Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Masallah canim gule gule buyut yavrularini huzurlu ve mutlu bi aileniz bi yuvaniz olsun ins darisi buradaki herkesin basina

Oy oy kizlar ya yattigin yerden vakit gecmiyo ya 34 37 . haftalara gelwn arkadaslarim nasil gecirdiniz gunlerinizi ben surda on gundur yatiyorum da nasil gelicez o haftalara aklim almiyo zaman hic gecmiyo gibi

inşallah canım. çok korkutuyor bu bebekler bizi valla.
annem bana uğrar sabah bı bardak cay getirir. işi yoksa uğrar. bazen acil eczaneye gider. pazara gidince benim ihtiyaçları alır.
eşim kızımla ilgilenir. çamaşır falan onda. ama mecbur bende kalkıp ihtiyaçlarımı görüyorum. allah yardım edicek 35 i devircez inşallah.

ahh keşke ilk gebeliğimde 2cm açıklıktan dolayı banada dikiş atabilselerdi. sürgü çok zor. allahım yardımcın olsun. bir daha yaşatmasın. ben banyo falan yapamamıştım. çok bunalım olmuştum. nidilat sagolsun iyice intihar hissi uyandırıyor. ilaç yada bişey içmek istemiyırum. şeker olduğu için genelde aç olmaya özen gösteriyorum :) ferrum ve osteacareyi bıraktım. bolca ev yoğurdu ve kan üzümü. şekere dikkat tabi.
sen iki hafta daha atlat sonrası kolay. korkma sakın.
maşallah diyim sana.

26+4 de doğan kızımda o zaman eşim rusyada çalışıyordu. her işimi kendim yapıyordum yanlızdım. suyumu falan taşıyacak kadar sağlıklı. ablamı istemeye geldiklerinde börek çörek yapacak ve nişsanda 5 tepsi kurabiye ve iki tencere sarma yapıp birde sabahları yarım saat yürüyüp geçiktiğimde servise koşacak kadar sağlıklıydım. sonra 22. haftada 3lü test için çağırmıştı dr. başkent ünv.araştırma hastanesine gidiyordum.
normal gittik. bakarken kadının rengi attı. git vişne suyu iç gel bidaha bakıcam dedi baktı olmadı alttan bakıcam dedi. sonra yatıyorsun hastaneye doğurmak üzeresin dedi.nasıl falan derken aile seferber oldu. sonra küvez olmadığı için bir gece sonra semiha şakir doğum evine yattım. ilgi sıfır. leş gibi her yer. ayağı kalkmamam lazımken dr.ve hemşirelerin ayağına gittim. yazdıkları ilacı reçeteyi vermediklerinde alamadım nöbetçi eczaneye tanımadık adam yolladık falan. pazar görüşte tam 24 saat sonra eşime beni burdan çıkarmazsan kaçarıım dedim eve geldim. bide sürgü aldık. sonra yine başkente her hafta muayeneye gidiyodum ama otobanda 20 km hızla :)yatarak o z.kamili önerdi orda 11 gün 6+5 şeklinde antibiyoyik tedavisi gördüm. evde olduğum bigün suyumn geldi. z.kamile koştuk. 3 gün bebek karnımda çişiyle yaşadı. sonra sabaha karşı sancım tuttu zaten aşada olduğu için kolay bidoğum oldu. ama bebeğimi ölür diye beklettiler. sabah 5 den 09,30 a kadar bişey yapmadılar. sonra alın küvez yok arayın buraları hastane bulun dediler. kartal avicenna umuta getirdik. abdulkerim karakaş hocadan allah razı olsun. 70 gün sonra bebeği eve aldık. çok zor büyüdü. yemek başlı başına hala bir sorun. artık ısrar etmiyorum. 5 yaş 3,5 aylık suan. 102 cm boy 14,5 kg var.

bundada dr. 10.haftada baktı 3,5 cm rahim boyu. kısa dedi serklaj şart dedi. hem garanti olsun dedi. bunu da kaybetme durumu olmasın dedi. iyikide yapmış. bu ilk kızım kadar bile durmazdı. max 20 de doğardı. bide çalışınca stresten iyice fena olurdu.

Oy oy kizlar ya yattigin yerden vakit gecmiyo ya 34 37 . haftalara gelwn arkadaslarim nasil gecirdiniz gunlerinizi ben surda on gundur yatiyorum da nasil gelicez o haftalara aklim almiyo zaman hic gecmiyo gibi

Canım ben hamile değilim ama nasıl geçirdiğimi söyleyeyim:)) kk ya bakarak:)) Kitap okuyarak, nette alışveriş sitelerine bakarak özellikle lohusa ve bebek kıyafetleri sitelerine:)) Doktorlar dizesini seyrederek bol bol:)) Vee en önemlisi ben çok dua ederdim teşbih çekerdim. Kendim bebeğim için tek başıma tefriciye okuyordum günde 500 tane okurdum 4444 olana dek her gün... Akşam aile gelince zaten geçerdi.

Çok zor olmuş gerçekten. Bbeğin de çok güçlüymüş yaşamış. Keşke imkanlar iyi olsaymış hemen. Ben de büyük oğlumda 11 gün Zeynep kamilin şu koğuş şeklinde odasında kalmıştım 29 artı 4 te 4 cm açılmam olmuştu. Kızın da kilo alır inşallah. Bak bu topikte 26 artı 4 te ikizlerimi,z var doğan Arda ve Beren . Onlarda sağlıklı şükür. Bu bebeğin de vaktindde doğar inşallah...

Merhaba benim bir sorum olacak?aramizda erken donem serklaj ameliyati olup gunluk hayatini devam ettiren varmi?anladigim kadariyla doktorlar doguma kadar istirahat veriyorlar genelde.
hamılelegın seyrıne gore degısıyor dıkısle calısanda var sıkı sıkı yatak ıstırahatı yatanda ben dıger hamılelıgımde yattım ama bunda hıc yatamıyorum bebegım var gunluk hayatıma devam edıyorum

benım sabaha karsı basladı ne oldugnu anlamadım aksam 9 gıbı geldı bebegım

Merhaba canlar.
Bir aydır evde salgın var buraya çok giremedim.
Nasılsınız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
gecmıs olsun canım yaz gelsede salgınlar bıtse,
bız ıyıyız cok sukur bu haftalara geldık

canım benim inşallah öyle olur. ben z.kamilde şanslıydım. kendimi yırttım ben koğuşta yatmam dedim. o tek kişilik odada kalıyodum. eşim rahat geliyordu. şükür geçti rabbim ne bana ne başkasına yaşatmasın amin.
ha bide çok dua ettik 4444 defa tefrice kaç kez döndü bilmiyorum artık.

Valla benimde yaptiklarim aynen oyle telefon internet okuma vs. He bide kucuk yelekler oruyorum ogluma bebek sekeri yapicam onun gelecegine kendimi inandirmaya calisiyorum ama iste o otuz kusur haftalar hic gelmicekmis gibi...

Ilk bebegimi 26 haftalikken erken dogum yaparak kaybettim.sonra zorunlu bir kurtaj ve simdide bir gebeligim var.14 haftada ilk gebeligin korkusuyla serklaj yaptirdim, biraz kanama oldu ve ertesi gun ciddibir kkanama ile hastaneden cikamadim, ultrasonda kese uzerinde kanama goruldu igne ilac derken bugun serklaj olali 8, gun ve hala hastanedeyim.sukur kanamam hafifledi ama bir akinti var korkuyorum.allahim yardimcimiz olsun ve cumlesiyle bebeklerimizi bize bagislasin insaallah amin.
Bu arada serkkaj sonrasi insaallah eve cikarsak banyo yapamayacakmiyim.sizler ne yapiyorsunuz.hastanenin tum mikrobu uzerimde basip olurda hersey yolunda olursa evde ne yapmaliyim.cevaplarinuza tesekkurler.

canım hiç merak etme inşallah senin bebişde gelecek bu haftala kadar.Yeter ki sen dinlen ve psikolojik olarak rahat ol.ben promot depot diye bi iğne kullanıyorum.

operasyon çok basit bi şeydi 2 dk sürdü. Çatala yattım ve o halkayı elleriyle rahmime taktılar.Narkoz falan yoktu tabi biraz acıdı.Çataldan kalktım biraz yürü çisini falan yap bakalım rahatsız olacak mısın hissedecek misin dediler.Hiç hissetmedim yarım saat sonrada taburcu oldum.
haftalık kontrollerde rahim boyuma ve halkaya bakıyor doktorum.Eğer çişim varsa karından ultrasonla baktı.Bende altdan bakmasın diye durmadan su içiyorum doktora giderken.
Nidilatı günde 4 kere kullanıyordum.şimdi 3 e düştü. Evet iğnem proluton depot .galiba iğnede bu hafta son olacak.
sana neden dikiş atmadılar ki?

Ben de avrupa yakasinda oturuyorum simdilik gop hastanesinde zehra ince doktorum ve memnunum. Ama durumum farkli oldugu icin korkuyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım gop hastanesinde hüseyin mutlu diye bi doktor vardı hala calışıyormu bilmiyorum.burdan hidenisko arkadasın doktoruydu dikişi o atmıştı bence araştır hala aynı hastanedeyse bu konuda tecrübeli bi doktor ona devam edersin

iğnenin adı proluton depot .Biraz önce yanlış yazmışım canım

adını tam olarak bilmiyorum araştırdım ama bulamadımda.Demek pesermiş.Gerçekten dikişe nazaran daha kolay narkozsuz ve risksiz bir uygulama.Benimkinide afyonda Mine Kanat Pektaş taktı.haftaya peser alınacak.Dua edin inşallah kolay doğum olur.

canım ilkten zor geliyor yatması heryerin ağrıyor ama alışıyosun yatmaya.bak ben 14 haftadan beri yatıyom 34 oldum daha dün gibi Allah yardım ediyor sabrını veriyor.zaman geçmiyor gibi gelsede geçiyor.tv ve pc yetti bana bide teşbih çektim bol bol.netten kuran dinledim.ilkten saat sayıyodum 2 -3 saattir hiç kalkmadan yattım diye sonra gün hafta derken bu günlere geldim çok şükür sende gelcen inşallah

Masallah ya Rabbim ins bu sabrinin zahmetinin karsiligini hayirla versin ins. Dedigin gibi geriye bakinca vakit gecmis ama ileri bakinca gecmiyo. İns bekleyen herkes gelir ogunlere dua ediyorum. Dua etmeksek zaten iyice daralir heralde insan

Evet vardır bir hayır gerçekten. Bak ipini sakla sonra da koy buraya resmini benim ip kaldı ya çok hevesim var ipe...

İnşAllah Allah eşinle gönlünüze göre verir. Ben de çarşamba 34+6 olucam inşAllah tekerlekli sandalyeyle gidicem diye hem korkuyorum hem seviniyorum. Hayırlısıyla muayeneyi güzel atlatırım. Son iğneyi ol dedi Arda bey artık. Allah izin verirse oğlumuz olucak. Eymen koymayı düşünüyoruz. Bu zamana kadar isim bile düşünemiyodum yine bişey olucak korkusuyla. Çok şükür.
Arda bey gerçekten unutulacak bir dr değil. Ben de Allah izin verirse kendisini bırakmayı hiç düşünmüyorum. Gelme dese de giderim herhalde :) Bizimle üzülüp bizimle sevinen bi insan. Nil hanım da öyle. Allah razı olsun ikisinden de. Bu arada ben hastanede yatarken Nil hanım kaza geçirdi. Sarhoş bi sürücü çarpmıştı. Ama çok şükür kırığı bile olmadı şimdi iyileşti tamamen. Allah yardım etti kırığı bile olmaması mucize dedi Arda bey hatta. Neyse şimdi tamamen eskisi gibi çok şükür.
Serklaj ipimi de çok merak ediyorum. Her sorduğumda malzemeden kısmadım merak etme diye gülüyo:) unutmazsam söylerim ipimi istiyorum diye. İnşAllah dediğin gibi mutlu sonla biten bi hikayem olur. Sabır diyorum :)

Allah şifalar versin oğluna. Görüp göreceği bu olsun inşAllah. Senin haberlerine hep mutlu oluyorum. Klinikte tanışıcaktık ama kısmet olmadı. Daha güzel günler de kısmet olur umarım. Hepinizin selamlarını ileticem Arda beye. Nihayet yazdım foruma dicem:) çok şükür bugünüme.

Yürüme konusunu tam beceremedim hala. Zamanla iyi olucak inşAllah. En azından yardımsız yürüyünce moralim daha da yerine gelicek. İlk 2 gün ayaklarım çok yandı iğnelendi anlatamam acısını. Ama çok şükür bugünlerin hayalini kurarak yattım hep. Napalım biz de düşe kalka yürürüz. Sonu güzel olsun da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…