Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
B

bende aynı durumdayım iysallah o haftalari bende görürüm. Kabiz ilk ısını nasıl çözdün bende yatıyorum banada yardım edermisin Rabbim vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin hepimizi

inşallah canım Allahın izniyle atlatırsın hiç stres yapma...ben kabızlık yaşamadım yediklerime ve içtiklerime dikkat ettim bol su içtim...

Merhaba arkadaşlar,
Benimde sanırım hormonların yükselmesinden ve yatak istirihatinden dolayı-acil serklaj yapıldığı için- kabızlık,karnımda arada patlayacak gibi sertleşme ve gaz problemleri oluşmaya başladı.Yemekleri az ve sık ,yavaş yemeğe dikkat etmeme ve de bol su içmemeye çalışmama rağmen,bu durum beni oldukça rahatsız ediyor.Ayrıca gazında etkisiyle bebişlerin hareketini daha az hisseder oldum...Magnezyum tozu başta iyi geldi ama şimdilerde oda yetersiz kalıyor.KAsılma değil de gaz oluşmasıdır değil mi?Bigilendirirseniz sevinirim.ikiz bebeklerimizi hayırlısı ile 37.haftalarda kucağımıza almak dileğiyle...

Bayramınızı kutluyorum hayırlısıyla hamile arkadaşlarımın vakitlice yavrularını kucağına almalarını, hamile kalmayı bekleyen arkadaşlarımın sağlıkla hamile kalmalarını diliyorum.

Canim cok yiyom ama kilo alamiyorum sen kacinci hafta olmusdun serklaj unuttum-) benim 20. Hafta akintim vardi 2 gundur yine basladi canimi sikiyo

Canim cok yiyom ama kilo alamiyorum sen kacinci hafta olmusdun serklaj unuttum-) benim 20. Hafta akintim vardi 2 gundur yine basladi canimi sikiyo

Ben daha once 27 haftalik dogum yaptim bebegim 3 gun yaşadı. Acil serklaj olmustum.bunda 13.haftada atildi .bi sıkıntı yoktr ins o akintida enfksyn var miydi

Ben daha once 27 haftalik dogum yaptim bebegim 3 gun yaşadı. Acil serklaj olmustum.bunda 13.haftada atildi .bi sıkıntı yoktr ins o akintida enfksyn var miydi
Enfeksiyon hok ayni akinti serklajdan sonrada olmusdu bebegin icin cok uzuldum benim de 20 haftalik kaybim var bu bebekde acil serklaj yapildi 17. Haftada 2cm aciklik vardi 29 haftanin icindeyiz simdi 32 haftayi gormeyi cok istiyom bana ilk kaybimda ray tehsisi konsaydi belki acilma olmadan dikis atilirdi ama boylede devam etiyoruz

Canım öncelikle başın sağolsun benimde 19. haftada rahim ağzımın açılması sonucu dikiş atıldı ve enfeksiyon sonucu 24. haftada ikizlerimi kaybettim çok zor bir süreç rabbim yardımcımız olsun 2,5 ay sonra kendiliğinden hamile kalmışım şu an 14. haftaya girdik çok korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye ama rabbime sığınmaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden dua ediyorum bende kuzucuklarımı çok özlüyorum inşallah rabbim senin de yüzünü en kısa zamanda güldürür

Kizlar bugun kontrole gittik crp 15 olmus yukselmis antibiyotik verdi dr asil canimi sikan bebek 2 hafta geriden geliyor dedi agirligi 1180 gr geriden gelmesi sorun oluyormu? 13 gun once gittgimizde hersey cok guzel dedi simdi boyle diyor anlamadim

Kızlar kusura bakmayın doğum yaptığımdan beri iki gündür rahatım Chnb beni aradın sana bile dönemedim... Kimseyle konuşamadım...
Gelelim hikayeme;
Bilen bilir tam 3 yıl önce Eylül'ün 15i gibi ilk bebeğimi kaybettim. 5.5 aylıktı bir haftadır gelen akıntı vardı ama ben önemsemedim. Tabi son iki gün ağrıda olunca doktora gittim sorun yok dediler. Ertesi günü sulu pembe akıntıya dönüştü... Ağrımda vardı ve aynı doktora gittiğimde 8cm açılmam olduğunu ve bebeğimin yaşama imkanı olmadığını söyledi... Tabi hastanenin dışına çıktım yere oturdum hüngür hüngür ağlıyorum. Eşim geldi. Şişli Etfale gittik doktor nerde kaldın hemen doğuma alalım dedi... Ben normal doğum yapmayacaktım korkuyordum oysaki açılma 10 cm oldu ama sancı yoktu 3 kere doğum haneye aldılar acıdan öleceğimi sandım hem bedenim hem yüreğim dayanılmaz acıyordu... Ve doktorun gelmiyor sancı odasına alın her deyişinde masadan iner inmez bayılıyordum. Ve kendimi buz gibi yerde kanların üzerinde bacaklarım havada buluyordum. 3 kez bunu yaşadım... Sonra bir ara doktora bebeğim yaşıyormu dedim. Hayır dediği an yüreğim yandı... Ve 10dk içinde yatakta doğurdum. Hemen aldılar. Sonra görmem için getirdiler cansız bedenine bile bakmaya soyanımızı birkere daha bakmak istemiştim. 3ay sonra tekrar hamile kaldım ve bişeyler hep ters gitti. İkizdi ve birinin gelişimi durmuştu bile... 9.haftada kanamam başladı. Bu arada doktorumuz Arda beyle tanıştık. Artık bebeğim ona emanetti. Tabi ikili testi kötü çıkınca Ve sürekli kanama olunca sanırım Arda bey bebeğin sağlığından şüphelenmişti hiç ilaç vermedi... 15.hafta ağrıyla uyandım ve Doktorun odasına girerken su geldi birden ağrı kesildi. Bu bana tanıdık gelmişti bebeği kaybettiğimi anladım...

Gelelim minik mucizeme ;
En son kaybımdan sonra 1,5 yıl geçmişti ve ben hamile kalamamıştım... Ayrıca tüm testlerimi tamamladım. Kan sulandırıcı kullanacaktım.
Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sağlık ocağında yazdırıp aldım ve kullanmaya başladım... Oysa doktor mthfr677 heterezigot. İçin gerek yok demişti... Arda beye 9. Hafta gittiğimde kullanabilirsin ama asıl tedavin bu değil dedi... Diğer hamileliklerin aksine bunda bebekle ilgili sıkıntı yaşamamıştım. Arda bey 17. Hafta içime güzel şeyler doğuyor bu bebeğin yiycek ekmeği var dedi. Dikişe şuan gerek yok dedi. Oysa ben çok yalvardım atın diye iyki atmamış... Birde o haftada söylediği o cümle bana çok büyük umut vermişti...
Her gittiğimde bize enerjisiyle moral oldu sağolsun ve hep doğru kararlar aldı... Bunu şimdi daha net görüyorum...
34.haftada bebeğin kilo boy olarak 2 hafta geride olduğunu öğrendik... 36. Haftada karaciğer enzimlerim yükselince doktorum bebeği riske atmak istemedi. Zaten kilo alımıda yavaştı...

22eylül 2014

22 Eylül 2014;

Sabah 5:30. Da kalktım. Namaz kıldım. Yasin okudum. Ve ailecek yola çıktık... Central hospitale geldim... Odaya girdim. Ve o an heyecan endişe mutluluk hüzün çok karışık duygular içindeydim... Bebeğimin kilosu azdı. Erken alınacaktı, 36+5 te gebelik şekerinden dolayı ciğerleri gelişmemişse küveze alınacaktı... Ben hemen koklamak istiyordum... Ameliyata alınırken çok şaşkındım... Etrafa bakıyordum Arda bey elimi tuttu merak etme çok güzel olacak gibi bişeyler dedi onu bile hatırlamıyorum... Sonra odada gözümü açtım... İşte. O an ömre bedeldi... Hayatımın en güzel saniyeleri, aylarca yattığımı çektiğimi unutturdu bana... Ailem herkes bebeğe bakıyordu, bana 2500gr doğdu küveze almadılar bak kızına dediler yanıma yaklaştırdılar, öptüm ama öyle tuhafki duygularım... Onca yaşadığımdan sonra rüya sandım. Hatta 3 hafta geçti benim kaybetme korkum yeni bitiyor varlığına inanışım yeni başladı...
Tabi doğum sonrası vücudum ödem topladı. Çok sıkıntı yaşadım... Bebeğim sarılık oldu ışın tedavisi gördü, şuandada Kolik denilen bir sıkıntıyla uğraşıyoruz ... Allah isteyen herkese versin, hamile arkadaşlarda inşallah alacak kucağına, olanlarasa Allah sağlık versin... Benden böyle kızlar... Allah nazardan korusun inşallah ufak sorunlarında atlatıcaz...

Bugun 27 . Haftaya girdik kizimla. Gecen hafta ve ondan oncekihafta hastanede yattik. Kanama ve kasilmalar basladi. Artiii rahim agzi olcum 2.2 cm. Su anda nidilat ve haftada bir kere pruloton depot kullaniyorum. Aklim cook karisik. Bu arada dun gittigim bi dr bana acil serklaj onerdi. Gala dusunuyorum. Dr profesor ve cok emindi kendinden. Ne yapmaliyim bilmiyorum. Yasim 34 zaman geciyor. Evde resmen teror estiriyorum.sinirlerim allak bullak. Gorur muyum 34 35 haftayi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…