Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım ben o zaman araştırdım koşuyolu medipol çok iyiymiş. türkiyede 2. donanımlı hastaneymiş yoğun bakımda diye duymuştum...

Herkese merhaba vakit buldukça okumaya çalışıyorum burayı. Herkes soruları cevaplayınca ben de tekrar tekrar yazmıyorum. Hamile olan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun. Zaman öyle yada böyle geçiyo bunu 85 gün ayakları yere değmeyen biri olarak yazıyorum. Sadece bol sabır.
Oğlum 74 günlük oldu bugün. Benim ara ara lekelenme şeklinde kanamalarım oluyo şu bi kaç gündür yok. Niye bu kadar uzun sürdü anlamadım. Ağustosta Arda beye gidicem umarım bi sorun yoktur. Bide tabi uzun süre yürümekte zorlanıyorum ama yavaş yavaş düzeliyo herşey

Bugün serklajın 11.günü,ilk 2 gün leke tarzı dikiş kanamalarım oldu sonra kesildi.5-6 gün akıntım bile yoktu,şimdi 3-4 gündür az bi akıntım var.serklaj sonrası sizdede akıntı oluyomu?bu beni çok tedirgin etti,kontrolümde cmrtesi günü.serklaj sonrası ilk günler kupkuru olup şimdi az da olsa akıntı görmek üzüyo beni.

benimde bir süre akıntım , hatta hafif hafif kanamalarım oldu bir sorun yoktur diye düşünüyorum.endişelenmeyin.Akıntı gebelik boyunca olacak hatta çoğu zaman beni de korkuturdu ama normalmiş yoğun bile olsa.serklajla ilgisi oldğunu sanmıyorum:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Teşekkür ediyorum,bu benim ikinci gebeliğim ilkinde 23 haftalık kaybettim dikişte atılamadı kese inmişti.3 ay sonra tekrar hamile kaldım.çok zor günler geçirdim,haliyle bu hamileliğim daha tedirgin geçiyor.bundada hunileşmeyi akıntımın artışıyla kendim farkettim,normalden sulu bi akıntım vardı.ve serklaj yapıldı.şimdi 21. Haftadayım,hergünüm üzülerek geçiyor.sen kaçıncı haftandasın?nasıl farkedildi seninki? Umarım hepimize bebeklerimize kavuşmak nasip olur.

Arkadaşlar merhaba ben eylül annesi olacağım Allah kısmet ederse ama sizlere bir sorum var en son kontrolümde dr 27+2 deyken rahim ağzında kısalma olduğunu söyledi dikkatli olmamı dinlenmemi önerdi bi de crinone jel verdi geceleri kullanmam için o esnada dr a sormayı unuttum kaç cm olmuş diye 3 gün sonra bu sefer gece nöbetçi dr a gittim karnımın altında sağ kasığıma doğru bi acı oluyor muayene etti baktı vajinadan 3 cm miş rahim ağzı 2,5 cm den sonrası tehlikeli bizim için dedi biraz yumuşama olmuş dedi ama takip edilmesi gerekir dedi bi de nst ye soktu anlamadığım bi ağrı kasılma var mı diye şükür çıkmadı ama ben çok korkuyorum yarın yine kontrolüm var şu an 28+1 deyim önceden rahim ağzında herhangi bir problem olmadığı ve bu zamana kadar hep normal olduğu için serklaj falan yapılmadı hep yatmam mı gerekir sizce dr kendini yatağa bağlama dedi ama ben yinede oturmaya bile korkuyorum bu haftalarda 3 cm ise ilerleyen haftalarda durum ne olur ne kadar kısalır acaba bana cevap verebilecek tecrübeli anneler yazarsa çok memnun olurum sağlıcakla kalın...

Öncelikle geçmiş olsun.gebeliğin çoğu gitmiş azı kalmış,benimde serklajımı yapan dr rahmin çok yumuşaktı dedi.şuan sende çok sıkıntı yok gibi yinede kendini yorma dinlenmene bak,çünkü bebek ağırlaştıkça rahim boyu kısalabiliyor.birde böyle durumlarda progestan gibi ilaçlar veriyorlar.içini ferah tut,güvenilir bi dr la görüş.güzelce dinlenki bebişin erken gelmesin.ben 21. Haftadayım umarım 28 leri görürüm.

Teşekkür ederim Allah hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin inş... Verdiği jel progestan içerikliymiş dinleniyoorum şu an çoğunlukla yatış modundayım ayağa kalksam bişey olurmuş gibi hep bi korku oluyo içimde 9 hafta daha sabrederse bebeğim Çok mutlu olucam çoğu gitti azı kaldı dediğin gibi... Rabbim sanada değil 28 leri 37-38 leri gösterir inş :)

Çok çook geçmiş olsun, benimde 19 haftalık bir kayıptan sonra ikinci gebeliğim bu 33. Haftadayız çok şükür,bunda sürekli ölçüm yapılıyordu en son 19.haftada 2,5 cm ile serklaj uygulandı sürekli istirahatteyim, ayağa kalkmıyorum. Çok iyi bilirim neler yaşadığını nasıl korktuğunu. Bende bu haftalara geldim ama nasıl geldim Allah bilir, her an kaybetme korkusu ile. İnşallah sende daha ileri haftaları göreceksin üzülme.
Tek ilacı istirahat doktorlar hep aynı şeyi söylüyor, dikişe baskı uygulamamak lazım, bu da yatarak oluyor malesef.

Sizin avantajınız haftanız çok iyi , o yüzden dinlenerek çok rahat ileri haftaları görebilirsiniz hem bu haftalarda serklajı riskli görüyorlar, kesenin patlaması enfeksiyon kapmadı gibi bir sürü riski var , en iyisi bol bol dinlenin. sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Evet zaten dr da serklaj dan bahsetmedi hiç umarım dinlenmeyle üstesinden gelebilirim Allahım 37 den önce gelmesin miniğim küvezler yoğun bakımlar hiç birine gerek kalmadan sağlıkla doğar inş Allah hepimizin yardımcısı olsun çoğu gitti diyorum teselli ediyorum kendimi ama insan korkuyo işte yinede

kizlarr ben bir sorunla.basedemedim artik saldim pesini.
gebeligin ilk zamanlarinda bile.bu kadar sik idrara cikmiyordum. simdi surekli 15-20 dk bir saysam 20 kere gidiyorum. idrar tahlili kulturu temiz ama niye boyle oluyor. sozde yatiyorum. 3 ogun yemek 20 kez tuvalet haftada bir dus ve igneye gidiyorum hastaneye .... yani yatiyorum denmez. he bide kabizlik makatimda yirtilma var sisti ve tuv. yapamiyorum ikinip duruyorum.
vajinamda altta agri var. doktor varis dedi ama sanirim o agri ile alakali sık tuv. gitmem. ya en riskli haft
alardayim bide esimle.bir haftadir tartisiyoruz. bu stres ve sorunlarla bebegime bisey olacak diye korkuyorum cozumunu bulamadim.

Son düzenleme:
Verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ediyorum.gerçekten benim için umut verici oldun.herşeyden korkuyorum devamlı yattığım için kafamda türlü türlü düşünceler.birde çok kötü hikayeler okuyunca iyice korktum.benimde doktorum serklaj sonrası ilk haftadan sonra işe gitmek yasak,ev işi yasak sadece mutfakla ilgilenebilirsin dedi ama ben korkuyorum,eşim benden çok korkuyor bu yüzden mecburi ihtiyaçlara kalkıyorum.elma sirkesini bende kullanıcam,umarım herşey yolunda gider.bu heyecanlı dönemde insan kendini çok dinliyor,seninde inşallah güzel haberlerini bekliyorum😉

kızlar bugün ray olcumu yapildi 5.3 cm cikti alttan degil karindan bakti doktor iyi dedi 12+2 gunluk hamileyim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

hep annem yazıyor ban olan duygularını şimdi sıra bende ben yazıcam sevgili annecim yaradan rabbime şükürler olsun seninleyim güzel allahım önce beni sana gösterdi hatırlıyormusun rahmetli ömür ablamın senesi geliyordu aglıyordun aldıgın kıyafetlere baddaniyesine çok agladın be annem rabbime çok yalvardım annem çok üüzlüyor rabbim beni gösterki senden ümüdü kesmesin biz annemizi cennete hep seyrettik biliyormusun her agladıgında yanındaydın kardeşleirmle annemizi sarıp sarmalıyorduk o gözyaşlarını ellerimizle siliyorduk ona sarılıyorduk amam annem bilmiyordu onun yanında oldugumuzu annemiz aglıyordu biz aglıyorduk ne kötü oluyorduk 2 abimle 1 ablamla annemiz neden böyle aglıyor allahım ne olur 12 senedir bizlerin kokusundan mahrum annemiz dedim rabbime yalvardım ne olur beni özlemle bekleyen anneme kavuştur dedim rabbim okadar iyiki merhametliki annemiz agladıkça üzüldükçe içine ferahlık verdi hep sabret kulun sabredenler benle beraberdir dedi annemin bir şeyini unutmuyorum ablam ömür öldügünde allahım ne aglamıştı diger abilerim gibi inan canına kıymaya bile kalktı amam yaradan aklına geldi çok imanlı annecim benim okadar merhatli bri anneki ban çok güzel bakıyor bir bilseniz 3 saate bri beni doyuruyor benimle oyun oynuyor hayatına gireli 7 ay oldu annemin daha ne bagırıdgını ne sesini yükselttigini duymadım bende uslu bri bebek degildim hehe annem benimle evi temizliyor kanguruyra koyuyor hayde evi temizlemeye annemden ayrılasın gelmiyorki 12 özlem duymuşum anne kokusuna nasıl ayrılayım annemden babamla bile paylaşasım yok annemi kimseyle nede güzelmiş anne kokusu helede annemi emerken uyuya kalmak anne sütü bambaşkaymış

ben muhammet emin 26--4-2013 yaratıldım annem beni o zaman ögrendi cinsiyetime bile baktırmadı biliyordu erkek oldugumu adımı yaradan müjdelemişti okadar streliydiki ya bende gidersem diye çok agladı hep yattı 4 aylıkken beni az kalsın kaybediyordu 4 gün hastna maceramız başladı dogmak istiyordum allah şükür dogumu durdurdular arda amcanla nil teyzem emekleri çok arda amcam dediki biz elimizden geleni yaptık sevgicim senin işin yukardakine kaldı dedi kanamalarım az geliyordu annem dua etti sabah ezanında nasıl hıçkıra hıçkıra agladı babam bakaraktan allahım ben kendimden vazgeçtim eşim için dedi senin rızan için ver dedi allahım bana bir işaret ver bebegim durucaksa tekme atsın şimdi durmucaksa atmasınd edi annecim dedim ben seni bırakırmıyım bri tekme salladım o güçsüz ayaklarımla annem karnını okşadı çok agladı şükrü allahahım dedi sonra evimize geldik aglayaraktan çıktı annem hastaneden çünkü 3 kardeşim bu aylarda dogdu ve vefat etti karnı bomboş çıktı sevinçten agladı evimize geldik yatma serüvenimiz başlşadı 90 gün annem babam ve babanne bebek gibi baktılar wc bile yatakta yaptı bazanın ayak ucu yukarda kafası aşagıda yattı 90 gün kasları erimeye başladı yürüyemedi yatakta yedi 1-5 ayda bri yıkandı oda 5 dakika etleri acıdı her sefer dönndügünde bagrıd çok ben duydum içerde çok üzüldüm varzi çoraplarıyla bri bütün oldu günde 1 igne 10 ilaç hatfada bri igne kullandı kan sulandırıcı ignelri her yediginde tepindi her doktor amcamız agittigimde ssssstrese girdi ne olucak diye 3 riskli gün geçirdi agustos sıcaklarında yattı millet gezerken o hep beni koruud kolladı hep benle konuştu sevdi babam da çok severdi benei öperdi allahım bebek gibi benim annemle ilgilendi babacım haklkkını nasıl öderiz hele babannem 3 ay dedimden uzak kaldı emekleir çok annecim daha eziyet çekmesin diye erken dogdum ben ben muhammet emin 14 kasın 2013 muarren günü dünyaya geldim gece 3-50 de 1095 gram 36 cm dogdum annecigimi gördüm çok aglıyordu neden ben yaşıcaktım neden aglıyorduki babamla sarılıp agladılar anacın o sezeryanlı haliyle hep geldi sabah akşam yanına sırtı yatak görmedi sütünü sagdı hep beni 34 gün sonra kucagına ladı 32 gün sonrada aglamamı duydu ben çok badireler atlattım amma anneme demediler üzülmesindiye kan verdiler nefesin durdu enfeksiyonla savaştım annemin sütüyle hayata tutundum anacım senin hakkını nasıl öderim ben halende bana bakmaktasın gık demeden sen çok eziyet çektin diye erken dogdum seni düşündüm annem güçlü kadındır dedim yatakta yatmasın eziyet çekmesin dedim annemden ayrılırken çok agladım amam onun iyiligi için erken dogmam gereikiyordu annemi öyle eziyet çekerekten görünce üzülüyordum beni her görmeye geldiginde içim içime sıgmıyordu annemle buluştugum ilk o gün onu doya doyta emdim kardeşleirm annemi bri kere ememediler ama ben onlar yerinede emdim annem beni ben oldugum için sevmiyor 3 ölen kardeşim içinde seviyor annemin bri lafı aklımdan çıkmıyor ah ogul senin emdigin gibi keşke kardeşeirnde emebilseydiler ne aglamıştı gözleirn yaşı beni yıkadı annecim üüzlme artık cennetet kardeşlerim senin üzülmeni istemiyor ben onlar yerinede seviyourm seni sen ban nasıl bakıyorsan işşalalah bende seni yaşlanınca bakıcam aglama annem muhammet eminin yanında artık seni korucam kollucam bana baktıgın için emek verdigin için çok sagol annecim iyiki sen benim annemsin iyiki beende senin oglun allahım hiç ayırmasın bizi annecigim babamıda siz benim yolumu çok beklediniz bende geldim şimdiden özür dileirm yapıcagın yaramazlıklar için hoş şimdiden başladım yaramazlıga beni koruyup kolladıgın için hayatın pahasına beni dogurdugun için sana ne desem boş belkim beni dogurucan diye hayatndan olucaktın iyiki olmadın iyiki benim annemsin seni seven ve babamı seven oglunuz muhammet emin oglunuz biraz bboyun kısa küçük olabilrim prametüre olabilirilm ban emeginle baktın çok zor yerlerden geçtin pes etmedigin için sana ne kadar teşekür etsem az annecim snei seviyorum sende beni sev olurmu ne kadar hata yapsamda

jelibon bu NE !, ilk iki satırını zor okudum, devamını okuyamadım na sabrın varmış ,ben bir tanesine dayanamzken sen ikisine nasıl dayandın. ALLAHım mükafatını vermiş sana darısı bize inşallah, gün boyu izlediğim gebenin ,bebeğin haddi hesabı yok, karşı masamda oturan arkadaşım hamile , ne zor sınavımız varmış herkes çıksın ,dörtten sonra okuyacağım devamını ...

canım ben 2 degil 3 bebegimi kaybettim buraya yazssam roman olur inan allahım sabrını rveriyor vermesinede ohglum var amam ölen bebekrlimi özlüyorum inan her ogluma baktıkça diyurmki allahım sen nasıl bri şeysin sen okadar güzelsinki diyourm acaba kardeşleirnde senin gibi güzelmi diyourm kendimi alamıyorum oglumu kucagıma ilk verdikelrinde ne agladım kokusunu içime çektim prametüre bebekti ben dogum ettim o yogun bakımda ben ise odamda allahım ne acıdırki elalem dogurud yanında ben yogun bakım kapısında çok zordfu o günler yaşıcakmı enfeklsiyon kapıcakmı vs düşünmek bil eistemiyorum acısı çok zorduu oglumun kagasındaki şapkasını eşimle aldım eşimde eve geldi süt götürmüştü bak ne getirdim sana dedi neki deidm minnacık poşete koymuşlar hani kına gecelerinde lemlebi koyuyorlarya ona okadar küçük çorap düşün elinden alıp bri öpmem aglamam varmış oglum diye diye çoraplarını şapkasını o hastaneden çıkana kadar kokladım öptüm yastıgımın altından ayırmadım gögüslerin sızladıgında anne oglum aglıyor dedim 53 gün ban ömür geldi 53 sene korka korka giderdim yogun bakıma hastanenin yazısını metroda görünce seviniridm yürüdüm metrodan sonra hastanenin yazını görünce geldim annem deyim fırlardım 2 kata zile basardım ben geldimd iye bekleyin derlerdi allahım hiç unutmuyourm bri hemşireye demişimki ne olur ekmek istemem aş istemem sesimde çıkmaz yatakta istemem şuracıkta duruyum ben oglumu seyredeyim yeter demişim çok zordu eşim 2 bebegi istiyor zamanı gelince ben korkumdan istiyemiyourm bile bunada şükrü ama çok zormuş prametüre annesi olmakbugün yazlşıları yıkadım astım sevenerekten eşim geldi deidki allahım ben ne zaman bebek çamaşırı yıkcam diye aglardın bak simdi asıyorsun dedi inan koroudu ütülücem öptüm ipten alırken annelik bambaşkaymış rabbim her kuluna yasatsın anneligi olmayanlarada tez zamanda versin

nasılmış bizim topik..kızlar Allah kolaylık versin hepimize ben gene nöbetteyim kızım uyumuyor geceleri bende bu akşam da sabırla bekliyorum..oğlum da hafta başından beri rahatsızdı yeni geçti çok sükür..bazı hallerini görünce bu eziyetleri gene çekerim diyorum da. rabbim aklıma mukayyet olma gücü versin..bu akşam annemlere gittim orda bir çekmece karıştırmışlar içinde ilaç tableti gördüm aklım gitti o yüzden bir daha kararımı verdim her işi bırakıp çocuklara odaklanmak şart. .paşam bir seni gördüm.chnb, hiddenişko ve diğerleri iyidir inşallah okuyamadım bayağı oldu..herkese şimdiden hayırlı ramazanlar oruç tutamasanızda duanız yeter anne adayları..benim ufaklık hala emiyor ama yine de tutmaya gayret ederim 22 aylık oldu artık benden beslenmiyor benle oynuyor..bir yandan tuvalete alıştırmaya çalışıyorum..günüm durun yapmayınla geçiyor..geçen ay onlarla uğraşmaktan 2800 tl ceza yedim maliyeden bir bildirimi unutmuşum..neyse canları sağ olsun..Allaha emanet olun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…