Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Bu cuma gununde allahim evladimi bana bağışlasin insallah amin.

Demek dün doğurdum:)) Darısı başına. Hey gidi günler. Şimdi oğlum 1.5 yaşında oldu. 2-3 gündür bakıcımızdan burada yerel kullanılan "abovv" kelimesini öğrenmiş deyip duruyor:)) Allahım sizlere de nasip etsin bu mübarek cuma günü hürmetine. Amin...

Amin canım bende görürüm inşallah bebeğimi kucağıma aldığımı buyuttuğumu
3 ayım kaldı ama beklemek zor gelıyor artık oyalanmaya çalışıyorum
dondurucuyu full doldurmayı düşünüyorum annem bakıcak bana hamileyken eşim sefil olmasın
haftaya çarşamba z.kamil de randevum var jinekolojiden aldım randevuyu acaba dahiliyemi bakardı :44: bilmiyorumki
zaman çabucak aksın herşeyin hayırlısı inşallah

yönlendirirler canım yanlışsa da. İnşallah hızal geçer zaman tatlı telaşlara başlarsın.

ben 25. haftalarda hap olarak kullandım mağnezyum pozitiveyi...

merhabalar ben aranızda yeniyim..su an serklajin war.20 haftalik hamileyim.ama son kontrolde drum.acilma olduğunu soledi.diktigimiz yer tutuyo dedi.bu dikis goturcekmi bilmiyorum.allah.yardimcimiz olsun.gecen yil bir kaybim war 18 haftalik.. ;((((

Geçmişolsun. Kaybınız için de üzüldüm inşallah bu bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Dikiş tutuyorken çok arkadaşımız sonuna dek götürdü hamileliğini. Lütfen wc dışında hep yatın yemeği bile yan döönüp yatarak yeyin. Banyoyu haftada 1 ayakta duş şeklşinde yapın. Ağda yapmak yok biliyorsunuzdur. Enfeksiyona dikkat edin bol su için 3 litre. Çoğumuz yarım litre suya 4-5 damla elma sirkesi koyup wcsonrası vajinal tenmizliğimizi yaptık. Ben şahsım adına hiç iç çamaşırı giymedim yaz hamileliğiydi.Tavsiye ederim uzun gecelikler giydim hep. Bir de neredeyse hepimizin drsi haftada yarım ya da tam doz proluton depot iğne kullandırdı kesinlikle kullanmıyorsan dr ne sorarak hatta biraz ısrar ederek vermezse kullanmanı tavsiye ederim. Benim oğlum 1. 5 yaşında oldu hep yattım. Yatmak önemli...

Beninde küçük oğlumda 20. Haftada ray boyum sıfır sadece dikiş tutuyordu ondan önce zaten sadece Wc ve yemek için kalkıyordum. O haftadan sonra sadece Wc için kalktım günde 5 Lt su içtim. Haftada bir proloton iğne oldum. 10 günde bir ayakta 5 dak. Ilık duş aldım. Ve bol dua ile hamd olsun bir ay sonra ray boyum 1,5 cm olmuştu. Benim çok kasılmam olduğu için 32. Haftada dikişim kaydı. 10 gün hastanede yatarak tam 34. Haftayı doldurduğum gün oğlum doğdu. Hamd olsun şimdi 15 aylık.

Son düzenleme:

Maşallah BarekAllah haftanda ray boyunda çok güZel canım. Rabbim sağlıkla 38. Haftalara gelmeyi kucağına almayı nasip eylesin.
Arda bey nidilat vermiyor canım. Kasılma varsa endol fitil verşyor. Bu ray boyuylada dikiş de atmıyor. Çünkü dikişininde birçok riski var. Allah'ın izniyle gerek kalmayacak. Gerekirse Arda bey gerektiğinde ileriki haftslardada dikiş atabiliyor. Büyük oğlumda 24+5 günlük ayağı doğum kanalına girmişken Allah'ın izniyle ayağı geri itip dikmişti. Sürekli kadılmalarım olduğu için hastanede 7 hafta yatarak 31+5 günlük doğdu. Hamd olsun şimdi 7 yaşını dolduruyor.

Birde canım ayda bir tam kan + crp ve idrar tahlili yapmayı sakın ihmal etme. Arda bey yoğunluktan bağzen istemiyor. Ben izmitte geldiğim için acil bi durum olduğunda gitmek için Burda da Dr vardı. Her ay Arda bey kontrolü öncesi ona gidip testlerimi yaptırıyordum elinde her gittiğimde veri oluyordu. 24. Haftadan sonra sıkı yatak istirahati yaptığım için sırf bu yüzden gitmedim bir öncekinde crp bakılmamış 28. Haftada ben istedim Arda Bey'den hocam 8 haftadır benim crp bakılmamış diye ve sonuç çok yüksek crp çıktı 35. Haftaya yani doğuma kadar çok yoğun antibiyotik kullandım. Ayrıca arada vajinanda ağrı yanma hissettiğim zaman evde kendim idrar alıp eve yakın bi laboratuvarda idrar tahlili yaptırdım. Nasıl olsa Arda bey arasam o da önce onu isteyecekti. Sonuca göre onu arıyordum.
20. Hataya kadar ayda bir Arda bey vajinal enfeksiyon baktı. Ondan sonra bakmadı fakat ben her kontrolde hatırlattım hocam daha önce vardı şimdi de varmı dşye. Yani Bir nevi kendi Dr oluyoruz.

Son düzenleme:
ben igne falan kullanmıyorum.baska bir dr.magnezyim werdi.ona basladim.aynen bende yemek we wc icin kalktim hep.perşembeden beri sadece wc.dus bile almiyorum dogru duzgun.hep silinmece.peki bi ray boyu dedigin uzayan biseymi.nasil oluyo

ben igne falan kullanmıyorum.baska bir dr.magnezyim werdi.ona basladim.aynen bende yemek we wc icin kalktim hep.perşembeden beri sadece wc.dus bile almiyorum dogru duzgun.hep silinmece.peki bi ray boyu dedigin uzayan biseymi.nasil oluyo

evet ray yatmaya bağlı olarak uzayabiliyor.Benim 23 te kasılmalarım oldugunda 27 mm kadar inmişti 27 haftada gittiğimde tekrar 33mm e çıkmış şimdi 28. haftadayım.Seninde değişir birde enfeksiyon için chnp arkadaşımızın dediği gibi iç çamaşırı giymiyorum ben çok faydasını gördüm.Tavsiye ederim.

tesekkur ederim...birazda olsa icim rahatladi.dilerim bebegini sağlıklı olarak kucağına alirsin.ben 26 yi gorsem o bile yetecek.rahatlamamsa :)

Metal 34 haftalık doğan bebeğin küvezde ne kadar kaldı?
Ben geçen hafta gene kasılmalardan dolayı hastanede yattım.rahim ağzım iyice incelmiş 1,5 cm yok artık ve hunileşme de baya görünüyor.31+4 günlüğüm doktor 34 ü görelim diyor.Tahminen o zamandan sonra doğar zaten diyor.Şükürler olsun bu kadar zaman ilerledik ama moralim de iyi değil çok korkuyorum.Ağrılarım var,kasılmalar ilaca rağmen saatte 2-3 kere oluyor.Doktor bu kadar ince görmemiştim rahim ağzını senin dedi muayenede de %40 effase 1 parmak açıklığında dedi.

Canım benim 30 haftada benim sıfırlanıp açılmaya başlamıştı.Hatta su kesem bile aşağı doğru hunileşmişti.36+6 da doğurdum.Ben de kasılıyordum.Doktor kontrolüne bile zor gidiyordum.Her çukurda arabada ölecek gibi oluyordum.Nidilatı 4 saatte bir içerek,vajinadan progestanla(günde 3 defa) ve proluton depotla geldim haftalarıma.Sadece wc ye kalktım.Hastaneye gittiğimde 8 cm açıklık vardı.Suyun gelmedikten sonra 1.5 cm le idare edersin bence.Doktorum su kesen her an patlayabilr demişti.Hastanede patlattılar.Doktor senin gibi hasta görmedim demişti.Senin inanman çok önemli ve ilaçlarını düzenli al.Özellikle nidilat çok önemli.İğne için eve hemşire çağırt.Polikinliklerden az bir ücretle geliyorlar.

:18:
Ilk gün ve gece yanımdaydı ertesi gün yoruldu 3 gün yoğunbakımda göEtim altında durdu damar yolundan beslendi hamd olsun sonra odada iki gün daha kalıp 7. Hastaneden çıktık.
Maşallah BarekAllah hafta ilerlemiş Allah'ın izniyle 34 değil 37-38 göreceksin inşallah.

merhaba kizlar şuan 31+2 yim 32 yi doldurunca bebegim alinicak kalp rahatsizligim nedeniyle nefes alamiyorum surekli kalp atimim 130 150 yi buluyo taşikardi olusuyo simdiye kadar hep erken dogucak dediler o yuzden korktum en azindan 34 olsaydim diyorum bu seferde bebegimde sıknti yok rahimim tamamen acik olmasina ragmen dikis sayesinde bekliyo ama simdide kalp musade etmiyo dah fazlA durmasina en son 15 gun once gittim 1 kilo 100 gramdi simdiye 1400 feln olmustur belkide dahA fazla ama sizce haftasi iyimi dogdugunda yasarmi ?

Herkese merhabalar...
12 mayısta sezeryanla doğum yaptım. 41. haftam dolup 42nin ilk günü alındı artık doğmasın diye yatıp günü gelincede doğuramayanlardan oldum:)
çok şükür iyiyiz hep normal istedim ama kısmet böyleymiş ve sezeryan da korktuğum gibi zor olmadı .tabi ki hala etkisi var iyileşemedm ama ben çok daha zor sanıyordum benim için en zoru 2. gün oldu ilk günü daha rahat kalktım ama2. ve 3. kalkışım çok zordu. 3 günden sonras ı kolaylıyorsun. sonrasında göğüs yaralarından çektim şükür geçti bir sürü şey kullandım hangisi etkili oldu bilmiyorm ama göğüs kalkanından çok faydalandım hala kullanıyorum tamamen iyileşmedi. bebeğe gelince hafif sarılığı vardı o da yavaş yavaş geçiyor çok şükür maşallah oğluma. ve hiç anlatılamayacak bir duygu dünyanın en güzel şeyi Allah herkese nasip etsin hamile iken hissettiklerimden çok farklı .uykusuzluktan zombi gibi gezsende dünyanın en mutlu insanı yapabiliyor seni. ben hepinizin bunu yaşayacağına inanıyorum hepimiz çok zor hamilelikleer geçirdik ama inanın değiyor sabır ve umut hep yanınızda olsun dualarım sizlerle sizde dualarınızda unutmayın bizi...

Merhaba Arkadaşlar,

Ben 4 yıllık evliyim. 2 gebelik kaybım oldu, 1 tanesi 12 haftalık, 1 tanesi 16 haftalıktı.Müdahele eden dr servikal yetmezlik dedi. 1,5 yıl oldu korunmamız.Bu zaman zarfında sadece genel muayene ve kan tahlıli yaptırdım.Rahim filmi çekmedim, dr gerek olmadığını söyledi, septum olsa ultrasyonda görürüz dedi,sizce bunun için film çekim mi, içimde terettüt olmasını istemiyorum, 1yandanda rahim filmine korkuyorum.Eşimde cesaret edemiyor 3. gebeligimizde de aynı acıları yaşamaktan korkuyoruz.İnşaallah siz evlatlarınızı sağ salim kucagınıza alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…