- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.121
Arkadaşlar 39 günün sonunda nihayet kızlarıma kavuşuyorum çok şükür belki fırsat bulamam kızlar gelince herkes hakkını helal etsin hepiniz yavrularınızı kucağınıza alırsınız inşallah
inşallah canım. çok korkutuyor bu bebekler bizi valla.merhaba...
bende 18 aralıkta n beri yatanlardanım maalesef çok zor yatmak ama günler geçtikçe mutlu oluyorum inşallah 36 37 leri görürüz. umarım kontrole de çok iyi şeyler duyarsınız ve size yardımcı olabilecek aileden biri olsa keşke Allah hepimize sağlıklı bebeklerimizi zamanında kucaklamayı nasip etsin...
ahh keşke ilk gebeliğimde 2cm açıklıktan dolayı banada dikiş atabilselerdi. sürgü çok zor. allahım yardımcın olsun. bir daha yaşatmasın. ben banyo falan yapamamıştım. çok bunalım olmuştum. nidilat sagolsun iyice intihar hissi uyandırıyor. ilaç yada bişey içmek istemiyırum. şeker olduğu için genelde aç olmaya özen gösteriyorum :) ferrum ve osteacareyi bıraktım. bolca ev yoğurdu ve kan üzümü. şekere dikkat tabi.MaşAllah kızınıza. Allah bu evladınızı da size bağışlasın. Benim bebeğimde doğum pozisyonunda 22+6 da acil serklaj oldum. O zamandan beri dikişin üstünde bekliyor. 34 + 2 yim. İlk gebeliğiniz gibi şu anda yatarak hamileliğimi devam ettirmeye çalışıyorum. 24 aralıktan beri hiç ayaga kalkmadım. Sürgü kullanıyoruz. Şükür bugünüme. Bulduğunuz her fırsatta yatın. Ben haftada 1 tam haftada 1 yarım proluton depot iğne kullanıyorum. İğne çok önemli. Kabızlık için de burdan eskilerden öğrendiğim dulcolax kullandım dr. izniyle tabi. Bitkisel bi ilaç siz de dr.unuza sorup kullanabilirsiniz. Baya etkili bi ilaç.
n
Maşallah kızına mucize bebiş olmuş o haftada. gerçekten zor günler olmuştur Allah bu kızınızın sağlıkla doğmasını nasip etsin. 26 artı 4 te doğan kızınızın
öyküsü ne nasıl oldu bunda ölçüme göre mi haikayeye göre mi yapıldı serklaj?
Oy oy kizlar ya yattigin yerden vakit gecmiyo ya 34 37 . haftalara gelwn arkadaslarim nasil gecirdiniz gunlerinizi ben surda on gundur yatiyorum da nasil gelicez o haftalara aklim almiyo zaman hic gecmiyo gibi
26+4 de doğan kızımda o zaman eşim rusyada çalışıyordu. her işimi kendim yapıyordum yanlızdım. suyumu falan taşıyacak kadar sağlıklı. ablamı istemeye geldiklerinde börek çörek yapacak ve nişsanda 5 tepsi kurabiye ve iki tencere sarma yapıp birde sabahları yarım saat yürüyüp geçiktiğimde servise koşacak kadar sağlıklıydım. sonra 22. haftada 3lü test için çağırmıştı dr. başkent ünv.araştırma hastanesine gidiyordum.
normal gittik. bakarken kadının rengi attı. git vişne suyu iç gel bidaha bakıcam dedi baktı olmadı alttan bakıcam dedi. sonra yatıyorsun hastaneye doğurmak üzeresin dedi.nasıl falan derken aile seferber oldu. sonra küvez olmadığı için bir gece sonra semiha şakir doğum evine yattım. ilgi sıfır. leş gibi her yer. ayağı kalkmamam lazımken dr.ve hemşirelerin ayağına gittim. yazdıkları ilacı reçeteyi vermediklerinde alamadım nöbetçi eczaneye tanımadık adam yolladık falan. pazar görüşte tam 24 saat sonra eşime beni burdan çıkarmazsan kaçarıım dedim eve geldim. bide sürgü aldık. sonra yine başkente her hafta muayeneye gidiyodum ama otobanda 20 km hızla :)yatarak o z.kamili önerdi orda 11 gün 6+5 şeklinde antibiyoyik tedavisi gördüm. evde olduğum bigün suyumn geldi. z.kamile koştuk. 3 gün bebek karnımda çişiyle yaşadı. sonra sabaha karşı sancım tuttu zaten aşada olduğu için kolay bidoğum oldu. ama bebeğimi ölür diye beklettiler. sabah 5 den 09,30 a kadar bişey yapmadılar. sonra alın küvez yok arayın buraları hastane bulun dediler. kartal avicenna umuta getirdik. abdulkerim karakaş hocadan allah razı olsun. 70 gün sonra bebeği eve aldık. çok zor büyüdü. yemek başlı başına hala bir sorun. artık ısrar etmiyorum. 5 yaş 3,5 aylık suan. 102 cm boy 14,5 kg var.
bundada dr. 10.haftada baktı 3,5 cm rahim boyu. kısa dedi serklaj şart dedi. hem garanti olsun dedi. bunu da kaybetme durumu olmasın dedi. iyikide yapmış. bu ilk kızım kadar bile durmazdı. max 20 de doğardı. bide çalışınca stresten iyice fena olurdu.
hamılelegın seyrıne gore degısıyor dıkısle calısanda var sıkı sıkı yatak ıstırahatı yatanda ben dıger hamılelıgımde yattım ama bunda hıc yatamıyorum bebegım var gunluk hayatıma devam edıyorumMerhaba benim bir sorum olacak?aramizda erken donem serklaj ameliyati olup gunluk hayatini devam ettiren varmi?anladigim kadariyla doktorlar doguma kadar istirahat veriyorlar genelde.
benım sabaha karsı basladı ne oldugnu anlamadım aksam 9 gıbı geldı bebegımKızlar kafama bişiy takıldı rahim ağzı yetmezliğinde doğum hemen birden mi oluyo ben sabah saatlerinde sancım başladı akşam sekizbuçukta meleğim geldi plesentasıda iki saat bekledik gelmedi kürtajla aldılar bu durumda olan oldumu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
gecmıs olsun canım yaz gelsede salgınlar bıtse,Merhaba canlar.
Bir aydır evde salgın var buraya çok giremedim.
Nasılsınız.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım ben hamile değilim ama nasıl geçirdiğimi söyleyeyim:)) kk ya bakarak:)) Kitap okuyarak, nette alışveriş sitelerine bakarak özellikle lohusa ve bebek kıyafetleri sitelerine:)) Doktorlar dizesini seyrederek bol bol:)) Vee en önemlisi ben çok dua ederdim teşbih çekerdim. Kendim bebeğim için tek başıma tefriciye okuyordum günde 500 tane okurdum 4444 olana dek her gün... Akşam aile gelince zaten geçerdi.
Çok zor olmuş gerçekten. Bbeğin de çok güçlüymüş yaşamış. Keşke imkanlar iyi olsaymış hemen. Ben de büyük oğlumda 11 gün Zeynep kamilin şu koğuş şeklinde odasında kalmıştım 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu. Kızın da kilo alır inşallah. Bak bu topikte 26 artı 4 te ikizlerimi,z var doğan Arda ve Beren . Onlarda sağlıklı şükür. Bu bebeğin de vaktindde doğar inşallah...
Canım ben hamile değilim ama nasıl geçirdiğimi söyleyeyim:)) kk ya bakarak:)) Kitap okuyarak, nette alışveriş sitelerine bakarak özellikle lohusa ve bebek kıyafetleri sitelerine:)) Doktorlar dizesini seyrederek bol bol:)) Vee en önemlisi ben çok dua ederdim teşbih çekerdim. Kendim bebeğim için tek başıma tefriciye okuyordum günde 500 tane okurdum 4444 olana dek her gün... Akşam aile gelince zaten geçerdi.
Çok zor olmuş gerçekten. Bbeğin de çok güçlüymüş yaşamış. Keşke imkanlar iyi olsaymış hemen. Ben de büyük oğlumda 11 gün Zeynep kamilin şu koğuş şeklinde odasında kalmıştım 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu. Kızın da kilo alır inşallah. Bak bu topikte 26 artı 4 te ikizlerimi,z var doğan Arda ve Beren . Onlarda sağlıklı şükür. Bu bebeğin de vaktindde doğar inşallah...
canım hiç merak etme inşallah senin bebişde gelecek bu haftala kadar.Yeter ki sen dinlen ve psikolojik olarak rahat ol.ben promot depot diye bi iğne kullanıyorum.Cok gecmis olsun allahtan ki 35 e gelmissin problemsiz bnde ayni sekilde yatiyorum ablamla enistem bende kaliyo henuz 21 haftaligim ama ins 35 i 37 yide goruruz hayrlisiyla bu haftalik vuruldugun ignenin adi neydi acaba burda bi cok arkadastan duydum haftalik vuruldugunu cok merak ediyorum yarn doktorumu ariycam bu igne icin
Hoş geldin canım.Operasyonu biraz anlatırmısın.Kaç dakika sürdü?Haftalık kontroller takılan halkayla mı ilgili?Benim doktorum iki haftada bir kontrol ediyor.rahim ağzı boyum iki hafta önce 2.5 mmdi Ama bu arada kasılmalarım sıklaştı.bende de dikiş yok.Açıkçası korkuyorum bir açılma olur diye.Nidilatı günde kaç kere içiyorsunProgesteron veya proluton depot kullanıyormusun
Ben de avrupa yakasinda oturuyorum simdilik gop hastanesinde zehra ince doktorum ve memnunum. Ama durumum farkli oldugu icin korkuyorum.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Cok gecmis olsun allahtan ki 35 e gelmissin problemsiz bnde ayni sekilde yatiyorum ablamla enistem bende kaliyo henuz 21 haftaligim ama ins 35 i 37 yide goruruz hayrlisiyla bu haftalik vuruldugun ignenin adi neydi acaba burda bi cok arkadastan duydum haftalik vuruldugunu cok merak ediyorum yarn doktorumu ariycam bu igne icin
Maşallah çok güzel bir haftaya gelmişsin. Sanırım peser takıldı sana. 27. haftada 3.5 cm aslında kötü bir ölçü değil mesela benim 13. haftamda 1.8 e düşmüştü ölçüm. Tabi iyi olmuş peser de. Bu topikte de çok eskiden peser takılan hastalar varmış yurtdışında. Son 1 yıl içinde de ankaralı 2 arkadaşımıza prof. Aydan Biri takmış. Paşam arkadaşımıza da doç. dr. Arda Lembet takmıştı. İyi bir yöntem ve serklaja alternatif olması da güzel. İnşallah kolaylıkla doğumunuz da gerçekleşir...
iğnenin adı proluton depot .Biraz önce yanlış yazmışım canım
Oy oy kizlar ya yattigin yerden vakit gecmiyo ya 34 37 . haftalara gelwn arkadaslarim nasil gecirdiniz gunlerinizi ben surda on gundur yatiyorum da nasil gelicez o haftalara aklim almiyo zaman hic gecmiyo gibi
canım ilkten zor geliyor yatması heryerin ağrıyor ama alışıyosun yatmaya.bak ben 14 haftadan beri yatıyom 34 oldum daha dün gibi Allah yardım ediyor sabrını veriyor.zaman geçmiyor gibi gelsede geçiyor.tv ve pc yetti bana bide teşbih çektim bol bol.netten kuran dinledim.ilkten saat sayıyodum 2 -3 saattir hiç kalkmadan yattım diye sonra gün hafta derken bu günlere geldim çok şükür sende gelcen inşallah
Ay evet ben de tekerlekli sandalyeyle giderdim. Geçti gitti işte. 34 te sanırım yürüyerek gitmiştim de dünyalar benim olmuştu:)) Evet zaman hızla geçiyor hatta bir sır vereyim mi acaba bir kızımız olur mu diye eşimle bazen hayaller kuruyoruz.Senin işin çok zormuş Allah yardım etsin sana...
Ben de bu topiğin tadını hiçbir yerde bulamadım... Elimden geldiğince de yazmaya devam ediyorum işte.
Allah kısmet ederse artık her sene göndeririz:)) Arda Beyi bu yoğunluğu arasında bu sürprizle gülümsetebildiysem ne mutlu bana... Düşün ismini de verdiğimiz için oğlumuza unutmamız zaten mümkün değil hiç. Bu arada senin bebeğin cinsiyeti neydi? İsim düşündünüz mü?
Bizim dr hasta dan ziyade bir aile ortamı oldu. Senin gibi çok zorlu süreç atlattık beraber. Arda Bey de çok kaptırıyor biliyorsun kendini o da çok üzülüyor seviniyor hala gözümün önünde suyum geldiğindeki hüznü nil hanımın gelip Arda Beyi hiç böyle üzgün görmemiştim sizin için literatürü yeniden taramaya gitti deyişi, besmeleyle dualarla ultrasonda bakıp suyum dolduğunda Nil hanıma eşime sarılışı. Ah bak duygulandım yine. Nasıl unuturuz biz onu. Unutsak nankörlük olmaz mı?
sENİN DE MUTLU SONLA BİTECEK HİKAYEN İNŞALLAH...
Evet vardır bir hayır gerçekten. Bak ipini sakla sonra da koy buraya resmini benim ip kaldı ya çok hevesim var ipe...
ben yirim o şeker doktorubendende selam söyle gerçekten çok baba insan ben senlemi buluşucaktım arda beyin ofsinde nasip olmamıştı allahıma şükrü bu günlere geldin bak darısı olmayanlarınbaşına işşallah insanın etleri acıyor yat ayata ben ayaga kalkınca dermanı yoktu ayaklarımın evde çok düştüm yere helede seni korkutmak gibi olmasın yoldada düştüm yürüken eşimin yanıma bri koşması vardı sorma bende sinriden oturudm gülüyorum düşün dogum edeli 10 gün yoktu allahtan sezeryan dikişlerim patlamadı allahım bacaklarımın dermanı 3 2 ay sonra geldi eşim dışarı çıkmamı istemezdi sen düşersen seni kim kaldırıcak diye oglum transfer oldugundada bri kere ona gdierken düşüyordumki allahtan tutundum beni görende allah bri hastalıgımı var demiştir bilmiyorlarki hamilelik boyunca yattım normalde yattım wc kalkıyordum kanam olunca 90 gün dogum ettim hasta bakıcı beni wc götürdü oturturdu bende bri gülme varmış deidm bacım hayırdır deidmki ben bu anı 90 gün bekledim ana demişim banyolar böylemi dedim hiç görmeidmki banyoyu aklıma gelmedi degil önceki yattıgım odanın banyosu nasıldı acep duş bile aldırdılar dogumdan sonra ateşim 40 çıktı benim düşüremdyince banyonun altına soktular dünyanın ilaını antibiyotügünü serumunu yedim millet bana çok eziyetlik senin işin rezillik deid benim işim yokta böyle yatıcam dediler inan adama yatması koymuyor gün işte geçer amam stresi yetiyor her mavişe gittigimde korkardım acaba ne dicek altımdaki peserden korkarken sen kesem delindi adam muayene günü veiridi ben bri hafta önce giderdim hemşirelerle kankı olmuştuk artık ilk ayaga kalktıgımda dengemi kaybedip düşüyordumki hemşire tuttu gülesim geldi demişim eşime bak canım yürüyebiliyorum hemşirelerde tuaf bakmışlardı eşimde 90 gündrü yattı hiç yerinden kalkmadı demişti hatta kaynanam demiştim anne dogume dibnce ne komposto nede su görmek istemiyom diye annelik bambaşkaymış onu anladım
oglum çok hasta teyzesi grip olmuşbalgamı atamıyor hırlamasıda var dün hiç uyumadım öksürme kriizne griid oglum kıpkırmıız mor arası oldu öksürmekten nefes alamadı eşimi tekme tokat kaldırıdm adamda ne oldugunu anlamadı çabuk bebek nefes alamıyor katıldı öksürmekten deidm hemen burnunu 2 kere temziledik allahım bildigim sümük sapsarı bu saat oldu az uyudum uyumadım yavrum tam dalıyor öksürüken uyanıyor yüz üstü yatırdım oglanı sırtına vurdum öksürüken balgamı çıksın diye allahım insan ögürüya aynı öyle seler çıktı agzından salyalar tükürükler o agladı ben agladım buhar makinası açık şuan beşşikte uyuor onada gidiyor iyi geldimi dicem bilemivcem doktor B harfiyle bri şurup vermiş öksürügünü keser demiş pazarteside kendi doktoruna götürüyüm diyourm bakalım allahım eevladım öksürüdkçe içim acıyor
vallahi aklıma ilk sengeldin illahi istemekmi lazım bende istiyom ondan banane
canım kimisi çalıştı kimisi yattı anlıcagın istiraat önemli amam onu biliyorum çalışıyorsan işine ara ver
kızlar dikişi olanlara allah yardım etsin hamile olanlarada tez zamnda saglıklı kucagına almak nasip etsin bebek isteyenlerede tez zamnda versin bebekelri ölenlerede allah sabır versin bebegim yogun bakıkm bebegi oldugundan anca faceye girebiiyorum yazıları okuyorum eger bildigim konu olursa fikrimi paylaşıyorum zaten arkadaşlar açıklama yapınca yazmaya gerek görmüyorum bebegim az ele avuca geldi gelmesinede az daha zamanımız var yeni gelenler hoş gelmişler sefa gelmişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?