Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bnm 12,13,14 . haftalarda hep vajınal olculdu ve 3,5. dr m kesın atmamuz sart degıl ama ılk oykun kotu sonuclandıgı ıcın bız bu dıkısı atalaım kafamız rahat etsın dedı. 14. hftaya kadar vajınal olarak 200mg progestan kullandım . 14 den sonra yarım doz proluton kullanıyorum. kasılmam yok ama kasılma onleyıcı nıdılat kullanyıyorum. bnm bırazcık tedbır amaclı bır serklaj ve tedavı dıyeyım.

vajınal olcum 12. haftada basladı . hamıle oldugumu ogrendım ogreneleı vajınal progestan 200 mg kullandım. proluton depot ta etkılı olaaktır hatta daha etkılı olacaktır. kanama olunca ıgneyı verıyolar.

İnşallah saglıkla gününde alırsın kucagına bebegini canım.

arkadaşlar baya uzun bi süredir netim yoktu..gebeliğimin son zamanlarını hastaneye yakın bi tanıdıkta geçirdim kayınvalidemlerle..sancılarım oldu 2 defa hadtanede yattık..serumlar, nidilat..bazen 3 günde bazen 5 günde kontrole gitmek zorunda kaldım..hepiniz gibi çok zorluklar yaşadım..dikişlerim alındı açılma da oldu fakat çatı darlığı yüzünden doktorumuz sezaryen önerdi ikiletmedim tabi ki..ve sonunda allah a şükürler olsun 6 mayıs 13.30 da güzeller güzeli oğlum 38 haftalık 2800 gr ken kollarımdaydı..şu an 1 aylık olmak üzereyiz..yeni yazabildiğim için üzgünüm ama fırsat bulamadım..önce sarılıkla uğraştık zaten sonra da ne zaman bilgisayarı alayım desem oğluşum izin vermedi..çok şükür şu an ikimiz de iyiyiz.. hikayemi bilmeyenler için kısa bi özet geçip umut olmak istedim ben de..ilk bebeğimi genetik anomali yüzünden karnımda ölmesiyle kaybettim..5 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım..herşey sorunsuzken 16. haftada suyum geldi ve onu da kaybettim maalesef..6 ay sonra yeniden hamile kaldığımda 13. haftada rahim ağzına dikiş ve bi sürü ilaç iğneyle rabbime şükürler olsun 38.haftaya kadar geldim ve bebeğimi kucağıma aldım..dikiş konusunu araştırıp bunu okuyan arkadaşlara tek tavsiyem kendinize iyi bi doktor bulduktan sonra hiç bişeden korkmayın..dikiş atılma ve alınma süreci içimde kabusa dönmüştü ama o kadar stresi boşuna yaptığımı şimdi anlıyorum çünkü yaşadığım herşeye değdi..inşallah rabbim her isteyene nasip etsin bu güzel duyguyu..hepinizi öpüyorum..

benimde rahim a.g. 25 mm çıktı kasılmalrım 26. haftda başladı şu an 30. haftaya girdim ama çok korkuyorum daha 1200 gram olmuş doktorumun biri sadece istirahat önerirken diğeri serum taktı ve nidilat önerdi nidilat da beni endişendiriyor zaralı mı acaba diye düşünüyorum bu çocuklar neden durmuyor erkenden gelmek istiyor

kızlar bende yazyım...
dün kontrolüm vardı. rahim ağzı uzunluğu 4,4 cm cıktı. biliyorsunuz dikişim yok ve cok korkuyorum kısalacak diye Allaha sşükürler olsun şuan sorun yok.
crp 15.5 çıktı Arda bey haftaya tekrarla dedi. Ayın 12 sinde detaylı ultrasonum var... tayinim çıktı doktordn uzaklşmamak için taşınmıyorum. Allahım bir 28 leri 30 ları görsem... sonra 32-34 derken kızımı alsam kucağıma...

Cok saol canim hersey kader kismet ya hayirlisi artik rabbim hepimizin hakkinda hayirlisini versin ins.

Biz senle sanki daha önce görüşmüştük. Maşallah çocuğunu lucağına almışsın. Darısı tüm isteyenlerin başına. Ama bende genetik rahatsızlık olduğu için 12-16. Haftada hem anomali testlerimi yaptırmam lazım hemde dikişimi attırmam lazım. Çalışıyorum ayrıca ben nasıl yatıcam dikişten sonra 6 ay??? Peki bebekte ilerki anomali çıkarsa tekrar dikişi attıtıp düşük mü yapıcam??? Yoksa 12. Haftada cvs mi yaptırsam onun sonucuna göremi dikiş attırsam?? Bide 2 kürtaj oldum artık eskisi gibi kolay hamile kalabilirmiyim?? Bi sonraki hamileliğimde beni neler bekliyor??? Offfffff bu sorulara bi cewap bulabilsemmm(((

Canım sende antepteydin sende öğretmendin eğer görürsen mesajımı irtibata geçebilirmiyiz senle?
530 402 72 92

Kızlar benim ilk gebeligim sorunsuz geçti daha sonra 20 haftalık düşük yaptim simdi 11 haftalık hamileyim doktora soruyorum bende servikal yetmezlik olabilirmi die olsa ilk gebeliğin de düşükle sonuclanirdi bu dogusdan gelen bir sorun dedi kafam karisdi servikal yetmezlikde doğum nasil oluyor? Benim gece suyum geldi sol kasigimda agri vardi doktor suyu bitmiş sonlandirilmasi lazim dedi sünni sanci verilerek dusurdum bebegimi baya bi sanci olmusdu...

Discovery Elite cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Son düzenleme:

Son düzenleme:

Yazdım silindi. Özetlersem bence senin ray olmayabilir. İyi bir takip yaptır hatta yakın bir ile perinatoloğa git fikir al bu haftalarda dikiş için. Erken mebran rüptüründe progestan tedavisi çok önemli. bizler haftada yarım ya da tam doz proluton depot kullanmıştık. bunu ihmal etme...

Canim burada doktorlar kendi bildiğini okuyor ultrasonla olcultugunde ray belli oluyomu?

Canim burada doktorlar kendi bildiğini okuyor ultrasonla olcultugunde ray belli oluyomu?

Şu an rahim ağzı uzunluğun kaç? vajinal mi karından mı bakıyor? Mutlaka vajinal ölçtür özellikle bu haftalarda. Ortalam 4 cm miş Türk kadınlarında. 2.5 altı çok riskli. Progestanı da ihmal etme...ultrasonla vajinal ölçümde belli olur ama şu da var şimdi ölçtü iyi çıktı sonraki dönemde kısalabilir de. Sen erken doğum yaptığında nasıldı suyun gelmiş ama o zaman ölçüldü mü kapalı mıydı yani?

Hic bisey yapilmadi canim ya ozaman verdikleri raporda ileri derece azalmis amniyon sivisi diyordu benim suyum geldi ama emr mi ray mi bilemiyorum ray olsa bebek rahimde durmaz asagi iner diyorlar ama benimki duruyordu önümüzdeki hafta ölçülecek rahim agzi 12. Hafta da birde protestan ne ise yariyor tam olarak

mAŞAllah canım uzunluk çok iyi iyi düşünelim iyi olsun:)) İnşallah crp de düşer...

Merhabalar genetik rahatsızlık demişsini. Siz ve eşinize preferik kanda kromozom analizi yapıldı mı? Yapıldıysa sonuç ne? Yapılmadıysa tavsiye ederim. Şayet sizde ya da eşinizde sorun varsa o zaman pgt denen yöntemle tüp bebekle sağlıklı embriyo yerleştiriliyor. Böyle kayıplar da çok üzücü ( isterseniz rahim filmini sorun 2 kürtaj sonrası sıkıntı olur mu belki çektirin der. Büyük şehirde perinatoloğa da gitmenizi tavsiye ederim.

Canım sende antepteydin sende öğretmendin eğer görürsen mesajımı irtibata geçebilirmiyiz senle?
530 402 72 92

Ben de Antakyadayım. Komşuyuz:)

Az kalmış Gizem... Biz de yattık insan sıkılıyor ama sonucu dünyalara değer...

Benim 6-7 haftalık başlanmıştı ölçüme. Ve sık leke ve kanama oldu o yüzden hep progestan kullandım. 13 artı 4 te serklaja kadar her gün 200 x 2 artı haftada 1 proluton serklaj sonrası haftada yarım proluton.

Dün mü kaybettiniz( Başınız sağ olsun (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…