Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım Allah sağlıkla evinize götürmek nasib etsin..akciğer geliştirici iğne olmuşmuydun ? kaç haftalık oldu doğumun ?

uzaycim Allah senin de bebeginin de yardimcisi olsun,insallah en kisa zamanda evinize donersiniz.Ne kadar zor gunler yasadigini tahmin bile edemeyiz belki ama dualarimiz seninle.Bu suyun erken gelme durumu gercekten cok caresiz birakiyor insani.Sebebi neymish acaba,bir sey soyleyebiliyorlar mi,gerci artik sebepten cok sonuc onemli.Ciger gelistirici igne yapabildiler mi kuzuna dogmadan once,ne kadar kuvezde kalacakmis bir sey soyleyebiliyor mi doktorlar.Lutfen gelismelerden haberdar et bizi.Allahim en kisa zamanda sarip sarmalamak nasib etsin bebisini,kokusuna hasret birakmasin daha fazla.

Bebek ve rahim buyudugu icin boyle bir baski hissediyor olabilirsin elbette ama yine de bundan once 2 dusugun olduguna gore daha dikkatli incelenmen gerekir diye dusunuyorum.Dusuklerinin sebebi neydi,erken haftalarda mi gerceklesti yoksa daha buyukken mi,bunlar onemli.Eger daha onceki bebeklerini rahim agzi yetmezliginden kaybettiysen mutlaka onlem alinmasi lazim,ilk once yuzde yuz yatak istirahati,hic bi sey icin kalmayacaksin.Onun disinda yardimci olacak ilaclarini duzenli icmelisin,doktorun soyleyecktir hangileirni uygun gordugunu.Eger doktorunun bastan savma is yaptigini dusunuyorsan,hemen baska bir doktora daha danis,onlarin isi bizim ise bebeklerimiz,bizim kadar ciddiye almiyorlar durmumuzu cogu ne yazik ki.Allah sorunsuz ve sonu guze bir gebelik nasib etsin insallah cumlemize de.

canım çok geçmiş olsun allah bebeğini size bağışlasın ciğer geliştirici yaptılrmışmıydın 1800 kg olan bebek çok sorun yaşaamaz di.ye duymuştum.ne olur üzülme allah onları senin kucağına göndericek.

Son düzenleme:

gözün aydın olsun canım senin içinde büyük süpriz olmuştur dikiş aldırmaya gidip bebeğinide kucağına almak demekki dikişin çok faydası olmuş dr eve bile göndermeyi göze alamamış

allah bebeğine sağlık mutluluk güzel günler versin anne ve babasıyla beraber

çok şükür bir hamilelik daha iyi bitti darısı bekleyen tüm arkadaşlarımın ve benim başıma

çok duygulandım sıra bana geliyor :)

allah bebeğine sağlık versin canım güçlü ve sabırlı ol biliyorsun erken doğan bebeklerin çoğu bu sorunlarla karşılaşıyor ve atlatıyor bebeğinin kilosu iyi daha çabuk toparlayacaktır

annesi bolca dua et bizimde dualarımız seninle ve bebeğinle inşallah onu kucağına alıp evine getireceksin

gözün aydın arkadaşım sende 28. haftayı gördün inşallah bundan sonraıda çabuk ve kolay geçer

Canım Allah sağlıkla evinize götürmek nasib etsin..akciğer geliştirici iğne olmuşmuydun ? kaç haftalık oldu doğumun ?

ayşecim büyük geçmiş olsun şükür bir sorun olmadan evine döndün

kimi dr böyle işi ticarete döküyor özelde melek devlette umursamaz gibi oluyorlar

kendine çok dikkat et bolca sol tarafına yat

19. hafta eğer gerekirse dikiş için geç bir hafta olabilir ama başka ilaç dinlenme gibi tedbilerin alınabilir benimde 16. haftamda hiçbişeyim yoktu 20. haftadaki kontrolde herşey tersine dönmüştü sana tavsiyem dr un baştan savdıysa birde önceden iki düşük yaşamışsınki onu bırak riskli gebelikler üzerine yeni tecrübeli bir dr bulmanı öneririm

bendede aşağıya baskı hissi oluyordu halada var ama bu bebeğimin rahim ağzına yerleşmesindemi yoksa rahim ağzının açılmasındanmı bilemiyorum

bende dün progestronları bırsaktım sadece magnezyum alıyorum haftaya pazartesi kontolüm var bakalım dr umuz ne diyecek

bu haftada bana çok stresli geliyor sanki bu hafta heran doğuracabilirmişim gibi bir ruh halim var inşallah durdum durdum 37 ye kadarda artık dururum

canım çok zor sıkıntılı bir süreç seni bekliyor ama sen ne kadar güçlü olursan minik bebeğinde o kadar güçlü olur hem bence kilosu gayet iyi canım muhakkak toprlayacak canım ve bir bakmışsın evinize gelmiş ve bir daha hiç ayrılmıyacaksınız herşey allahımın izniyle olumlu olacak bebeğine sağlıcakla kavuşucaksın inşallah ALLAHIM SENıN VE BEBEĞıNıN YARDIMCISI OLSUN DUALARIMIZ SENıN VE BEBEĞıNLE
gözün aydın arkadaşım sende 28. haftayı gördün inşallah bundan sonraıda çabuk ve kolay geçer

sağolasın canım en geride bendim artık bende 28 i gördüm allahıma hamd olsun inşallah artık 37 ler görmek nasip olsun hepimiz sağlıcakla noksansız kusursuz vaktinde kucağımıza alalım senin artık geri sayım başladı canım

yok canım ya duracaksın merak etme canım suyun gelmediği sürece 2 hafta daha durdururlar allhahın izniyle öyle kötü şeyler düşünme lütfen morelimiz yüksek olsun artık bak topik güzel meyvelerini toplamaya başladı sırasıylada bizinkilerde geldimi meyve bahçesi gibi olacak inşallah topiğimiz

Canım merhaba,bişey sorucam, doktorun açılma olmadanmi karnina baski yaparak bakti, nerden aklina geldi karnına bastırmak ,keşke her doktorun aklına gelse çünkü sadece ultrasanla bakıyorlar ve bebek iyi deniyor ilk gebeliklerde ,öyle karnına bastırayımda bakalım açılma varmı diye düşünmüyor doktorlar ,benimki düşünmedi 2 bebek kaybettim bu yüzden, şanslısın canım.

benim 16 haftalikken yapilmisti,doktorum oyle uygun gordu ama burdaki arkadaslarin cogu cok daha erken yaptirdi.Erken olmasi daha avantajli diye biliyorum,insallah hepimiz de sag saglim alicaz bebeklerimizi kucagimiza.

Canımcım ben 15 haftalıkken rahim açılmış kese dışarı çıkmış o şekilde dikiş atıldı ve 2 hafta sonra erken suyum geldiği için normal doğum yaparak bebeğimi kaybettim. Dikiş atılmasına ragmen rahim açıldığı için enfeksiyor kapmış olabilirsin dediler ,ben dikiş atılmasına ragmen neden erken doğum yaptığımı hala anlamıyorum. Ama bana söylenen rahim açılmadan erken haftalarda dikiş atılması gerekirmiş canım.

Ah canım ya teker teker bebeklerinizi kucağınıza alıyorsunuz, ne olur buralardan gitmeyin bizim size ihtiyacımız var, hamile kalırsak sizlerin destegi olmadan bu süreyi geçiremeyiz ,fırsat buldukça siteye girin lütfen .Mis kokulu bebeğinle güzel günler yaşa emi arkadaşım.

canım senin doğum nedenin serklaj değil,ya enfeksiyon yüzünden ya da erken membran rüptürü..yani suların erken gelmesi..dikişin başarısız olması ile alakalı değil kanımca...

Ah canım benim ya, güzel Allahım bebeğinin yüzüne güler inşallh güzelcim ,hepimiz buradan nefeslerimizi üfleyelim o minik ciğerlerine hava gitsin ,kurban olurum ben onun minnacık göğsüne ,arkadaşım aman dikkat sütün kesilmesi sen dirayetli ol canım. Benimde sabah yatakta sağdan sola dönerken suyum gelmişti ama benimki 19 haftalıktı maalesf ,inşallh canım seninki bu günleride atlatıcak ,lütfen bebeğini kucağına alacağın günleri düşün.

canım senin doğum nedenin serklaj değil,ya enfeksiyon yüzünden ya da erken membran rüptürü..yani suların erken gelmesi..dikişin başarısız olması ile alakalı değil kanımca...

Peki arkadaşım herşeye bakıldı ,niye erken membran rüptürü oluyor bende bunu anlamıyorum, ilkide 16 haftalıktı dikiş falan yoktu tuvaletteyken suyum birden boşaldı , napmam lazım anlamıyorum çünkü doktor rahim ağzı yetmezliğinde ultrasonda görürdüm demişti bana ,

Canım rahim ağzı yetmezliği olduğunda dikişle çaresi oluyor ,kasılmalar ilaçla durdurulabiliyor uzun bir süre..Ama madem suların geldi senin kaybın erken membran rüptürü yanılmıyorsam..dr un buna göre önlem almalı..yani erken membran rüptürüne karşın antibiyotik vermeli..sık sık idrar tahlili yaptırmalısın..akıntının durumuna da bakılmalı..Değilse 100 kez de hamile kalıp 100 kez de serklaj attırsan aynı sorunla karşılaşabilirsin..Enfeksiyon durumun değerlendirilmeli..Dr ihmali çok oluyor malesef...erken memran rüptüründe işte aniden sular boşalıveriyor..

fusbor aysenin dedigi gibi enfeksiyona cok dikkat etmelisin,suyun erken gelmesinin en baslica nedeni enfeksiyon cunku.Elbette sen kendi basina nasil bir onlem alcagini bilemezsin,doktorlar da oldukca ihmalkar oluyor bu konuda ama sen israr et,gerekirse degistir doktorunu ve sikintini bildir.Ihmale hic gelmez,Allah bi daha kayip yasatmasin dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…