Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Canm gecmis olsn ins zamaninda alrsin bebisini bol bol su ic gunde 3 lt tuketmeye bak bide enfeksiyona cok onem ver akintinda artis olursa filan doktra danis tahlillerini ihmal etme ben 4 üncü aya girdim yatiyorum su sayesinde cok şükür hic kabiz olmadim .ayrica bska bi doktra danis cünkü genelde dikis onerebiliyolar eger erken haftadaysn şansa birakma yani

Tatlım rahim ağzı yetmezliğinde kabız olmak çok riskli ıkınmaman gerekir. Druna da danışıp magnezyum yada dubhalac gibi kabızlık giderici ilaç kullanmalısın kaçıncı haftadasın?

çalıştığım için kadınlar kulübü forumuna çok sık giremiyorum.Bende kendi hikayemi ve son durumumu özetliyim. 2013 aralıkta 22. haftalık hamileyken rahim ağzımda kısalma olduğu farkedildi ve acil serklaja alınmıştım.bir hafta sonra maalesef kesem delindi ve bebeğimi kaybettim.Doğumum sezeryanla olmuştu.Yapılan ciğer geliştiriciler sonucu bebeğim 5 gün hayata tutunabildi.. kaybımdan 7 ay sonra yeniden hamile olduğumu öğrendim 11.haftanın içindeyiz çok şükür. 12. haftada ikili teste girdikten sonra 14. haftamda serklaj yapılacak. Rahim ağzı uzunluğum 3. cm civarı sanırım (son durumda kaç olduğunu bilmiyorum vajinal ölçüm yapılmadı ameliyat öncesi ölçeceğini söyledi drum)
Önümde uzunnn ve zorlu bir süreç beni bekliyor. Serklaj sonrası rapor alıp evde istirahate geçicem. İnşallah bu sefer mutlu sona ulaşırım. Allah hepimize yardım etsin..

Kizlar biraz once kontorlden geldim rahim agzi izunlugum 2cm idi simdi 2.75 cm olmus bebegin suyuda haftasina gore normal dedi dk. 27. Hafta icindeyim 10 gunde 1 gidiyom kntrole

Öncelikle hepinize çok geçmiş olsun...hamile olanlara sağlıklı ve mutlu bir hamilelik ve hayırlısıyla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum...bende servikal yetmezlik nedeniyle 20 haftalık bebeğimi kaybettim bir sonraki hamileliğinde mutlaka serklaj dediler.. doğuştan olan bir anomaliymiş...çok mu yaygın bu rahatsızlık merak ediyorum ve de çok endişeliyim acaba bir gün bende anne olabilecek miyim...tabi ki Rabbim dilerse her şey olur...O'na sığındık her şeyin hayırlısı

Merhaba kızlar;
Bende yaşadıklarımı paylaşmak istedim...bende de rahim ağzı yetmezliği var 18.haftamda tanı konuldu serklaj bu yüzden yapılmadı benim 30 mm lerde seyerediyordu 25 mm altına inerse serklaj yapacağını söyledi doktorum 25 lerin altına düşmedik Allahtan dikişe bu yüzden gerek kalmadı ilaçlar ile yatarak geçirdik bu dönemi...haftada bir pruluton iğne oluyordum günde 6 saatte bir nidilat içiyordum arada progestan vajinadan alıyordum hatta 2 kere hastanede yattım serum tedavisi gördüm 29. haftamda rahim 2 cm açılmıştı ilaçlarla durdurduk kalkmadan yattım hep...Çok şükür 36.haftamdayım ilaçları ve iğneyi kestik artık doğarsa yaşama şansı çok yüksek dedi doktorum ama ben yinede dikkat ediyorum ne kadar çok anne karnında kalırsa o kadar iyi gelişir bebeğim...normal doğum düşünüyorum Allahım bütün hamilelerimize yardım etsin sağ sağlim sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin Amin

Maşallah gününde kucakla bebeğini ins .ayağa nezamn kalkmaya başladın .normal hayatina donebiliyo musun kalktigin zamn

Tatlım rahim ağzı yetmezliğinde kabız olmak çok riskli ıkınmaman gerekir. Druna da danışıp magnezyum yada dubhalac gibi kabızlık giderici ilaç kullanmalısın kaçıncı haftadasın?
23 teyim magnezyum kullanıyorum zaten de bu gün aradım doktorumu kayisi şerbeti dedi kayisi ye dedi ilaç kullanmiyalim dedi ama daha etkili bi yol bulmam lazim çünkü hareket yok

B
bende aynı durumdayım iysallah o haftalari bende görürüm. Kabiz ilk ısını nasıl çözdün bende yatıyorum banada yardım edermisin Rabbim vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin hepimizi

hanımlar merhaba;

bende de erken doğum riski var. ıkınınca rahmimde açılma var dedi doktor. size bişey sorucam,

kasılmalarınız oluyor mu? ve nasıl oluyor.

ben arada olan karnımdaki dalgalanmaları bebeğimin hareketi farz ediyordum. gece yine karnımda dalgalanma hareketlenme oldu. aklıma uyku sersemi ya kasılma böyle bişeyse diye bi düşünce geldi. ben bu hareketi bebek olarak düşünücem demi. kasılma bi yerin sert bi şekilde gerilmesi?
fikri olan yazsın lütfen.

Slm kacinci haftadasin bilmiyorum ama 6 ayda kasilmalar yani yalanci dogum sancilari basliyor bende doktora kontrole gittiğim gün karnim tas gibi oldu sertlesti doktorda görünce bana adalat verdi şimdilik günde bi tane iciyorum yatmadan once al dedi bilgin olsun

bu kasılma nasıl oluyor? sertleşme oluyor küçük yumrular. 27. haftadayım.

bu kasılma nasıl oluyor? sertleşme oluyor küçük yumrular. 27. haftadayım.

Karninin sekli yamuluyor gerilme hissediyosun saatte 4 kez olmamasi gerekiyo eger olursa dikkt et doktrna haber ver.bol su tuket ki engellesin ve kesinlikle ikinma

Ra
selam ray boyunu uzatmak icin bi ilaç yada bi taktik kullandinmi bilgi verirmisin
Ra
selam ray boyunu uzatmak icin bi ilaç yada bi taktik kullandinmi bilgi verirmisin
Canim ben surekli yatiyom ilaç olarak magnezyum progesteron ve hafta 1 repenton depot igne oluyom 14 gun once 2cm idi simdi 2.75 olmus doktorumda sasirti bu duruma

bir şey merak ettim hamileliğinizi öğrendikten sonra hep mi dinlenme hali yoksa doktor gerek duyduğunda mı oluyor ?

Maşallah gününde kucakla bebeğini ins .ayağa nezamn kalkmaya başladın .normal hayatina donebiliyo musun kalktigin zamn

Amin canım inşallah hepimizin Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin...35.haftamda kalkmaya başladım ilaçlarımı da aynı hafta kestik risk kalmadığı için...normal hayatına pek dönemiyorsun yine de dikkat ediyorum çok ayakta kalmamaya çalışıyorum gezdiğim zaman baskı hissettiğim için biraz zorlanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…