Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Masallah ya xok guzel benimde 12.haftada atildi yani gecen hafta. Doktor mu surekli yat diyordu peki? Bu donem calismiyorum ama ikinci donem okul basliyor calismam sakincali olur degilmi ? Heyet raporuna devam etmek istiyorum cok korkuyorum. Bi kaybim var...

Valla dktorlara kalsan normal hayatna dön diyen bile oluyo belli bi süre snr sen kendi dktrn oluyosun.bna da kmisi yat diodu kimisi gerk yk dedi ama bende önceden bi kaybim olunca hep yattim yemegi ble yan dnüp yedim haftada 1 5dk ayakta ilik duş aldim şukur bunda hiç sıkıntm olmadi bi tek bebek hareketlerni aşagida hissediyodum o kadar bence rapor al hiç gtme çünki kısalma oludkça yatmak ble fayda etmez oluyo kendini hiç yormicaksin ve akintiyada çok dikkat etmen gerekli fazlalaştigi zamn rengi kokusu nrmal olsa ble acilma belirtsi oluyo hemen dktrnla grüş ayda bi idrar ve kan tahlili ver başkada bsey yapmana gerk kalmiyo

Dediklerine cok dikkat edecegim dogru soyluyorsun. Cok cok tsk ederim. Allah cocugunu sana bagislasin. Hayrli geceler diliyorum:)

Slm arkadaslar ben yine hastanedeyim 30 haftaligim ikizlere ve rahim agzi boyum 16 mm olmus sancilarim ve kasilmalarim cok fazlaydi bi gun boyunca magnezyum serum verdiler sancilarim gecmedi ama hafifledi ben cok korkuyorum 30 haftalik bebekler dogarsa bisey olurmu
Cunku doktorun bana dedigi eger bu magnezyum sancilari durdurmazsa baska bisey yapamayiz kisalma olursa hemen sezeryana aliriz sancilarim hala var
Dualarinizi bekliyorum hic olmazsa 32 diyordum simdide 31 bitirsek diyorum
Bugun yarin gibi hosediyorum ama insallah yanilirim dualarimin hurmetone rabbim hayirlisiyla biraz daha musade eder insallah
Dualarinizda banada yer verin lutfen

Merhaba arkadaslar, oncelikle hepinize cok gecmis olsun. Allah acil sifalar versin ve yavrucaklarinizi sag salim kucaginiza almayi nasip etsin.

Benim size bir sorum vardi da: ben hamileligimin 19. Haftasi icindeyim ve 3-4 gundur pelvis kemigime bir baski hissediyorum. Sanki ayaga kalktigimda ve uzun sure ayakta kaldigimda bebek asagiya dogru gidiyor gibi hissediyorum. Biraz ayakta kaldiktan sonra da belim agrimaya basliyor. Sizlerden bu tip deneyimleri olan var mi? Rahim agzi yetmezliginin ne gibi belirtileri var?

Allah sana ve bebeklerine acil sifalar versin arkadasim pozitif dusun ins hersey cok guzel olur. Ins meleklerin bjraz daha sabrederde vaktinde gelirler. Rabbine sigin.. serklaj var miydi sende peki?

Allah sana ve bebeklerine acil sifalar versin arkadasim pozitif dusun ins hersey cok guzel olur. Ins meleklerin bjraz daha sabrederde vaktinde gelirler. Rabbine sigin.. serklaj var miydi sende peki?
Aminn canim saolasin pozitif olmaya calisiyorumda her sanci geldiginde dogal olarak en kotusu aklima geliyor
Yok canim serklaj yapmadilar ikizlerde serklaj riskli dedi hem burdaki hem turkiyedeki doktor benim rahim agzi boyu surekli degisti bi uzadi bi kisaldi ben hamileligimin basindan beri uzaniyorum ama bu 16 mm simdiye kadar en kisasi sancilarim gecse belki idare edebilor 2 3 hafta daha onlar gecmiyo iste
Allah buyuktur vardir onun bildigi ne eylerse guzel eyleyen odur insallah benimde sevincimi doya doya yasamami nasip eder

Aminnn sifa salavati sifa ayetleri var internetten bulda oku allah vesile eder ins:)

merhaba arkadaşlar. hastanede olanlara acil şifalar diliyorum. Allah yardımcınız olsun.ikizleri olan arkadaşım korkma,stres kasılmalarını çoğaltır rahat ol. bnm ikiz yigenlerim 30+6 günlük yani 31 haftalık doğdular. şu an iki yaşındalar prensesler. sende bebeklerini kucagıba alırsın inşallah hayırlısıyla... bizde bi 30lu haftaları görebilsek hayırlısıyla.
gelelim bana. 22 haftalık oldu kızım. son bir aydır rahim ağzı uzunluğunda kısalma var. dün 29 mm çıktı.doktor sadece progestan verdi sabah akşam içiyorum. sizce bu yeterlimi. kendini çok yorma ama hareketsizde kalma dedi. 29 mm beni 30 lu haftalara götürürmü yoksa şimdiden yatmalı doktormu değiştirmeliyim. deneyimli arkadaşlar lütfen yardım edin

canım dikiş atıldığında rahim ağzı kaç cm di bn 22+1deyim rahim ağzı 29 mm .doktor dikişten filan bahsetmiyor.senin nasıl oldu rica etsem yazarmısın

Allah yardimcn olsn canm dktr kntrolündesn inş bişey olmaz bekler bebişlerin dogsada yaşar allahin izniyle.canm bol bol su iç kasilmayi engelliyo 3ltyi geçsin su çok fayda ediyo ve hiç kalkma ayaga banyo işini ble 15 gnde bi yap burda açilmasi olupta hiç kalkmadan lavaboyu ble yattgi yerde yapark bebegini durduranlar oldu dikkt et canm

Hayirlisi olsun bende merak ettim dok.donunce haberinizi bekliyorum.annelere farketmiyor zaten hep meraktan catliyoruz.
Ins haber veririm :) hayirli aksamlar[/QUOTE]
Göstermedi sipaaa kapamisti bacaklari doktor gormuyorum ama kiz ol
Saglikli dogsunda kiz erkek kimin umrunda ki.hayirlisi olsun
Amin aminnn. Bacaklari kapali die kiz olabilir dediii. 10.Haftada da cikinti var erkek gibi demisti her hafta değişiyor:)) dedigin gibi hic farketmez saglikli olsun kiii herseyi iyiydi maşallah

20.haftadayım inş 32. haftaya kadar dayanırım bazen cok zorluyor alt tarafıma baskı oluyo sag kasıgıma baskı oluyo buscopan magnezyum fitil ve hala progstana devam ediyrm

Bizde 24+4 olduk şükürler olsun benimde ilk anlar kasiklarim çok ağriyordu. Hala arada ağriyorda. Resmen duygu cikislari yaşayarak vakit geçiriyorum. Belim kasiklarim ağrıyinca çok moralim bozuluyor. Bazende çok umitleniyorum. Rabbim sagsalim kucağımıza almayı nasip eder inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…