Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canım haftaların servikal yetmezlik için erken gibi geldi. Bence riskli gebelik uzmanına git. Bence bir şeyler eksik kalmış. Bir de rahim filmi çektir bence. Ben genelde tedbirden yanayımdır yoksa sorun oh dersin ya varsa? Tedbir lazım...

Her 2 gebeliğimde de suyum geldi.Su kesem dışarı çıktı

Kübra benimde ani olaylarda nabzım yükselir.120 en fazla,geçen doktorda bekleme sırasında oldu akabinde soğuk terleme ve baygınlık hissi,doktor kardiyolojiye gönderdi nidilattan kaynaklandığını ve stresin bu durumu tetiklediğini söylediler.Haftan iyi ama sonuna kadar durması en sağlıklısı bir kaç doktordan sonra karar versen

canim ben zaten nidilat kullanamiyorum tasikardi olusuyo dedigin gibi bnde disari ciktigimda feln oyle oluyorum bayiliyorum ins bnde durmasini isterim ama artik doktor ne derse hayirlisi

kızlar çok idrara cıkıyordum dün saydım 12 kez çıktım gecede 3 kez...

bugün tahlil yaptırdım.

MİKROSKOPİ 8-10 GRANÜLER SİLİNDİR GÖRÜLDÜ
LÖKOSİT 8-10
ERİTROSİT 3-4
EPİTEL HÜCRESİ 10-12

crp 9.7

çıktı .
crp cokmu yüksek diğerleri ne anlama geliyor bilgisi olan var mı?

Canim bence rahim filmi korkucagin en son sey olmali cunki onda bi cok rahatsizlik ortaya cikiyo bnce onu yaptirmalisin en azindan aklinda daha sonra soru isareti kalmaz diye dusunuyorum sonradan keske cektirseydim demektense keskelere kalmasin derim

Ben de aynı ilaçları kullanıyorum.Doktor dışında dışarı çıkmıyorum.34 e ulaşmak ilk hedefim.İnşallah bekler daha..

Inşallah görürüm , oğlun çok gzl toparlamış maşallah.İnşallah bizimki de erken doğarsa 34 gibi öyle toparlar.Gerçi daha 34 e bile 2 hafta var.Hergün nette erken doğan bebeklere bakıyorum.kaç gün kalmışlar yoğun bakımda diye.umarım ben de bu süreçten akıl sağlığım yerinde çıkarım,çok yıpratıcı.hele ki önceden kaybı olan arkadaşlara Allah çok sabırlar versin.

Merhaba sizin dikiş var mı ? Benimde dikişe rağmen hunileşme devam ediyor da aynı duygular içerisindeyim kafayı yemek üzereyim ,bende 30 haftalığım daha çoook küçük

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim problem rahim ağzı yetmezliği değildi bu sebeple dikiş yok.Ben 16 ve 18. Haftalarda ağır kanamalar yaşadım.Bu sebeple rahîn çok erken haftalarda karşılamaya başladı ve hep erken doğum tehditim oldu.Kasılmalar olmasa rahim ağzım incelmeyecekti muhtemelen.Şu an en ufak kazılmada oturup dakika tutuyorum ve bazen gerçekten ben de kafayı yiyorum.Bu başlık güzel örnekler görmek için çok ideal ben olumlu örnekleri okudukça mutlu oluyorum.Bir de babycenter diye bir site var eğer ingilizceniz varsa ben orada bed rest mom grubunu okuyorum.Orada da daha yirmi haftada yarım cm rahim ağzı olup ilerde sırf dikiş tuttuğu halde 37-38 haftada doğuran bir sürü bayan var.Hepsi yatak istirahatinin öneminden bahsediyor.

en son 9 hafta iken kontrole gitttiğimde yazmıstı serviks 3.1 cıkmıstı ne zamndır dr un görüşlerini ekleyim diyorum bi pc acamadım.bi dahakine 12.haftada gidecez kontrole tekrar uzunluk olcecek senin istegin de cok önemli benim için dedi dr bende ben serklaj atılırsa daha raahat edeceğimi söyledim o da büyük ihtimal yaparız aama serklajın kesin cözüm olmadığını progestan ilacını daha cok önemsediğini söyledi sonra serklajla ilgili konustuk biraz hangi ynetmi kullancagını sordum mc dona dedi schrodr ı sevmediini söyledi hunilesmenin mc donalda da daaha cok olabileegini biliyorum dedim sonra mc donaldın daha etkili olduğunu daha cok dünyaca yapılan yöntem olduğunu söyledi ve serklaj bile olsa bebek gelecekse serklajı acıp itip gelecegini kesin cözüm olmadığını yineledi en cok kullanılan yöntem ve basarı sansı daha cok dedi mc d. a yani serklajı da 14 15 h gibi yapacagını biraz daha olgunlasmasını bekleyecegini söyledi insallah h bizim için gec olmaz korkuyorum her gün kabuslar görüyorum içim ne zaman rahat edecek bilmiyorum her gün sükrediyorum bebeğim benle diye ama sanrım bu korkularım 20 haftama yaklasınca daha da artacak aynı seyleri yasamayı hiç birimiz adına istemiyorum rabbim evlatlarımızla ve kaldıramayacagımız yüklerle sınamasın inşallah

sizinki biraz farklı ilerlemiş ama sonuç aynı kasılmaları önlediğimiz ve istirahat ettiğimiz sürece olabildiğince erteleriz doğumu inşallah..Kasılma sorunu bende yaşıyordum ama günde 4 kez nidilat kullanınca biraz azaldı. Babycenter'ı gebelik haftaları için okuyordum ama forumuna bakmamıştım mutlaka bakıcam çok teşekkür ederim. Sizin de haftanız gayet iyi biraz daha dayansa süper olcak..Hayırlı sağlıklı ve zamanında doğumlar diliyorum şimdiden :)

benim doktorumda bir kaç yıl öncesine kadar bu tür sıkıntılarda hemen serkaja başvurduklarını ancak şu anda son çare olarak düşünüyoruz dedi.Vajinal alınan progestanın rahim agzını sertleştirdiğini ve çok etkili olduğunu her kontrolümde vurgular.İnşallah sağlıcakla bebişini kucağına alacaksın belki hiç kasılma yaşamayacaksın ve süreç daha iyi ilerleyecek

Merhaba dun serklaj oldum
15+2gunluk bebegim su anda.bugun hastaneden ciktim ama aksamustu ishal basladi.dun ameliyat sonrasi sadece çorba ve biskuvi yedim.meyve suyu ictim.bu sabah kahvaltı yaptim ama ishal tedirgin etti beni.serklaj sonrasi ishal problemi yasayan oldumu arkadaslar?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım bn laborntım enfksiyonn var evet crp yüksek biraz lökositnde var idrar kültürü yaptrman lazım bakteri üremeai varmı ona bakılması lazm bi sorn yoksa antibiyotk tedaqisyle iki üç günde geçer :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar Merhaba :)) şöyle bir okudum . Herkese allah kolaylık versin. Bebeklerde evet hafta önemli 31 haftalık oğlum ve 34 haftalık kızım yaşıyor. Mümkün mertebe yatın . Ilaclari düzenli kullanın kasılma için bol su hem de çok su. Allah yardımcınız olsun kader arkadaşlarım :)

Cnm benim oğlumda suyum geldi 30 haftada 31 de doğdu. Hiç kalkmadan yat bol su ic . Allah yardimcin olsun

Allah uzun ömürler versin evlatlarınıza. sizinde mi dikiş vardı ona rağmen mi erken doğum oldu? ahh ahh hep yatıyorum iyice bunalıma girdim ama sanki günler geçmiyo çok teşekkür ederim ayrıca ilginize..

Oğlum da dikiş yoktu . Bilmiyordum ray olduğumu suyum geldi doğdu. Kızım da dikiş vardı yatıyordum gelişim geriliği yüzünden kalp atışları yavaşladı 34 de mecbur doğum oldu. Yatmak malesef zor ama imkansız değil sabret inş herşey Güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…