- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.901
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 4 yıllık evliyim. 2 gebelik kaybım oldu, 1 tanesi 12 haftalık, 1 tanesi 16 haftalıktı.Müdahele eden dr servikal yetmezlik dedi. 1,5 yıl oldu korunmamız.Bu zaman zarfında sadece genel muayene ve kan tahlıli yaptırdım.Rahim filmi çekmedim, dr gerek olmadığını söyledi, septum olsa ultrasyonda görürüz dedi,sizce bunun için film çekim mi, içimde terettüt olmasını istemiyorum, 1yandanda rahim filmine korkuyorum.Eşimde cesaret edemiyor 3. gebeligimizde de aynı acıları yaşamaktan korkuyoruz.İnşaallah siz evlatlarınızı sağ salim kucagınıza alırsınız.
Canım haftaların servikal yetmezlik için erken gibi geldi. Bence riskli gebelik uzmanına git. Bence bir şeyler eksik kalmış. Bir de rahim filmi çektir bence. Ben genelde tedbirden yanayımdır yoksa sorun oh dersin ya varsa? Tedbir lazım...
merhaba kizlar şuan 31+2 yim 32 yi doldurunca bebegim alinicak kalp rahatsizligim nedeniyle nefes alamiyorum surekli kalp atimim 130 150 yi buluyo taşikardi olusuyo simdiye kadar hep erken dogucak dediler o yuzden korktum en azindan 34 olsaydim diyorum bu seferde bebegimde sıknti yok rahimim tamamen acik olmasina ragmen dikis sayesinde bekliyo ama simdide kalp musade etmiyo dah fazlA durmasina en son 15 gun once gittim 1 kilo 100 gramdi simdiye 1400 feln olmustur belkide dahA fazla ama sizce haftasi iyimi dogdugunda yasarmi ?
Kübra benimde ani olaylarda nabzım yükselir.120 en fazla,geçen doktorda bekleme sırasında oldu akabinde soğuk terleme ve baygınlık hissi,doktor kardiyolojiye gönderdi nidilattan kaynaklandığını ve stresin bu durumu tetiklediğini söylediler.Haftan iyi ama sonuna kadar durması en sağlıklısı bir kaç doktordan sonra karar versen
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 4 yıllık evliyim. 2 gebelik kaybım oldu, 1 tanesi 12 haftalık, 1 tanesi 16 haftalıktı.Müdahele eden dr servikal yetmezlik dedi. 1,5 yıl oldu korunmamız.Bu zaman zarfında sadece genel muayene ve kan tahlıli yaptırdım.Rahim filmi çekmedim, dr gerek olmadığını söyledi, septum olsa ultrasyonda görürüz dedi,sizce bunun için film çekim mi, içimde terettüt olmasını istemiyorum, 1yandanda rahim filmine korkuyorum.Eşimde cesaret edemiyor 3. gebeligimizde de aynı acıları yaşamaktan korkuyoruz.İnşaallah siz evlatlarınızı sağ salim kucagınıza alırsınız.
Herkese merhabalar...
12 mayısta sezeryanla doğum yaptım. 41. haftam dolup 42nin ilk günü alındı artık doğmasın diye yatıp günü gelincede doğuramayanlardan oldum:)
çok şükür iyiyiz hep normal istedim ama kısmet böyleymiş ve sezeryan da korktuğum gibi zor olmadı .tabi ki hala etkisi var iyileşemedm ama ben çok daha zor sanıyordum benim için en zoru 2. gün oldu ilk günü daha rahat kalktım ama2. ve 3. kalkışım çok zordu. 3 günden sonras ı kolaylıyorsun. sonrasında göğüs yaralarından çektim şükür geçti bir sürü şey kullandım hangisi etkili oldu bilmiyorm ama göğüs kalkanından çok faydalandım hala kullanıyorum tamamen iyileşmedi. bebeğe gelince hafif sarılığı vardı o da yavaş yavaş geçiyor çok şükür maşallah oğluma. ve hiç anlatılamayacak bir duygu dünyanın en güzel şeyi Allah herkese nasip etsin hamile iken hissettiklerimden çok farklı .uykusuzluktan zombi gibi gezsende dünyanın en mutlu insanı yapabiliyor seni. ben hepinizin bunu yaşayacağına inanıyorum hepimiz çok zor hamilelikleer geçirdik ama inanın değiyor sabır ve umut hep yanınızda olsun dualarım sizlerle sizde dualarınızda unutmayın bizi...[/ QUOTE]
Canım senden haber bekliyordum ne zamandır .Hayırlı olsun Allahım analı babalı büyütsün inşallah, bu güzel duyguyu bize de yaşatsın. Bizi buralarda unutma tecrübelerine ihtiyacımız var :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım benim 30 haftada benim sıfırlanıp açılmaya başlamıştı.Hatta su kesem bile aşağı doğru hunileşmişti.36+6 da doğurdum.Ben de kasılıyordum.Doktor kontrolüne bile zor gidiyordum.Her çukurda arabada ölecek gibi oluyordum.Nidilatı 4 saatte bir içerek,vajinadan progestanla(günde 3 defa) ve proluton depotla geldim haftalarıma.Sadece wc ye kalktım.Hastaneye gittiğimde 8 cm açıklık vardı.Suyun gelmedikten sonra 1.5 cm le idare edersin bence.Doktorum su kesen her an patlayabilr demişti.Hastanede patlattılar.Doktor senin gibi hasta görmedim demişti.Senin inanman çok önemli ve ilaçlarını düzenli al.Özellikle nidilat çok önemli.İğne için eve hemşire çağırt.Polikinliklerden az bir ücretle geliyorlar.
:18:
Ilk gün ve gece yanımdaydı ertesi gün yoruldu 3 gün yoğunbakımda göEtim altında durdu damar yolundan beslendi hamd olsun sonra odada iki gün daha kalıp 7. Hastaneden çıktık.
Maşallah BarekAllah hafta ilerlemiş Allah'ın izniyle 34 değil 37-38 göreceksin inşallah.
Ben de aynı ilaçları kullanıyorum.Doktor dışında dışarı çıkmıyorum.34 e ulaşmak ilk hedefim.İnşallah bekler daha..
Inşallah görürüm , oğlun çok gzl toparlamış maşallah.İnşallah bizimki de erken doğarsa 34 gibi öyle toparlar.Gerçi daha 34 e bile 2 hafta var.Hergün nette erken doğan bebeklere bakıyorum.kaç gün kalmışlar yoğun bakımda diye.umarım ben de bu süreçten akıl sağlığım yerinde çıkarım,çok yıpratıcı.hele ki önceden kaybı olan arkadaşlara Allah çok sabırlar versin.
Merhaba sizin dikiş var mı ? Benimde dikişe rağmen hunileşme devam ediyor da aynı duygular içerisindeyim kafayı yemek üzereyim ,bende 30 haftalığım daha çoook küçük
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim problem rahim ağzı yetmezliği değildi bu sebeple dikiş yok.Ben 16 ve 18. Haftalarda ağır kanamalar yaşadım.Bu sebeple rahîn çok erken haftalarda karşılamaya başladı ve hep erken doğum tehditim oldu.Kasılmalar olmasa rahim ağzım incelmeyecekti muhtemelen.Şu an en ufak kazılmada oturup dakika tutuyorum ve bazen gerçekten ben de kafayı yiyorum.Bu başlık güzel örnekler görmek için çok ideal ben olumlu örnekleri okudukça mutlu oluyorum.Bir de babycenter diye bir site var eğer ingilizceniz varsa ben orada bed rest mom grubunu okuyorum.Orada da daha yirmi haftada yarım cm rahim ağzı olup ilerde sırf dikiş tuttuğu halde 37-38 haftada doğuran bir sürü bayan var.Hepsi yatak istirahatinin öneminden bahsediyor.
en son 9 hafta iken kontrole gitttiğimde yazmıstı serviks 3.1 cıkmıstı ne zamndır dr un görüşlerini ekleyim diyorum bi pc acamadım.bi dahakine 12.haftada gidecez kontrole tekrar uzunluk olcecek senin istegin de cok önemli benim için dedi dr bende ben serklaj atılırsa daha raahat edeceğimi söyledim o da büyük ihtimal yaparız aama serklajın kesin cözüm olmadığını progestan ilacını daha cok önemsediğini söyledi sonra serklajla ilgili konustuk biraz hangi ynetmi kullancagını sordum mc dona dedi schrodr ı sevmediini söyledi hunilesmenin mc donalda da daaha cok olabileegini biliyorum dedim sonra mc donaldın daha etkili olduğunu daha cok dünyaca yapılan yöntem olduğunu söyledi ve serklaj bile olsa bebek gelecekse serklajı acıp itip gelecegini kesin cözüm olmadığını yineledi en cok kullanılan yöntem ve basarı sansı daha cok dedi mc d. a yani serklajı da 14 15 h gibi yapacagını biraz daha olgunlasmasını bekleyecegini söyledi insallah h bizim için gec olmaz korkuyorum her gün kabuslar görüyorum içim ne zaman rahat edecek bilmiyorum her gün sükrediyorum bebeğim benle diye ama sanrım bu korkularım 20 haftama yaklasınca daha da artacak aynı seyleri yasamayı hiç birimiz adına istemiyorum rabbim evlatlarımızla ve kaldıramayacagımız yüklerle sınamasın inşallah
kızlar çok idrara cıkıyordum dün saydım 12 kez çıktım gecede 3 kez...
bugün tahlil yaptırdım.
MİKROSKOPİ 8-10 GRANÜLER SİLİNDİR GÖRÜLDÜ
LÖKOSİT 8-10
ERİTROSİT 3-4
EPİTEL HÜCRESİ10-12
crp 9.7
çıktı .
crp cokmu yüksek diğerleri ne anlama geliyor bilgisi olan var mı?
Cnm benim oğlumda suyum geldi 30 haftada 31 de doğdu. Hiç kalkmadan yat bol su ic . Allah yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?