Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
rabbim evlatlarınızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin iyiki buraya yazmışsınız bizlere umut olun.bende oğlumu
rahim ağzı yetmezliği nedeni ile kaybettim.tekrar anne olmak istiyorum.

Rabbim sabrını arttırsın canım. Allah dilediğin zaman gebe kalıp zamanında sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

asozlkaç hafta post: 36795078 .!.:
arkadaşım ben de ikiz gebeyim. 21. haftada 19mm-23mm arasıydı rahim boyum. Serklajsız bak bu haftalara kadar geldim. Serklajın da riskleri var, ikiz gebelikte önermiyorlar. Bence istirahatle sen de dayanırsın.
Merhaba canm kac haftaya geldiniz maşallah size bende dikiş var 22 de ölçüm 26 mm di korkuyorum ama seni görünce olabilecegini düşündüm hem de seninki ikizmis ama bende hunisleme var sende öyle bi durum var mi ve ölçü ne zmanadir.böyle sürekli istirahat halinde oldugun içinmi sknti oolmadi bende istirahat ediyorum

Merhaba "Melegim1478, post: 36798554, member: 622740"]Arkadaşlar sizler bebeğinizi kaybettikten sonra kendinizi nasıl ve ne kadar sürede toparladınız ?
Ben iki ay oldu hala çok kötüyüm. Cuma günü doktor kontrolüm vardı doktor mart ayında tekrar muayne edeceğini tekrar hamile kalmamı o. Zaman karar verileceğini söyledi , altı ay çok uzun bir süre nasıl geçecek bilemiyorum oysaki ben tekrar hamile olmayı çok istiyorum kendimi boşlukta hissediyorum zaman geçmiyor sanki.
Tekrar hamile kaldığımda bu yaşadıklarımı unutabilecekmiyim yoksa her anımı korku içindemi geçireceğim sizler neler yaşadınız ? Meleğimi çok özlüyorum.... [/QUOTE]
Merhana

Merhaba onceliklenbasiniNz sağolsun ben de tekrar hamile kalananksdar tiparlanamadim 4 ay sonra tekrar gebeydim ama simdi de psikolojinin.çok iyi olduğu söylenemez.aynisneyleri yasayacagim korkusu hic bitmiyor ama en azından kendimi insanlarla iletişim halinde buluuorumbicime kapanmiyorum artuk hamilengorunce aglamiyor.bebek görünce.sevebiliyorum.Dr kar genelde 6 ay diyor benim Drum 3 ay yeterli ddemişti.kontrolde.Serviks uzunluğuna bakildi mi mesela ya da pihtilasma genetik rahim filmin vs yaptirdinmi bunlar.çok çok önemli testler venbundonemde birnkac Dr ye gitmenin hatta bir de mutlaka perinatologa gozukmeni gebelik fikrine vebbekleme sürecine o şekilde karar vermenin oneririm

[QUOTHunilesmedikidrtamer, post: 36825741, member: 558906"]Kizlar bugun 24+4 olduk rahim agzi 2cm ayni duruyor surekli yatiyom bende[/QUOTE]
Canm hunilesme dikise dayanmis demiştim demi en son 1cm de.acilma vardi yanlis hatirlamiyorsam Dr un.bunlarla ilgili ne dedi inşallah 34 38 lere hayirlisiyla

kızlar bişey sorcam
belki bebeğim 36. haftada alıncak... 2000gr civarında ... bu kiloda doğan bebeğe prematüre kıyafetlerimi almalıyım.. küçük gelir mi boşuna almayayım...
2 beşli zıbın aldım. 2 hastane çıkışı gelcek... bir kaç tane prematüre alayım belki bunlar büyük gelir dedim...

35. haftayı bitirdim canm. Bende de hunileşme vardı ama evde istirahatla geçti

burcim muhtemelen ben de 36. hafta içerisinde doğum yapıcam o yüzen prematüre giysiler aldım. Aslında prematüre hastane çıkışı değil de alt-üst aldım.Benim hastane çıkışları 3-3,5 kilo bebeğe olurdu. Bunlar onunla aynı boy gibi ama baya darlar. Bence sen de al. Ama pahalı bir şey alma. Çok kısa giyecek sonuçta.

Ya ben hep yattığım için CNm bide pat diye doğum kararıyla karşılaşınca bişey alamadım... Prematüre tulum internetten eşime dedim bir tane olsun sipariş et diye... Bende bebotadan aldığım 5li zıbına ufak demiştim, normal setten açtırdım bitane oda minnacık, eeee bunlar kızıma büyük gelecekse benim kızın boyutu korkuttu beni...
Sen nerden aldın...????

Merhaba

Ben 20 haftalık hamileyken rafim boyum 1.5 ve 2 cm açılmam olmuştu ayrıca hunileşme vardı hastanede bir hafta yatmama tedavi uygulanmasına rağmen rahim boyum sıfırlandı ve bebek doğum kanalına girmişti hastanede kendi doktorumla birlikte bir çok doktor muayne etti ayrıca perinatolog ta muayne etti ve dikiş atılamadı benim durumumun doğuştan olduğunu bir sonraki hamileliğimde mutlaka dikiş atılacağını söylediler
Ayrıca bende 7 cm miyomda vardı iki hafta önce miyom ameliyatı oldum bu ameliyatı yapan prof .doktorda ayrıca muayne etti ve bana miyom ameliyatı esnasında abdorminal dikiş atıldı bu sebeple altı ay iyileşme süresi var sonra tüm kontroller yapılıp hamile kalmama onay vericekler

Bende tekrar hamile kalana kadar psikolojimin düzelmeyeceğini düşünüyorum ama senin gibi hamile kaldığımda çok stresli geçeceğini tahmin ediyorum zor bi durum çok iyi anlıyorum seni ben hamileliğimi dikişe rağmen yatarak geçireceğim risk alamam çok zor günler yaşıyorum

İmşallah bebeğini sağlıklı ve zamanında kucağına alırsın korkularını yenmeğe çalış bol bol dua et allah yardımcın olsun

Allah razi olsun.melegim1478 Maşallah abdominal serklaj çok çok.iyi olmuş bende normal.serkalj olduğu için Hunilesme skintim var Ama abdominal serkalj olup da ikiz hamile olan bi arkadaş vardi nickini hatirlayamadim su an 33 lerde sanirim ve yatmadi ikiz olmasına rağmen maşallah inşallah senin için de hayrli bi gebelik olur bekleme suren çabucak gecer

İnşallah öyle olur yatmadan geçirmek tabikş çok daha iyi
Allahın izni ile bu günleri geçiririz inşallah

Arkadaslar merhaba. Size bir sorum olacak. Açılma ile rahim agzi boyu farkli seylermi. Yani bazı ark rahim agzi boyu 2 cm yazarken kimi 2 cm acilmam var diyor. Bu acilma ve rah boyu olayinda beni aydinlatacak biri varmi?
Rabbim insallah herkesin yardimcisi olur. Ümidimizi yitirmeden rabbe sığınmaliyiz.

canım benim annem bakırköyde bir mağazadan aldı, öyle marka felan bişi değil. Bence de 1 parça da olsa olsun elinde.

Bugun kontrolumuz vardi rahim ağzı 2cm, 2 cm de hunilesme var 17. haftadan buyana boyle duruyor 25. Haftadayiz, doktorum bebegin suyu sinirda dedi birde bu cikti bugun-(

MaşallaE="Kuzum25, post: 36849425, member: 548934"][QUOTHunilesmedikidrtamer, post: 36825741, member: 558906"]Kizlar bugun 24+4 olduk rahim agzi 2cm ayni duruyor surekli yatiyom bende[/QUOTE]
Canm hunilesme dikise dayanmis demiştim demi en son 1cm de.acilma vardi yanlis hatirlamiyorsam Dr un.bunlarla ilgili ne dedi inşallah 34 38 lere hayirlisiyla[/QUOTE]
Sagol canim Ne desin bol bol yat 30. Haftayi gorelim diyor
35. haftayı bitirdim canm. Bende de hunileşme vardı ama evde istirahatla geçti
Maşallah maşallah bebeklerine allahin izniyle az kalmis-)

Kısaca söyle tarif edeyim. Rahıim ağzı uzunluğunu ortalama 4 cm boru gibi düşün. Uzerinde rahıme acılıyor. Şayet rahim ağzı yetmezliği varsa Y harfi gibi düşün huni gibi düşün bir şekil alıyor. hunileşmeden de öte daha da açılırsa o zaman açılma olmuş oluyor. Balon örneğindeki gibi. Balonun uç kısmı rahim ağzı uzunluğu. Balonu şişirdiğinde o şişirilen kısım kısalıyor. Rahim ağzı yetmezliğinde de böyle varsa sorun bebek büyüdükçe balonun ucu yani rahim ağzı uzunluğu kısalıyor...

Ya kizlar bisey sorucam enfeksiyonuz oldugunda belirtisini hissediyo musunz benim doktrm baska bi ile gitti norml kadin dogumcuya dert anlatamadim hic bi sikintim yokkn tahlil almak istemedi sadece idrar tahlili aldi sukur kanima da bakti ama enfksyn icin ne tahlili veriyodunuz kanda.bide vajinal kültür aldiriyo muydunz her muaynede kuruntu ettim kendime ya bi sıkıntım var mi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…