Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayy sezeryan aninda aliniyosa cok guzel sevindim. Tsk cvp icinnnn

Once dogumun oluyo dikis vs.sonra aliyor doktor dikisi.hicbisey hissetmiyosun keske hersey dikis alinma gibi olsa.uyusukluk gecince sezeryan yeri acisi derdindeyim bende.hadi yuru diyecekler bir sure sonra.zorlamisti beni ilkinde.en cokta o sondayi cikardilar ya aglicaktim valla ayrilmak istemedim cok rahatti sonda varken

Dogru onlarda varr. Ya sonda dikis zamanida takilmistida acitmadi sanki cikarirlarkenn.

Dogru onlarda varr. Ya sonda dikis zamanida takilmistida acitmadi sanki cikarirlarkenn.

Ikinci dikisim bu bana dikiste sonda takilmadi..dogumda takilmisti hic hissetmedim ne takilirken ne cikarken.uzulmustum vc ye nasil gidecem zirt pirt diye.serum takiliydi hala cunku

Masallah :)Sata gore 15+6 ultrosona gore 13+4 olmasi lazim. Benimde 3 gun sonra kontrol. Bakalimm o zaaman 14 haftalik olurr. Ins ogreniriz cinsiyetleri canim:)

Gec yumurtlamami olmus sende.bendede 12haftada 1hafta geri gorunuyordu sonra duzeldi.satla ultrason ayni cikiyor.catladim meraktan bende ogrenseydim.annemde hayirdir istedigin kizmi erkekmi diyorda hic oyle bisey hissetmiyorum su olsun bu olsun diye.onceki hamileliklerimle ayni hersey bulanti vs ordan yol cikarak kiz diyorum ben.

Evet benim de gec yumurtlama olmus. Simdiki gidisimde ins benimkide ayni gunu yakalar bakalim. Bende ck meraktayim daa onceki hamilelegimde 11.haftada erkek oldugu gozukmustu ama bu sakliyodu hala. Kiz diye tahmin etti doktor. Ama bacaklar kapali dedi belli de degil deemisti. Benimdd icimden gecen kiz. Bakalim.hicccccc farketmiyo ilkim olacagi icin. Ama insan merak ediyo dedigin gibi:)

Ne zaman esimle ben cumle kursak kizlarimiz cikiyor agzimizdan.allahim diyorum bazen bu ikinci bi tane kizim var zaten ama kizlarim diyebilecekmiyim aceba.ikisini yan yana gormek kismet olurmu.

Olur tabi olur allahin izniylee:)

Hamilesin korkuyosun doguyor korkuyosun krese okula gidiyor aklin onda.anne olmak ne zor ve guzel biseymis meger.insan ilk kaybettigini hic unutmuyor ama.5yildir kizimi uyuturken kaybettigim kizimi hep dusundum yasasa kime benzerdi bizle olsa nasil olurdu.offf neyse yarina odaklanayim ben:))

Aynen benimde aklima geliyo ama dusunmemek lazim dusununce uzuluyo insan uzulunce karnimizdakine yazik:) ins bundan sonra hersey guzel olur. Ya bisey sorcam senin dikis lerde agri oluyormu

Aynen benimde aklima geliyo ama dusunmemek lazim dusununce uzuluyo insan uzulunce karnimizdakine yazik:) ins bundan sonra hersey guzel olur. Ya bisey sorcam senin dikis lerde agri oluyormu

Agri gibi degilde gun gectikce bebek buyuyor arada ustten baski hissediyorum hafif.agri ikisindede hissetmedim ama annem bende kaliyor hic bisey yapmiyorum.arada ayakta cok kaliyosan oladabilir zorlamamak gerek.kafana takiliyorsa ara bir doktoruna sor icin rahatlasin

Ayni seninki gibi iste ayakta durunca bide sirt ustu uzanip ayaklarimi uzatinca hissediyorum dikisleri. Bi de bacak arasinda acayipppp agri var. Doktora soyledimde. Cok oturunca agriyo die. Ona gore oturup kalkacaksin diyo. Bi de uzanmana gerek yok dio. Ne bileyim bana asiri rahat geldi. Ben yine uzaniyorum valla. Annemlerdeyim cogu zaman.

Dok.hakli rahat ettigin pozisyonlari sen biliyosun sonucta.benim rahim agzi yetmezligi haric sorunum yok.sanci kasilma vb gibi.o nedenle mesela 30dk ayakta kaldim 10dk dinlenirim.boyle gezdimde sorunda yasamadim.hersey kontrollu olucak yani.oturunca rahat degilsen uzan.seninde baska rahatsizligin yoksa dok.un rahat degil bence olani soylemis.bacak arasi agrim yok ama benim.daha cok kilo verdigim icin ayakta duracak gucum yok simdilik zamanla toplarim kilo aldikca gecer

Ben 35+1 de doğum yaptım rahim kısalığı nedeniyle doktorum hiç kalkmadan yatacaksın dedi, ama az az kalktım ondan bile pişmanım şuanda bebeğim premature olarak doğdu maalesef, şuanda onun çabası içindeyim.

bimde 2 ay oldu serklaj şu sıralar rahatım ama cok harekt etmiyorum yatmıyorum çalıştıgım için sorun yasamadım kasılmalarım vardı magnezyumdan sonra ciddi anlamda rahatladım bide bebegim büyüdükçe yukarı çıkıyo buda beni çok rahatlattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…