- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.181
21 haftalık bebeğimi kaybettim ben ama 21 e kadar hiç bi sorunum yoktu bi damla bile kanamam olmadı hiç. okudum genelde hepdüşük tehlikeli olanlar kaybetmiş galiba.. üstelik yani ben sobalı ewde oturuyorum kovada dolduruyodum 25 kg kömür çuvalda kaldıyodum odun bile kırdım oturduğum yerden hemde.sorum yani 21 ekadar iyi dayanmısmıyım daha erken olmalı deilmiydi bukadar işe rağmen? hiç oturmuydum da yani yukarı kayınvaldemgilde.
bide şu sorum son zamanlarda koyu sarı akıntım cok aşırı fazlaydı sonra zaten kanlı olmaya başladı akıntı.bazı yerlerde okudum o akıntıda rahmi açıp erken doğum olabiliyomus acaba neydi sorunum hiç bilmiyorum kafayı yiycem düşünmekten bidaha aynı sorunu yasamaktan
Valla senin durumun biraz tuhaf geldi bana o gune kadar hic kanaman olmamis bianda kanama oluyo agrin felan varmiydi kanaman oldugunda ? Yada doktorun su sebepten olmus olabilir feln gibisinden hic birsey demedimi benimde hic kanamam yoktu 21 haftamin sonuna dogru bi gece belim cok agridi sabahina biraz kanamam oldu hemn hastaneye gittim 3 santim acilmam oldugunu soyledi hastaneye yattim 10 gun kadar sonra bebegimin ayaklari ve su kesesi rahime sarkmisti su kesemi patlatip dogum yaptirdilar zaten 2 saat yasamis daha sonra öldü diye haber geldi yazarkn bile insan cok kotu oluyo rabbim bidaha yasatmasn bu tur seyleri diycegim o ki aksatma bence bunun neden oldugu hakkinda arastrma yaptir derim
yok bitek belim ağrırdı arada normaldir diodum.kanama oldunda karnımda sanki asagı doğru patlıcakmıs gbi oldu acile gttk 2 cm acık düşüüo dediler kese tam ağızdaymış.sonra kendi doktoruma gttk.o yatırdı 2 gün ayaklar havada hast.kanamayı sancıyı kesecek ilaçlar verdi kesildide bişeym kalmadı.umutlandık tabi dikiş atalım dedi.snra atarken zaten suyumu patlamış kısmet deilmiş dedik ama yıkıldık tabi.doktor rahim ağzı cok yumuşak demiş bidahaki gebelikte 3.ayda dikiş atarız demiş.allahım bidaha kimseye yasatmasın ben su anda burdaki herkes için çook dua ediyorum allah herkesin yavrusunu bagıslasın kucaklarına almayı nasip etsin inş...sana nie dikiş denenmedi ki?biraz daha zaman geçsin gidicem inş. doktora gitmeye bile korkuyorum.
bı eymende bızden ınsallah bızde eymen koymayı dusunuyoruz,anlamını ogrenınce baska ısım dusunmedım bıle
21 haftalık bebeğimi kaybettim ben ama 21 e kadar hiç bi sorunum yoktu bi damla bile kanamam olmadı hiç. okudum genelde hepdüşük tehlikeli olanlar kaybetmiş galiba.. üstelik yani ben sobalı ewde oturuyorum kovada dolduruyodum 25 kg kömür çuvalda kaldıyodum odun bile kırdım oturduğum yerden hemde.sorum yani 21 ekadar iyi dayanmısmıyım daha erken olmalı deilmiydi bukadar işe rağmen? hiç oturmuydum da yani yukarı kayınvaldemgilde.
bide şu sorum son zamanlarda koyu sarı akıntım cok aşırı fazlaydı sonra zaten kanlı olmaya başladı akıntı.bazı yerlerde okudum o akıntıda rahmi açıp erken doğum olabiliyomus acaba neydi sorunum hiç bilmiyorum kafayı yiycem düşünmekten bidaha aynı sorunu yasamaktan
İnşAllah 37+ olur. Ama bu haftaya gelmek bile hayaldi gerçekten. Şerefnur abla diyodu ki 30 u görsen harika olur eve çıkınca 2 hafta daha tutmaya çalış diye. Allah izin verirse ben de nisan başı olsun diyorum ama yarın muayenede daha net belli olur. Doğum fotoğrafçısı da istiyorum inşAllah. Hatta arkadaşımınkini buldum ama sanırım Memorial kendi fotoğrafçısını doğuma sokuyomuş artık dışardan izin vermiyomuş. Yarın onu da sorucam yönetime. İnşAllah ben de çektiririm.
Allah büyük konuşturmasın ama 2. gebelikle ilgili korkularım çok fazla o yüzden şu anda çok uzak gibi geliyo:) ama erken serklaj olur da en azından wcye kalkabileceğim bir hamilelik yaşayabilme ihtimalim olursa o zaman düşünürüm. Şimdiki serklajım ikinciyi taşır mı bilemiyorum. Çünkü rahim boyum 7 mm gibi biseydi o da ayağa kalkmadan yani hiç baskı olmadan. Alttan hiç bakmadık zaten bu ölçüm daha kısa bile olabilir.
yok bitek belim ağrırdı arada normaldir diodum.kanama oldunda karnımda sanki asagı doğru patlıcakmıs gbi oldu acile gttk 2 cm acık düşüüo dediler kese tam ağızdaymış.sonra kendi doktoruma gttk.o yatırdı 2 gün ayaklar havada hast.kanamayı sancıyı kesecek ilaçlar verdi kesildide bişeym kalmadı.umutlandık tabi dikiş atalım dedi.snra atarken zaten suyumu patlamış kısmet deilmiş dedik ama yıkıldık tabi.doktor rahim ağzı cok yumuşak demiş bidahaki gebelikte 3.ayda dikiş atarız demiş.allahım bidaha kimseye yasatmasın ben su anda burdaki herkes için çook dua ediyorum allah herkesin yavrusunu bagıslasın kucaklarına almayı nasip etsin inş...sana nie dikiş denenmedi ki?biraz daha zaman geçsin gidicem inş. doktora gitmeye bile korkuyorum.
doktorun teshısı koymus zaten,ben de 16. haftada kaybettım calısıyordum o haftalar cok yogun ve cok yoruluyordum,ılerı haftalarda atılan dıkıs daha rısklıdır doktor sansını denemeıs en azından elınden gelenı yapmıs kısmet degılmış,ınsallah bı dahakkı bebegını dıkısle kucagna alırsınyok bitek belim ağrırdı arada normaldir diodum.kanama oldunda karnımda sanki asagı doğru patlıcakmıs gbi oldu acile gttk 2 cm acık düşüüo dediler kese tam ağızdaymış.sonra kendi doktoruma gttk.o yatırdı 2 gün ayaklar havada hast.kanamayı sancıyı kesecek ilaçlar verdi kesildide bişeym kalmadı.umutlandık tabi dikiş atalım dedi.snra atarken zaten suyumu patlamış kısmet deilmiş dedik ama yıkıldık tabi.doktor rahim ağzı cok yumuşak demiş bidahaki gebelikte 3.ayda dikiş atarız demiş.allahım bidaha kimseye yasatmasın ben su anda burdaki herkes için çook dua ediyorum allah herkesin yavrusunu bagıslasın kucaklarına almayı nasip etsin inş...sana nie dikiş denenmedi ki?biraz daha zaman geçsin gidicem inş. doktora gitmeye bile korkuyorum.
Merhaba geçmiş olsun. Ben de ilk bebeğimi 19+2 de kaybettim. Hiç düşük tehlikem yoktu. Kanama diye dr.a gittiğimde rahim açılmış zaten. Bebeğimi kaybedene kadar sürekli geziyodum ve aletli hamilelik pilatesi yapıyodum. Dr.a sebep bu olabilir mi diye sorduğumda alakası yok rahminin yapısı böyleymiş dedi. Yani köylerde kilolarca ağırlık taşıyan bir sürü kadın zamanında doğum yapıyo diye düşünmek lazım.
Rahim ağzı yetmezliğinde daha erken dah geç diye bi durum yok aslında. 28. haftadan önce gerçekleşen erken doğumlarda ray düşünülüyor genelde. Rahim, bebek belli bir ağırlığa geldiğinde bebeği taşıyamadığı için açılıyo zaten. Sizin durumunuzda öncelikli olarak düşünülmesi gereken rahim ağz. yetmezliği gibi geldi bana. Ama ben dr değilim tabikide başka bir sebep de olabilir.
Allahın izniyle bir sonraki hamileliğinizde düzenli olarak dr takibiyle rahim uzunluğunuzu ölçtürerek, istirahat ederek ve gerekirse zamanında müdahaleyle sağlıkla bebeğinize kavuşanilirsiniz. İnanın önemli olan sorununuzun ne olduğunun bulunması. Çünkü sorun bulunduktan sonra çözümü daha kolay oluyor. Sarı akıntı da vajinal yada idrar enfeksiyonunu düşündürebilir. Benim bu hamileliğimde de oluyordu. Vajinal fitille geçiyordu.
Canim bence seninkide rahim yetmezligi olabilir cunku bu belirtiler onu gosteriyor bilmiyorum bana neden dikis atmadilar ama su kesem ve bebegin ayaklari rahim kanalina girmisti suyu azaliyodu sanirim o yuzden atmadilar bidaha hamile kalirsan 13 14 haftalarda dikis attr defi doktorum bu bebegimde attirdim 17.haftada suan 21+2 yim artik hayrlisi ama sen aksatma cunku insan bitNeye zorluklarla alisiyokn ikinci bi yikimi daha kaldiramaz sanirim
İnşAllah 37 haftayı da görürsün. Allah evladını sana bağışlasın. Bana da 10 gün boyunca 8, 6 ve de 24 saatte 1 antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon oluşmasın serklajdan sonra diye. Sonuçta serklajda vücuda yabancı bir madde giriyo ve vücudun bunu kabul etmesi gibi bir durum var. Serklajdan sonra crp derğerim 17 olmuştu sonra 7 ye düştü. İçin rahat olsun inşAllah enfeksiyonu engellemek için antibiyotik tedavin uygulanıyo. Hangi hastanedesin? Dr.un serklaj konusunda deneyimli mi? Bir de kanama dediğin leke şeklinde mi? Serklajdan sonra lekelenme olması normal çünkü.
Benim serklajım acil oldu yani rahim açılmıştı kesem de vajene inmişti. Dr keseyi itip rahimi dikti. O nedenle ayağa hiç kalkmadım wc dahil. 28 haftam bitene kadar hastanede kaldım acil bir durumda müdahale olması için. Doktorum eve gitmeme izin vermedi. 28 den sonra eve çıktım. Sen de dr.unun izin verdiği şekilde hareket edersin wcye kalkma durumunu fln.proluton iğne olman da çok güzel. Ama nolursa olsun rah. ağz. yetmezliğinde yatmak çok önemli rahime baskıyı önlemek için.eşin yardımcı olur Allahın izniyle. Sayılı gün çabuk geçer inşAllah. İstediğin her soruyu sor lütfen. Allah yardımcımız olsun.
saolun.ewet tabiki cok zor sartlarda doğuran var.ben dedim kömür odunla uğraştım ondanmı die. doktora oda yok ablam buraya geliyolar çatır çatır dayak yiyenler maşallah sapa sağlam doguruyolar.3.ayda sana serklaj dedi mutlaka.ben diyorum yani acaba başka seydemi var die.öbür ay gidicem inş. doktora.bnde hamileyken akıntı için fitil kullandım beyazdı ozaman.son zamanlar koyu sarı oldu belkide ozaman gtseydim doktora görürdü anlardı ne bilim insan hep sunu yapsaydım sunu yapmasaydım dio işte kısmet deilmiş.inş. bidaha kimseye yasatmasın rabbim.hiç kimseniin koynu dolu kucağı boş kalmasın inş...cok zor çünkü
Canim bende 20. Haftamda fark edilip dikis atildi.. ve benimde akintim vardi sarı. Doktor normal diodu, ama ayrintilida rahim ağzı kisaldigi fark edildi.. yoksa belki devaminda kanama ve dusuk olcakti
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
doktorun teshısı koymus zaten,ben de 16. haftada kaybettım calısıyordum o haftalar cok yogun ve cok yoruluyordum,ılerı haftalarda atılan dıkıs daha rısklıdır doktor sansını denemeıs en azından elınden gelenı yapmıs kısmet degılmış,ınsallah bı dahakkı bebegını dıkısle kucagna alırsın
ewet koydu ama insan korkuyo daha başka bişeydemi var acaba die.ewet doktorum elinden geleni yaptı hiç duymamıştık bile dikişi.burda okudum öğrendim ne oldunu ben.herkes hayırlısıyla alır inş. bebeklerini kucağına.
ben gtmedim işte doktora ilk bebek bişey bilmiyosun anlamıyosun belki bi hafta önce gtsem su anda 28 haftalık hamile olurdum( ama tabiki kısmeti yokmuş yavrumun bu dünyada.inş.. bidaha yasatmasın rabbim...
ne güzel yeniden hamilesin serklajında yapılmış bi beklemen kalmış allahım sabır versin su gbi geçsin zamanın hayırlısıyla sağlıkla al inş. bebeğini kucağına.
aynen bi beklemek oda nasil gecicek bilmiyorum insan hamileligine bile sevinemiyo bisey almak istesek alinmiyo korkumdan isim bile dusunemiyorum rabbim sabir ve yardim etsin herkese
Kizlar cok afedersiniz ama bu sari akinti normalmi acaba hic bunu doktoruna soran varmi ?
su anda sizin durumunuzda olmadığım için anlamıyorum belki ama.ben de sizin gbi olmak için dua ediyorum yeniden hamile olup serklaj yaptırıp yatmak istiyorum bi an ewwel dikiş attırmaktan da cok korkuyorum ilkinde suyum patladığı için bu defa küçükken olcak ama yinede korkuyo insan. tabiki zordur yatmak ama sabredin bu defa sag saglim gelicene inanın
benim doktorum rahim sana sinyal vermiş bi sorun var die ama sen anlamamışsın nie erken gelmedin deyip kızmıstı
oyle tabiki sonucta degicek bisey icin bu kadar caba sende canini hic skma bnce rabbimin vardr bi bildigi demekki bebeklerimizin yiycek ekmegi yokmus bnde bebegimi kaybettikden snra kndime hic gelemedim her uyudugumda o dogum ani ve bebegim gozumun onunden hic gitmiyodu alismk denilirse buna yavas yavas alisiyorum ustunden 1 sene gecmesine ragmn cok zor ya bnve korkma hersey bizim icin bide bu konuda deneyimi olan birini tercih et
ewet öyle yapıcam inş. burda yorgunbulutlar die bi ark. var onun doktoruna gtmeyi düşünüyorum.benim daha henüz 50 gün oldu alışmak cok zor dayanmak cok zor .allahım sabır versin herkese
Allah razi olsun canim ve amin guzel dualarina .doktor fakultenin profu.bulundugum sehirde heyet raporu almam icin ona olmam gerekiyordu.iyi deniken bir doktir ama ne bilim iyi olur insaallah.bugun taburcu etti beni ultrasona bakti bizde sen de yapacagini yaptik, 15 gun sonra gel 3.lunu yapalim dedi.antibiyotik yeterince kulkandin daha yok dedi.insaallah allahim 37 , haftalari da saglikla buldurur bana ve cümlesine amin.İnşAllah 37 haftayı da görürsün. Allah evladını sana bağışlasın. Bana da 10 gün boyunca 8, 6 ve de 24 saatte 1 antibiyotik tedavisi uygulandı enfeksiyon oluşmasın serklajdan sonra diye. Sonuçta serklajda vücuda yabancı bir madde giriyo ve vücudun bunu kabul etmesi gibi bir durum var. Serklajdan sonra crp derğerim 17 olmuştu sonra 7 ye düştü. İçin rahat olsun inşAllah enfeksiyonu engellemek için antibiyotik tedavin uygulanıyo. Hangi hastanedesin? Dr.un serklaj konusunda deneyimli mi? Bir de kanama dediğin leke şeklinde mi? Serklajdan sonra lekelenme olması normal çünkü.
Benim serklajım acil oldu yani rahim açılmıştı kesem de vajene inmişti. Dr keseyi itip rahimi dikti. O nedenle ayağa hiç kalkmadım wc dahil. 28 haftam bitene kadar hastanede kaldım acil bir durumda müdahale olması için. Doktorum eve gitmeme izin vermedi. 28 den sonra eve çıktım. Sen de dr.unun izin verdiği şekilde hareket edersin wcye kalkma durumunu fln.proluton iğne olman da çok güzel. Ama nolursa olsun rah. ağz. yetmezliğinde yatmak çok önemli rahime baskıyı önlemek için.eşin yardımcı olur Allahın izniyle. Sayılı gün çabuk geçer inşAllah. İstediğin her soruyu sor lütfen. Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?