- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #5.421
arkadaslar merhaba dun hastaneden cıktım cuma gunu epidural sezeryanla bebegımı dogurdum bebegım 1800 gr dogar dogmaz bana gosterdıler kucucuk bıraz agladı amelıyathanede sonra durdu bır daha aglamadı ben tabı anladım cıgerlerınde sorun var,bebegım sımdı yogun bakımda cumadan berı,once cıgerlerıne dırek oksıjen verdıler cunku bayagı zorlanmıs nefes alırken sımdı oksıjen tupunde gunde bır kere yanına gırebılıyorum o kadar kucuk kı borulardan serumlardan hıcbıryerıne dokunamıyorum bıle1800 le dogdu sımdı 1580 e gerıledı kılosu hafıf sarılıgı var onu tedavı edıyorlar ben hergun gıdıp sutumu goturuyorum bırazdan yıne gıdıcem,bu surec o kadar sancılı bır surec kı sıze anlatamam doktor cussesınden beklemedıgımız bır akcıger performansı gosterıyor dedı yanı bu kıloda dogan bır bebek daha ıyı tolere edebılırmıs ama benım bebegım bıraz nazlı,doktorların bugun sunun yapacagız dedıgı bırsey kesınlıkle aynı gunu olmuyor 2*3 gun sonrasını buluyor beklemek benı delı edıyor hersey o kadar yavas ılerlıyor kı sıze anlatamam hemsıre dogumdan once rahım kasılması olsa bın turlu tedavısı var durdurabılırız ama suyun gelmesı bıze hıc sans bırakmıyor dedı,dusunebılıyor musunuz suyum geldı ben dıkısten korkarken ustelık gece uyurken suyum geldı,allah benı neyle sınıyor bılmıyorum ama sacımı taramaya bıle halım kalmadı o kucucuk gogsu oyle bır ınıp kalkıor kı nefes almak ıcın ıcım erıyor aklım fıkrım hep onda yogun bakımdakı bebeklerı gorsenız hepsı mınıcık gecen 25 haftalık bır bebek geldı 610 gr hakıkaten el kadardı,beterın beterı var allah yardımcım olsun allah sızlerın bebeklerını vaktınde saglıklarıyla sıze hıcbır sıkıntı yasatmadan kucagınızda olmasını nasıp etsın sız dogurdugunuzda bebegınızı de odanızagetırsınler sızın yanınızda olsun bu o kadar onemlı bırseymıs kı durum suanda boyle sanırım bu surec bır ay kadar surecek sanırım olumlu gelısmeler oldukca sıze yazarım
kızlar mrb 19 haftalık hamileyim. Önceden 2 düşüğüm oldu. Allah benim ve tüm isteyenlerin yüzünü güldürür inşallah. 12. haftada rahim uzunluğuna bakılmasını istedim doktor normal dedi ama çok bastan savdı ciddiye almadı bile. İki haftadır rahmim bi yerlere dokunuyor sanki çok rahatsızlık veriyor ve ayakta kalırsam aşağıya çok baskı oluyor vajinamı sıkıştırma ihtiyacı duyuyorum. Doktora anlattım bebek büyüdüğü içindir dedi. Sizce de böyle bi rahatsızlık normal midir? Bi de rahim agzı yetmezliğinin önceden bizim farkedebileceğimiz bi belirtisi olmuyor mu? Lütfen yardım edin bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum Rabbime emanet.
canım çok geçmiş olsun allah bebeğini size bağışlasın ciğer geliştirici yaptılrmışmıydın 1800 kg olan bebek çok sorun yaşaamaz di.ye duymuştum.ne olur üzülme allah onları senin kucağına göndericek.arkadaslar merhaba dun hastaneden cıktım cuma gunu epidural sezeryanla bebegımı dogurdum bebegım 1800 gr dogar dogmaz bana gosterdıler kucucuk bıraz agladı amelıyathanede sonra durdu bır daha aglamadı ben tabı anladım cıgerlerınde sorun var,bebegım sımdı yogun bakımda cumadan berı,once cıgerlerıne dırek oksıjen verdıler cunku bayagı zorlanmıs nefes alırken sımdı oksıjen tupunde gunde bır kere yanına gırebılıyorum o kadar kucuk kı borulardan serumlardan hıcbıryerıne dokunamıyorum bıle1800 le dogdu sımdı 1580 e gerıledı kılosu hafıf sarılıgı var onu tedavı edıyorlar ben hergun gıdıp sutumu goturuyorum bırazdan yıne gıdıcem,bu surec o kadar sancılı bır surec kı sıze anlatamam doktor cussesınden beklemedıgımız bır akcıger performansı gosterıyor dedı yanı bu kıloda dogan bır bebek daha ıyı tolere edebılırmıs ama benım bebegım bıraz nazlı,doktorların bugun sunun yapacagız dedıgı bırsey kesınlıkle aynı gunu olmuyor 2*3 gun sonrasını buluyor beklemek benı delı edıyor hersey o kadar yavas ılerlıyor kı sıze anlatamam hemsıre dogumdan once rahım kasılması olsa bın turlu tedavısı var durdurabılırız ama suyun gelmesı bıze hıc sans bırakmıyor dedı,dusunebılıyor musunuz suyum geldı ben dıkısten korkarken ustelık gece uyurken suyum geldı,allah benı neyle sınıyor bılmıyorum ama sacımı taramaya bıle halım kalmadı o kucucuk gogsu oyle bır ınıp kalkıor kı nefes almak ıcın ıcım erıyor aklım fıkrım hep onda yogun bakımdakı bebeklerı gorsenız hepsı mınıcık gecen 25 haftalık bır bebek geldı 610 gr hakıkaten el kadardı,beterın beterı var allah yardımcım olsun allah sızlerın bebeklerını vaktınde saglıklarıyla sıze hıcbır sıkıntı yasatmadan kucagınızda olmasını nasıp etsın sız dogurdugunuzda bebegınızı de odanızagetırsınler sızın yanınızda olsun bu o kadar onemlı bırseymıs kı durum suanda boyle sanırım bu surec bır ay kadar surecek sanırım olumlu gelısmeler oldukca sıze yazarım
sonunda bende aldım kızımı kucağıma
geçen perşembe dikişlerim alınddı çok kolay oldu dikişlerin alınmasını hissetmedim bile
sonra dr seni eve böyle gönderemem her an doğurabilirsin hastaneye yetişemezsen diye korkuyorum biz suni sancıyla doğumu yaptıralım dedi
sabah 10 dan gece 11 e kadar sancı çektim doğum da biraz zor oldu
hayatımda çektiğim en tatlı acıydı ama...
sancım normal gelseymiş bu kadar zor olmazdı diyor herkes suni sancı olduğundan zor olmuştur diyorlar
kızım doğduğunda üstünü giydirir giydirmez kucağıma verdiler
herşey çok çok güzeldi
anne olmak zaten çok güzel ama eşini baba yapabilmek daha da güzel...
arkadaslar merhaba dun hastaneden cıktım cuma gunu epidural sezeryanla bebegımı dogurdum bebegım 1800 gr dogar dogmaz bana gosterdıler kucucuk bıraz agladı amelıyathanede sonra durdu bır daha aglamadı ben tabı anladım cıgerlerınde sorun var,bebegım sımdı yogun bakımda cumadan berı,once cıgerlerıne dırek oksıjen verdıler cunku bayagı zorlanmıs nefes alırken sımdı oksıjen tupunde gunde bır kere yanına gırebılıyorum o kadar kucuk kı borulardan serumlardan hıcbıryerıne dokunamıyorum bıle1800 le dogdu sımdı 1580 e gerıledı kılosu hafıf sarılıgı var onu tedavı edıyorlar ben hergun gıdıp sutumu goturuyorum bırazdan yıne gıdıcem,bu surec o kadar sancılı bır surec kı sıze anlatamam doktor cussesınden beklemedıgımız bır akcıger performansı gosterıyor dedı yanı bu kıloda dogan bır bebek daha ıyı tolere edebılırmıs ama benım bebegım bıraz nazlı,doktorların bugun sunun yapacagız dedıgı bırsey kesınlıkle aynı gunu olmuyor 2*3 gun sonrasını buluyor beklemek benı delı edıyor hersey o kadar yavas ılerlıyor kı sıze anlatamam hemsıre dogumdan once rahım kasılması olsa bın turlu tedavısı var durdurabılırız ama suyun gelmesı bıze hıc sans bırakmıyor dedı,dusunebılıyor musunuz suyum geldı ben dıkısten korkarken ustelık gece uyurken suyum geldı,allah benı neyle sınıyor bılmıyorum ama sacımı taramaya bıle halım kalmadı o kucucuk gogsu oyle bır ınıp kalkıor kı nefes almak ıcın ıcım erıyor aklım fıkrım hep onda yogun bakımdakı bebeklerı gorsenız hepsı mınıcık gecen 25 haftalık bır bebek geldı 610 gr hakıkaten el kadardı,beterın beterı var allah yardımcım olsun allah sızlerın bebeklerını vaktınde saglıklarıyla sıze hıcbır sıkıntı yasatmadan kucagınızda olmasını nasıp etsın sız dogurdugunuzda bebegınızı de odanızagetırsınler sızın yanınızda olsun bu o kadar onemlı bırseymıs kı durum suanda boyle sanırım bu surec bır ay kadar surecek sanırım olumlu gelısmeler oldukca sıze yazarım
canım benim çok güzel bir haber allahım sağlıcakla hep birlikte büyütmek nasip etsin allahım sizleri hiç ayırmasın inşallah canım çekmissin ama olsun deymiş canım kızını güle güle büyüt
uzayyında hayırlı haberlerini alsaydık allahım onun ve bebeğinin yardımcısı olsuninşallah
sırada zeyhat var onunda sağlıcakla zamanında gelsin bebeği inşallahhh
Canım Allah sağlıkla evinize götürmek nasib etsin..akciğer geliştirici iğne olmuşmuydun ? kaç haftalık oldu doğumun ?
kızlar mrb 19 haftalık hamileyim. Önceden 2 düşüğüm oldu. Allah benim ve tüm isteyenlerin yüzünü güldürür inşallah. 12. haftada rahim uzunluğuna bakılmasını istedim doktor normal dedi ama çok bastan savdı ciddiye almadı bile. İki haftadır rahmim bi yerlere dokunuyor sanki çok rahatsızlık veriyor ve ayakta kalırsam aşağıya çok baskı oluyor vajinamı sıkıştırma ihtiyacı duyuyorum. Doktora anlattım bebek büyüdüğü içindir dedi. Sizce de böyle bi rahatsızlık normal midir? Bi de rahim agzı yetmezliğinin önceden bizim farkedebileceğimiz bi belirtisi olmuyor mu? Lütfen yardım edin bu bebeğimi de kaybetmek istemiyorum Rabbime emanet.
gözün aydın arkadaşım sende 28. haftayı gördün inşallah bundan sonraıda çabuk ve kolay geçer
bende dün progestronları bırsaktım sadece magnezyum alıyorum haftaya pazartesi kontolüm var bakalım dr umuz ne diyecek
bu haftada bana çok stresli geliyor sanki bu hafta heran doğuracabilirmişim gibi bir ruh halim var inşallah durdum durdum 37 ye kadarda artık dururum
canım ben tüp bebek hastasıyım ikiz bebeklerim olucak allah kısmet ederse 16. haftanın sonunda acılma olmadn ama karına baskı yapılarak rahim agzının yarı yarıya düştüğünü gören dr um o gün serklaj yaptı isyersen görüş medikal park b.evler hastanesi dr. latif Küpelioğlu show tv de de sabah herşey sağlık için programındaki dr daha önce medicana hastanesindeydi .geröekten çok hastası var bende tavsiy e üzerine gitmiştim.ilk tüp bebek denemede allahında onayı ile hamile kaldıım.herşey gönlünce olsun dikkat et kendine
benim 16 haftalikken yapilmisti,doktorum oyle uygun gordu ama burdaki arkadaslarin cogu cok daha erken yaptirdi.Erken olmasi daha avantajli diye biliyorum,insallah hepimiz de sag saglim alicaz bebeklerimizi kucagimiza.
sonunda bende aldım kızımı kucağıma
geçen perşembe dikişlerim alınddı çok kolay oldu dikişlerin alınmasını hissetmedim bile
sonra dr seni eve böyle gönderemem her an doğurabilirsin hastaneye yetişemezsen diye korkuyorum biz suni sancıyla doğumu yaptıralım dedi
sabah 10 dan gece 11 e kadar sancı çektim doğum da biraz zor oldu
hayatımda çektiğim en tatlı acıydı ama...
sancım normal gelseymiş bu kadar zor olmazdı diyor herkes suni sancı olduğundan zor olmuştur diyorlar
kızım doğduğunda üstünü giydirir giydirmez kucağıma verdiler
herşey çok çok güzeldi
anne olmak zaten çok güzel ama eşini baba yapabilmek daha da güzel...
Canımcım ben 15 haftalıkken rahim açılmış kese dışarı çıkmış o şekilde dikiş atıldı ve 2 hafta sonra erken suyum geldiği için normal doğum yaparak bebeğimi kaybettim. Dikiş atılmasına ragmen rahim açıldığı için enfeksiyor kapmış olabilirsin dediler ,ben dikiş atılmasına ragmen neden erken doğum yaptığımı hala anlamıyorum. Ama bana söylenen rahim açılmadan erken haftalarda dikiş atılması gerekirmiş canım.
canım senin doğum nedenin serklaj değil,ya enfeksiyon yüzünden ya da erken membran rüptürü..yani suların erken gelmesi..dikişin başarısız olması ile alakalı değil kanımca...
Peki arkadaşım herşeye bakıldı ,niye erken membran rüptürü oluyor bende bunu anlamıyorum, ilkide 16 haftalıktı dikiş falan yoktu tuvaletteyken suyum birden boşaldı , napmam lazım anlamıyorum çünkü doktor rahim ağzı yetmezliğinde ultrasonda görürdüm demişti bana ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?