- Konu Sahibi hidennisko
-
- #54.941
Amin inş cümlemize nasip etsin o günü rabbim.Ben dün profösöre gittim hep kasıktan ölçüyorlardı benim ra yı proföser vajinal yolla ölçtü 4.2 dedi daha sonra karnıma baskı uygulayarak baktı hani kasılma rahme basınç oldugu halde 3.8 buda ra yetmezligi için çok çok üst seviyede dedi ve ra uzunlugunda karın yada kasıktan yapılan ölçümler dogru sonuç vermez en saglıklısı vajinal yolla yapılan ölçümdür dedi. Senin ölçümlerin nasıl yapılıyor ?Progestanı günde kaç kere alıyorsun ben bir sabah bir akşam vajinal yolla toplamda 400 mg alıyorum.
Kizlar Vajinadan ölçümü kaç haftalikken başladiniz bide kac haftalikken doktrlariniz progstrn verdi yada baska ne kullanmaya basladiniz ben suan 8 haftlk hamileym bende dikis attrcam ama simdilk dktr bisey vermedi dusuk tehlikem var igne pruloton depot verdi haftada bir. bilgilerinize simdiden teskkrler burdan insan psikolojik destek alms oluyo kafa dagiliyo iyki varsnz:)
bnm 12,13,14 . haftalarda hep vajınal olculdu ve 3,5. dr m kesın atmamuz sart degıl ama ılk oykun kotu sonuclandıgı ıcın bız bu dıkısı atalaım kafamız rahat etsın dedı. 14. hftaya kadar vajınal olarak 200mg progestan kullandım . 14 den sonra yarım doz proluton kullanıyorum. kasılmam yok ama kasılma onleyıcı nıdılat kullanyıyorum. bnm bırazcık tedbır amaclı bır serklaj ve tedavı dıyeyım.
İnşallah saglıkla gününde alırsın kucagına bebegini canım.
Oncelikle geçmiş olsun. Evet oğlum 31 de doğdu. Hafta evet önemli maalesef. Oğlum 31 hafta prematüre olarak her türlü zorluğu yaşadı ne yazık ki ... detaylara girip üzülmeni istemem :) diğer taraftan 28 haftada doğum yapan arkadaş daha kolay atlattı bu süreyi çok şükür. Daha uç bir örnek; kızımla aynı haftada doğmuş 34haftada bir dostum ve arkadaşımın kızı 7 ay oldu hala hastanede(( bildiğin bitkisel hayat . Burada ben de şu hafta bu hafta demek isterim sana ama lütfen çok dikkat et ve hamileliğinı gidebilfigi yere kadar götür :) allah yardımcin olsun...
arkadaşlar baya uzun bi süredir netim yoktu..gebeliğimin son zamanlarını hastaneye yakın bi tanıdıkta geçirdim kayınvalidemlerle..sancılarım oldu 2 defa hadtanede yattık..serumlar, nidilat..bazen 3 günde bazen 5 günde kontrole gitmek zorunda kaldım..hepiniz gibi çok zorluklar yaşadım..dikişlerim alındı açılma da oldu fakat çatı darlığı yüzünden doktorumuz sezaryen önerdi ikiletmedim tabi ki..ve sonunda allah a şükürler olsun 6 mayıs 13.30 da güzeller güzeli oğlum 38 haftalık 2800 gr ken kollarımdaydı..şu an 1 aylık olmak üzereyiz..yeni yazabildiğim için üzgünüm ama fırsat bulamadım..önce sarılıkla uğraştık zaten sonra da ne zaman bilgisayarı alayım desem oğluşum izin vermedi..çok şükür şu an ikimiz de iyiyiz.. hikayemi bilmeyenler için kısa bi özet geçip umut olmak istedim ben de..ilk bebeğimi genetik anomali yüzünden karnımda ölmesiyle kaybettim..5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım..herşey sorunsuzken 16. haftada suyum geldi ve onu da kaybettim maalesef..6 ay sonra yeniden hamile kaldığımda 13. haftada rahim ağzına dikiş ve bi sürü ilaç iğneyle rabbime şükürler olsun 38.haftaya kadar geldim ve bebeğimi kucağıma aldım..dikiş konusunu araştırıp bunu okuyan arkadaşlara tek tavsiyem kendinize iyi bi doktor bulduktan sonra hiç bişeden korkmayın..dikiş atılma ve alınma süreci içimde kabusa dönmüştü ama o kadar stresi boşuna yaptığımı şimdi anlıyorum çünkü yaşadığım herşeye değdi..inşallah rabbim her isteyene nasip etsin bu güzel duyguyu..hepinizi öpüyorum..
arkadaşlar baya uzun bi süredir netim yoktu..gebeliğimin son zamanlarını hastaneye yakın bi tanıdıkta geçirdim kayınvalidemlerle..sancılarım oldu 2 defa hadtanede yattık..serumlar, nidilat..bazen 3 günde bazen 5 günde kontrole gitmek zorunda kaldım..hepiniz gibi çok zorluklar yaşadım..dikişlerim alındı açılma da oldu fakat çatı darlığı yüzünden doktorumuz sezaryen önerdi ikiletmedim tabi ki..ve sonunda allah a şükürler olsun 6 mayıs 13.30 da güzeller güzeli oğlum 38 haftalık 2800 gr ken kollarımdaydı..şu an 1 aylık olmak üzereyiz..yeni yazabildiğim için üzgünüm ama fırsat bulamadım..önce sarılıkla uğraştık zaten sonra da ne zaman bilgisayarı alayım desem oğluşum izin vermedi..çok şükür şu an ikimiz de iyiyiz.. hikayemi bilmeyenler için kısa bi özet geçip umut olmak istedim ben de..ilk bebeğimi genetik anomali yüzünden karnımda ölmesiyle kaybettim..5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım..herşey sorunsuzken 16. haftada suyum geldi ve onu da kaybettim maalesef..6 ay sonra yeniden hamile kaldığımda 13. haftada rahim ağzına dikiş ve bi sürü ilaç iğneyle rabbime şükürler olsun 38.haftaya kadar geldim ve bebeğimi kucağıma aldım..dikiş konusunu araştırıp bunu okuyan arkadaşlara tek tavsiyem kendinize iyi bi doktor bulduktan sonra hiç bişeden korkmayın..dikiş atılma ve alınma süreci içimde kabusa dönmüştü ama o kadar stresi boşuna yaptığımı şimdi anlıyorum çünkü yaşadığım herşeye değdi..inşallah rabbim her isteyene nasip etsin bu güzel duyguyu..hepinizi öpüyorum..
Kızlar benim ilk gebeligim sorunsuz geçti daha sonra 20 haftalık düşük yaptim simdi 11 haftalık hamileyim doktora soruyorum bende servikal yetmezlik olabilirmi die olsa ilk gebeliğin de düşükle sonuclanirdi bu dogusdan gelen bir sorun dedi kafam karisdi servikal yetmezlikde doğum nasil oluyor? Benim gece suyum geldi sol kasigimda agri vardi doktor suyu bitmiş sonlandirilmasi lazim dedi sünni sanci verilerek dusurdum bebegimi baya bi sanci olmusdu...
Canım yeni gebeliğin hayırlı olsun,umarım sorunsuz kucağına alırsın. Benimde senin gibi ilk gebeliğim sorunsuz geçti ve sezeryan ile doğum yaptım.2.gebeliğimde ise 19haftalık hunileşme olduğundan acil Serklaj yapıldı, ve bir gece sonra suyum gelmeye başladı ,
3,5 hafta yatarak geçirdim daha sonra CHP çok yükseldiği için suni sancı ile doğum yaptım.bana Dr um rahim ağzı yetmezliği olduğunu birdahaki gebelikte 13.haftada dikiş atılacağını söyledi.benmde bir gün önce kasıklarımda ağrı olmuştu. Tam bir ay oldu bebeğimi kaybedelibende kafayı yemek üzereyim , genelde rahim ağzı yetmezliği zor doğumlardan sonra ,yada doğuştan olan birşeyimiş . Bana hiç biri uymuyor. Bir kaç Dr danıştım, Arda bey ile görüştüm ve benm doktorum haricindeki herkes rahim ağzı yetmezliği olmadığını başka bir sebeble erken doğum yaptığımı söyledi. Benim tavsiyem eğer istanbuldaysan haftanı geçirmeden Arda beye gitmen.sonradan genç olabilir.bu arada senn sadece suyunmu bitmişti , rahimde açılma yokmuydu?
Kızlar benim ilk gebeligim sorunsuz geçti daha sonra 20 haftalık düşük yaptim simdi 11 haftalık hamileyim doktora soruyorum bende servikal yetmezlik olabilirmi die olsa ilk gebeliğin de düşükle sonuclanirdi bu dogusdan gelen bir sorun dedi kafam karisdi servikal yetmezlikde doğum nasil oluyor? Benim gece suyum geldi sol kasigimda agri vardi doktor suyu bitmiş sonlandirilmasi lazim dedi sünni sanci verilerek dusurdum bebegimi baya bi sanci olmusdu...
Canım yeni gebeliğin hayırlı olsun,umarım sorunsuz kucağına alırsın. Benimde senin gibi ilk gebeliğim sorunsuz geçti ve sezeryan ile doğum yaptım.2.gebeliğimde ise 19haftalık hunileşme olduğundan acil Serklaj yapıldı, ve bir gece sonra suyum gelmeye başladı ,
3,5 hafta yatarak geçirdim daha sonra CHP çok yükseldiği için suni sancı ile doğum yaptım.bana Dr um rahim ağzı yetmezliği olduğunu birdahaki gebelikte 13.haftada dikiş atılacağını söyledi.benmde bir gün önce kasıklarımda ağrı olmuştu. Tam bir ay oldu bebeğimi kaybedelibende kafayı yemek üzereyim , genelde rahim ağzı yetmezliği zor doğumlardan sonra ,yada doğuştan olan birşeyimiş . Bana hiç biri uymuyor. Bir kaç Dr danıştım, Arda bey ile görüştüm ve benm doktorum haricindeki herkes rahim ağzı yetmezliği olmadığını başka bir sebeble erken doğum yaptığımı söyledi. Benim tavsiyem eğer istanbuldaysan haftanı geçirmeden Arda beye gitmen.sonradan genç olabilir.bu arada senn sadece suyunmu bitmişti , rahimde açılma yokmuydu?
Canım ben uşak dayim benim çok kotu kuru oksuruyum vardi 10 gün surdu akabinde aksam üşümek ve titremek girdi ateslendim sol kasigim agriyordu gece suyum geldi sadece bebek yerinde duruyordu hastaneye gittiğimde suyun bitmiş dediler doktor rahimde acilma filan bisey demedi ben simdi erken memran rupturumu servikal yetmezlik mi anlayamadım pataloji raporunda plasenta yetmezligi cikti daha tam bir muamma anlayamiyorum doktorun servikal yetmezlik oslaydi ilk çocugun olmazdi diyor bebegin bir anda agrisiz düşerdi diyor haftaya gitip rahim agzini olcturecegiz inş bi sorun yoktur serklaj yapilinca riskde oluyomus korkuyorum sanada çok geçmiş olsun canim benim ilk bebek de 20 haftalikdi
Discovery Elite cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Canım ben uşak dayim benim çok kotu kuru oksuruyum vardi 10 gün surdu akabinde aksam üşümek ve titremek girdi ateslendim sol kasigim agriyordu gece suyum geldi sadece bebek yerinde duruyordu hastaneye gittiğimde suyun bitmiş dediler doktor rahimde acilma filan bisey demedi ben simdi erken memran rupturumu servikal yetmezlik mi anlayamadım doktorun servikal yetmezlik oslaydi ilk çocugun olmazdi diyor bebegin bir anda agrisiz düşerdi diyor haftaya gitip rahim agzini olcturecegiz inş bi sorun yoktur sanada çok geçmiş olsun canim
biliyormusun bendede aynı şey oldu , 11 haftalık iken çok kötü hasta oldum tam 1,5 ay sürdü,gece öksürmekten uyuyamıyordum.ondan olmaz dedi benm drum.sen aynı doktoramı gidiyorsun ?ya ilk çocuğun olmazdı diyorlar ama benm doktorum olabilir diyor , nasıl emin olacağız biz, ben serklaj olmaktan korkuyorm riskleri var, olmamakta kötü bişe olursa vicdan azabı öldürür
Yazdım silindi. Özetlersem bence senin ray olmayabilir. İyi bir takip yaptır hatta yakın bir ile perinatoloğa git fikir al bu haftalarda dikiş için. Erken mebran rüptüründe progestan tedavisi çok önemli. bizler haftada yarım ya da tam doz proluton depot kullanmıştık. bunu ihmal etme...
Canım ben uşak dayim benim çok kotu kuru oksuruyum vardi 10 gün surdu akabinde aksam üşümek ve titremek girdi ateslendim sol kasigim agriyordu gece suyum geldi sadece bebek yerinde duruyordu hastaneye gittiğimde suyun bitmiş dediler doktor rahimde acilma filan bisey demedi ben simdi erken memran rupturumu servikal yetmezlik mi anlayamadım doktorun servikal yetmezlik oslaydi ilk çocugun olmazdi diyor bebegin bir anda agrisiz düşerdi diyor haftaya gitip rahim agzini olcturecegiz inş bi sorun yoktur sanada çok geçmiş olsun canim
biliyormusun bendede aynı şey oldu , 11 haftalık iken çok kötü hasta oldum tam 1,5 ay sürdü,gece öksürmekten uyuyamıyordum.ondan olmaz dedi benm drum.sen aynı doktoramı gidiyorsun ?ya ilk çocuğun olmazdı diyorlar ama benm doktorum olabilir diyor , nasıl emin olacağız biz, ben serklaj olmaktan korkuyorm riskleri var, olmamakta kötü bişe olursa vicdan azabı öldürür
İki doktora birden gidiyorum simdi ultrasonla bi ölçsünler bakalim sonuç ne cikacak
Canim burada doktorlar kendi bildiğini okuyor ultrasonla olcultugunde ray belli oluyomu?
Şu an rahim ağzı uzunluğun kaç? vajinal mi karından mı bakıyor? Mutlaka vajinal ölçtür özellikle bu haftalarda. Ortalam 4 cm miş Türk kadınlarında. 2.5 altı çok riskli. Progestanı da ihmal etme...ultrasonla vajinal ölçümde belli olur ama şu da var şimdi ölçtü iyi çıktı sonraki dönemde kısalabilir de. Sen erken doğum yaptığında nasıldı suyun gelmiş ama o zaman ölçüldü mü kapalı mıydı yani?
bnm 12,13,14 . haftalarda hep vajınal olculdu ve 3,5. dr m kesın atmamuz sart degıl ama ılk oykun kotu sonuclandıgı ıcın bız bu dıkısı atalaım kafamız rahat etsın dedı. 14. hftaya kadar vajınal olarak 200mg progestan kullandım . 14 den sonra yarım doz proluton kullanıyorum. kasılmam yok ama kasılma onleyıcı nıdılat kullanyıyorum. bnm bırazcık tedbır amaclı bır serklaj ve tedavı dıyeyım.
benimde rahim a.g. 25 mm çıktı kasılmalrım 26. haftda başladı şu an 30. haftaya girdim ama çok korkuyorum daha 1200 gram olmuş doktorumun biri sadece istirahat önerirken diğeri serum taktı ve nidilat önerdi nidilat da beni endişendiriyor zaralı mı acaba diye düşünüyorum bu çocuklar neden durmuyor erkenden gelmek istiyor
kızlar bende yazyım...
dün kontrolüm vardı. rahim ağzı uzunluğu 4,4 cm cıktı. biliyorsunuz dikişim yok ve cok korkuyorum kısalacak diye Allaha sşükürler olsun şuan sorun yok.
crp 15.5 çıktı Arda bey haftaya tekrarla dedi. Ayın 12 sinde detaylı ultrasonum var... tayinim çıktı doktordn uzaklşmamak için taşınmıyorum. Allahım bir 28 leri 30 ları görsem... sonra 32-34 derken kızımı alsam kucağıma...
Biz senle sanki daha önce görüşmüştük. Maşallah çocuğunu lucağına almışsın. Darısı tüm isteyenlerin başına. Ama bende genetik rahatsızlık olduğu için 12-16. Haftada hem anomali testlerimi yaptırmam lazım hemde dikişimi attırmam lazım. Çalışıyorum ayrıca ben nasıl yatıcam dikişten sonra 6 ay??? Peki bebekte ilerki anomali çıkarsa tekrar dikişi attıtıp düşük mü yapıcam??? Yoksa 12. Haftada cvs mi yaptırsam onun sonucuna göremi dikiş attırsam?? Bide 2 kürtaj oldum artık eskisi gibi kolay hamile kalabilirmiyim?? Bi sonraki hamileliğimde beni neler bekliyor??? Offfffff bu sorulara bi cewap bulabilsemmm(((
Canım sende antepteydin sende öğretmendin eğer görürsen mesajımı irtibata geçebilirmiyiz senle?
530 402 72 92
Yatmak zor gerçekten,ben de yatıyorum
Kendimce en büyük eğlencem yemek yemek,sevdiğim dizileri izlemek,bulmaca çözmek
Gerçi gebelik şekeri de çıktı istediğimi yiyemiyorum
Buna da şükür ama çok zor bazen
Kizlar Vajinadan ölçümü kaç haftalikken başladiniz bide kac haftalikken doktrlariniz progstrn verdi yada baska ne kullanmaya basladiniz ben suan 8 haftlk hamileym bende dikis attrcam ama simdilk dktr bisey vermedi dusuk tehlikem var igne pruloton depot verdi haftada bir. bilgilerinize simdiden teskkrler burdan insan psikolojik destek alms oluyo kafa dagiliyo iyki varsnz:)
Kızlar benim de 19. Haftada serkülaj yapıldı. Dün 22. Haftamda suyum geldi ve bebeği düşürdüler. Daha önce de anomali yüzünden 16. Haftada düşük yapmıştım ama onda servikal açıklık yoktu. Doktor bi sonraki gebelikte 12. Haftada dikiş atıcaz dedi. Napıcamı şaşırdım. 12. Haftada anomali testleri ve ölçümleri başlıyo ben onla mı uğraşıcam yoksa dikiş attırmakla mı? Kafayı yemek üzereyim. Çevremde böyle şeyleri tek yaşayan benim millet önce doğum kontrol hapı kullanıyo sigara içiyo sonrada canları her istedğinde patır patır doğuruyo. artık insanların bana acıyarak bakmasından sıkıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?