Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Çok teşekkür ederim inşallah güzel olur,zaten 34te pek bir problem olmamıştır dimi?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

inşallah canım dediğin gibi olur kasılmasız br gebelik yasarım önce sen sonra sırayla bizler alalım bebişlerimizi kucagmıxa

evet haftalar ilerlerken detaylı ultrasona kadar geldik ve hersey gayet guzel cıktı. bebegım saglıklı cok sukur. bnm ra uzunlugum 3,5 tan 4 e cıkmıs. hunılesmem ve kasılmam vardı dıger gebelıgımde bu haftalarda. cok sukur bunda ne hunılesme ne kasılma hıcbısey cıkmadı. dr um tedbır amaclı nidilata basladı. kasılmanı bekleyemem dedi . bu arada mevcut bır ıdrar yolu enfeksıyonum var antıbıyotık kullanıyorum. dogum haftam yaklastı ve ben kurmaya icat cıkarmaya basladım. rabbım hepımızın yardımcısı olsun ınsallah. :18:

Canım öncelikle ayrıntılı ultrasonunda bi sıkıntı çıkmadıgına sevindim.Ne güzel doktorun önlemini almış.Benimde ra uzunlugum 2.6 dı dikiş atılcaktı ama o gün ölçen doktor 3.2 dedi.Ben pek inanmadım allaha şükür üstünden 10 haftadan fazla geçti bir sıkıntı olmadı.Yarın tekrar ölçülecek inş incelme yoktur.Benim merak ettigim Bu ra uzunlugu kendi kendine yüksele biliyormu?

tuğba idrar yolu enfeksiyonu için ne kullanıyorsun...

bende de var. crp de yüksekti vjihex verdidoktor.
benim ray 4 ten 3.7 ye dümştü en sson. sende dikiş var mı? bu arada 20. hftadayım ben...
nildilatı kaç saatte bir kullanacaksın...

Son düzenleme:
Su an 11 h 3 g olduk dun asiri bi kanama yasadim aglayabaglaya hastaneye geldik çok şükür aciklik yok bebekte silinti yok ama 2.5 mm kanama bölgesi var hastanede yatiyorum kanama azaldi biraz daha ama o bölge yüzünden birden bosald i bi ara yine hepimiz tüm besleyenler sağ salim bebeklerimize kavusalim inşallah hic kimsenin kucagini bos birakip evlat acisiyla sinamasin güzel allah im amin

inşallah cnm amin.
telaşlanma iyi düşün stresten uzak dur. Allah yardımcın olsun...

canım benim 3,5 tu uzamıs. ama ben devamlı progestan ve daha sonrasında proluton kullandım onun etkısı oldugunu dusunuyorum. ınsallah sorunsuz kucagına alırsın bebegını :)

alfoxil 1gr onu kullanıyorum. bende dikiş var 14+6 da atıldı canım. nidilatı sımdılık 6 saatte 1 kullanıyorum.

Yatmak zor gerçekten,ben de yatıyorum
Kendimce en büyük eğlencem yemek yemek,sevdiğim dizileri izlemek,bulmaca çözmek
Gerçi gebelik şekeri de çıktı istediğimi yiyemiyorum
Buna da şükür ama çok zor bazen

canım benim 3,5 tu uzamıs. ama ben devamlı progestan ve daha sonrasında proluton kullandım onun etkısı oldugunu dusunuyorum. ınsallah sorunsuz kucagına alırsın bebegını :)

Amin inş cümlemize nasip etsin o günü rabbim.Ben dün profösöre gittim hep kasıktan ölçüyorlardı benim ra yı proföser vajinal yolla ölçtü 4.2 dedi daha sonra karnıma baskı uygulayarak baktı hani kasılma rahme basınç oldugu halde 3.8 buda ra yetmezligi için çok çok üst seviyede dedi ve ra uzunlugunda karın yada kasıktan yapılan ölçümler dogru sonuç vermez en saglıklısı vajinal yolla yapılan ölçümdür dedi. Senin ölçümlerin nasıl yapılıyor ?Progestanı günde kaç kere alıyorsun ben bir sabah bir akşam vajinal yolla toplamda 400 mg alıyorum.

Kizlar Vajinadan ölçümü kaç haftalikken başladiniz bide kac haftalikken doktrlariniz progstrn verdi yada baska ne kullanmaya basladiniz ben suan 8 haftlk hamileym bende dikis attrcam ama simdilk dktr bisey vermedi dusuk tehlikem var igne pruloton depot verdi haftada bir. bilgilerinize simdiden teskkrler burdan insan psikolojik destek alms oluyo kafa dagiliyo iyki varsnz:)

Öncelikle hayırlı olsun. Benim karnımdan bakıp da kısalığı fark edince vajinal bakıldı , ama bir kaybım olduğu için normal ultrasonda bile sürekli ölçüm yapılıyordu ilk haftalardan itibaren.bir de pruluton depot 6.haftadan itibaren başladık onun dışında da birşey kullanmamıştık. Şimdi ise serklaj uygulandıktan yani 19.haftamdan itibaren sancı önleyici nidilat kullanıyorum ek olarak.progestan vermedi bana doktorum zaten iğne aynı görevi görüyormuş.bir de bol istirahat sanırım en önemli ilaç..umarım herşey güzel olur , sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi:))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar seray diye bir arkadaştan bahsetmişsiniz. çok üzüldüm kaç gündür aklımda...

28.haftada dikişimi açıldı. bide 28.hafta iyi aslında neden böyle olmus ya.

Canım şimdi gördüm çok geçmiş olsun. Ben de 9 artı 4 te yaşadım aynen. Dr başka dr ile ra uzunluğuna bakacaktı bekle dışarıda demişti. Beklerken bir sıcaklık hissettim baktım pantolon da siyahtı elimi koydum ve elim kan içinde kaldı( Hemen yattım 3 gün arka arkaya proluton depot oldum coraspin kesildi cleksan da 1 gün kesildi sonra bir daha coraspin kullanmadım cleksan kullandım yarın ararım canım seni. 20 gün yattım hastanede geçti şükür...

Kızlar benim de 19. Haftada serkülaj yapıldı. Dün 22. Haftamda suyum geldi ve bebeği düşürdüler. Daha önce de anomali yüzünden 16. Haftada düşük yapmıştım ama onda servikal açıklık yoktu. Doktor bi sonraki gebelikte 12. Haftada dikiş atıcaz dedi. Napıcamı şaşırdım. 12. Haftada anomali testleri ve ölçümleri başlıyo ben onla mı uğraşıcam yoksa dikiş attırmakla mı? Kafayı yemek üzereyim. Çevremde böyle şeyleri tek yaşayan benim millet önce doğum kontrol hapı kullanıyo sigara içiyo sonrada canları her istedğinde patır patır doğuruyo. artık insanların bana acıyarak bakmasından sıkıldım.

Cnm benim oğlumda suyum geldi 30 haftada 31 de doğdu. Hiç kalkmadan yat bol su ic . Allah yardimcin olsun

Canim 31. Haftada dogdugunda bi sıkınti oldumu ? Kac gun kuvezde kaldi ? Benimde 32 bitti doktorum 32 den sonra korkma artik 32 bitince ne zaman dogarsa dogsun sorun olmaz dedi ama ben yinede daha once bi kaybim oldugu icin cok tedirginim karnimda baya bi assagi indi sanki bacaklarimin ustunde tasiyorum eger cevap yazarsan cok sevinirim.

Oncelikle geçmiş olsun. Evet oğlum 31 de doğdu. Hafta evet önemli maalesef. Oğlum 31 hafta prematüre olarak her türlü zorluğu yaşadı ne yazık ki ... detaylara girip üzülmeni istemem :) diğer taraftan 28 haftada doğum yapan arkadaş daha kolay atlattı bu süreyi çok şükür. Daha uç bir örnek; kızımla aynı haftada doğmuş 34haftada bir dostum ve arkadaşımın kızı 7 ay oldu hala hastanede (( bildiğin bitkisel hayat . Burada ben de şu hafta bu hafta demek isterim sana ama lütfen çok dikkat et ve hamileliğinı gidebilfigi yere kadar götür :) allah yardımcin olsun...

canım öncelikle başın sağolsun buda kader demek lazımm Allah bir daha yaşatmasın dikiş kesin dedilerse attır canım öncesinde genetik testleri falan var onları yaptırman gerekiyo daha önce yapılmadıysa eğer..benim 13+2 tarama testi yapıldı usg ölçümlerine göre sonuç beklenmeden 13+3 de bir gün sonra dikişim atıldı..dikiş zamanını doktorun ayarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…