Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Evet canım senin normal serklajdı galiba. normal serklajda 37. hafta gibi dr ler genelde serklajı alıyor doğum bekleniyor. genelde de 40 haftayı bekliyor bebeler:))çok az arkadaş var burada serklaj alınma sonrası hemen doğum yapan... şayet sezaryen düşünülüyorsa sezaryen esnasında alınıyor..benim laparoskopik seklajdı o yüzden normal olamadı.

Ah canim benim hala inanamiyorum bu gunlere geldigime 20 haftadan beri yatiyorum bende :) Allahim cok yardimci oldu bana yatmaktan baska cok sukur hic bir agrim olmadi :) sadece meraktan sordum doktor direk sezeryan diyor ama istersen normalde olur dedi tabi ama sıda var riskli oluyrmus serklajlilarlar daha gunde vermiyor :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım benimde serklajım var 33.haftadayım ama doktorum bana da normal önermiyor riskli olacağını düşünüyor hatta başka bir doktora daha sordum o da bu kadar yattın riske atma sezaryen ol dedi.hiç istemesem de sanırım öyle olacak.. Bu arada senin çok az kalmış maşallah ne güzel :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet teyzelerımız bız 27 olduk cok sukur :) 26+2 de dogum yaparak kaybetmıstım bu 1 haftayı hamıleleıgımın ılk haftası ılan edıyorum suan hala rahım agzı 3,5-3,8 arası.. bebek baskı yaptıgı zaman ıse 3,0 cıkmıstı. bakalım yarın kontrolumuz var allahın ıznıhyle guzel haberlerle gelecez. rabbım ısteyen herkese nasıp etsın :)

canım benim şeker yüklemesi yüksek çıktı.. şu an endokrin ve diyetisyen gözetimindeyim.. diyetle kontrol altına alında çok şükür.. sık ve az yemelisin. bol su bir de.. diyet listemi vereyim ama benimkisi 1900 kalorilik.. biraz düşükk.. ben değişiklikler yapıyorum.. bir süre sonra tekrarr doktorlarıma görüneceğim zaten. bir de senin tahlil sonuçlarına göre bir diyet listesi hazırlanması gerekir.. yine de fikir olur belki

sabah =09.00
1 haşlanmış yumurta (haftanın 3 günü)
1 dilim beyaz peynir.. yumurta yemediğin günler 2 dilim.
5 adet zeytin veya 2 adet ceviz
domates salatalık
2 dilim tam tahıllı ekmek

ara: 11.30
bir avuç büyüklüğünde meyve
bir bardak süt
2 adet galeta

öğle:14.30
1,5 avuç ayası kadar et/tavuk/balık
3 kaşık sebze yemeği
2 kaşık yoğurt
4 kaşık bulgur/makarna
yarım dilim ekmek

ara:17.30
5 adet fındık

Akşam:19.30
1,5 avuç ayası kadar et/tavuk/balık
3 kaşık sebze yemeği
yarım kase yoğurt
4 kaşık bulgur/makarna

ara:
yarım kase yoğurt

ben arada değişiklik yapıyorum.. sürekli şekerimi ölçüp bir kağıda not alıyorum.. bir de tarçın kan şekerini düşürürmüş..diyetisyenim söylemişti.. ben süü tarçınlı içiyorum..meyvenin üzrene ya da yoğurta da koyulabilir

sabah kahvaltisini aynen yapmaya basladim daha onceden diyetisyene gitmistim aklimda kalmis...
fakat su aralar sut ve yogurt sevmiyorum yaaa...
bide su cok istiyorum iceyim ama icemiyorum...
annem seker hastasi.onceki gebeligimde cikti bundada cikcak belli... insallah cikmaz ama... ya zaten yatmam gerekiyor diyetisyen dahiliye nasil gezicem.ozellerde bile sira var...
gecen.aksam 10 da gittim. 25 hasta vardi sirada...

Canim tşk ederim ,kafamda bir suphe vardi danismak istedim ,belki normal dogum yapabilirim diye dusundum..sanirim kullandigimiz ilaclardan bacaklarim bile yumusadi( progestan ve magnezyum kullandm sadece) doktorlarda dogum konusunda tabiki risk almamizi istemiyorlar aslinda dogru... Sizede masallah ben 34ten sonra rahatladm biraz ,ve benim gec dikis atildi 20+4 te doktor hic umutlu knusmamisti 28 haftayi gorebilecekmiyim
hayalini kuruyordum sadece hepp yattim doktor yatma biraz dolas dedi genede yattim yatakta yemek yedim 2 haftada bir dus aldim ama benim sansim kisa denk gelmekti ,dusunuyorum da yazin daha zor..Allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Teşekkür ederim...

Nere apse yapmış canım?

İnşallah bulursun canım...

Evet şükür farkettik canım sağ ol sen ne yapıyorsun oğlan nasıl?

Arda beye mi devam edeceksiniz?

aslında ben avrupa yakasında oturuyorum, arda bey bana baya uzak. Bir de burada okuduğum yorumlardan arda bey sgk anlaşmalı bir yere doğum yaptırmıyor gibi anladım. Bizim ikiz olduğu için küvez gerekebilir bu nedele arda beyin doğum yaptırdığı hastanelerde bu masrafın altından kalkamayabiliriz. Şimdilik devam edicem. En azından riskli haftaları geçirene kadar.

bende de ayni dusunce var. Avrupa yakasindayim bende... erken gelirse 32 haftadan once Arda beyin hastanesine mecbur yatabilirim. artik kredi cekeriz olmadi diyorum. ama 32 yi gecerse Arda beyin tavsiye ettigi bir yer olsun istiyorum en azindan. Fatih medicalpark yada bahcelievler var aklimda... oralari bile.pahali ama kuvez ucreti yok. kardesimin bebegi fatihte dogdu sadece ameliyat parasi verdiler kuveze para vermediler 3 hafta kaldi.

canim ben baya araştırdım medicalpark bahçelievler ve hizmet hastanesi iyi. Tabi ben bakırköyde oturduğum için bu hastaneleri araştırdım. İkisinde de küvez ücreti yok, yeni doğan yoğum bakım üniteleri var, sadece doğuma ücret veriyorsun.

o da bahçelievlerde. Bahçelievler ömürde. e-5'ten görülebiliyor

sen sadece o civardaki hastaneleri mi inceledin. istanbul genelinde bunlardan iyisi var mi biliyormusun... ben her yere giderim evime yakin uzak farketmez. kagithanedeyim simdilik ama silivriye tasinicam. aslinda cok garantici biriyim suan bunlari konusmak erken geliyo hayal kirikligina ugramak istemiyorum.

hizmet hastanesi nerde?

benim oglum hizmet hastanesinde yattı oda memoriyılın hastanesi canım amam rpo muayenesi kalp ve 1 gece kalıyorsun biz 2-5 milyar verdik haberin oolsun eger kalpbe ropa girmezse 550 tl 1 gece yatırıyorlar orda onu verğiyorsun yogun bakımı hemşirekleri çok iyi sezeryan normal dogum 5 milyarın üstünde haberin olsun daha sormak istedigin brişey varsa seve seve yazarım benim oglum attı orda benim doktorum azerbaycanlıydı o memeleketine geri döndü şimdi kim bakar bilemiyorum amam yogun bakımı olsun hemşireleri olsun çok iyi

pasam senin dogum atasehirde olmadimi bide 1 gece kaldi demisin diger gunler nerde kaldi. seninkini sevk ettiler diye hatirliyorum

benim de dikişim 19.haftada atıldı aslında geç bir hafta ama çok şükür bu haftalara kadar geldik. sen nidilat kullanmadın sanırım ben bir de onu kullanıyorum sancı engelleyici, ahh nasıl yan etkisi var anlatamam
çok az kaldı en hayırlı şekilde sağlıkla kucağımıza alırız inşallah hepimiz..normal sezaryen farketmez napalım :)

canım bana yakın oldukları için bu hastanelere bakmıştım. Mecbur kalmadıkça başka hastane düşünmüyorum

pasam senin dogum atasehirde olmadimi bide 1 gece kaldi demisin diger gunler nerde kaldi. seninkini sevk ettiler diye hatirliyorum

dogumum ataşehride ardacıgın hastanesinde oldu 12 gün orda kaldı hizmete ttii 41 günde orda etti sana 53 gün hizmette bebek yatınca 1 gece müjade altına alıyorlar allah korusun bri kompikasyon oluşmasın diye ben yanlış yazmışım benim küçük adam adamda akılmı bırakıyor durmuyor sıpam anca anasının koynunda yatıcak durucakhizmete ben metroyla giderdim sabah 11-30 çıkardım eve gelmem 3 veya 4 bulurdu gece 9 çıkardım eve gelmem 12yi yada buçugu bulurdu ne günlerdi beallahım kiömseye yaşatmasın çok zor kardeşim 53 gün nasıl geçti sen ban sor o hastanede hiç bebek ölmemiş bir 24 haftalık bri bebek dogmuş 10 gün yaşamış solunum sıkıntısından vefat etmiş yüregimin bir kenarındaydı oglum 53 gün ondan ayrı kaldım ilk yogun bakımda yaraken şapkasını çoraplarını yattıgım altında koyardım öper uyruudm ne aglşamışımdır onu yanımda göremeyince kıyAFETLERİNİ BİLE KORKUMDAN YIKAYAMADIM BRİ MÜDDET ÇOK ZORMUŞ KARDEŞİM İNSANIN EVLADIYLA SINANMASIOGLUM GENE AYNI HAFYTASINDA DOGMAK İSTEDİ ALLAHA ŞÜKRÜ ARDA BEY NİL HANIM MÜDAHALE TTİ RABBİM OL DEYİNCE OLUYOR 12 SENELİK ÖZLEMİM BENİMLE DİLERİM ALAHTAN SİZLERDE SAG SAGLİM ALIN KUCAGINIZA KIZINA KOCA ARAMANA GEREK YYOK BENİM OGLANI VERDİM GİTTİ

Hayırıs arkadaşım. Riskli haftaları atlat bir hele. Gerçi bu sefer de insan dr sine bağlanıyor başka dr de doğum yapmak istemiyor. Yine de konuşmak lazım belki anlaşmalı çalıştığı hastaneler vardır. İkiz olunca erken olma ihtimali tabi korkutuyordur seni. Ben de deli araştırmıştım şükür gerek kalmadı 36 artı 4 te doğdu oğlum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…