Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Serklajdan sonra vaginal krem kullandim 1 hafta, iki kere geldi balgam gibi

Dün geceden sonra geldi mi bir daha? Bence dr ne sor riskli gebelerde normal demek bir şeye, çok zor. Geçmişte facede konuşulmuştu nişan her zaman kanlı pembe olmayabilkirmiş. Amacım korkutmak değil,için rahatlar dr ne sor bence...

Ben Prof.Cemil Akgüne gittim doğumdan 2 ay sonra sanırım.pıhtılaşma testi şeker yüklemesi rahim filmi vs istedi.yaptığım pıhtılaşma testimin sonucu düşük çıktı yeni doğumdan çıktığım için. 3 ay sonra yaptırdığım testte normal değerlerdeydi.Demem o ki vücudun toparlansın ondan sonra tahlil vs yaptır bu sonuca göre pıhtılaşma sorunumun olması gerekirdi ama doğumdan hemen sonra yapıldığı için yanlış değer çıkmış.

Anladım o zaman üç ay dolunca gideyim o zamana kadar vücut toparlanır değil mi?Bu arada benim kanamam hala devam ediyor 47 gün oldu bu normal mi acaba artık normale dönmek istiyorum.

Arkadaslar Kayseri'de onerebileceginiz bir doktor var mı benim de 2.gebeligimde serklaj yapılacak en baştan belli bir doktorum olsun istiyorum.

Bir kayserili daha :)) ben kayserideyim Dr um mustafa basbug canim senin Dr un kimdi kaybinda

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yarin gitcem canim sabah ama hic bi agrim yok

Canimm o kadar da yorumlasmisiz Dr umuz ayniymis meğer :) alternatif başka Dr un var mi inşallah bende senin haftalarina gelebilirim

Bir kayserili daha :)) ben kayserideyim Dr um mustafa basbug canim senin Dr un kimdi kaybinda

Ben Aksaraylıyım bebeğimi burada kaybettim ama bundan sonra kayseriye gidip geleceğim buradakilere güvenmiyorum kayınvalidemler kayseride yaşıyor ben de orada bir doktor bulayım diyorum.Mustafa Başbuğ'dan memnun musun?Senin hikayeni bilmiyorum şu an hamile misin serklaj yapıldı mı sana

Listemiz cok güzel olmuş canim eline saglik bu sayfanin hep aktif.kalmasini istiyorum ve sen el attin çok iyi oldu canim arkadasim :) inşallah bir an önce hayirla seni de.bu listede goruruz

Rabbim yar ve yardımcın olsun canım. Arda bey malesef eve nidilat vermiyor. Böyle sık olursa kadılmaların hiç evde bekleme git bi acile serum taksalar bile iyi gelir bnidilarta verirler orda.

Ya eşim yanımda yok. Kızlar cnm sıkkın zaten haftasonu gelcek...Nereye gitçem bilmiyorum ki bu sıcakta Allah korusun inşallah bişey olmaz.

Anladım o zaman üç ay dolunca gideyim o zamana kadar vücut toparlanır değil mi?Bu arada benim kanamam hala devam ediyor 47 gün oldu bu normal mi acaba artık normale dönmek istiyorum.

canım benim 52 gün sürdü valla ( ama eli kulağında kesilir yakında.. 3 ay dolunca git canım zaten 2 ayın bitti nerdeyse. Allah yardım etsin beni faceb oktan ekleyebilirsiniz yada kuzum25i daha rahat iletişime geçebiliriz sizinle.özelden msj attım okursunuz

Canım şöyleki gebelik öncesi de bi git ,çünkü gebelik öncesi de servix boyunun ölçüsü önemli takiplerde yardımcı oluyor,hemen gebelik düşünüyosan 2 ayın dolunca git.bana 3 ay sonra hamile kalabilirsin demişti.üniversitede hoca olduğu için tahlilleri ordan yaptırabiliyor,ordan yapılmayanları muayenehanesinin olduğu binada labaratuar da var onlar ankara gönderiyor.yani her türlü ayrıntılı incelemeyi yapar.beni izlemeyi tercih etti ilk haftalarda 5 haftada 1 gidiyordum.tabi servix boyum gayet iyiydi gebelikte başlarda uzadı hatta.bu yüzden gereksiz serklaj atmak istemedi,sonuçta serklajında riskleri var.bu gebeliğimde bende uyanık davranmak zorundaydım,açılmada en önemli belirteç akıntı artışı.19. Haftamda ben azıcık bi akıntı artış farkettim ve hocanın yanına gittim.çok iyi farketmişsin hunileşme başlamış dedi ve sabah vakit kaybetmeden serklaja aldı.1 cm hunileşmem olmuştu başta.şimdi 2.5 cm oldu 28. Haftadayız.dikişe kadar geldi.dikiş yardımcı oluyo daha fazla açılmaması için.inşallah sonuna kadar yardımcı olur.serklaj sonrası 3 haftada 1 çağırıyor.ama kesin yatış veriyor.yani 20. Haftadan sonra kayseride kalman gerekebilir sonuçta riskli gebeyiz ve acil durumlarda doktorumuza yakın bulunmamız en mantıklı.belki rahim ağzı yetmezliğin yoktur başka bi sebep vardır?kesinmi tanın? Bende süreç bu şekilde oldu ve devamlı raporluyum işe gitmiyorum.sen bi görüş hocayla bakalım nasıl bi yol izleyeceksiniz,sonuçta herkesin durumu farklı olabilir.cmrtesi günleride muayene yapıyo ama ağustosta kongredeymiş hafta sonları yok.ağustos sonrası cmrtesi leri gelebilirsin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım dr umuz aynı özel mesaj kutuna bakar mısın meaj gönderdim

Merhaba canım sen de mi kayseride yaşıyorsun?ya özel mesajı okuyamadım ben yeni üye oldum aradım bir türlü bulamadım özel mesaj kutusuna giriyorum sadece alıntı yapılan yazılarım var nereden bakacağım?faceden iletişim kurmak isterim sizlerle, her türlü bilgiye ve desteğe ihtiyacım var

Tamam şimdi buldum özel mesajı:)En altta kalmış görmemişim.Ben de sana özel mesaj gönderdim.

Son düzenleme:
Merhaba canım ben şu ana kadar hangi doktora gittiysem 6 ay bekle dedi aslında ben de hemen istiyorum ama korkuyorum.Ya biliyor musun benim gebeliğimde 22.haftadan itibaren çok fazla akıntım oluyordu günde üç-dört defa çamaşır değiştiriyordum sonrasında iki hafta içinde iki kez doktora gittim sorun yok dedi ama doktordan geldikten sadece 2 gün sonra sancı içinde başka bir doktora gittim doğum başlamıştı ve 3 gün geciktirebildiler 24+3 te kaybettim oğlumu(Ben o akıntının hiç normal olmadığını anlamıştım balgam gibi geliyordu yoğun bir şekilde sonrasında da kahverengiye dönüşmüştü ama doktor neden sorun yok dedi nasıl fark edemedi...Gittiğim diğer doktor rahim ağzı yetmezliği var büyük ihtimalle dedi doğumu o yaptırdı...Sen 28.haftaya kadar gelmişsin ne güzel rabbim 40.haftayı da görmeyi nasip eder inşallah sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına.Ben kayseride kalırım hiç sorun değil yatmaya da razıyım ama raporu nasıl alacağız kendi doktorun mu veriyor?Ben öğretmenim o kadar uzun süre rapor alabilir miyim acaba?Bir de doğumu nerede yaptırıyor olası bir erken doğumda bebeği nerede küveze koyuyorlar?Ben bu konuda çok dertliyim biliyor musun doktor artık doğum engellenemez bir hal aldı deyince bebek yaşar mı dedik hayır yaşamaz dedi bizi başka bir yere sevk edin dedik bebeğin yaşama ihtimali yok dedi benim minik oğlum doğdu ve ağladı bile ama hiç küveze falan koymadılar(((bebeğimi en baştan gözden çıkardıkları için hiçbir müdahale olmadı yavrumu masanın üzerine koydular doktor iki nefes aldı öldü dedi((Hiçbir müdahale yapılmadı.Bu sitede 24 haftalık yaşayan bebekler olduğunu duydum bu durum beni daha da çok yıprattı((O nedenle bir sonraki doğumumda allah kısmet ederse her açıdan olanakları olan bir yerde yapmak istiyorum...Peki muayene ücreti ne kadar?

Hadi ya... Nasıl dr öyle. 4 yıl önce benim de 24 artı 3 te kanamam oldu 24 artı 5 te suyum geldi. Dr gelip bana 24 ten önce doğan bebeklere müdahale etmeyin derler bize dedi. ama 24 ü geçmişti benim ve ciğer geliştirici vurdular bana bebek 25 haftalık 800 gram doğdu oğlum hemen yoğun bakıma koydular ve 4 gün yaşadı doğunca ağlamışt da... ve idrar boşaltamadığından vefat etti. Dün showda güldür güldür programında seyirci dedi 6oo küsür gram 24 haftalık doğum yaptım ped şişe kadar dedi. Ali Sunala dedi 8.5 kilo oldu şimdi o da damacana olmuş dedi. Bence mahkemeye bile verebilirsin 22 artılarda küveze konuyorlar bazı arkadaşların dr leri ve birkaç gün bile yaşayan var nefes alıyorsa koymalılardı. çok kızdım o dr ye....

bu arada benim erken doumda 53 sürdü hormonal kist oluşmuş ve doğum kontrol hapı verdi dr. git baktır bence..

Ya eşim yanımda yok. Kızlar cnm sıkkın zaten haftasonu gelcek...Nereye gitçem bilmiyorum ki bu sıcakta Allah korusun inşallah bişey olmaz.

Olmaz Allah'ın izniyle. Yanlızmı kalıyorsun canım. Uzağa değil Evine yakın SSK geçen bi özel hastane olabilir canım. Sadece nst bağlar. Ağrı hissediyorum dersim kesin serum bağlarlar Rahatlarsın. Arda hocanın telefonuna mesaj yazdın mı 2 gündğr tweet atıyor kesin telefon elinde
Rabbim yar ve yardımcın olsun.

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…