- 3 Ocak 2013
- 25
- 8
- 36
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #55.841
Burcim, gözün aydın. Allah analı babalı büyütsün. Zor zamanları atlatmışsın. Umarım bu sıkıntıları da çabuk atlatırsın. Ben de 23 haftalık bebeğimi kaybettim Ocak ayında. Temmuz ayında Arda Bey'e gittim. Şu anda bir takım testlerin sonuçlarını bekliyorum. Henüz hamile değilim. Öğrenmek istediğim bir şey var mümkünse. Arda Bey artık Central Hospital'da mı çalışıyor?22 Eylül 2014;
Sabah 5:30. Da kalktım. Namaz kıldım. Yasin okudum. Ve ailecek yola çıktık... Central hospitale geldim... Odaya girdim. Ve o an heyecan endişe mutluluk hüzün çok karışık duygular içindeydim... Bebeğimin kilosu azdı. Erken alınacaktı, 36+5 te gebelik şekerinden dolayı ciğerleri gelişmemişse küveze alınacaktı... Ben hemen koklamak istiyordum... Ameliyata alınırken çok şaşkındım... Etrafa bakıyordum Arda bey elimi tuttu merak etme çok güzel olacak gibi bişeyler dedi onu bile hatırlamıyorum... Sonra odada gözümü açtım... İşte. O an ömre bedeldi... Hayatımın en güzel saniyeleri, aylarca yattığımı çektiğimi unutturdu bana... Ailem herkes bebeğe bakıyordu, bana 2500gr doğdu küveze almadılar bak kızına dediler yanıma yaklaştırdılar, öptüm ama öyle tuhafki duygularım... Onca yaşadığımdan sonra rüya sandım. Hatta 3 hafta geçti benim kaybetme korkum yeni bitiyor varlığına inanışım yeni başladı...
Tabi doğum sonrası vücudum ödem topladı. Çok sıkıntı yaşadım... Bebeğim sarılık oldu ışın tedavisi gördü, şuandada Kolik denilen bir sıkıntıyla uğraşıyoruz ... Allah isteyen herkese versin, hamile arkadaşlarda inşallah alacak kucağına, olanlarasa Allah sağlık versin... Benden böyle kızlar... Allah nazardan korusun inşallah ufak sorunlarında atlatıcaz...
Merhaba arkadaslar ben de 17 haftalık ikiz hamileyim pazartesi ölçüldü 3.3 cm dendi burayı okuyunca cok tedirgin oldum uzunluk ne olmalı ve ne zaman serklaj yapılıyor?
Burayı sabahtan beri okuyorum ama ikizlere dikiş atılmıyormuş yazanlar olmuş öğleden sonra randevum var perinatolog görecek oysaki pazartesi de ultrason vardı orda bakmadılar inşallah sorun olmaz zaten evdeyim sadece evde geziniyorum cok fazla dısarıya cıkmıyorum
Merhaba anneler,
Ben de 2 ekimde 23+3 'te erken doğum yaptım. Bebeğim 4.5 saat yaşayabildi. Bayram arifesi gecesinde uçtu gitti dünyadan oğlum. Rahim ağzı yetmezliği dediler önce dikiş atmak için hastaneye yatırdılar. Fakat enfeksiyon her şeyi mahvetti. Sabah 9'da bekleyeceğiz enfeksiyon düşsün diye dediler 12'de doğuma aldılar. Artık benim hayatım riske girmiş. Bebeğime de bulaşmış enfeksiyon. Biz hastanede yatacağız bir süre yatmamız gerekecek planları yaparken 2 günde altüst oldu hayatımız. Hamileliğimin başından beri her şey çok güzel gidiyordu. Hiç sorun yaşamamıştık. Bulantılar, kusmalar, baş dönmeleri bile olmamıştı. Herkes beni konuşuyordu, nasıl güzel geçiyor hamileliğin, çok da yakıştı diye. 2 günde her şey yok oldu sanki. 13 gün oldu ama her gün ayrı acı geçiyor. Ağlamadan duramıyorum. Doğumu bebeğimin çıkışını unutamıyorum. Arife günü defnettik bebeğimizi. Eşim kucağında götürmüş mezarlığa, bunları düşündükçe kahroluyorum. Üstelik 6 yıllık evliyiz ve aşılama ile olmuştu bebeğim. Bir anda bütün umutlarımız, hayallerimiz her şey yok oldu. Dünya durdu sanki benim için.
Merhaba
Öncelikle başınız sağolsun allah sabır versin aynı şeyleri bende üç ayönce yaşadım gerçekten çok zor günler geçirdim. 20 haftalıkken kaybettim kızımı rahim ağızı yetmezliği teşhisi koyuldu. Herşey yolundayken detaylı ultrasonda tespit edildi kızım çok sağlıklıydı hemen hastaneye yatırdılar wc bile yasaktı hiç kalkmadan bir hafta yattım ona rağmez rahim ağzım sıfırlandı dikiş riskliydi atamadılar. Sonrasında 1.5 ay önce miyom ameliyatı oldum aynı anda laporoskopik abdorminal serklaj yaptılar yani hamilelik öncesi dikiş atıldı şimdi mart ayını bekliyorum muayne sonrası yeniden hamileliğe karar verilecek çok zor günler geçiriyorum seni o kadar iyi anlıyorumki zamanla acısı azalmıyor hala ağlıyorum allah sabır vesinn hepimize üstelik bende iki senelik ilaç tedavisi ce takip sonucu hamile kalabilmiştim 11 yıllık evliğim tüm ailede büyük bir sevinç yaşanmıştı sonrası çok acı
Senin bekleme süren ne kadar doktor bir sonraki hamileliğinde dikişimi önerdi
22 Eylül 2014;
Sabah 5:30. Da kalktım. Namaz kıldım. Yasin okudum. Ve ailecek yola çıktık... Central hospitale geldim... Odaya girdim. Ve o an heyecan endişe mutluluk hüzün çok karışık duygular içindeydim... Bebeğimin kilosu azdı. Erken alınacaktı, 36+5 te gebelik şekerinden dolayı ciğerleri gelişmemişse küveze alınacaktı... Ben hemen koklamak istiyordum... Ameliyata alınırken çok şaşkındım... Etrafa bakıyordum Arda bey elimi tuttu merak etme çok güzel olacak gibi bişeyler dedi onu bile hatırlamıyorum... Sonra odada gözümü açtım... İşte. O an ömre bedeldi... Hayatımın en güzel saniyeleri, aylarca yattığımı çektiğimi unutturdu bana... Ailem herkes bebeğe bakıyordu, bana 2500gr doğdu küveze almadılar bak kızına dediler yanıma yaklaştırdılar, öptüm ama öyle tuhafki duygularım... Onca yaşadığımdan sonra rüya sandım. Hatta 3 hafta geçti benim kaybetme korkum yeni bitiyor varlığına inanışım yeni başladı...
Tabi doğum sonrası vücudum ödem topladı. Çok sıkıntı yaşadım... Bebeğim sarılık oldu ışın tedavisi gördü, şuandada Kolik denilen bir sıkıntıyla uğraşıyoruz ... Allah isteyen herkese versin, hamile arkadaşlarda inşallah alacak kucağına, olanlarasa Allah sağlık versin... Benden böyle kızlar... Allah nazardan korusun inşallah ufak sorunlarında atlatıcaz...
Allah analı babalı büyütsün gözlerin aydın canım22 Eylül 2014;
Melegim1478, senin de başın sağolsun, çok geçmiş olsun. Allah bi daha bu acıyı yada bunu unutturacak acıları yaşatmasın.
Biz henüz dr.a gitmedik, hastaneden çıkınca eşim gorüsmüş 15 gun sonra gelin demis dr. Ne diyecegini cok merak ediyorum ben de. Sonraki şanslarınız için diyerek normal doğumda çok ısrar etmisler esim sezeryana alsanız diye talep etmis ama tabi enfeksiyondan dolayı da. Çok fazla beklemeyeceğimi umuyorum.
Dikiş önerildi bana da 12.-14. Haftalarda önlem dikişi ve tüm hamilelik yatarak geçicek denildi ama başka dr.la görüşeceğiz o ne der bilemiyorum.
Sana yapılan dikişi eşim araştırmış biraz ama biz tam anlayamadık nasıl birşey olduğunu, hamilelik yok ama rahim dikiliyor.
Sen de birçok badire atlatmışsın Allah sabırlar versin. Bitti diyemiyorsun bi türlü. Ameliyatlar başarılı geçmiştir umarım. Mart ayında mi karar verilecek senin tekrar deneyeceğin tarihe. Tekrar tedavi mi düşünüyorsun.
Biz de bayadır ugrasiyoruz takipler kontroller vs. en son aşılamayla tuttu. Tekrar bi tedavi süreci de endişlendiriyor beni şu anda.
Bende normal doğum yaptım aslında bende hiç bişey hissetmeden sezeryanla alsınlar isteöiştim yada uyutulmak ama zaten doğum kanalına girmiştive böylesi daha iyi olacağı için normal doğum yaptılar
Bildiğim kadarıyla en fazla üç ay bekleyiyorlar normalde benim ameliyattan dolayı süre uzadı mart ayında yeniden hamile kalmama onay verecekler sonrasında duruma göre büyük ihtimal tedavi gerekecek bende polikistik over da varmilaçla hamile kalabilmiştim
Doktorum ameliyatın çok başarılı olduğunu söyledi çok şükürki ongünde toparlandım işe başladım zaten miyomdan da kaynaklı hamilelikte çok sorun yaşamıştım çok şükür temizlendi doktorumun bana söylediğine göre abdorminal serklaj daha sağlıklıymış içten dikiş olduğu için enfeksiyon riski yokmuş ayrıca daha dayanıklıymış istersen ikinci hamileliğe kadarda kalabiliyormuş zaten miyom ameliyatı sebebiyle rahimde dikiş var normal doğum şansım artık yok bende tekrar hamile kaldığımda yatarak geçireceğim tekrar risk alamam aslında benim dikişimde ayakta geçirilebiliyormuş ama ben kesinlikle çalışmayı düşünmüyorum en azından biz elimizden geleni yapalım çok şükürki seninde benimde sebebi ilk kayıpta tespit edilmiş çok fazla kayıbınolanlar da var gerçekten allah hepimizin yardımcısı olsun yaşamayan kimse bilemez çok zor günler geçirdik allah inşallah bu sefer bebeğimizi kucağımıza almayı nadip eder kontrolden sonra gelişmeleri bildirirsen sevinirim tedavi süreci inş allahın izniyle geçer endişelenme sonuçta hamile kala bilmemizde bir umut bizim için
Herkese gunaydin arkadaslar dun aksam 10 da sancim geldi apar topar usak medical park hastanesine gittik hemen nst ye baglandim sancim okadar coktuki agliyordum ama nst de sanci gorunmuyordu 4 saat sanci cektimbobrek enfeksiyonundan supheleniyordu doktorlarim endol fitilden sonra biraz rahatladim tam hersey yolunda bebegimi 2 hafta daha karnimda tasimayi umut ederken bir anda saat 4de kanamam geldi doktorumu hemen evinden apar topar geldi hemen sezaryen dedi ama bebegim daha 29 haftalikdi cok kucuktu daha aglaya aglaya girdim doguma belimden assagisini uyusturtular bebegimin sesini duyamdim ama esim bebegimisi gormus cok hareketliymis videosunda da kuvozde birseyler emiyordu solunumunu kendi yapiyor sadece serum vermisler 1310 gramcik daha masallah hareketli ben hep sizlere dua ettim sizde bebegime dua edin lütfen
Herkese gunaydin arkadaslar dun aksam 10 da sancim geldi apar topar usak medical park hastanesine gittik hemen nst ye baglandim sancim okadar coktuki agliyordum ama nst de sanci gorunmuyordu 4 saat sanci cektimbobrek enfeksiyonundan supheleniyordu doktorlarim endol fitilden sonra biraz rahatladim tam hersey yolunda bebegimi 2 hafta daha karnimda tasimayi umut ederken bir anda saat 4de kanamam geldi doktorumu hemen evinden apar topar geldi hemen sezaryen dedi ama bebegim daha 29 haftalikdi cok kucuktu daha aglaya aglaya girdim doguma belimden assagisini uyusturtular bebegimin sesini duyamdim ama esim bebegimisi gormus cok hareketliymis videosunda da kuvozde birseyler emiyordu solunumunu kendi yapiyor sadece serum vermisler 1310 gramcik daha masallah hareketli ben hep sizlere dua ettim sizde bebegime dua edin lütfen
Burayı sabahtan beri okuyorum ama ikizlere dikiş atılmıyormuş yazanlar olmuş öğleden sonra randevum var perinatolog görecek oysaki pazartesi de ultrason vardı orda bakmadılar inşallah sorun olmaz zaten evdeyim sadece evde geziniyorum cok fazla dısarıya cıkmıyorum
Cok tesekur ederimCanim gecen hafta 2 gun akintim oldu crp 15 olmus antibiyotik verdi ak8ntim kesilmisdi ama dun aksam bi sanci basladi ardindan yogun kanama hemen ameliyata aldilar canimGecmis olsn canm. Allahım yavrunu saglikli sekilde kucagina almayi nasip etsn ins. ne guzel solunumunu kendi yapabiliyosa cabuk toparlanir kuzun.akintin fazla miydi bide kasilman var miydi dogum yapmadan once
Doktor ölçüm yaptı bu defa 29 mm çıktı şimdilik sorun yok dedi 15 gün sonra tekrar bakalım dedi herhangi bir kısıtlama getirmedi ama ben burayı okudukça strese giriyorum iyi bir dr a mı görünmeliyim?su an ankaradayım burdaki arkadasların çoğu aydan asyalı ya gitmiş sanırım ben evden cıkmıyorum genelde uzanıyorum ama nereye kadar bu endişeyle? Bana ankarada önerebileceğiniz biri var mı?içim hiç rahat değil yarın ayrıntılı ultrasonum var bakalım ordada ölçüm yapılıyor mu?Dktrunla gorstn mu ne dedi durumn icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?