Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aman cnm dur orda ve sukret kafasi orda benimki ayaklarini dayadi da kesesini patlatti ben iyiyim cnm kontrole gittim bir sorun yok icim tertemiz asilama tedavisine basladik hayirlisiyla
cok sevindim hayirli olsun insallah..valla artik buraya kadar getrmisken drum 3e 5e bakmicaksiniz dedi hastne ozel biraz tuzlu olcak ama napalim saka yapyi bana hatta altinlarni falan sat artik die ☺☺ duruyorum şimdi vallahi babam saolsun biraz destek cikti rahtladik.prematre bebk dru geldi ultrasnda oda bakti bebege Allahin izni ile yasatrz dogarsa korkma dedi rahatladm biraz.boyle iste canim.

Masallah masallah bebis yasar artik korkma ama hic sallanma buyusun orda minik

Eger alttan olctuyse ona kesin inan dogru olcum alttan cikiyo .masallah 30mmse korkmana gerek yok yatarak belki daha da uzar .
hunilesmede kese biraz sarkmis oluyo . Buda onemli ama acilma daha onemli ona dikkt et .ben ultrasonda nasl gzukur anlamam .ama acilman yoksa ilacida kesmislerse enfeksynun yok demktir buyuk ihtmalle cikarr gbi suan kac haftalksin

Kizlar olumsuz haber vermiycm demistim ama maalesef adet oldum cok uzuldum desem yalan olur napiiim artik alistim

Soyleyecek bisey yok cnm simdu umutla asilama surecine hazirlanmamiz lazim

Canım üzüldüm senin adına ama olsun daha önünde değerlendirebileceğin çok seçenek var çok şükür. Ümitsiz değiliz ya. Bu güne kadar yazamadım kusura bakma. Kürtaj oldum ben tekrar dün sabah. Onun telaşındaydık.
Senin klomen ve çatlatma iğnesi ile bile tutmuş canım. Aşılamayla Allahın izniyle çok uğraşmadan tutar, bence sana aşılamaya bile gerek olmayabilir. Sonuçta kendiliğinden tutmuşluğu var. Biz ctesi gittik tekrar dr. bize bile gerek yok hemen aşılamaya, sperm sonuçları iyi, 3-5 ay kendiliğinden deneyelim dedi ki bizim hiç kendiliğinden tutmuşluğu yok bu kadar zamandır.
Eğer bu ay aşılama yapılmasını uygun görürse dr.un senin çok olumlu cevap vereceğini düşünüyorum tedaviye inşallah Allahın izniyle. Bu adetinle de temizlenmiş oluyor bir kez daha vücudun çok şükür.
Adetin 2. günü hormonlarına bakıldı mı cnm, aşılama öncesi bakıyorlar burda. Bir de yine klomen mi kullanacaksın iğne mi?

Canım inşallah yaşayacak bebeğin. Çok şükür haftası çok iyi, üstelik sürekli kontrol altında ve gerekli tedbirler alınıyor. Çok şükür zor da olsa haliniz vaktiniz karşılayabilecek durumda. Elinizden gelen herşeyi de yapıyorsunuz bebeğiniz ve senin için. Allahın izniyle erken doğumda olsa sağlıkla alacaksın bebeğini kucağına. Allah yardımcınız olsun canım. Dualarım seninle.

canım sana çok gecmıs olsun ıkıncı kurtaj bana da yapılmıstı evet ben 2 normAL 2 kımyasal gebelık gecırdım hepsı de normal oldu klomen çatlatma ıgnesıyle ınsallah bu aşılamada tutar canım degerlerıme bakmadı her ay aynı cıkıo zaten degısen bısey yok lh dısında tum degerlerım ıdeal durumda o da çatlatma iğnesıyle hallaoluyo şukur ne dıyım benım sorunum da hamıle kalamamak degıl artık bunu anladım benım sorunum onu ıcımde tutabılmek bakalım bu ay olacak dıye umıdetmek ıstıyorum bende ınsallah tutar ama bılemıorum sonuca ulaşacak mıyım ovulasyon gerceklesınce progesteron ve pıhtılaşmalarıma bakacaklar bakalım ordan cıkacak sonuca gore progesteron verecek sanırım klomenle yumurta elde edıyoruz dollenme elde edıyoruz iğneye gerek yok dedi klomenle yapıcaz gunde 3 tane alıcam bugun başladım cuma gunu kontrole gıdecem gerekırse dozu arttıracak bakalım hayırlısı olur ınsallah yhaa

oglak_kadini 2. kürtaj demek ki rutin canım, okadar da bakıp temiz yok bişey demişlerdi. Enfeksiyondan temizlenemiyor rahim diye açıklama yaptılar bu sefer. Bakalım inşallah temizlenmiştir bu sefer.

Klomenle olması çok iyi canım, iğne büyük eziyet. 2 günde bir kan veriyorsun ultrasona giriyorsun. Sonuçlara göre sürekli iğnenin dozuyla oynuyorlar.
Benim adetin 2. günü özellikle östrojen ve prolaktine bakıyorlardı cnm, iğne kullanırken de baktıkları değer östrojen değeri. Ona göre hem doz ayarlıyor hem de aşılama yapıyor veya yapmıyor. Klomende de almışlardı bende ondan sordum cnm. Sende sürekli aynı değerleri sağladığından dr. ihtiyaç duymamıştır dediğin gibi. İnşallah bu sefer tutacaksın bebeğini sağlıkla dünyaya gelene kadar.
Progesterona cnm aşılamadan sonra 3. gün başladılar bende, iğne daha etkili diye iğne verdi günde bi doz yaptırdım 15 gün. Sonra lekelenme başladı olmadı die kan verdim baktık tutmuş ama lekelenme var diye 5 gün daha devam ettim. Hemen başlayabilir sende de cnm. Progesteron eğer tutarsa destekliyormuş eğer tutmazsa regl olmanı kolaylaştırıyormuş, duyduğum kadarıyla.

evet canim artik bi sekilde biseylerde kisicaz yani simdilik tek dilegimiz saglikla dunyaya gelmesi.elimizden gelni yapioruz hakkisin geriside takdiri ilahi artik biz tedbirleri alioruz Allajm yardmcmz olsun.insallah darisi sizkere ve isteynlere.dualrni eksik etme dunya dua uzerine sizlerde benm dualrmdasnz.

Evet canim alttan olctu hemde bi kac kere ha oyleyse ozaman hunilesme yok
bu 14 gun icinde dogum varmi yokmu o testide yapti o testte negatif cikti cok sukur
Zaten ilac olarak rahim kaslarini gevsetici hap veriyorlardi bugun onuda biraktik Allahin izniyle bakalim nasil olcak
Ben 23 + 6 gunlugum su stresimide yenebilsem bi
Hic hastaneden cikmak istemiyorum ama carsambaya kadar kalabilirsin sonra eve gideceksin dedi doktor
Kizlarr dualarinizi esirgemeyin lutfen cok korkuyorum

Bu arada cevaplarin icin tesekkur ederim canim

O test nasil oluyo ilk defa duydum. Haklisn insan en ufack bi durumda en kötüsü geliyo aklina ama bak ne gzel hersey yolndaymis hic stres yapma kendine .iyi düşün ki iyi olsn hersey.bak bende korka korka cok skur bu haftalara geldim 4.5 aydir yatyrum ama hic zoruma gtmedi yetr ki gunumuzde dogum yapalim hala da yatyrm dönüp baktgim zamn ne cabuk geçti bile diyorm ins seninde oyle gecer ve bu zamnlara cabucak gelirsin.

Ark merhaba. 24 haftada erken dogum tehlikem olmustu. Uzun sure yattim. Hergun progestan ve magnezyum ictim 38+5 te dogum yaptim cok sukur kizimla iyiyiz uc gun oldu. Rabbim tum isteyenlere yardimvetsin yatin bol bol kalkmayin hic herseyi ama herseyi birakin. Ilaclari saati saatine icin . Aeo

Maşallah Allah anali babali buyutsun.ilaçlari doktrun ne zaman kesti bide ayaga ne zaman kalktin bilgi verirsen sevinirm

Allah bi daha evlat acısı yaşatmasın canım cümlemize.. her günüm korku icinde geciyor benimde nasıl gecicek zaman bilmiyorum

Vallahi bende bilmiyorum. 01.Kasımda gittim gördüm bebeğimi. kızım olacak bu arada Allahım nasip ederse. ama daha on gün oldu meraktan kuduruyorum. SSK dan randevu aldım. yarın sabah kızımı görmeye gideceğim. Nasıl geçecek bende bilmiyorum. Eşime diyorum ki; Siz beni uyutun 38. haftada uyandırırsınız ya da eve ultrason alalım diye. o derece yani. Allahım sabır versin. Sağlıkla kucaklamamızı nasip etsin. AMİN

Merhaba güzel anne adayları, ben de 14 haftalık gebeyim. 2. Gebeliğim ve ilk gebeliğimden sonra olduğum rahim ağzı ameliyatları sonrası rahim ağzım 21-24 mm civarında olduğu için ikli test sonrası serklaj çnerdi doktorum. Ara ara siteyi inceliyordum yazmaya fırsatım olmamıştı. Bugün serklajımı oldum.. İnşallah sorunsuz atlatırız..

Maşallah Allah anali babali buyutsun.ilaçlari doktrun ne zaman kesti bide ayaga ne zaman kalktin bilgi verirsen sevinirm
Sel canim beniçtim. de kalktom artik kalktigimda rahim agzim uzamisti. O kadar yatip o kadar su ictimki anlatamam gunde dort litre ictim. Progestan ve magnezyumu dakka sasirmadan ayni saate ictim. Ilaclari 36+2 de kestim . Lutfen bol su icin. Ve esinizden destek alin. Is yapmayin. Aeo

Hayirli olsum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…