Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bende merkezdeyim...görüşmek isterim canım...
doğum o kadar acil oldu ki kadın doğumda yaptım..ama aynı gün bebekleri metro hastanesine götürdük özel ambulansla..adana da..bölgenin en iyi yeni doğan yoğun bakımı orda dediler..ama ömürleri o kadarmış meleklerimin...
arif hocaya iyi dediler bana da ama çok yoğundu,demekki pek güvenmemek lazım...defne de hülya artuç yapıordu takibimi..sonra onun hakkında duyduklarımla şok oldum zaten...ihmali olduğunu düşünüyorum ama artık yapacak hiç birşey yok.bana 24.hafta civarı rahim 9 aylık hamile gibi doğum hazırlığına başlamış dedi ama bir önlem almadı..ben de hiç üstünde durmamıştım.
şimdi özel yaşamda filiz hanıma gidiyorum ama Mersin de perinatolog prof bulduk..ona gitmeyi düşünüyorum...bakalım bizi neler bekliyor:18::18:
tüp bebek bebişlerim

Dr lerimiz aynıymış meleklerimizde. Tekrar başın sağolsun görüşelim özelden yazdım geldi mi?

Tekrar başın sağ olsun. Gözlerim dola dola okudum yazdıklarını. Çok zor yaşadıklarımız. Kaybettiğimiz bebeklerimizi asla unutmayacağız. Allah hayatta olan evlatlarına uzun ömürler versin.

Teşekkür ederim...

Nere apse yapmış canım?

İnşallah bulursun canım...

Evet şükür farkettik canım sağ ol sen ne yapıyorsun oğlan nasıl?

Arda beye mi devam edeceksiniz?

Erken zamanda farkedilmesi cok yerinde olmus
oglan uyi canim tam tatli zamanlari malum yaz tatili ablasiyla cosuyorlar:)

Hastanede yatan iki bebeğini kaybetmiş biri olarak allahim bu bebeğimi bana bagislar inşallah. Amin.ağlamak tan hal oldu gözlerim bu hem umut oldun hem de acilarimi hatirlattin.Rabbim yardim eserde bebeğimi bize annesine babasına bagislar inşallah
Amin

Hastanede yatan iki bebeğini kaybetmiş biri olarak allahim bu bebeğimi bana bagislar inşallah. Amin.ağlamak tan hal oldu gözlerim bu hem umut oldun hem de acilarimi hatirlattin.Rabbim yardim eserde bebeğimi bize annesine babasına bagislar inşallah
Amin

Canım başın sağolsun.Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah.Çok zor gerçekten.

Sağol canım maşallah sen bebeğine kavuşmuşsun Allah bizlerede kısmet eder inş... Evet dr da anlattı kasılmanın nasıl olduğunu yaşamam inş... Senin tam olarak kaçıncı haftada anlaşılmıştı bu durumun? Bu bir haftada uzaması sevindirdi beni ama acaba böyle devamlı değişkenlik gösterir mi yani bi uzayıp bi kısalır mı?

İnşallah yaşamassın canım ama yaşarsan da korkma.Önlemini al yeter.Ben anlamadığım için o zamana kadar çalıştım.Nöbet bile tuttum.22. haftadan beri kasılmalara başlamıştım.Tabi ondan önce kasıklarımda çok hafif ağrı oluyordu.Karnım yer yer top gibi toplanıyor iniyordu.Bebek hareketi zannetmiştim.Ayrıntılı ultrasonda hunileşme ve kısalma ortaya çıktı.Ve 20. haftadan beri sütüm geliyordu.Normalde 34. haftalarda falan normal kabul ediliyor bu durum.Vücut kendini doğuma hazırlıyormuş.Uzayıp kısalması değişkenlik gösterebilir.En güvenli yol vajinadan kamerayla ölçtürmek.O anda da idrarın varsa(mesanen doluysa)kısa çıkıyor.Progestan jel rahmi güçlendiriyor.Kısalmasını engelliyor.Bazen uzatıyor da.Ama en etkili yine de pruloton depot iğne.Genelde arkadaşlarımız doktor tavsiyesi üzerine haftada yarım doz ya da tam doz vurdurttular.Ben tam doz vurdurttum.Şöyle düşün.Rahim ağzın doğuma yaklaştıkça kısalması sonra yavaş yavaş açılması lazım ki 8 cm den sonra doğum oluyor.Rahim ağzı yetmezliğinde bu kısalma ve açılma erken haftalarda oluyor.Bazen sadece dikiş tutuyor.Tabi rahim ağzı boyu kısaldıkça enfeksiyon riski artıyor.Vajinayla bebeğin arasındaki mesafe azalıyor.Mikropların geçmesi kolaylaşıyor.Ondan dolayı arkadaşlarımız kanda crp testi ve idrar tahlili yaptırıyorlar belli aralıklarla.

Canım çok sağol detaylı olarak anlatmışsın... Senin biraz erken başlamış haftam biraz ileri diye rahatlatıyorum kendimi tabi Allah bilir yinede... Bende dikiş falan yok öncesinde sorun yoktu çünkü devamlı ölçüyordu dr... Proluton iğneyi biliyorum bu benim ikinci hamileliğim ilkinde adet olduğum için hamile olduğumu anlamamıştım meğersem hamileymişim o zaman da spora falan gidiyordum farkettiğimizde 8. Haftadaydık ve kalp atışları olmadığı için 9+2 de alındı bebeğim kürtajla sonra bu hamileliğimde dr bi risk yok ama nolur nolmaz diye ilk 3 ay o iğneyi vermişti sonra da 14. Haftamda hafif bi kanama olmuştu o zaman da 2 kere oldum gerçekten etkili bi iğne... Bakalım bi daha ki kontrolümde ne diyecek dr... İnş ya uzar ya da aynı kalır şu 10 hafta hayırlısıyla bi atlatsak da bu günlerimi, paniklemelerimi gülerek anlatsam :) insan daha önce kötü tecrübeler yaşayınca ister istemez panik oluyor bi kayıp yaşadım Allah bu bebeğimi bana bağışlar inş....

Cumartesi kontrole giderken belki de bende yoktur yetmezlik yoksa Dr um neden serklaja karsi olsunnki diye düşünerek gittim baktikki yarim santim Hunilesme olmuş sali günü serklaj yapalim dedi yapmayalim diye diretmistik ama yapicaz bakalim ne kadar götürecek seni diye yorum yaptı bu korkularla dun serklajimi oldum umut bagladim bak topikte o kadar serklajla sonuna giden var dedim gece ameliyata giren asistan Dr ile sohbet ederken nasi geçtiğini sorduğumda rahim agzinin çok yumusamis olduğunu ifade etti.lütfen gidebileyim lütfen ise yarasin serklaj günde 3kez progestan vajinal aldim ben 200 mg Nasi ise yaramadi bende hic bir şey etkili olmayacak kadere teslim olacagiz diye çok korkuyorum...

kzılar allah razı olsun evladım benimle çok şükür 12 senelik özlemim yanımda şimdi işşallah isteyen herkeze versin rabbim ebvlat tez zamnda ,,,,

Canım ben de 22. haftada hunileşme vardı.Ve rahim çok yumuşaktı.Ben dikişsiz başardıysam sen de başaracaksın,hem senin dikişin var bak ne güzel.Hem benim 28. haftadan beri bebeğim doğum kanalındaydı.Karnım resmen aşağıdaydı.Ağlamadım,gülmedim,öksüremedim bile.Lavoboya giderken eşim koltuk altlarımdan tutarak taşırdı.Yoksa yürüyemiyordum.Doktor kontrolüne tekerlekli sandalyeyle gittim.Devamlı kasılıyordum.Doktorunla görüş,ben progestan hapının yanında,pruloton depot vurduruyordum.Kasılma için de sabah akşam magnezyum,ve de 4 saatte bir nidilat.Ve sol tarafıma yatmaktan sırtım bacaklarım morarmıştı.Yatmak da çok önemli inan.Moralini bozma hemen.Başaracaksın.

Son düzenleme:

Canim senin yazdigin şeyler çok değerli sen hamileyken de seni çok okudum Allah sabir versin derdim hep maşallah bebegin son haftalara kadar durdu yanlis hatirlamitorum doğum haftani.ben yazmayi unutmusim 14+6 da Hunilesme görüldü 15+2 de serklaj oldum Hunilesme 0.5 cm sen olcuyu hatirliyor musun.ben Dr a 12 h da gittiğimde resmen esinle.polemiğe girdiler Esim at diyor o takip diyor en sonunda 15.haftada gelinde bakip atalim dedi.baktiki Hunilesme olmus geç kalmamisizdir inşallah bir de yumusamis da serviks .ameliyattan sonra da prolutona haftada bir vurun dedi nidilat için de bu haftanın erken oldugunu 19 larda günde 4 adet 6 saatte bir vereceğini söyledi vajinal progestna devam dedi onun neden faydasi olmadigini yumusamanin neden olduğunu sorduğunda progestanin kisalmayi ve kasilmayi engellediğini yumuşamaya engel olamadigini soyledi

ben bu konuları çok bilmiyorum arkadaşım..ama rabbim evladını sana bağışlasın inşaallah..okuduğumdan beri dua ediyorum...

ben bu konuları çok bilmiyorum arkadaşım..ama rabbim evladını sana bağışlasın inşaallah..okuduğumdan beri dua ediyorum...

Allah razi olsun çok tesekkur ederim

Kizlar 12.haftada lekelenme yasadiniz mi bu hafta serklaj olucam ama oncesinde bunu yasamak tedirgin etti lekelenme varken dikis oluyo mu

Selam kizlar,
29+5 te kasilmalar nedeni ile hastaneye gittim, erken dogum sancilari gelmis, Rahim agzinda kısalma varmış 25mm erken doğum riskine karşı hemen yatırdılar tedaviye başlandı bebeğin ciğerleri gelişsin diye iğne vuruldu sancı durdurucu verildi serum ve enfeksiyona karşı antibiyotik verildi,
Bir hafta hastanede kaldim, neyseki daha kisalma olmadi 25mm de sabit kaldi...
HAstanedeki doktor yat dinlen cok yuruyus yapma vs dedi, ama kendi doktorum tam bir catlak, her gun yarim saat yuru kilo alirsin vs diyor.
Kadin zaten kilo takintili birisi, simdi doktorumu degistirdim, bu hafta baska doktora gidicem.
Basina benim gibi bir olay gelen varsa deneyimlerini benimle paylasabilirlermi?
Su siralar kasiklarim cok agriyor sadece sirt ustu yatabiliyorum sag ayada sola dondugumde kasiklarim kopacak saniyorum
Ayakta kalinca belim agriyor cabuk yoruluyorum bazende nefes alamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…