- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.061
kizlarr ben bir sorunla.basedemedim artik saldim pesini.
gebeligin ilk zamanlarinda bile.bu kadar sik idrara cikmiyordum. simdi surekli 15-20 dk bir saysam 20 kere gidiyorum. idrar tahlili kulturu temiz ama niye boyle oluyor. sozde yatiyorum. 3 ogun yemek 20 kez tuvalet haftada bir dus ve igneye gidiyorum hastaneye .... yani yatiyorum denmez. he bide kabizlik makatimda yirtilma var sisti ve tuv. yapamiyorum ikinip duruyorum.
vajinamda altta agri var. doktor varis dedi ama sanirim o agri ile alakali sık tuv. gitmem. ya en riskli haft
alardayim bide esimle.bir haftadir tartisiyoruz. bu stres ve sorunlarla bebegime bisey olacak diye korkuyorum cozumunu bulamadim.
merhabalar ben aranızda yeniyim..su an serklajin war.20 haftalik hamileyim.ama son kontrolde drum.acilma olduğunu soledi.diktigimiz yer tutuyo dedi.bu dikis goturcekmi bilmiyorum.allah.yardimcimiz olsun.gecen yil bir kaybim war 18 haftalik.. ;((((
Kızlar benim de 19. Haftada serkülaj yapıldı. Dün 22. Haftamda suyum geldi ve bebeği düşürdüler. Daha önce de anomali yüzünden 16. Haftada düşük yapmıştım ama onda servikal açıklık yoktu. Doktor bi sonraki gebelikte 12. Haftada dikiş atıcaz dedi. Napıcamı şaşırdım. 12. Haftada anomali testleri ve ölçümleri başlıyo ben onla mı uğraşıcam yoksa dikiş attırmakla mı? Kafayı yemek üzereyim. Çevremde böyle şeyleri tek yaşayan benim millet önce doğum kontrol hapı kullanıyo sigara içiyo sonrada canları her istedğinde patır patır doğuruyo. artık insanların bana acıyarak bakmasından sıkıldım.
Benim emr sebebi ray hem de doğuştan kısarrahim boyu ve ağzı. Ama bu rahim filmi çekilince çıktı ortaya.
kizlar fatih terimin torunu 6.5 aylik dogmus. 26 haftalik dwgil heralde 950gr fazla cunku o hafta icin yani bana.oyle geldi. insallah yasar.
Ya ben bisey sorcam kizlar vajina ic tarafinda solda sislik ve agri var neden olabilir sizde yasadiniz mi?
ay bide makatimda catlak oldu kabizlik yuzunden beslenmemi degistirsim. ama agri kabizlik devam ediyor. makattaki sislik vajinaya yansimis olabilir mi acaba.. kasinti yok mantar degil diye dusunuyorum o yuzden....
chnb
damarlarimda alttan iki tarafta varis olmus. o da apse yapmis sismis dedi arda.bey.agri yapiyor tuv yaparken agri giriyo on tarafta disari cikcak gibi oluyo korkuyorum. kabizlik yine basima bela...
iyki dedin ben her gecen gun daha hareketlenmeye basladim. ama.dedigin gibi 24-28 arasi yemegi bile yatarak yemeli... o haftaya kadar gelmisim Allah korusun... ah ahhh bir gorsem 28i
kaç h oldunuz cm ben vajinal progestan ALIyorum o sislik ve agrılar bazen bende de oluyor ama hemen geciyor hattaa bazen ilaç ilerlemeyecek kadar darlık bile meydana gelebiliyor
kizlar seker cikanlar nasil beslendi bendede cikcak galiba. annemin aletiyle olctum dun 160 cikti... moralim bozuk... yedim hep kekeleri sekerleri pekmezleri... bebegime bisey olmasinda listeye uyarim ben... 2 hafta var teste ama varsa diyet yapan bende fikir edinip simdiden dikkat edeyim diyorum.
kizlarr ben bir sorunla.basedemedim artik saldim pesini.
gebeligin ilk zamanlarinda bile.bu kadar sik idrara cikmiyordum. simdi surekli 15-20 dk bir saysam 20 kere gidiyorum. idrar tahlili kulturu temiz ama niye boyle oluyor. sozde yatiyorum. 3 ogun yemek 20 kez tuvalet haftada bir dus ve igneye gidiyorum hastaneye .... yani yatiyorum denmez. he bide kabizlik makatimda yirtilma var sisti ve tuv. yapamiyorum ikinip duruyorum.
vajinamda altta agri var. doktor varis dedi ama sanirim o agri ile alakali sık tuv. gitmem. ya en riskli haft
alardayim bide esimle.bir haftadir tartisiyoruz. bu stres ve sorunlarla bebegime bisey olacak diye korkuyorum cozumunu bulamadim.
çarşamba 24 olcaz cnm... yani bu şişlik ve ağrı doğuma kadar peşimi bırakmayack gibi...
Arkadaşlar merhaba ben eylül annesi olacağım Allah kısmet ederse ama sizlere bir sorum var en son kontrolümde dr 27+2 deyken rahim ağzında kısalma olduğunu söyledi dikkatli olmamı dinlenmemi önerdi bi de crinone jel verdi geceleri kullanmam için o esnada dr a sormayı unuttum kaç cm olmuş diye 3 gün sonra bu sefer gece nöbetçi dr a gittim karnımın altında sağ kasığıma doğru bi acı oluyor muayene etti baktı vajinadan 3 cm miş rahim ağzı 2,5 cm den sonrası tehlikeli bizim için dedi biraz yumuşama olmuş dedi ama takip edilmesi gerekir dedi bi de nst ye soktu anlamadığım bi ağrı kasılma var mı diye şükür çıkmadı ama ben çok korkuyorum yarın yine kontrolüm var şu an 28+1 deyim önceden rahim ağzında herhangi bir problem olmadığı ve bu zamana kadar hep normal olduğu için serklaj falan yapılmadı hep yatmam mı gerekir sizce dr kendini yatağa bağlama dedi ama ben yinede oturmaya bile korkuyorum bu haftalarda 3 cm ise ilerleyen haftalarda durum ne olur ne kadar kısalır acaba bana cevap verebilecek tecrübeli anneler yazarsa çok memnun olurum sağlıcakla kalın...
Bana kalırsa arkadaşım hep yat.Bana da doktorum yatmana gerek yok,Eşinle sinemaya git,gez dolaş dedi ama ben yatmama rağmen 10 günde tam 1 cm kısaldı.Çok sık banyo yapmam da benim gezme dönemimi tamamen bitirdi.Çünkü banyoda acayip kasılıyordum.Ve serviks boyum sıfırlandı.Ondan sonra yatakta saçım yıkandı ve silindim 7 hafta boyunca.Tam 13 hafta yatıım Ondan önce de evde iş yaparak 2 hafta yattım.Yani 15 hafta.Ama tamamen değdi.Belki o kadar yatmana rağmen neden rahim ağzın kısaldı diyeceksin.Çünkü nidilatı 30. haftada başladım.Ondan önce 2 hafta hiç etkisi olmayan adalatı kullandım.Ve kasılmayı tek durduran ilaç NİDİLAT.Her kasılma ve sancıda da rahim ağzın kısalır.Eğer adet ağrısı gibi sancın oluyorsa bu rahim ağzını kısaltır.
Sağol arkadaşım uyarın için kasılmam hiç olmadı hatta nst ye de girdim anlamadığım bi kasılma var mı diye çıkmadı şükür 27+2 de 28 mm idi 28+2 de gittiğimde şükürler olsun ki 36 mm e yükselmişti nidilat falan vermedi dr um sadece bi jel var bi kutu ondan kullan dedi bakalım bi daha ki kontrolüm 5temmuzda inş kısalma olmaz genelde istirahat halindeyim zaten işmiş yemekmiş hiç birşey yapmıyorum şu an 29+0 dayım çok bişey kalmadı aslında sen bebeğini kucağına aldın sanırım Allah banada ve tüm bekleyen anne adaylarınada evlatlarını bağışlasın inş....
bir sorum olacak arkadaşlar..cevaplarsanız çok sevinirim..bazı arkadaşlar tez yazacak kadar deneyimli...:18:
ben aralık ayında 26+5 haftalık ikizlerimi normal doğum yaparak doğurdum.maalesef bir hafta sonra melek oldular..şuan tekrar ikiz hamileyim..nasip böyleymiş diyorum çok şükür..
sorum şu...drlar ray olamaz diyolar.ray ya vardır ya yoktur sonradan gelişmez diyor drlar...doğumdan bir hafta önce serviks 45 mm di.ama kasılmam 18.haftadan beri vardı ve bitmeyen bir enfeksiyonum.enfeksiyona bağlıyorlr. ben çok kaygılıyım dr gerekmezse serklaj yapmıyacağını söylüyor..ne yapmalıyım sizce? yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum :18::18:rabbim korkularımızdan emin kılsın...
şuan korkuyla gün sayan arkadaşlarım Allah yavrularınızı sağlıkla zamanında doğurmayı nasip etsin.AMİN.
çok saol arkadaşım bu topiği uzun zamandır okuyorum ve genelde gözyaşlarıyla...Kaybettiğin bebeklerin için başın sağ olsun arkadaşım. Bu ikzlerini de inşallah vaktinde doğurursun...
Enfeksiyonlar erken doğumların en önemli nedeni. Ama bazen rahim ağzı yetmezliği nerdeniyle rahim ağzı uzunluğu kısa olduğundan enfeksiyolar daha çabuk geçiş yapabilir. Bu arada 25. haftanızda rahim ağzı uzunluğu 4.5 muş anladığım kadarıyla çok iyi bir ölçü aslında. İkiz olduğunu düşünürsek yaklaşık 1.5 kiloya yakın ağırlık taşımışsınız. Bu yüzden bence ray değil. Serklaj da çok masum bir işlem değil. Yeni araştırmalara göre daha çok çok sıkı takip yolu tavsiye ediliyor kısaldığnda dikiş. Ama iyi bir dr takibi önemli. Yaşadığınız ilde perinatolog yani riskli gebelik dr si varsa tavsiye ederim. İstanbuldaysanız da doç dr. arda lembeti tavsiye ederim perinatolog olarak....
başın sağolsun arkadaşım.inan burnumun direği sızlıyorBugün 22 Haziran. 4 yıl önce bugün 22.10' da 25. haftamda minik oğlum Berat Tunca'mı dünyaya getirdim. 800 gram minicik bedeniyle incecikten sesini duyurdu bize. Hemen yeşil bir örtüye sarıp götürdüler yalnız minicik ayağını görebildim. Dört gün tutunabildi hayata. Bugün yaşasaydı 4 yaşında olacaktı. Ziyaretine gideceğiz birazdan. Doğum günün kutlu olsun meleğim. Cennette buluşma dileğiyle...
çok saol arkadaşım bu topiği uzun zamandır okuyorum ve genelde gözyaşlarıyla...
ben şuan antakya dayım ama inşaallah mersine tayinimiz çıkacak ve orda bir profla devam etmeyi düşünüyorum..bebeklerim 930-980 gr olarak doğdular.nasipten öte yol yok..sizde hatay dasınız sanırım.arif hocaya da gitmiştim doğumdan 2-3 hafta önce.bana çok şanslı olduğumu herşeyin çok iyi olduğunu söylemişti.ama nasipten ötesi kocaman bir boşluk...
rabbim hiçbir anneyi evladı ile sınamasın...
başın sağolsun arkadaşım.inan burnumun direği sızlıyorrabbim evlatlarına hayırlı uzun ömür nasip etsiin...
canım başın sağolsun..rabbim bir daha hiç bi acı göstermesin inşallah sana..insanın içinden hiç silinmyecek acılar ama allah beterinden korusun yine de ne diyelim..Bugün 22 Haziran. 4 yıl önce bugün 22.10' da 25. haftamda minik oğlum Berat Tunca'mı dünyaya getirdim. 800 gram minicik bedeniyle incecikten sesini duyurdu bize. Hemen yeşil bir örtüye sarıp götürdüler yalnız minicik ayağını görebildim. Dört gün tutunabildi hayata. Bugün yaşasaydı 4 yaşında olacaktı. Ziyaretine gideceğiz birazdan. Doğum günün kutlu olsun meleğim. Cennette buluşma dileğiyle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?