladım ama ne diyet lahmcun bile yeim vallahi.ama ben 1 kilo geriledim .bebekler kil olamıştır dimi.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben uzayy ı çok merak ediyorum galiba 32 haftdadaydı emin değilim gecen gün sezeryanla alınıcaktı bebeği ya nasıl oldular acaba ...

dr um ikiz hamileliğe göre aldığın kilo hiç çok değil ,gayet iyi kilo alımın dedi..

evet canım ben hiç kalkmıyorum ne yapalım bunlarda gececek canım beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsalmış canım yeterki bebeklerimiz sağlıcakla noksansız kusursuz bir şekilde kucağımızda olsun
ben 81 kilo ile hamile kaldım tombul hamile yaniiii 27+1 de gittim 87 idim bebeğimde 1150 gr dı canım bende de şeker çıktı canım bir haftadır yediklerime dikkat ettim bu sabah tartıldım 85,4 gr çıktım bende kilo vermişim canım senin gibi tedirgin oldum ya bebeğimde almadıysa zaten erken doğma riskimiz var birde zayıf olursa yaşam onun için daha zor olur diye üzüldüm eşimde yok bebek almıştır merak etme falan dedi ama işte insan yinede üzülüyor 28 mayısta randevum var o zamana kadar merak edicem artık
yarın şeker testimin 100 grlık yapılacak onun sonucu normal çıkarsa sadece dışardan katkılı şekeri kesip yolumuza devam edicez bakalım canım

Son düzenleme:
arkadaşlar ben uzayy ı çok merak ediyorum galiba 32 haftdadaydı emin değilim gecen gün sezeryanla alınıcaktı bebeği ya nasıl oldular acaba ...

bende merak ediyorum canım allahım yardımcısı olsun bebeği sağlıklı sıhatli biran önce kucağında olsun inşallah herşey yolundadır inşallah allahım yardımcısı olsun

masallah herseyini halletmissin yattigin yerden :) Bende aslinda biraz internetten bakarak bazi seyleri belirledim alinacaklar listesi yaptim,ablam ziyaretime gelince de ona alidircam insallah.Bebegimin butun kiyafetlerini de ablam ve annem alip yollamisti zaten.Mevlut sekeri hazirlamadim cunku yurt disindayim,yaz sonu memlekete donunce insallah mevlut okutucam.
Cok sukur bende hersey yolunda,son haftalarda fazla bir sikintim olmadi.Tek sikintim bebegim cok asagi indi,kasiklarimda disardan bile hissediliyo hareketleri,arada da saglam tekme sallayinda rahim agzina denk geliyo sanirim,aciyor.Bu durumu da carsamba gunku kontrolumde sorucam,insallah bebisim de herseyde yolundadir.Bu gunlere geldik ya,buna sukur,gerisi de nasib olsun saglicakla insallah.

evet bencede iyi canım epki sence kilo vermek normalmi ben bu hafta 1 kilo verdim bakıyorum bu haftaya göre kilo normal ama ben kilo almassam bebeklerim alır dimi
Canım protein alısanız siz değil bebeğiniz kilo alır demişti dr..

canzicim haftasına göre iyiymiş bence bebeğinin kilosu..hamilelik başlangıcı fazla olan hamileliler hamileliklerinde fazla kilo almıyorlar diye biliyorum..ayrıca gebelik şekeri olan annelerin bebeklerinin kilosu az değil aksine fazla olur haftasına göre...

benim 16 haftalikken yapilmisti,doktorum oyle uygun gordu ama burdaki arkadaslarin cogu cok daha erken yaptirdi.Erken olmasi daha avantajli diye biliyorum,insallah hepimiz de sag saglim alicaz bebeklerimizi kucagimiza.

bende her gun bakiyorum acaba yazmis mi diye,insallah hersey yolundadir ve bizi de habersiz birakmaz.

evet bencede iyi canım epki sence kilo vermek normalmi ben bu hafta 1 kilo verdim bakıyorum bu haftaya göre kilo normal ama ben kilo almassam bebeklerim alır dimi

hic merak etme canim sen kilo almasan bile bebegin alir,simdiye kadar hic kilo almamis olsan belki bir derece dusundurur normal mi diye ama sonucta simdiye kadar aldiklarindan da beslenir bebegin merak etme.Hamile kalma kilosu da onemli,cok zayif kalmadiysan bebegin icin endise etme hic.

inşş canım bebeklerine sağlıkla kavuşursun:ecrin_bebek::ecrin_bebek:ewt o doktoru hergn sabah izliorum hangi hastanede oldunu bilmiodum ben büyükçekmecede oturuorum haliyle biraz uzak kalıorum bahçelievler tarafına burda medıcanada salman laçın var adını belki duymuşundur onunla bu hafta içi inş görüşücez aslında tüp bebek uzmanı ama ricayla hatırla bana bakmayı kabul etti bakalım umarım herşey hepimiz için güzel olur..sende kendine çok çok ii bakk allah hepimizi korusun..

sonunda bende aldım kızımı kucağıma
geçen perşembe dikişlerim alınddı çok kolay oldu dikişlerin alınmasını hissetmedim bile
sonra dr seni eve böyle gönderemem her an doğurabilirsin hastaneye yetişemezsen diye korkuyorum biz suni sancıyla doğumu yaptıralım dedi
sabah 10 dan gece 11 e kadar sancı çektim doğum da biraz zor oldu
hayatımda çektiğim en tatlı acıydı ama...
sancım normal gelseymiş bu kadar zor olmazdı diyor herkes suni sancı olduğundan zor olmuştur diyorlar

kızım doğduğunda üstünü giydirir giydirmez kucağıma verdiler
herşey çok çok güzeldi
anne olmak zaten çok güzel ama eşini baba yapabilmek daha da güzel...

edamecrin annelik hayırlı uğurlu olsun sana da
çok şükür bizede bunları anlatabilmek nasib oldu

zeyhatçım şimdi senin hayırlı haberlerini bekliyoruz inşallah
hadi bakalım

canim cok sukur sende almissin bebegini kucagina,Allah anali babali gule gule buyutmek nasib etsin,tebrik ederim.Benim duydugum kadariyla da suni sanci biraz daha siddetli oluyormus ama sonundaki odul buyuk oldugundan dayanilir degil mi.Darisi basimiza,Allah cumlemize bebeklerimizi sag saglim ve zamaninda kolaylikla dogurmayi kismet etsin insallah.Simdilik sira zeyhatta,bundan sonraki mutlu dogum haberi ondan gelecek insallah.Uzay da gecen hafta doguma gitmisti,umarim onda da hersey yolundadir.

canım benim çok güzel bir haber allahım sağlıcakla hep birlikte büyütmek nasip etsin allahım sizleri hiç ayırmasın inşallah canım çekmissin ama olsun deymiş canım kızını güle güle büyüt
uzayyında hayırlı haberlerini alsaydık allahım onun ve bebeğinin yardımcısı olsuninşallah
sırada zeyhat var onunda sağlıcakla zamanında gelsin bebeği inşallahhh

evet canım bebeğimin kilosu iyi maşallah ama şimdidden sonra alırmı almazmı diye düşünüyorum ben diyet yapıyorum ama çok ta sağlıklı besleniyorum aslında bir nevi benim içinde iyi oldu fazla kilo almadan hamileliğimi tamamlıyacağım allahım izin verirse
şekerle ilgili iri bebek olma olasılığı şuanda görünmüyor yarınki testime göre şekerin durumu belli olacak canım bakalım hayırlısı artık

canım çok tebrik ederim.allah analı babalı büyütsün işallah eminim çok güzel duygulardır allah işallah bizede kısmed eder o günü canım benim bebeğinle de ilgili bilgi verirmisin ne kadar doğdu sağlık durumu iyi olduktan sonra sorun yok .tebrik ederim

kızlar mrb 19 haftalık hamileyim. Önceden 2 düşüğüm oldu. Allah benim ve tüm isteyenlerin yüzünü güldürür inşallah. 12. haftada rahim uzunluğuna bakılmasını istedim doktor normal dedi ama çok bastan savdı ciddiye almadı bile. ıki haftadır rahmim bi yerlere dokunuyor sanki çok rahatsızlık veriyor ve ayakta kalırsam aşağıya çok baskı oluyor vajinamı sıkıştırma ihtiyacı duyuyorum. Doktora anlattım bebek büyüdüğü içindir dedi. Sizce de böyle bi rahatsızlık normal midir? Bi de rahim agzı yetmezliğinin önceden bizim farkedebileceğimiz bi belirtisi olmuyor mu? Lütfen yardım edin bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum Rabbime emanet.

arkadaslar merhaba dun hastaneden cıktım cuma gunu epidural sezeryanla bebegımı dogurdum bebegım 1800 gr dogar dogmaz bana gosterdıler kucucuk bıraz agladı amelıyathanede sonra durdu bır daha aglamadı ben tabı anladım cıgerlerınde sorun var,bebegım sımdı yogun bakımda cumadan berı,once cıgerlerıne dırek oksıjen verdıler cunku bayagı zorlanmıs nefes alırken sımdı oksıjen tupunde gunde bır kere yanına gırebılıyorum o kadar kucuk kı borulardan serumlardan hıcbıryerıne dokunamıyorum bıle1800 le dogdu sımdı 1580 e gerıledı kılosu hafıf sarılıgı var onu tedavı edıyorlar ben hergun gıdıp sutumu goturuyorum bırazdan yıne gıdıcem,bu surec o kadar sancılı bır surec kı sıze anlatamam doktor cussesınden beklemedıgımız bır akcıger performansı gosterıyor dedı yanı bu kıloda dogan bır bebek daha ıyı tolere edebılırmıs ama benım bebegım bıraz nazlı,doktorların bugun sunun yapacagız dedıgı bırsey kesınlıkle aynı gunu olmuyor 2*3 gun sonrasını buluyor beklemek benı delı edıyor hersey o kadar yavas ılerlıyor kı sıze anlatamam hemsıre dogumdan once rahım kasılması olsa bın turlu tedavısı var durdurabılırız ama suyun gelmesı bıze hıc sans bırakmıyor dedı,dusunebılıyor musunuz suyum geldı ben dıkısten korkarken ustelık gece uyurken suyum geldı,allah benı neyle sınıyor bılmıyorum ama sacımı taramaya bıle halım kalmadı o kucucuk gogsu oyle bır ınıp kalkıor kı nefes almak ıcın ıcım erıyor aklım fıkrım hep onda yogun bakımdakı bebeklerı gorsenız hepsı mınıcık gecen 25 haftalık bır bebek geldı 610 gr hakıkaten el kadardı,beterın beterı var allah yardımcım olsun allah sızlerın bebeklerını vaktınde saglıklarıyla sıze hıcbır sıkıntı yasatmadan kucagınızda olmasını nasıp etsın sız dogurdugunuzda bebegınızı de odanızagetırsınler sızın yanınızda olsun bu o kadar onemlı bırseymıs kı durum suanda boyle sanırım bu surec bır ay kadar surecek sanırım olumlu gelısmeler oldukca sıze yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…