- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.041
sen sadece o civardaki hastaneleri mi inceledin. istanbul genelinde bunlardan iyisi var mi biliyormusun... ben her yere giderim evime yakin uzak farketmez. kagithanedeyim simdilik ama silivriye tasinicam. aslinda cok garantici biriyim suan bunlari konusmak erken geliyo hayal kirikligina ugramak istemiyorum.
Bugün serklajın 11.günü,ilk 2 gün leke tarzı dikiş kanamalarım oldu sonra kesildi.5-6 gün akıntım bile yoktu,şimdi 3-4 gündür az bi akıntım var.serklaj sonrası sizdede akıntı oluyomu?bu beni çok tedirgin etti,kontrolümde cmrtesi günü.serklaj sonrası ilk günler kupkuru olup şimdi az da olsa akıntı görmek üzüyo beni.benim de dikişim 19.haftada atıldı aslında geç bir hafta ama çok şükür bu haftalara kadar geldik. sen nidilat kullanmadın sanırım ben bir de onu kullanıyorum sancı engelleyici, ahh nasıl yan etkisi var anlatamam
çok az kaldı en hayırlı şekilde sağlıkla kucağımıza alırız inşallah hepimiz..normal sezaryen farketmez napalım :)
Bugün serklajın 11.günü,ilk 2 gün leke tarzı dikiş kanamalarım oldu sonra kesildi.5-6 gün akıntım bile yoktu,şimdi 3-4 gündür az bi akıntım var.serklaj sonrası sizdede akıntı oluyomu?bu beni çok tedirgin etti,kontrolümde cmrtesi günü.serklaj sonrası ilk günler kupkuru olup şimdi az da olsa akıntı görmek üzüyo beni.
Teşekkür ediyorum,bu benim ikinci gebeliğim ilkinde 23 haftalık kaybettim dikişte atılamadı kese inmişti.3 ay sonra tekrar hamile kaldım.çok zor günler geçirdim,haliyle bu hamileliğim daha tedirgin geçiyor.bundada hunileşmeyi akıntımın artışıyla kendim farkettim,normalden sulu bi akıntım vardı.ve serklaj yapıldı.şimdi 21. Haftadayım,hergünüm üzülerek geçiyor.sen kaçıncı haftandasın?nasıl farkedildi seninki? Umarım hepimize bebeklerimize kavuşmak nasip olur.benimde bir süre akıntım , hatta hafif hafif kanamalarım oldu bir sorun yoktur diye düşünüyorum.endişelenmeyin.Akıntı gebelik boyunca olacak hatta çoğu zaman beni de korkuturdu ama normalmiş yoğun bile olsa.serklajla ilgisi oldğunu sanmıyorum:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadaşlar merhaba ben eylül annesi olacağım Allah kısmet ederse ama sizlere bir sorum var en son kontrolümde dr 27+2 deyken rahim ağzında kısalma olduğunu söyledi dikkatli olmamı dinlenmemi önerdi bi de crinone jel verdi geceleri kullanmam için o esnada dr a sormayı unuttum kaç cm olmuş diye 3 gün sonra bu sefer gece nöbetçi dr a gittim karnımın altında sağ kasığıma doğru bi acı oluyor muayene etti baktı vajinadan 3 cm miş rahim ağzı 2,5 cm den sonrası tehlikeli bizim için dedi biraz yumuşama olmuş dedi ama takip edilmesi gerekir dedi bi de nst ye soktu anlamadığım bi ağrı kasılma var mı diye şükür çıkmadı ama ben çok korkuyorum yarın yine kontrolüm var şu an 28+1 deyim önceden rahim ağzında herhangi bir problem olmadığı ve bu zamana kadar hep normal olduğu için serklaj falan yapılmadı hep yatmam mı gerekir sizce dr kendini yatağa bağlama dedi ama ben yinede oturmaya bile korkuyorum bu haftalarda 3 cm ise ilerleyen haftalarda durum ne olur ne kadar kısalır acaba bana cevap verebilecek tecrübeli anneler yazarsa çok memnun olurum sağlıcakla kalın...
Öncelikle geçmiş olsun.gebeliğin çoğu gitmiş azı kalmış,benimde serklajımı yapan dr rahmin çok yumuşaktı dedi.şuan sende çok sıkıntı yok gibi yinede kendini yorma dinlenmene bak,çünkü bebek ağırlaştıkça rahim boyu kısalabiliyor.birde böyle durumlarda progestan gibi ilaçlar veriyorlar.içini ferah tut,güvenilir bi dr la görüş.güzelce dinlenki bebişin erken gelmesin.ben 21. Haftadayım umarım 28 leri görürüm.
Teşekkür ediyorum,bu benim ikinci gebeliğim ilkinde 23 haftalık kaybettim dikişte atılamadı kese inmişti.3 ay sonra tekrar hamile kaldım.çok zor günler geçirdim,haliyle bu hamileliğim daha tedirgin geçiyor.bundada hunileşmeyi akıntımın artışıyla kendim farkettim,normalden sulu bi akıntım vardı.ve serklaj yapıldı.şimdi 21. Haftadayım,hergünüm üzülerek geçiyor.sen kaçıncı haftandasın?nasıl farkedildi seninki? Umarım hepimize bebeklerimize kavuşmak nasip olur.
Arkadaşlar merhaba ben eylül annesi olacağım Allah kısmet ederse ama sizlere bir sorum var en son kontrolümde dr 27+2 deyken rahim ağzında kısalma olduğunu söyledi dikkatli olmamı dinlenmemi önerdi bi de crinone jel verdi geceleri kullanmam için o esnada dr a sormayı unuttum kaç cm olmuş diye 3 gün sonra bu sefer gece nöbetçi dr a gittim karnımın altında sağ kasığıma doğru bi acı oluyor muayene etti baktı vajinadan 3 cm miş rahim ağzı 2,5 cm den sonrası tehlikeli bizim için dedi biraz yumuşama olmuş dedi ama takip edilmesi gerekir dedi bi de nst ye soktu anlamadığım bi ağrı kasılma var mı diye şükür çıkmadı ama ben çok korkuyorum yarın yine kontrolüm var şu an 28+1 deyim önceden rahim ağzında herhangi bir problem olmadığı ve bu zamana kadar hep normal olduğu için serklaj falan yapılmadı hep yatmam mı gerekir sizce dr kendini yatağa bağlama dedi ama ben yinede oturmaya bile korkuyorum bu haftalarda 3 cm ise ilerleyen haftalarda durum ne olur ne kadar kısalır acaba bana cevap verebilecek tecrübeli anneler yazarsa çok memnun olurum sağlıcakla kalın...
Sizin avantajınız haftanız çok iyi , o yüzden dinlenerek çok rahat ileri haftaları görebilirsiniz hem bu haftalarda serklajı riskli görüyorlar, kesenin patlaması enfeksiyon kapmadı gibi bir sürü riski var , en iyisi bol bol dinlenin. sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Çok çook geçmiş olsun, benimde 19 haftalık bir kayıptan sonra ikinci gebeliğim bu 33. Haftadayız çok şükür,bunda sürekli ölçüm yapılıyordu en son 19.haftada 2,5 cm ile serklaj uygulandı sürekli istirahatteyim, ayağa kalkmıyorum. Çok iyi bilirim neler yaşadığını nasıl korktuğunu. Bende bu haftalara geldim ama nasıl geldim Allah bilir, her an kaybetme korkusu ile. İnşallah sende daha ileri haftaları göreceksin üzülme.
Tek ilacı istirahat doktorlar hep aynı şeyi söylüyor, dikişe baskı uygulamamak lazım, bu da yatarak oluyor
. .Çok teşekkür ediyorum,sanada geçmiş olsun.ama şimdi senin adına çok sevindim,çok az kalmış,inşallah sağlıklı bi bebeğiniz olur.benim içinde çok umut verici oldun,çok zor beklemek,yatmaktan şikayetçi değilim yeterki sağlıklı bi bebeğimiz olsun.aynı şeyleri yaşamışız malesef.benimde 2. De devamlı ölçüm yapılıyordu,ve aynen 19. Haftada hunileşme olduğu için serklaj zorunlu oldu.umarım bende senin gibi 33 haftalara gelebilirim.tecrübelerinden faydalanmak isterim.bende sürekli yatıyorum ama tuvalet,banyo ve yemek için kalkıyorum.sen bunlarada mı kalkmıyosun?birde enfeksiyon riski açısından aldığın bi önlem varmı?
Çok çook geçmiş olsun, benimde 19 haftalık bir kayıptan sonra ikinci gebeliğim bu 33. Haftadayız çok şükür,bunda sürekli ölçüm yapılıyordu en son 19.haftada 2,5 cm ile serklaj uygulandı sürekli istirahatteyim, ayağa kalkmıyorum. Çok iyi bilirim neler yaşadığını nasıl korktuğunu. Bende bu haftalara geldim ama nasıl geldim Allah bilir, her an kaybetme korkusu ile. İnşallah sende daha ileri haftaları göreceksin üzülme.
Tek ilacı istirahat doktorlar hep aynı şeyi söylüyor, dikişe baskı uygulamamak lazım, bu da yatarak oluyor
. .Çok teşekkür ediyorum,sanada geçmiş olsun.ama şimdi senin adına çok sevindim,çok az kalmış,inşallah sağlıklı bi bebeğiniz olur.benim içinde çok umut verici oldun,çok zor beklemek,yatmaktan şikayetçi değilim yeterki sağlıklı bi bebeğimiz olsun.aynı şeyleri yaşamışız malesef.benimde 2. De devamlı ölçüm yapılıyordu,ve aynen 19. Haftada hunileşme olduğu için serklaj zorunlu oldu.umarım bende senin gibi 33 haftalara gelebilirim.tecrübelerinden faydalanmak isterim.bende sürekli yatıyorum ama tuvalet,banyo ve yemek için kalkıyorum.sen bunlarada mı kalkmıyosun?birde enfeksiyon riski açısından aldığın bi önlem varmı?
Çok sağol inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize. Tabiki yardımcı olmak isterim seve seve. Benim doktorum sürekli yat kalkma demedi aslında ama ben korkudan hep yatıyorum , tuvalet yemek ihtiyaçlarım için kalkıyorum ama tabi yanımda hep annem kalıyo eşimle birlikte , yemek temizlik gibi işlerin hiçbirini yapmadım banyoyu da taburede oturarak yapıyorum ayakta hiç
durmamak lazım yürümeyi de çok özledim, 30 dan sonra biraz daha rahatladım eşim arada sırada dışarı çıkarıyor gittiğim yerde ayağımı uzatıyorum tabi yine yürümemek şartıyla. Enfeksiyon için de burdaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla sirkeli su ile yıkamak gerekiyormuş genital bölgeyi, bende uyguladım. Hep ütülü pamuklu çamaşır giyiyorum.Bir de sürekli idrar ve kültür verdim crp ye baktırdım en ufak bir enfeksiyonda erken önlem alalım diye. Allahın izni ile biraz dikkat ile bu haftalara geldim inşallah daha ileri haftaları görebilirz sağlıklı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin Allah. Soruların olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterşm :). .
jelibon bu NE !, ilk iki satırını zor okudum, devamını okuyamadımna sabrın varmış ,ben bir tanesine dayanamzken sen ikisine nasıl dayandın. ALLAHım mükafatını vermiş sana darısı bize inşallah, gün boyu izlediğim gebenin ,bebeğin haddi hesabı yok, karşı masamda oturan arkadaşım hamile , ne zor sınavımız varmış herkes çıksın ,dörtten sonra okuyacağım devamını ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?