Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
allahım bebeklerini korusun inş sağlıkla kucağına alırsın...bnde şu an sürekli yatıorum evde zaman geçiriorum fazla ayakta kalmamya dikkat ediorum inş herşey yolunda gider hepimiz için:Saruboceq:

olsun ayşecim hiç sorun değil.Beni habersiz bırakma ama... lütfen doğum yaparsan (biliyorum fırsatın olmayabilir ama ) bir an önce yaz buraya.... opuyorumnanaktan

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

mseda, eğer kaliteli ip kullanılırsa ve doktorun başarılıysa hiç korkma..28 e gelmek hayaldi ,bak 29 u doldurdum 30 un içindeyim bile.şu an doğsalar da yaşama şansları arttı.akciğer geliştirici iğnemi de oldum..içim daha rahat..şimdi sadece kilo almalarını düşünerek hamileliği uzatıyoruz..serklajı işin ehline yaptırmak lazım,her kadın doğumcunun harcı değil bu ameliyatta başarı elde etmek..ama yatak istirahati şart..

haftada 1 proluton depot yaptır..ben 34. haftaya dek yaptırıcam..normal kadın doğum dr ları 12. haftada keserler sonraki haftalar için faydası yok derler ama riskli gebelik uzmanları nerdeyse doğum sonuna dek yaptırırlar proluton depotu...kasılmanın olmaması lazım..kesinlikle kabız olmamaya çalış..

ayşecim tedavideyken proluton iğneyi kaç günde bir oldun?bir de jel de kullanmışmıydın?
ben son tedavimde çok erken adet oldum 8. günde falan.
sadece jel kullanıyordum dr bana progesteron eksik gelmiş dedi.tekrar tedavi olursam iğne başlayacağını söyledi.

transferden sonra gün aşırı 2 ampul progynex iğne ve her gün jel..taa ki 14. haftaya dek..sonra her hafta proluton depot iğne haftada 2 kez..sonra haftada 1 e düşürdük..haftada 1 yaptırdığım günlerde iğneyi tekrarlamaya 3 gün kala akşam yatmadan 200 lük progesteron hapı aldım..

canim serklaj konusunda doktorlar butun dunyada ikiye ayrilmis durumda,yapilmali diyenler ve kesinlinkle yapilmamali diyenler.Serklajin riskleri dikis sirasinda dogumun baslamasi,enfeksiyon yada kasilmalar ile rahmin iplerden dolayi zarar gormesidir.Isinin ehli bir doktor yaparsa ve erken haftalarda olursa bir cok risk ortadan kalkar.Serklajdan sonra takibi de cok onemli,doktorun gerekli ilaclari verir ve gerekli tahlilleri sik sik yaparsa enfeksiyon ve kasilma sorunu da yasamazsin.Ben bu riskleri goze alamam deyip serklaji yaptirmazsan da yine surekli risk altindasin unutma.Serklaja ragmen erken doguran gebe de var ne yazik ki ama serklaj sayesinde bebeklerine sag saglim kavusanlar cogunlukta.Her ne karar verirsen ver fazla geciktirme,serklaj erken yapildiginda basari sansi daha cok artiyor.Saglikli ve mutlu bir gebelik diliyorum.

aşkolsun ayşe seni çok merak ettik geçenlerde sordum kimse bilmiyordu diğer topikte de merak edenler var iyi olmana sevindim bebeklerinde iyi olması çok güzel geçmiş olsun

aşkolsun ayşe seni çok merak ettik geçenlerde sordum kimse bilmiyordu diğer topikte de merak edenler var iyi olmana sevindim bebeklerinde iyi olması çok güzel geçmiş olsun

bircecim, 10 gündür hastanedeydim,hastaneye gitrmeden önce yazmıştım aslında ama gözden kaçmış sanırım..:1hug:

bircecim, 10 gündür hastanedeydim,hastaneye gitrmeden önce yazmıştım aslında ama gözden kaçmış sanırım..:1hug:

çok geçmiş olsun canım işallah allahın izni ile sağ sağlim zamanında alırız bebeklerimizi kucağımıza bende çok merak ediyorum zaten riskli grupta olup birde ikiz olunca allaha emanet diyorum.ben de kzımıa ve oğluşuma bu gün gidip mobilya siparişi verdim biliyormusun ben başakşehirde oturuyorum maskoya gittim.tabi arabada yatarak gittim mobilyacıda da kendime bir koltuk buldum oraya uzandım ama yinede kendimi suçlu hissediyorum.herşeyin hayılısı canım kendine dikkat et kaydirigubbakcemile3

Amin canım.sağlıkla kucaklayalım inşallah :Saruboceq:
istanbulu bilmediğim için başakşehir,masko falan neresi bir fikrim yok sositososito
ben izmir karşıyaka da yaşıyorum tatlım..yerimseniben
güle güle kullansın yavrumeleklerin

debacim bende bu alisveris isini nasil hallederim diye dusunuyorum.Ablam gelecek bir hafta sonra,sanirim o alacak geri kalan eksikleri de.Zaten ben bebegime sadece hamileligimin basinda birkac parca elbise almistim,geri kalan herseyini ablam ve annem aldi sagolsun.Kendim secmek isterdim ama kismet boyleymish,saglik olsun.Sende suclu hissetme kendini ama yine de bi sure daha disari cikma doktor kontrolleri disinda,mobilya isini de halletmissin,gerisi acil degildir,yat dinlen bol bol.

sofikacım ewt aynen dedeiğin gibi şimdi araştırmalara başşladık istanbulun en i doktorlarını bulduk bu konuda uzman onların fikri yapılmasından yana eyer böle bi sıkıntı varsa bunun yapılması gerekli diolar inş hayırlısıyla bnde sizler gibi atlatırım 28lr 35 lri görmek kısmet olur...ayın yirmisine gün vermişti doktorum 13 haftalık olcak bebiş sanırım uygun zaman siz kaç haftalıkken cyaptırdınız....

12+2 günlükken yaptırdım.ikiz hamileliğim var.ıstanbulda en iyisi prf. dr.Yücel Karaman dır.Her çeşit serklajda ustadır,başarılıdır...benim dr um izmir de Namık Demir di..

12+2 günlükken yaptırdım.ikiz hamileliğim var.İstanbulda en iyisi prf. dr.Yücel Karaman dır.Her çeşit serklajda ustadır,başarılıdır...benim dr um izmir de Namık Demir di..

bahsetiğin yücel karaman her hangi bihastanede çalışıomu onunla ilgilide bilgi almak isterim çünkü çok ciddi bi durum allah korusun kötü bişey olmasından korkuorum...

canım çok haklısın bende geçen yan daire kayınvalidemin dairesi eşim dediki gel geçelim masada hep beraber yemek yiyelim bende tamam dedim geçtim ama sonra içime bir pişmanlık oldu dedim kalkmadım kalkmadım şimdiden sonra dişimi sıkmam lazım asıl şimdi ağırlaştık daha riskli dolaşmamız neyse şimdi hiç kalkmadan dinlenmene bak tatlım az kaldı sıkalım dişimizi

Çıkmıyorum canım bir tek mobilya işi için yatarak gittim ordada yattım onun dışındaki alınıcakları da bilgisayarda liste yaptım her şeyin detaylarını son bir kaç senedir doğum yapanlara danıştım ürün model ve kullanım tavsiyelerine göre lidteyi düzeltiyorum.bebeklerimin hastanede allah kısmet ederse verecğim şekerleri ve mevlüt şekerlerinide eminmönünden aldıttım yattığım yerde hazırladım yaptım bitti bile .artık onların sağlıkla doğacağı günleri bekliyorum.
sen ne yaptın iyimisin dr gittinmi.güzel haberlerini bekliyorum

canım ben tüp bebek hastasıyım ikiz bebeklerim olucak allah kısmet ederse 16. haftanın sonunda acılma olmadn ama karına baskı yapılarak rahim agzının yarı yarıya düştüğünü gören dr um o gün serklaj yaptı isyersen görüş medikal park b.evler hastanesi dr. latif Küpelioğlu show tv de de sabah herşey sağlık için programındaki dr daha önce medicana hastanesindeydi .geröekten çok hastası var bende tavsiy e üzerine gitmiştim.ilk tüp bebek denemede allahında onayı ile hamile kaldıım.herşey gönlünce olsun dikkat et kendine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…