Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ben kabızlık için duphalac içiyordum.
Çok su içtiğin için çok idrara çıkıyorsun,ben de öyleydim önce çok panik olsam da bu duruma sonra rahatladım.Çünkü vücudunun suya ihtiyacı var erken doğum olmaması için,bütün kadın doğumcular bol su içmeyi öneriyor.Bir de devamlı yatsan vücut pıhtı yapar,gidip idrarı yapıp gelmek bile bacaklarını hareket ettirdiğinden bu riski azaltıyor.İdrar kesen dolu hissi ile bekleme çünkü kasılma yapıyor.

Son düzenleme:

cok gecmiş olsun durumunu merak ettim simdi nasılsın kac h oldu serklaj ne durumda

cok gecmiş olsun allah tekrarını yasatmasın

kaç h oldunuz cm ben vajinal progestan ALIyorum o sislik ve agrılar bazen bende de oluyor ama hemen geciyor hattaa bazen ilaç ilerlemeyecek kadar darlık bile meydana gelebiliyor

görürsün inş cnm bende ki sorun apse değil sanırım cunku apse olsa sğrekli ele gelir su an ok mesela

Canım benımde gizli şekerim var şeker yükleme testi sonucum 240 çıktı bana doktorum evde kendınde yapabılırsın dıyet dedı dıyetısyene gıtmene gerek yok dedı 3 4 gunde bır açlık tokluk kan sekerını ölçtr dedi zaten onlar yuksek cıkarsa bılkı gizli şekerinde yüksek bu hamılelıkten sonra dıkkat edersen gecıcı bırseymıs ama dıkkat etmezsen bebek kılo almıyo çok fazla ben 34+6 yım 2 kilo bebeğim çok dikkat et zaten doktorun yönlendırır senı ama haftan küçükse diyetısyene gıtmenı öneririm ünsülin başlayabılır..Çok geçmiş olsun

Merhaba canım.Ben de 36+6 da dikişsiz,30. haftadan beri açılma ile (serviks boyuda tam silinmişti)doğurdum.Hastaneye gittiğimde 8cm açılmam vardı düşünKaç hafta da 5 cm le yattım.Suyun ve sancın gelmedikten sonra problem yok.Kasılma da nidilat,progestron,pruloton depot,magnezyumla önleniyor.İdrara bu kadar çok gitmen normal hem çok su içiyoruz.Hem de eğer magnezyum ya da nidilat kullanıyorsan idrar söktürücü etkisi var.Doğumdan sonra az idrara gitmeyi çok yadırgıyorum halaBenimde vajinam çok ağrıyordu.Çünkü bebek 28. haftadan beri doğum kanalındaydı.Kafasını hissediyordum ittirirken artık.Belki kabız olduğundan makatında hemoroid olmuştur.Hamilelede çok sık görülüyor.Hemoroid kremi rahatlatır.Doktorundan zararsız bir krem isteyebilirsn. Bu arada magnezyum rahat tuvalete çıkmanı sağlar.Çok kabız olduğunda da duphalac içebilrsin bir ölçek.Bebeğe zararı yok.Hem ishal de yapmıyor.Bu arada demir hapı kabızlık yapıyor.Ama mecbur kullanılack.Ben günde 1 tane içiyordum.Kan değerlerinde hemoglabin normaldi.
Ben de aşırı derecede streslydim.Kafanı boşaltmaya bak.Bebeğine bir şey olmayacak.Dizi izle,kitap oku.Herhengi bir sorun olursa ben buradayım.

Bana kalırsa arkadaşım hep yat.Bana da doktorum yatmana gerek yok,Eşinle sinemaya git,gez dolaş dedi ama ben yatmama rağmen 10 günde tam 1 cm kısaldı.Çok sık banyo yapmam da benim gezme dönemimi tamamen bitirdi.Çünkü banyoda acayip kasılıyordum.Ve serviks boyum sıfırlandı.Ondan sonra yatakta saçım yıkandı ve silindim 7 hafta boyunca.Tam 13 hafta yatıım Ondan önce de evde iş yaparak 2 hafta yattım.Yani 15 hafta.Ama tamamen değdi.Belki o kadar yatmana rağmen neden rahim ağzın kısaldı diyeceksin.Çünkü nidilatı 30. haftada başladım.Ondan önce 2 hafta hiç etkisi olmayan adalatı kullandım.Ve kasılmayı tek durduran ilaç NİDİLAT.Her kasılma ve sancıda da rahim ağzın kısalır.Eğer adet ağrısı gibi sancın oluyorsa bu rahim ağzını kısaltır.

Son düzenleme:

Sağol arkadaşım uyarın için kasılmam hiç olmadı hatta nst ye de girdim anlamadığım bi kasılma var mı diye çıkmadı şükür 27+2 de 28 mm idi 28+2 de gittiğimde şükürler olsun ki 36 mm e yükselmişti nidilat falan vermedi dr um sadece bi jel var bi kutu ondan kullan dedi bakalım bi daha ki kontrolüm 5temmuzda inş kısalma olmaz genelde istirahat halindeyim zaten işmiş yemekmiş hiç birşey yapmıyorum şu an 29+0 dayım çok bişey kalmadı aslında sen bebeğini kucağına aldın sanırım Allah banada ve tüm bekleyen anne adaylarınada evlatlarını bağışlasın inş....

bir sorum olacak arkadaşlar..cevaplarsanız çok sevinirim..bazı arkadaşlar tez yazacak kadar deneyimli...:18:
ben aralık ayında 26+5 haftalık ikizlerimi normal doğum yaparak doğurdum.maalesef bir hafta sonra melek oldular..şuan tekrar ikiz hamileyim..nasip böyleymiş diyorum çok şükür..
sorum şu...drlar ray olamaz diyolar.ray ya vardır ya yoktur sonradan gelişmez diyor drlar...doğumdan bir hafta önce serviks 45 mm di.ama kasılmam 18.haftadan beri vardı ve bitmeyen bir enfeksiyonum.enfeksiyona bağlıyorlr. ben çok kaygılıyım dr gerekmezse serklaj yapmıyacağını söylüyor..ne yapmalıyım sizce? yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum :18::18:rabbim korkularımızdan emin kılsın...

şuan korkuyla gün sayan arkadaşlarım Allah yavrularınızı sağlıkla zamanında doğurmayı nasip etsin.AMİN.

Son düzenleme:

Verdiği jel progestron hormonu canım.Ben onun yerine progestan 200 hapı vajinadan günde 3 defa koyuyordum.Rahmi güçlendiriyor.Ben kasılmalarım olduğunu bayağa bir süre anlamamıştım.Haftan küçük olduğundan nst tam doğru sonuç vermeyebilir..Kasılmada karnın kubbe gibi yukarı çıkıyor.Taş gibi oluyor.O anda bana terlemede geliyordu.Ve hafif sancı hissediyorsun.Eğer karnın bir yerde taş gibi toplanıyorsa da bu genelde kasılmadır.Benim kasılmalrım öyle başlamıştı.Doktorum zayıfsın,bebek hareketidir falan demişti ama değil.Bebek hareketinde oraya elini koyduğunda bebek tepki verir.Oradan anlayabilirsin.Bir de elini sakın karnına sık sık koyma.Kasılmaları arttırıyor.Allaha şükür ben bebeğimi kucağıma aldım.Sen de alacaksın.Sonu çok güzel olacak.

Son düzenleme:

Kaybettiğin bebeklerin için başın sağ olsun arkadaşım. Bu ikzlerini de inşallah vaktinde doğurursun....

Enfeksiyonlar erken doğumların en önemli nedeni. Ama bazen rahim ağzı yetmezliği nerdeniyle rahim ağzı uzunluğu kısa olduğundan enfeksiyolar daha çabuk geçiş yapabilir. Bu arada 25. haftanızda rahim ağzı uzunluğu 4.5 muş anladığım kadarıyla çok iyi bir ölçü aslında. İkiz olduğunu düşünürsek yaklaşık 1.5 kiloya yakın ağırlık taşımışsınız. Bu yüzden bence ray değil. Serklaj da çok masum bir işlem değil. Yeni araştırmalara göre daha çok çok sıkı takip yolu tavsiye ediliyor kısaldığnda dikiş. Ama iyi bir dr takibi önemli. Yaşadığınız ilde perinatolog yani riskli gebelik dr si varsa tavsiye ederim. İstanbuldaysanız da doç dr. arda lembeti tavsiye ederim perinatolog olarak....

Bugün 22 Haziran. 4 yıl önce bugün 22.10' da 25. haftamda minik oğlum Berat Tunca'mı dünyaya getirdim. 800 gram minicik bedeniyle incecikten sesini duyurdu bize. Hemen yeşil bir örtüye sarıp götürdüler yalnız minicik ayağını görebildim. Dört gün tutunabildi hayata. Bugün yaşasaydı 4 yaşında olacaktı. Ziyaretine gideceğiz birazdan. Doğum günün kutlu olsun meleğim. Cennette buluşma dileğiyle...

çok saol arkadaşım bu topiği uzun zamandır okuyorum ve genelde gözyaşlarıyla...
ben şuan antakya dayım ama inşaallah mersine tayinimiz çıkacak ve orda bir profla devam etmeyi düşünüyorum..bebeklerim 930-980 gr olarak doğdular.nasipten öte yol yok..sizde hatay dasınız sanırım.arif hocaya da gitmiştim doğumdan 2-3 hafta önce.bana çok şanslı olduğumu herşeyin çok iyi olduğunu söylemişti.ama nasipten ötesi kocaman bir boşluk...
rabbim hiçbir anneyi evladı ile sınamasın...
başın sağolsun arkadaşım.inan burnumun direği sızlıyorrabbim evlatlarına hayırlı uzun ömür nasip etsiin...

Tekrar başın sağ olsun. Burada Arif Hoca için iyi diyorlar ama ben Arif ve Kenan beylerle pek iyi tecrübeler yaşamadım. benim 25 haftalık kaybımdan sonra 7 haftalık kürtajım oldu boş gebelik nedeniyle. Kenan bey yaptı ama ne kürtaj öncesi ne de sonrası hiç görmedim kendini. sinir oldum arif beye sonucu gösterdim bebeğin genetiğini. orada koryon villusları izlenmemeiştir. yazıyor sonuç: 46 xx yazıyor. dedi ki sağlıklı bebekmiş. istanbulda bir profa gittim o dedi ki koryon villusları izlenmemiş demek bebeğe ait değil sonuç sana ait demek dedi. yani arif hoca o raporu ya sonuna dek okumadı görmedi ifadeyi ya da bilmiyor. fakültede mi doğum yaptın ben defnede yapmıştım( Başka iyi bir yoğun bakımda olsaydı bebeklerimiz yaşayabilirdi ama kısmet diyoruz işte. Tanışmak isterim özelden yazayım sana iletişim kuralım uygun olursan gelirim ziyarete. Peki şu ana kime gidiyorsun tüp bebek mi peki? Ben merkezde oturuyorum.

canım başın sağolsun..rabbim bir daha hiç bi acı göstermesin inşallah sana..insanın içinden hiç silinmyecek acılar ama allah beterinden korusun yine de ne diyelim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…