- 1 Eylül 2014
- 30
- 8
- 13
- 47
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.681
telefondan yazmak sorun olunca en sonunda pc den yazdım kusura bakma canım
İnşallah canim
Canim insallah rabbim sanada saglikli ve
Canim insallah rabbim sanada vaktinde saglikli bir bebek nasip eder insallah bana
Canım inşallah rabbim sanada vaktinde sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah anlam veremeyenlere bende anlam veremiyorum bu durumda insanların güzel teselli edici laflara ihtiyacı oluyor ama gel görki insanın içi yandımı hiç bir tatlı güzel sözde etkili olmuyo bana hep Allah bu bebeği size cennet kapısında şefaatçi olması için göndermiş diyenler çok oldu inşallah bu bebeğimi kucağıma alırsam daha farklı olacaktır elbet inşallah mutlulukla sağlıkla, eskisi gibi olmayacak derken şöyle olur en fazla ilk hamilelik tadını alamazsın ben öyleyim şuan fakat her an bişey olmasındanda aklım gidiyor hep yatıyorum dinleniyorum iş dışında akşam yemeklerinden tiksiniyorum yapamıyorum vs. vs.
Canim hic sorma ya zaten o vajinadaki agri beni delirtmek uzere sebebini bilsem icim rahat etcek bende sislik falan yok ama batmalar sizlamalar cok sanada gecmis olsun insallah bisey yoktur bende yarin baska bi doktora gidecem insallah bunida soracam bakalim ne diyecekDünden beri vajinamın sağ tarafında şişlik ve ağrı var... CNm çok sıkıldı... Sürekli idrar var hissi oluyor 50 kere Tuv. Gittim... CNm çok sıkkın yarın doktora anlatıcam son zamanda başka bir şeyde olabilir...
Serklaja gelince bende çok ısrar ettim ama atmadı... Gerek yokmuş bende 35in içindeyim... Yani benim doktorum doğru tahmin etti... Ama bazen yanlış düşünen doktorlarda oluyor hakkında hayırlısı olsun...
Ayy canim Allah seni gonderdi bana inanirmisin yazini okudum icim kipir kipir olduarkadaşım ben de ikiz gebeyim. 21. haftada 19mm-23mm arasıydı rahim boyum. Serklajsız bak bu haftalara kadar geldim. Serklajın da riskleri var, ikiz gebelikte önermiyorlar. Bence istirahatle sen de dayanırsın.
CNm sendede sürekli idrar var hissi oluyor mu? Gerçi benim bu sefer çoğaldı... Önceden daha azdı... İnsan bu ağrıda çok korkuyor... Bende yarın doktoruma bir çare bulun diycem... 34+4 oldum. 34 olayım dünyalar benim olur diyordum bende... Ama İnan öyle olmuyor.. Belki benim karakterimden ama içim rahatlamadı... Heranım korkuyla geçiyor en ufak sıkıntıda kaybediyorum sanıp ağlamaya başlıyorum... Geçmişteki kayıplarımın etkisinden kurtulamadım... Mesela normal doğum başlar diye ödüm kopuyor.. 22 haftalık kızımı çok zor doğurdum... 3 kere bayıldım, 3 kere ameliyathanede zorladılar gelmedi geri sancı verdiler... Sancı odasındaki doğum yapacak kızlar kendilerini unutup bana ağladılar hastaneyi inlettim.. Doktorlar odadan kaçtı sürekli sezeryanla alın gidicem deyim duruyordum... Kalkınca bayılıyordum... Offff nerden çıktı şimdi benimde çenem düştü...Canim hic sorma ya zaten o vajinadaki agri beni delirtmek uzere sebebini bilsem icim rahat etcek bende sislik falan yok ama batmalar sizlamalar cok sanada gecmis olsun insallah bisey yoktur bende yarin baska bi doktora gidecem insallah bunida soracam bakalim ne diyecek
Masallah canim 35 e kadar gelmissin Rabbim gule gule kucagina almani nasip etsin melegini darisi benim basima insallah 35 i gorsem havalara ucarim galiba Allah nasip eder insallah
Canim senin olcusu ne kadardi rahim agzinin yani dikissiz dayanabilecek bi olcumuydu uzaniyormusun surekli biraz fazla soru soruyorum ama artik katlanacaksiniz banada su miniklerimi dogurana kadar insallah)
Benim idrar hissi var ama bobrek ve karnimin alt kismindada agri var o yuzde idrar yolu iltihabo yada.bobrekden dolayidir diye dusundum idrar hissini lavaboya gidecegimde tum karnim agriyor afedersin ama boyle icinde yara falan varmis gibi yaniyor vajina iciydi bugun idrar cikisi yerindede agri var bakalim hayirlisi insallahCNm sendede sürekli idrar var hissi oluyor mu? Gerçi benim bu sefer çoğaldı... Önceden daha azdı... İnsan bu ağrıda çok korkuyor... Bende yarın doktoruma bir çare bulun diycem... 34+4 oldum. 34 olayım dünyalar benim olur diyordum bende... Ama İnan öyle olmuyor.. Belki benim karakterimden ama içim rahatlamadı... Heranım korkuyla geçiyor en ufak sıkıntıda kaybediyorum sanıp ağlamaya başlıyorum... Geçmişteki kayıplarımın etkisinden kurtulamadım... Mesela normal doğum başlar diye ödüm kopuyor.. 22 haftalık kızımı çok zor doğurdum... 3 kere bayıldım, 3 kere ameliyathanede zorladılar gelmedi geri sancı verdiler... Sancı odasındaki doğum yapacak kızlar kendilerini unutup bana ağladılar hastaneyi inlettim.. Doktorlar odadan kaçtı sürekli sezeryanla alın gidicem deyim duruyordum... Kalkınca bayılıyordum... Offff nerden çıktı şimdi benimde çenem düştü...
Ay bu arada çok sızlama var ya bende yoktu bayadır...
Dikişi sormuşsun benim en düşük 3.6 çıktı... Bazen 4.5 bile çıkıyordu... Arda bey 3 cmm nin üstü sorun yok demek dedi...
CNm aynen benimde böbreğim ağrıyor hatta taş düşürüyorum ama bu idrar hissi vajinada içinde ağrı olduğunda artıyor... Hatta dediğin gibi idrar çıkan yere kadar uzanan bir ağrı oluyor... Bende yarın gitmeden idrar testi yapabilirsem yapçam... Olmadı dönüşte yapçam... Allah sana 40. Haftaları gösterir inşallah... Sağol iyi dileklerin için.Benim idrar hissi var ama bobrek ve karnimin alt kismindada agri var o yuzde idrar yolu iltihabo yada.bobrekden dolayidir diye dusundum idrar hissini lavaboya gidecegimde tum karnim agriyor afedersin ama boyle icinde yara falan varmis gibi yaniyor vajina iciydi bugun idrar cikisi yerindede agri var bakalim hayirlisi insallah
Ayy canim neler yasamissin oyle ben senin kayiplarinin oldugunu bilmiyordum
Ama bak artik hepsi gecti masallah 35 hafta iyi gelmissin orasi oyle biz kullar boyleyiź hep fazlasini isteriz ben simdiden 32 olsun insallah diyorum sonrada 32 ye gelirsem 34 e kadarda dayanirim insallah diyorum) rabbim gonlune gore verir insallah sezeryan olursun beddua gibime geldi ama senin istegin bu yonde senin simdi kaybetme korkusu degilde dogum korkusu baslamis o yuzden hic stres yapma doktorun senin icin en uygun zamani bekliyordur bebegin seni uzmeyecek merak etme annesi nezaman isterse o zaman gelecek insallah
Sukur iyiymis rahim agzi boyu insallah benimde inmez senin gibi 3.5 ile 4.5 arasi olur hep
Ayy canim Allah seni gonderdi bana inanirmisin yazini okudum icim kipir kipir oldu
Masallahh sana ve bebeklerine bak bi guc geldi simdi bana Allahin izniyle bende dayanirim insallah rabbim o gunleri banada gosterir
Istirahatin ne sekilde yani hic kalkmiyormusun yoksa evde az az dolasabiliyormusun
Kizlar biliyorum biraz fazla evhamliyim doktorumda hep bana ayni seyi soyluyor ama bana rabbim bu bebekleri 6. Tup bebek tedavimin sonuncunda nasip etti ilk defa bu duygulari yasiyorum ve kaybetme acisini yasamaktan cok korkuyorum rabbim yasatmaz insallah hicbirimize
Ama bunuda biliyorumki hersey nasip kismet verecekse ne olursa olsun rabbim nasip eder zaten bisey olacaksada birak hareket etmeyi nefes almasam bile giderler
Insallahda sag salim bebeklerimizi vaktinde kucagimiza aliriz
İnşallah umut olur canlara.
İşte benim hikayem.
Metal 41
2006 yılında 30 yaşımda 15 aylık evliyken planlı ve isteyerek hamile kaldım. Ilk aylar müthiş bir halsizlik ve uyku hali ve miğde problemleriyle uğraştım. Annem hep bak şuna ne güzel geçiriyor hamileliğini sen neden böylesin deyip duruyordu. 4. Aydan sonra herşey düzeldi bende gebe gibi yaşamadım Outlet alışveriş merkezinde mağaza müdürü olarak çalışıyordum. Çok ayakta kalıyordum. Oğlum olacağını öğrendiğim gün mavi bir don almış donanasın diye başkada bir hazırlığa girişmeniştim. Artık yaz gelmiş bende çok yorulmuştum Çok yoğun bir iş gününden sonra ertesi gün gideceğimiz günü birlik gezi iptal olunca sinirden ağlama krizi tutmuş aynı anda da karnıma ağrı girmişti. Iki gün bu ağrı beni bırakmadı ben çok elimi ayağını soğuksuna soktum üşüttüm gaz sancısı deyip Dr gitmedin. Dr her akşam arıyor o da gel diyordu oysa. 3. Gece bu ağrının erken doğum sancısı olduğunu okuduğu kitaptan anladım ve sabah Dr gittiğimizde ray boyumun çok kısaldığıno ve kasılmalarım olduğunu söyledi ben daha 24. Haftadaydım. Benim hemen istanbul a Doç. Dr Arda Lembet hocaya yolladı. İki gün takipte kaldım 3. Gün kasılmalarımın dahada artmış ve bebeğin ayağı dogum kanalına girince son şans bebeğin ayağını itip dikmeyi olmazsa bebeği alacağını söyledi 24+5 de. Hamd olsun korkulan olmamış dikiş atılmıştı. Tam 59 gün ayaklarım havada tüm ihtiyaçlarımı yatarak sürekli kasılarak oğlum benimle kaldı ve tam diğer odalardan gelen doğum telefonlarına sevinç seslerine ço üzülüyor keşke benim oğlumda böyle planlı ve zamanında doğsa diyordum. Ve 31+5 de doğdu.
15 günlük bir yoğunbakım tedavisinden sonra 65. Evimde izmitte döndük. Birçok sağlık problemleri yaşadı oğlum. Tekrar hastaneye yatması gerekti. Rabb'ine binlerce şükürler olsun o günler atlatıldı. Oğlum büyüyordu ve yaşım geçiyordu ona kardeş istiyorduk. Fakat 3 yaşında oğlum nöbetler geçirin ve bunlarında erken doğumdan kaynaklandığını öğrenince yine beklemeye aldık. 2011 yılında hamd oldun oğlum riski yaşı geçmiş ilaç tedavisinde başarıya ulaşılmıştı. Ben tekrar anne omaya karar verdim. Bu arada bana ray olabileceğin söylenmişti. Fakat ben işde kendini çok yorduğum için kasılmalarımın başladığını düşünüyordum hep. 2011 Ağustos ayında Rabbim çok aratmamış yine hamile kalmıştım. Bu arada oğlum anaokulu başlamış evdeki teyzemizde işi bırakmıştı. Benimle birlikte evden çıkıyor ve eve geliyor 17 km uzaktaki benim işyerime yakın okula gidiyordu. Bu durum beni çok yoruyordu.
22 Eylül tam doğumgünümde yine o bildik ağrı ile uyandım. Belimde ve karnındaki o ağrı. Dr daha gitmemiş 7. Haftanın geçmesini beklemiştim çevrende boş gebrlik yaşayanlar çok olunca direk kalp atımını duyalım dedik nedense .....
Dr gittiğimizde kesenin 5,6 haftağa gerilediğini ve bebeğin kalp atımının durduğunu öğrendik. Malesef bebeğini kaybetmiştim. Gebelik 2 gün daha bekleyip emin olununca sonlandırıldı. Dr 6 aletin çok rahat girdiğini bu da ray çok yumuşak ve açılmış olduğunu söyledi. Eşim bundan sonra bebek fikrine uzak baktı. Aradan 7 ay geçince ben bunu birkez daha denemek istediğimi 3 sene sonra 40 yaşıma grlince neden denemedik oğlumuzu yanlız bıraktık demeyelim dedim. Eşim hep yine hastanede yatmamız gerekirse kim bakar bana ve oğluma endişesi vardı. Çünkü ilk gebrlikte 60 gün eşim bakmıştı hastanede bana. Bende herkez üzerine düşen fedakarlığı gösterecek icabında ben yanlız kalacağım sen fazla yorulacaksın oğlum bu sene ilkokula başlamayacak annem baban daha çok bize destek olmak zorunda kalacaklar. Rabbim aratmadı ve Haziran ayında ben yine hamileydim. Hemen işi bıraktım Bu sefer 5. Haftada Arda beye gittik. Daha kese var bebek yoktu. Fakat benim o bildik ağrılarım yine başlamıştı vücudum bebeği yabancı görüyor ve atmak istiyordu. 7. Haftada bebeği gördük. 12. Haftada oğlumun dualarının kabul olduğunu ve erkek kardeş geleceğini öğrendik. Hunileşme ve ray boyum 3 altına inmişti. Dr dikiş dedi. Izmittede artırabilecrğini söyledi. Dr arayışına girdik ( neden bunu yaptığımızı hala anlamış değilim) sonra Arda beyb atmasına karar verdik. Araya Bayram ve seminer haftası girdi. Fakat ben hep evde ve sürekli istirahat halindeydim sürekli gaz ve daha önceden bildiğim kasılmaları yaşıyordum. 15. Haftanın sonunda Dr gelir gelmez acil gittim ve ray boyum 1,5 cm indiğini hemen dikiş aylmadı gerektiğini söyledi dikişim atıldı. Izmitten istabula kontrollerime hep arabada yatarak gidip geliyordum 20. Haftada bebeğin dikişe dayandığını ray boyunun 0 olduğunu söyledi Dr. Bizler elimizden geleni yapacağız Rabbim büyük dedi Arda hocam. Ve benim sadece Wc için kalmak dışında yatış serüvenim başladı. Zaten yatıyordum yemek ve evde kuşa süreli yürüyüşler yapıyordum öğle yemeğimi alıyordum mutfakta öncesindede.
Herşeyi eşim hazırlardı sabah oğlumu okul hazırlıyor benim kahvaltımı veriyor sonra işe gidiyordu. Öğle yemeğime 12:3 gelip verip tekrar işe gidiyor akşam oğlumu okulda alıp eve geliyordu. Yanıma ara öğünlerimi ve sularımı bırakıyordu. 11. Haftada daha önceki gebeliğimden ortaya çıkan gebelik diyetim yine çıkmış ve diyette idim 10 günde bir annem ve süt halamın gelini gelip yemekler yapıyorlardı bu yüzden. Bu günleri önce rabbimîn sonrada Kk daki can dostlarımın desteği ve dualarıyla evde gün içinde yanlız sadece dua ile geçti. Çaresizlikle ne yapacağımı düşünürken Chnb tefriciye başlayalım dedi. Rabb'ime binlerce şükürler olsun bir ay sonra dua ve sıkı yatak istirahati ile ray boyum 1,5 cm çıkmıştı. Arda hoca bile çok şaşırdı bu duruma. Sürekli kasılma ve ağrı ile 28. Haftaki kontrolümde bebeğinin çift kalp atımı olduğunu farketti Arda hoca aynı gün çocuk kardiyoloğuna yönlendirdi. Rabb'ime binlerce şükürler olsun ( Abi'sinde yaşadığımız kalp sorunu oğlumda yoktu). Bu arada sürekli kasıldığım için ciğer geliştiriciler yapıldı. Izmitte yakınımdada bir adet daha Dr gidiyordum acil durumlar için. Ama genelde kendi Dr kendim oluyordu. Az batma yanma hissedersem hemen idrar tahlili yaptırıyordum. Her Arda beye gitmeden bir hafta önce burdaki Dr gidip tam kan idrar crp ve Tsh tahlillerini yaptırıyordum. Fakat 20. Haftasan sonra crp unutulmuş. 28. Haftada ben hatırlattım Dr. Ve sonuç 29 crp değeri. çok yoğum antibiyotik kullandım. 32+3 de kasılmalarım o gece çok sık ve fazlaydı. 30 dann sonra endol de kesilmiş. Arda bey nidilatını hastane ortamında ve şok tedavilerde kullanılması gerektiğini savunanlardan dI. Ve sabah pembe renkli akıntımı gördüm. Zaten kontrol günümüzdü. Çantayı arabaya koydurdum oğlumu anneme yollattın eşim abattığımı düşünüyordu ve sonuç dikiş kaymış açılma başlamıştı. Arda hocam hastaneye yatmam gerektiğini heran doğum olabileceğin söyledi. Büyük oğlumda pramatüre bebeğin ne kadar zor olduğunu bildiğim için Arda beye benim siğortamın geçtiği kadiköy Acıbadem güvendiği bir Dr yönlendirmesini ben tüm şansımı denemek durdurabildiği kadar durmasını istediğim söyledim. Beni kanatsız bir melek olan Gül Telci hocama yönlendirdi. 4 saatte bir alınan nidilat ve serum tedavileriyle( bu arada crp hala yüksek ve ağızdan aldığım antibiyotik damardan verilmeye başladı) yavrum 10 gün daha durdu. Kadılmalarım kesilmiş karnım hiç olmadığı kadar rahat ve pamuk gibiydi. Biz arttık eve gideriz belki diye düşünürken sabahına Suyum sızdı ve tam 34. Haftanın dolduğu gün oğlum Hasan Basri dünyaya geldi. Bu hastanede ki odamız tam bebek odadısının yanında kapımızda bebeklerin gösterildiği pecerenin bitişiğindeyfi. Her yeni bebeğin sesini duyuyor her sevince bizde ortak oluyorduk. bu sefer. Rabb'ime binlerce şükürler oldun dualarım kabul olmuş ilk gün oğlum yoğunbakıma girmemiş babası diğer bebekler gibi onu camın dışından yıkanışını seyretmişti. ve yanımda kaldı o akşam. Sabah yoğunbakıma alındı yorulunca ve 7. Hep berabere evimize çıktık.
Bu zorlu süreçlerde önce Rabb'ime tam tevekkülle bağlanmak ve Arda Lembet hocamın yerinde ve zamanında yaptığı müdehalelerle ben iki oğlumuda pramatüre olsalarda kavuştum. Kk daki canların dostluk ve duaları beni daha da inançlı ve kararlı olmamı sağladı.
Rabbim hepsinden binlerce kez razı olsun.
Yüce mevla yavrularımı sağlıkla yetiştirmeyi nasip etsin.
Rabbim Dileyen bekleyen şu an gebe olup gün sayan tüm canlara kayıp yaşamadan yavrularına sağlıkla zamanında kucağına aşmayı nasip etsin.
Ayy canim Allah seni gonderdi bana inanirmisin yazini okudum icim kipir kipir oldu
Masallahh sana ve bebeklerine bak bi guc geldi simdi bana Allahin izniyle bende dayanirim insallah rabbim o gunleri banada gosterir
Istirahatin ne sekilde yani hic kalkmiyormusun yoksa evde az az dolasabiliyormusun
Kizlar biliyorum biraz fazla evhamliyim doktorumda hep bana ayni seyi soyluyor ama bana rabbim bu bebekleri 6. Tup bebek tedavimin sonuncunda nasip etti ilk defa bu duygulari yasiyorum ve kaybetme acisini yasamaktan cok korkuyorum rabbim yasatmaz insallah hicbirimize
Ama bunuda biliyorumki hersey nasip kismet verecekse ne olursa olsun rabbim nasip eder zaten bisey olacaksada birak hareket etmeyi nefes almasam bile giderler
Insallahda sag salim bebeklerimizi vaktinde kucagimiza aliriz
Amin canim cumlemizin insallahCanım ya... 6. tedavide demek. Allah yardımcın olsun gerçekten maddi manevi çok zor süreçler. Sen neden serklaj istiyordun unuttum ben. Daha önce kaybın yoktu sanırım.Daha önce yoksa rahimle ilgili ameliyat vs. olmuş muydun? Herhangi bir durum yoksa dikiş de her zaman olumlu olmayabilir. Yurtdışında riskli gebelik dr si yok mu? Ya da ailenin yanında kalmaz mısın tr de?
Canim kotu seyler dusunme bak ne guzel hersey doktorun tarafindan gozlem altinda hem bisey olmaz saglikli olsun zayif olsun sonrasinda dombili oluyor oyle zayif bebekler benim erkek kardesim 900 gr kiz kardesim 1200 gr dogmuslardi sonrasino gorecektin masallah nefes alamiyordu kilodan erkek kardesimKızlar bebeğinin gelişimi geride olan var mı? Ben bugün doktora gittim... 34+5 te 2000gr çıktı... 32+2 ile uyumlu. Gebelik şekeri,karaciğer enzimleri, pıhtılaşma bunun suçlusu hangisi bilinmiyor ama bebeğimi 10gün sonra tekrar görecek doktorum. Ve alabiliriz o gün dedi... Haftada 2 kere nst ye gircem... Bugün ve yarın ciğer geliştirici vurulcam... Hergün bebeğin hareketlerini saycam. Sabah akşam yemekten sonra sol tarafıma yatıp 20 kere hareket etmesini bekliycem... Korkuyorum kalbi durur diye... Benim için sua Edin kızlar...
Butun onerilerime uyacam canim saolasin insallah o gunler geldiginde bana hatirlatirsin ben demistim dersincanım benim bebeklerim de tüp bebek. İnan 21. haftadan sonra ben de çok zor günler geçirdim. Çok korktum ama Allahın izniyle bugünlere geldim. Ben doktor dışında evden hiç çıkmadım. Sürekli yatmadım, ev içinde dolaştım, uzanarak oturdum.Ama çok uzun süre oturmadım. 10 dakika oturduysam peşine hemen uzandım. Hiç iş yapmadım. İyi bir doktorun olsun, mümkünse perinatolog. Her kontrolde vajinal ölçüm yapsın. Günde 3 lt su mutlaka iç. Çok kilo alma, yedklerine dikkat et. Protein ağırlıklı beslen. Riskli bir durum çıkarsa ciğer geliştirici iğneleri mutlaka yaptır. Bol şans diliyorum sana. Benim gibi dikişsiz 36. haftaları gören çok kişi var. Ben başardıysam sen de başarırsın.
Allah'ın izniyle sağlıkla bekleyecek annesi. Sen gönlünü ferah tut akteb arkadaşımızın kızında vardı. Onuda erken aldılar maşallah şimdi.Kızlar bebeğinin gelişimi geride olan var mı? Ben bugün doktora gittim... 34+5 te 2000gr çıktı... 32+2 ile uyumlu. Gebelik şekeri,karaciğer enzimleri, pıhtılaşma bunun suçlusu hangisi bilinmiyor ama bebeğimi 10gün sonra tekrar görecek doktorum. Ve alabiliriz o gün dedi... Haftada 2 kere nst ye gircem... Bugün ve yarın ciğer geliştirici vurulcam... Hergün bebeğin hareketlerini saycam. Sabah akşam yemekten sonra sol tarafıma yatıp 20 kere hareket etmesini bekliycem... Korkuyorum kalbi durur diye... Benim için sua Edin kızlar...
Maşallah BarekAllahKizlar bugun 24+4 olduk rahim agzi 2cm ayni duruyor surekli yatiyom bende
Âminnnnn Canım arkadaşım çok teşekkür derimCanım benim bir çırpıda okudum hikayeni. İlk kez bütününü okumuş oldum parça parça bilsem de.
Allah yavrularını size bağışlasın bir de kız ekleseniz yanına fena olmaz:))
Bu vesileyle arkadaşlar dr ye karar verirken acil durum olduğunda anında müdahale edecek dr lerle hamileliği götürmelerini tavsiye ederim. Burada malesef dr hataları ve pasiflikleri nedeniyle koca koca bebeklerimizi kaybettik birçoğumuz. Bu yüzden araştırıp dr lerin geçmiş deneyimlerini de sorgulamalarını tavsiye ederim... Açıkça her şeyi sormalrını ve konuşmalarını... Bizler normal hastalar gibi olamayız her günümüz stres.
rabbim evlatlarınızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin iyiki buraya yazmışsınız bizlere umut olun.bende oğlumuİnşallah umut olur canlara.
İşte benim hikayem.
Metal 41
2006 yılında 30 yaşımda 15 aylık evliyken planlı ve isteyerek hamile kaldım. Ilk aylar müthiş bir halsizlik ve uyku hali ve miğde problemleriyle uğraştım. Annem hep bak şuna ne güzel geçiriyor hamileliğini sen neden böylesin deyip duruyordu. 4. Aydan sonra herşey düzeldi bende gebe gibi yaşamadım Outlet alışveriş merkezinde mağaza müdürü olarak çalışıyordum. Çok ayakta kalıyordum. Oğlum olacağını öğrendiğim gün mavi bir don almış donanasın diye başkada bir hazırlığa girişmeniştim. Artık yaz gelmiş bende çok yorulmuştum Çok yoğun bir iş gününden sonra ertesi gün gideceğimiz günü birlik gezi iptal olunca sinirden ağlama krizi tutmuş aynı anda da karnıma ağrı girmişti. Iki gün bu ağrı beni bırakmadı ben çok elimi ayağını soğuksuna soktum üşüttüm gaz sancısı deyip Dr gitmedin. Dr her akşam arıyor o da gel diyordu oysa. 3. Gece bu ağrının erken doğum sancısı olduğunu okuduğu kitaptan anladım ve sabah Dr gittiğimizde ray boyumun çok kısaldığıno ve kasılmalarım olduğunu söyledi ben daha 24. Haftadaydım. Benim hemen istanbul a Doç. Dr Arda Lembet hocaya yolladı. İki gün takipte kaldım 3. Gün kasılmalarımın dahada artmış ve bebeğin ayağı dogum kanalına girince son şans bebeğin ayağını itip dikmeyi olmazsa bebeği alacağını söyledi 24+5 de. Hamd olsun korkulan olmamış dikiş atılmıştı. Tam 59 gün ayaklarım havada tüm ihtiyaçlarımı yatarak sürekli kasılarak oğlum benimle kaldı ve tam diğer odalardan gelen doğum telefonlarına sevinç seslerine ço üzülüyor keşke benim oğlumda böyle planlı ve zamanında doğsa diyordum. Ve 31+5 de doğdu.
15 günlük bir yoğunbakım tedavisinden sonra 65. Evimde izmitte döndük. Birçok sağlık problemleri yaşadı oğlum. Tekrar hastaneye yatması gerekti. Rabb'ine binlerce şükürler olsun o günler atlatıldı. Oğlum büyüyordu ve yaşım geçiyordu ona kardeş istiyorduk. Fakat 3 yaşında oğlum nöbetler geçirin ve bunlarında erken doğumdan kaynaklandığını öğrenince yine beklemeye aldık. 2011 yılında hamd oldun oğlum riski yaşı geçmiş ilaç tedavisinde başarıya ulaşılmıştı. Ben tekrar anne omaya karar verdim. Bu arada bana ray olabileceğin söylenmişti. Fakat ben işde kendini çok yorduğum için kasılmalarımın başladığını düşünüyordum hep. 2011 Ağustos ayında Rabbim çok aratmamış yine hamile kalmıştım. Bu arada oğlum anaokulu başlamış evdeki teyzemizde işi bırakmıştı. Benimle birlikte evden çıkıyor ve eve geliyor 17 km uzaktaki benim işyerime yakın okula gidiyordu. Bu durum beni çok yoruyordu.
22 Eylül tam doğumgünümde yine o bildik ağrı ile uyandım. Belimde ve karnındaki o ağrı. Dr daha gitmemiş 7. Haftanın geçmesini beklemiştim çevrende boş gebrlik yaşayanlar çok olunca direk kalp atımını duyalım dedik nedense .....
Dr gittiğimizde kesenin 5,6 haftağa gerilediğini ve bebeğin kalp atımının durduğunu öğrendik. Malesef bebeğini kaybetmiştim. Gebelik 2 gün daha bekleyip emin olununca sonlandırıldı. Dr 6 aletin çok rahat girdiğini bu da ray çok yumuşak ve açılmış olduğunu söyledi. Eşim bundan sonra bebek fikrine uzak baktı. Aradan 7 ay geçince ben bunu birkez daha denemek istediğimi 3 sene sonra 40 yaşıma grlince neden denemedik oğlumuzu yanlız bıraktık demeyelim dedim. Eşim hep yine hastanede yatmamız gerekirse kim bakar bana ve oğluma endişesi vardı. Çünkü ilk gebrlikte 60 gün eşim bakmıştı hastanede bana. Bende herkez üzerine düşen fedakarlığı gösterecek icabında ben yanlız kalacağım sen fazla yorulacaksın oğlum bu sene ilkokula başlamayacak annem baban daha çok bize destek olmak zorunda kalacaklar. Rabbim aratmadı ve Haziran ayında ben yine hamileydim. Hemen işi bıraktım Bu sefer 5. Haftada Arda beye gittik. Daha kese var bebek yoktu. Fakat benim o bildik ağrılarım yine başlamıştı vücudum bebeği yabancı görüyor ve atmak istiyordu. 7. Haftada bebeği gördük. 12. Haftada oğlumun dualarının kabul olduğunu ve erkek kardeş geleceğini öğrendik. Hunileşme ve ray boyum 3 altına inmişti. Dr dikiş dedi. Izmittede artırabilecrğini söyledi. Dr arayışına girdik ( neden bunu yaptığımızı hala anlamış değilim) sonra Arda beyb atmasına karar verdik. Araya Bayram ve seminer haftası girdi. Fakat ben hep evde ve sürekli istirahat halindeydim sürekli gaz ve daha önceden bildiğim kasılmaları yaşıyordum. 15. Haftanın sonunda Dr gelir gelmez acil gittim ve ray boyum 1,5 cm indiğini hemen dikiş aylmadı gerektiğini söyledi dikişim atıldı. Izmitten istabula kontrollerime hep arabada yatarak gidip geliyordum 20. Haftada bebeğin dikişe dayandığını ray boyunun 0 olduğunu söyledi Dr. Bizler elimizden geleni yapacağız Rabbim büyük dedi Arda hocam. Ve benim sadece Wc için kalmak dışında yatış serüvenim başladı. Zaten yatıyordum yemek ve evde kuşa süreli yürüyüşler yapıyordum öğle yemeğimi alıyordum mutfakta öncesindede.
Herşeyi eşim hazırlardı sabah oğlumu okul hazırlıyor benim kahvaltımı veriyor sonra işe gidiyordu. Öğle yemeğime 12:3 gelip verip tekrar işe gidiyor akşam oğlumu okulda alıp eve geliyordu. Yanıma ara öğünlerimi ve sularımı bırakıyordu. 11. Haftada daha önceki gebeliğimden ortaya çıkan gebelik diyetim yine çıkmış ve diyette idim 10 günde bir annem ve süt halamın gelini gelip yemekler yapıyorlardı bu yüzden. Bu günleri önce rabbimîn sonrada Kk daki can dostlarımın desteği ve dualarıyla evde gün içinde yanlız sadece dua ile geçti. Çaresizlikle ne yapacağımı düşünürken Chnb tefriciye başlayalım dedi. Rabb'ime binlerce şükürler olsun bir ay sonra dua ve sıkı yatak istirahati ile ray boyum 1,5 cm çıkmıştı. Arda hoca bile çok şaşırdı bu duruma. Sürekli kasılma ve ağrı ile 28. Haftaki kontrolümde bebeğinin çift kalp atımı olduğunu farketti Arda hoca aynı gün çocuk kardiyoloğuna yönlendirdi. Rabb'ime binlerce şükürler olsun ( Abi'sinde yaşadığımız kalp sorunu oğlumda yoktu). Bu arada sürekli kasıldığım için ciğer geliştiriciler yapıldı. Izmitte yakınımdada bir adet daha Dr gidiyordum acil durumlar için. Ama genelde kendi Dr kendim oluyordu. Az batma yanma hissedersem hemen idrar tahlili yaptırıyordum. Her Arda beye gitmeden bir hafta önce burdaki Dr gidip tam kan idrar crp ve Tsh tahlillerini yaptırıyordum. Fakat 20. Haftasan sonra crp unutulmuş. 28. Haftada ben hatırlattım Dr. Ve sonuç 29 crp değeri. çok yoğum antibiyotik kullandım. 32+3 de kasılmalarım o gece çok sık ve fazlaydı. 30 dann sonra endol de kesilmiş. Arda bey nidilatını hastane ortamında ve şok tedavilerde kullanılması gerektiğini savunanlardan dI. Ve sabah pembe renkli akıntımı gördüm. Zaten kontrol günümüzdü. Çantayı arabaya koydurdum oğlumu anneme yollattın eşim abattığımı düşünüyordu ve sonuç dikiş kaymış açılma başlamıştı. Arda hocam hastaneye yatmam gerektiğini heran doğum olabileceğin söyledi. Büyük oğlumda pramatüre bebeğin ne kadar zor olduğunu bildiğim için Arda beye benim siğortamın geçtiği kadiköy Acıbadem güvendiği bir Dr yönlendirmesini ben tüm şansımı denemek durdurabildiği kadar durmasını istediğim söyledim. Beni kanatsız bir melek olan Gül Telci hocama yönlendirdi. 4 saatte bir alınan nidilat ve serum tedavileriyle( bu arada crp hala yüksek ve ağızdan aldığım antibiyotik damardan verilmeye başladı) yavrum 10 gün daha durdu. Kadılmalarım kesilmiş karnım hiç olmadığı kadar rahat ve pamuk gibiydi. Biz arttık eve gideriz belki diye düşünürken sabahına Suyum sızdı ve tam 34. Haftanın dolduğu gün oğlum Hasan Basri dünyaya geldi. Bu hastanede ki odamız tam bebek odadısının yanında kapımızda bebeklerin gösterildiği pecerenin bitişiğindeyfi. Her yeni bebeğin sesini duyuyor her sevince bizde ortak oluyorduk. bu sefer. Rabb'ime binlerce şükürler oldun dualarım kabul olmuş ilk gün oğlum yoğunbakıma girmemiş babası diğer bebekler gibi onu camın dışından yıkanışını seyretmişti. ve yanımda kaldı o akşam. Sabah yoğunbakıma alındı yorulunca ve 7. Hep berabere evimize çıktık.
Bu zorlu süreçlerde önce Rabb'ime tam tevekkülle bağlanmak ve Arda Lembet hocamın yerinde ve zamanında yaptığı müdehalelerle ben iki oğlumuda pramatüre olsalarda kavuştum. Kk daki canların dostluk ve duaları beni daha da inançlı ve kararlı olmamı sağladı.
Rabbim hepsinden binlerce kez razı olsun.
Yüce mevla yavrularımı sağlıkla yetiştirmeyi nasip etsin.
Rabbim Dileyen bekleyen şu an gebe olup gün sayan tüm canlara kayıp yaşamadan yavrularına sağlıkla zamanında kucağına aşmayı nasip etsin.
Butun onerilerime uyacam canim saolasin insallah o gunler geldiginde bana hatirlatirsin ben demistim dersin)
Son bir soru canim hangi ilaclari kullaniyorsun
Bide bende 9. Haftadan beri degisik bi agri oluyor 3 4 gunde bi gun boyu hem gaz sancisi gibi hemde adet agrisi gibi sanci giriyor karnima o agriyla hastaneye gittigimde rahimde kasilma var demisti doktor ee kasilma olsaydi simdiye kadar gitmezmiydi bebekler bu agrida beni cok korkutuyor yarin doktora tekrar soracam bakalim insallah kotu bisey yoktur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?