Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kadriyeakdemir .!.:
Sendede dikişten sonra kanama oldumu benim kanamam pıhtı halinde Dr demesine göre içerdeki biriken kanı atıyor dedi ara ara ağrımda var of ya moralim çok bozuk
Canm 3ngun suren mikatri gittikce azalan kanamanoldu ilk gün çok geldi ama bunu sonuçta operasyon yapildi kanama olacak demişti Dr lar

Canm 3ngun suren mikatri gittikce azalan kanamanoldu ilk gün çok geldi ama bunu sonuçta operasyon yapildi kanama olacak demişti Dr lar
Senle Dikiş haftamız aynı olduğu için senden cesaret alıyorum inşallah bende 28 haftamı görürüm daha fazlasında gözüm yok

selam arkadaşlar 21 haftalık kayıptan sonra suan 22 haftalık hamileyim çok şükür 12.haftada seklaj yapıldı.1 haftadır hastanede yatıyorum kanda crp suanda 26.87 sedimasyondu galiba oda 26 idrarda da enfeksiyon var antibiyotik tedavisine ragmen bugun dahada yükselmiş.suyunu getirebilir diyo doktor ne yapmalıyım neden olur tecrübeli arkadaslardan cevap bekliyorum suyu gelen oldumu hiç acaba

Senle Dikiş haftamız aynı olduğu için senden cesaret alıyorum inşallah bende 28 haftamı görürüm daha fazlasında gözüm yok
Canım gecmiş olsun eksik dilek dileme inşallah 35 36 lı daha da vakıtlı haftaları görürsün :) ben de acil serklaj oldum 19.haftada su an çok şükür 33. Haftadayız

Kizlar 27 haftalik oldum bugun ray ayni duruyo bu haftadan sonra olasi bir erken dogumda bebegim yasari cok korkuyom artik bu haftalarda

Geçmiş olsun canm enfeksiyon belirti gösterdiği icin mi tahlil yaptrdin yksa tesadufen mi ogrendin .ins doktr gozetimindesin bisey olmaz .ben onceki gebeligimde enfeksiyondan dolayi erken dogum yapmistim ama suyum gelmemisti yinede bende bilmiyodum hic bi tedavi yapilmamisti o yüzden kaybettm yani.senin belirtilerin nelerdi

Cok saol canim bu stres yetmiyormus gibi bide aa hapsurdum gitti aa oksurdum kisaldi dusunceleri beni epey zorlamaya basladi
Insallahda bisey olmaz kendimi tutabildigim kadar tutmaya calisiyorum oksurmeyeyim diye ama hapsirmaya engel olunmuyorbebeklerimi bi kucagima alim Allahin izniyle ozaman ne kadar hapsirsam oksursem sorun degil ama ozamanda ayy bebeklere bulasacak falan deriz de neyse)
Allah korur insallah bebeklerimizi

Canım gecmiş olsun eksik dilek dileme inşallah 35 36 lı daha da vakıtlı haftaları görürsün :) ben de acil serklaj oldum 19.haftada su an çok şükür 33. Haftadayız
Inşallah sağlıklı bi şekilde yavrunu kucağına alırsın daha önceki dikişinde 20 haftada atıldı Onda yaşadıklarım bununla aynı olunca korkuyorum bende çok isterim Günü'nde almayı 8 ay küvez köşelerinde bekledim sonu hüsranla bitti peki sen neler yapıyorsun sürekli yatıyormusun ben hala hst yarın çıkıcam bana wc kalkmak bile yasak

Âminnnnn
Hamd olsun ilk gece yanımdaydı sonra yorulduğuniçin ve emmeyi bilmediği için 3 gün yoğunbakımda gözetim altında kaldı.
Ben iki pramatüre bebek annesiyim büyük oğlum 31+5 de küçük oğlum tam34. Haftalık doğdu aradaki iki hafta o kadar önemliymişki. Küçük oğlum hamd olsun çok daha kolay topladı kendini.
Geçmişler olsun canım. Dikişin sımsıkı tutsun kuzunu. Günlerin su gibi akıp geçsin. Sağlıkla kucağına zamanında almayı mevla nasip etsin.
Dr dinle canım. Büyük oğlumda 24. Haftada acil dikiş atıldı hemde oğlumun ayağı doğum kanalında idi. Sürekli kasılmalarım vardı tam 49 gün hiç kalmadan wc banyo dahil ayaklarım havada yattım hamd olsun oğlum 31+5 de doğdu. Şimdi 8 yaşında.

Merhaba arkadaslar,
Dun arda beye gittim butun tahlilleri inceledi hamilelik gecmisimi anlattim 2tane 19 haftalik kayiptan dolayi yeni gebelikte 12. Haftada dikis aticagini soyledi.
Bide kilomu cok buldu once diyet dedi

Arda hocam hikaye göre takipten yanadır. Demek ki sana kesin ray teşhisi koymuş sana canım.
Paşam arkadaşımızdan Arda bey zayıflamadan gelme demişti hamd olsun şimdi oğlu 9 aylık oldu.
RabbiM yar ve yardımcın olsun canım.
Benimde 28. Haftada Crp 29 olmuştu. Bir ay evde çok yoğun antibiyotik kullandım. Benim gebeliğin başından beri kasılmam çok oluyordu 32. Haftada çok yoğun kasılma sonucu dikişim kayınca 10 gün hastanede yattım doğuma kadar o zaman da damar yoluyla antibiyotik aldım.
Allah'ın izniyle gözetim altındasın. Inşallah korkulan olmayacak.

merhabalar, uzun zamandır girmemiştim doğurduğumdan beri diyebiliriz:)) sık girebileceğimi de sanmıyorum. Sadece kendi durumumdan benzer durumda olanlara bilgi vereyim istedim. Normal yolla hatta ilk denemede hamile kaldım. 7. haftada başlayan ve 14. haftalara kadar süren kanamalı bol düşük riskli bir gebeliğim oldu. Bu süreçte progestan iğnesi ve hapı kullandım. Hatta doğurana kadar kullandım ben onlardanç Tam iyileştim derken rahimde 1 cm açıklık ve 2,8 e kısalma var diye 20. haftanın sonunda acil serklaj yapıldı. Şimdi ki aklım olsa yaptırmazdım hastanede yatıp takip ettirirdim durumu. O haftalarda olabiliyormuş çünkü. Neredeyse 7 ay evde kıpırdamadan yattım yani, önce kanamalar sonra rahim ağzı kısalması falan derken hiç istemediğim halde 30. haftada ciğer geliştirici iğne oldum ve 3 gün sonra hastaneye ağrıyla gittiğimizde bebek kalp atışları düşüyor diye acil sezeryana alındım. Sanırım fetal kalp anomalisi ciğer geliştirici iğneden sonra normalmiş( Gerçi sezeryane alındığım gün kasık sancım çoktu, doğum sancısı değil ama kistim dönmüş ve ağrı yapıyormuş, ameliyat esnasında kistin döndüğü ve kangrene doğru gittiğini söyledi doktor. Ameliyatta kist temizlendi. Bu arada sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu ve mantar tedavileri gördüm gebeliğim boyunca. Antibiyotik kullandım çeşit çeşit maalesef Gebelik şekerim de vardı. Bol gazlı, diyetli, sancılı, sürekli regl olacakmışım gibi karın ağrılı, kanamalı, haftada 2-3 doktor ziyaretli, bol aksiyonlu çooook zor bir süreç geçirdim anlayacağınız. Bebeğim 30. haftada doğdu 1700 gr olarak ve yaklaşık 20 gün küvezde kaldı. Ciğerleri iyi doğdu, sadece birkaç gün oksijen desteği yetti. Sütümü hemen sezeryan sonrası hastanede, hastane tipi pompayla sağdım, azıcık geldi ama ona çok çok yetti. Hemen eve aynı pompadan kiraladım ve 2 saatte bir sadece aralarda yemek yiyerek uyuyarak süt sağdım. Şu anda 6 aylık olduk hala sağıyorum ve stok bile yapıyorum. Tam bir tosuncuk oldu:) Sizin sütleriniz bebekleriniz için çok değerli. Veeeee o 7 ayı hatırladığımda gözlerim dolsa da sanki sadece 3 gün sürmüş gibi geliyor. Halbuki takvimde neredeyse saatlere çentik atıyordum. Darısı tüm hasretle bebeklerini bekleyen ve zorlu süreçlerden geçen dayanıklı, sabırlı annelerin başına:)

24. haftalarda düzensiz kasılmalar başladı ve doğuruncaya kadar sürdü....bunu yazmayı unutmuşum:))) aman o kadar şey yaşayınca unutuyor bile insan.

Her birimiz de ne kadar zorlu süreçlerden geçiyoruz.Allah'ım inşallah çabalarımızı ,umutlarımızı boş çevirmezde hayırlısı ile bebişlerimizi kucağımıza,evimize alırız,Sevgiler:)

S.a arkadaşlar çok şükür çıktım hst Dr verdigi ilaçlar kan sulandırıcı Protestan fitil proluton depot adalat ve vitaminlerim daha öncekinde nidilat kullanmıştım adalat kullanmadım kullanan varmı

Biz de dun yi ne ayni gecen haftaki gibi kanama yasadik kahverengiyi gecen haftaki dun biraz pembe ardina kahverengi akimti devam etti tahriş olmusum sanirim mantardan fitil yan etki yaptı bende galiba krem kullanmaya basladim ve aci kasinti kanama kesildi çok şükür inşallah tekrarlamaz

Geçmiş ="bahar91fevzullah, post: 37056738, member: 627728"]selam arkadaşlar 21 haftalık kayıptan sonra suan 22 haftalık hamileyim çok şükür 12.haftada seklaj yapıldı.1 haftadır hastanede yatıyorum kanda crp suanda 26.87 sedimasyondu galiba oda 26 idrarda da enfeksiyon var antibiyotik tedavisine ragmen bugun dahada yükselmiş.suyunu getirebilir diyo doktor ne yapmalıyım neden olur tecrübeli arkadaslardan cevap bekliyorum suyu gelen oldumu hiç acaba[/QUOTE]
Gecmis olsun canm simdi ne durumdasiniz CRP düşmüştür insallah

KiZlar banada yardım edin ray boyu 2cm doktorum yatak verdi bende annemde yatıyorum bana dikişi önermedi fitil gibi proteston kullaniyorum sorun suki yatiigim icin kabiz oluyorum nasıl çözdünüz bu sorunu Rabbim vaktinde kucAmizA almayı nasip etsin dua edin olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…