Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Biz de 26+6 da gittik kontrole Hunilesme baya uzamis Serviks 2.38 e düşmüş Dr istiratle suyun gelmediği surece henüz dogurmazsin diye umut verdi çok şükür ama ben biraz daha rahatim artik evin için de biraz dolasir oldum skildikca iyi giderse 30 da ayaklanasim var bira daha haftaya da celseston yaptiricaz insallah kasipma isini de Dr tam muayenede gördü kasiliyorsun dedi yasadigim şey gerçektenkasilmaymis ggünde 6 kez falan oluyor nidilati 4 kez almaya devam et istersen 6 da alabilirsin dedi ama bana cok carpinti yaptigi için4 devam eedebilecegimi söyledi haberler bu şekilde

Ben idrar ve kanda CRP tahlilini doktora gitmeden önce yaptırıyordum... İstemesini bekleme... Vajinal kültür akıntın olursa yapılıyor... Yada rahim ağzına doğru yanma sızlama kasık ağrısı gibi durumlarda... Benim doktorum kültür yapmadan önceki gebeliğimde enfeksiyon vardı diye 9.haftada şırıngalı bir antibiyotik verdi... Bende gebelik boyunca minnacık bir akıntı bile olmadı şükür ama böbreklerimde taş çıktı idrar yolu enfeksiyonu yaptı o biraz zorladı beni....

merhaba arkadaslar bana cumartesi günü serklaj yapılacak biraz tedirginlik var basından bu olay gecen ler bana yardımcı olurmusunuz neler yapmam gerekli

Hmm anladim canım bendende kan tahlili almisti ama enfeksiyon icin degildi galiba crp diye mi geciyo tahlilin adi.daha once gttigimde akinti yokken vajinal almıştı ve enfeksiyon çıkmıştı o yüzden pimpirik oldum iste .sen ne yaptin dogumunu nasil yapcaksin knustunz mu dktrla

CNm ne yaptın doğum 36.haftada demiştin bugün 36 oldun merak ettim...

canım ben12 eylül cuma günü doğum yaptım. Bizimkiler biraz aceleci çıktılar. Cuma günüsabahı sancılandım ve nişanım geldi , aceleyle hastaneye gittik ve 35+3 te dünyaya geldiler. Cok şükür küveze girmediler. Kızım 1900 gr, oğlum 2390 gr olarak doğdu. Beklediğimizden biraz ufak doğdular. Şimdi evdeyiz, bebeklerim de gayet iyi :)

senin durumlar nasıl? geçmişi de okyamadım hiç

Masallahh kizinla ogluna gozun aydin canim Allah uzun omurler versin size bagislasin bebeklerinizi

Burcim sende durumlar nasil canim?

CNm çok sevindim sağlıklı bir şekilde atlatmışsın... Benim bebek için doktor Pazartesi'ye gün verdi... Aslında 27sine verdi önce sonra kaşıntımı, kollarımdaki sivilceleri görünce erken alalım riske atmayalım dedi... Karaciğer enzimlerinde bebek zehirlenebiliyormuş... Allah korusun... Birde bebeğimin kilosu 2340 işte bende az diye üzülüyorum... Tabi Doğunca seninki gibi azda çıkabilir... Bende şeker olduğu için ciğerleri gelişmemiş olabilirmiş... İnşallah küveze almazlar... Seninkiler nasıl çokmu ufak ben diyorum nasıl tutucam nasıl besliycem... Allahım nazarlardan korusun bebeklerini maşallah...

Maşallah canimm
Masallah canimm cok sevindim bir kiznbirnerkek bir tasla iki kus masallah Allah omur boyu mutlu etsin hayirli evlat olsunlar unutmayip yazdigin icin bize ayrica tesekr ederim

Çarşamba günü yani 27+3 de kahverengi lekelenmeyle aglaya aglaya hasta gittim dikiş mi kaydi doğum mu derken çok şükür korktugumuz gibi olmadi.vajinal spekulum ve elle muayene yaptılar yine ne kadar zorladılar acittilar sanki acilmadiysa da acilacak sandim şükür ki aciklik falan yok bebegin basi asabi pozisyona donmuş zorlamis olabilir diye bi yorum yaptılarinsalah ttekrar döner bas asabi olunca sanki baski yapacak ahirlik yapacak diye korkuyorum çok nadir de olsa vajende yanma hissetmistom enfeksiyondan şüphelenip gyno lomexin fitil verdiler yine çokzor bir hafta atlatiyorum yasam ssinirin da bebeğim daha ciğer hlgelistiricide olmadik Dr sorun yok dese de icimdeki korkuyu hala atamadim

Canm ya geçmiş olsn inş gnunde gelir bebeğin. Seni o kadar iyi anliyorum ki günler geçtikçe insanin korkusu da bi o kadarda artiyo. inş ekim ayinida hayrlisyla atlatsak birz rahatlariz bende hep diken uzerindeyim simdide kalcamda bi agri var acaba geliyo mu dmkten kendimi yiyiyorm

canım 2340 gr iyi bir kilo, hiç üzülme. Bizim oğlan 2380 doğdu ya, gayet ele geliyor. Üstelik kilo almaya da başladılar benim kuzularım.Ciğer geliştiricileri olduğun için problem çıkmaz merak etme, benim kız düşük kilosuna rağmen gayet sağlıklı. Allah öyle bir güç veriyor ki, her şeyi bir iki günde öğreniyorsun. Ben artık çok rahat besliyorum. İlk bir kaç gün süt sıkıntım oldu, bebekler emmmekte zorlandı benim gögüsler taş gibi oldu. Sonra süt sağma makinası aldım o beni baya rahatlattı. Sen de duruma göre bakarsın. Konuşamazsak sana hayırlı doğumlar diliyorum. İçini ferah tut, kuzunu ucağına almana az kaldı.

Merhabalar,ben ikizlere 24 haftalık gebeyim.Yaklaşık 1 ay önce rahim 1,8cm olduğundan -ama öncesinde hiçbir belirtim yoktu lekelenme gibi-serklaj yapıldı.Şimdi artık evdeyim ve zorunlu olmadıkça kalkmamaya çalışıyorum.İşlemden sonra kademeli olarak,önce kanama ,daha sonra kırmızı ,pembe ,kahverengi akıntı derken şimdi açık sarı- o da az ayakta kalırsam -lekelenmem oluyor.Acaba bu da biter mi tamamen ,önemli mi?Deneyimi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Birde serklajdan sonra 37 kadar taşıyan var mı bebişlerini?
Allah hepimize sağlıkla zamanında bebeklerimizi almayı hayırlısı ile nasip eder inşallah.Kendinize ve bebişinize iyi bakın...

Gecmis olsun canim ins 36 lari goruruz bende 26 +4 yim bugun doktorum banada ciger gelistirici yapmadi daha kacinci haftalarda yapiliyor nir bilgin varmi

C
Canim gecmis olsun ben 17 haftalikken serklaj oldum 2 cm acilma vardi 20. Haftada ogle bi akintim vardiki sorma koyu kivamli cok korktum ama doktor fitil verdi gecti icini rahat tut

C

Canim gecmis olsun ben 17 haftalikken serklaj oldum 2 cm acilma vardi 20. Haftada ogle bi akintim vardiki sorma koyu kivamli cok korktum ama doktor fitil verdi gecti icini rahat tut

Sağol canım,içimi rahatlattınız ama benim gün içinde çok açık sarı lekelenmelerim oluyor,sanırım fazla ayakta kalma,buda geçecek diyor:)
Peki şu ana kaç haftalıksınız?Sizin de ikiz miydi?
Sağlıkla kalın...

Mrb kızlar bn şuan 17. Haftamdayım rahim ağI ölçümlerim 3.9 cm bu normal mi size kaçla dikiş atıldı ve sonraki haftalarda açılma olabilrmi benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…