Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Allah yardimcin olsun.seninki rahim kisaligi benimki rahim agzi yetmezligi baska sorunum yok.o nedenle benim kalkmamda sorun yok bu ikinci canli dogum olcak insallah.

Merhaba Kızlar;
10 yıllık evliyim. Ankara da tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Başka bir ilde çalıştığım için kontrollerimde kendi dr.uma gidemedim.4 Kasımda 21+4 günlük bebeğimi doğum yaptım. 5 Kasım gecesi de kaybettim. Küvezde sadece 1,5 gün dayanabildi. Çok küçüktü. Sonrasında servikal yetmezlik denildi. Ne olduğunu bile anlayamadım. Hamileliğim dr.lara göre (4 farklı dr.a farklı zamanlarımda muayene oldum.) gayet normaldi. Sürekli yürüyüş yap, kilo alma herşeyin normal diyordu. hafta sonu epey ayakta kaldım. p.tesi işe gitmek için kalktığımda kasılmalarım olduğunu farkettim. Çok düzenli 20 dk bir gelen kasılmalarım vardı. Kalktım wcye gittim. Nişan olduğunu sonradan öğrendiğim sümüğümsü içinde kanda olan sıvı geldi. sonrası hastane... dil altı bir ilaç ve serum... 1 gece yattım. sabah dr geldi ve bebek aşağı inmiş doğum yapacaksın ama bu bebek yaşamaz dedi ve gitti. şok oldum! Hiç doğumhaneye bile almadan yattığım odada doğum yaptım. Başta bebeğimi göstermediler bana ama taburcu olurken görmek istedim. Miniciğimin herşeyi tamdı.küvezi açınca üşüdü. Yenidoğan dr.u da haftası çok küçük yaşamaz dedi. Bizi gönderdiler. Antibiotik vererek. Ama sütüm için ilaç vermeyi unuttuklarından ve bizim de aklımıza gelmediğinden 2-3 gün sonra göğüslerimde bir sızı bir ağrı... Ankaradaki dr.umu arayınca dr. bana ilaç vermeden yolladıklarına inanamadı. 1 hafta boyunca ağladım. geceleri sütten yatamadım. Allah" a havale ediyorum. Sonra kendi dr.um muayene etti ve rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu. Martta bebeğimi elime alacağımı düşünüyorken şimdi Martta tedaviye başlayıp kalan embriyolarımı koydurmanın planını yapıyorum. Çok zor bir durum. Allah hepimize sabır ve kolaylıklar ihsan etsin. Bu süreçte serkilaj denilen dikiş ve daha neler beni bekliyor bilmiyorum. İnşallah bu sefer bebeğimi kucağıma alırım. Rabbim isteyen herkese hayırlı evlat versin.

Uzulme canim... yani uzulme diyecegim ama insanin elinde degil iste. Ama emin 9l burdaki herkea bu senin yollarindan gecti. Ama sukurler olsun geciyor.... benimde 18h kayip yasadim şükürler olsunki rabbim yine nasip etti. Gercekten ayni heyecann. Rabbim en kisa zamanda sanada nasip etsin de guzel haberlerini bizimle paylas.

Çok üzüldüm inşallah yeni gebeliğiniz başarıyla sonuçlanır. Uzun zamandır bakamadım sayfaya. Başınızsağ olsun. Ben de 25 haftalık kayıp yaşamıştım 4 gün yaşamıştı. Sonra serklajla 36 artı 4 e dek taşıdım ilaç desteğiyle... Lütfen ümidinizi kaybetmeyin gebeliğinizde de takibinizi imkanlarınız varsa bulunduğunuz ilde varsa perinatoloğa yaptırın bence... Rahim filmi de çektiler mi?

Canim ne gibi problemleriniz varki benimde erken dogum riskim var ondan soruyorum bende diyodrum 34den sonra artik ayaklanirim
gozun aydin canim Allah bebeginizi size bagislasin

serklajdan sonra gerısı rabbime kalmiş dua edin sadece bn öyle yapıyorum jele basladım inş 30 lu hftaları görmk nasıp olur ıns

üzülerek tekrar hoşgeldin ahnur ve Allah sabrını arttırsın.
kızlar ben ahnur'a face deki sayfadan da söz etmiştim. yönetici arkadaşlardan gören varsa oraya da eklesek çok iyi olur.hem tedavi sürecinde hem de inşallah tekrar hamilelik döneminde faydalanır diye düşündüm.

Merhaba çok geçmiş olsun. Bende senin gibi iki yıl önce ikiz bebeklerimi kaybettim. Ben tüp bebek ile gebe kalıyorum fakat tedavi öncesi bi doktor bana gebe kalınca 5 ay sonra düşük yaparsın dedi fakat işlemi yapan doktor kabul etmedi ve malesef 19. haftasında ikizlerimi erken doğum ile kaybettim. Şimdi yine tüp bebek le gebeyim ve yine ikiz bu kez bu teshisi koyan doktora gidiyorum.3gebeligimin 13. Haftasinda rahim ağzına dikiş atacagini ve sonrasında doğuma kadar hiç kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi. Ama çok korkuyorum yine aynı şeyleri yaşamaktan lütfen benide bilgilendirirseniz sevinirim.ayni durumda olan varmi.simdiden düşünüyorum.

Kızlar mrb bende 9 ay önce tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığım ıkizlerimi 21 haftalikken kaybettim 19. Haftada rahim ağzım 4cm açılmıştı ve acil serklaj yapılmıştı ama yapılmaması gerekiyormuş enfeksiyon oluşmuş bu nedenden dolayi 13 gün yoğun bakımda yattım çok büyük sıkıntılar yaşadım ama rabbime binlerce şükür 2.5 ay sonra tekrardan bir mucize yaşattı ve ben bu sefer normal yollarla hamile kaldim 13. Haftada rahim ağzım ölçüldü 40mm ama doktorum yinede serklaji önerdi ve dikiş atıldı ve iyiki de atılmış 25. Haftamda geldiğimde rahim ağzında hunilesme olduğu ve uzunluğunun 14mm düstünü söylendi acil ciger geliştirici igne vuruldum ve suan 27. Haftamda yim Rabbim onu bana bagislaması için her geçen günün için sukrediyorum dua ediyorum çok zorMuş ama her zorunda bir kolayı varmış Rabbim yavrularimizi bizlere bağışlaşın isteyen arzu eden her kadına anne olmayı nasip etsin insallah

Cok geçmis olsun canim allah birdaha yasatmasin. Zor şeyler yasamassin.... Herseyi anliyorumm da bu dkis varken yine nasil serviks uzunlugu kisalip hunilesme nasil yapiyor? Allh bizleei bebeklerimizi korusun. Bendede dikis var. Sen surekli yatiyormusun simdi ve calisiyormusun?

Dikiş rahim agzina konuyor rahim boyu hunilesme yapıyor canim ben evdeyim önceki gebeliğimi öğrendiğimde işten ayrılmıştim buna da tekrar hamile kaldığımi öğrenince başlamadım istirahat çok önemli surekli yatakda değildim ama
günlük 1 saat yürüyüş dışında evde dinlendim 25 haftama kadar simdi yuruyus de yapamiyorum kilo da almamam lazim bu zamana kadar 5 kilo aldim nasip bu Rabbim verecekse verecek yok vermeyecekse ne yaparsan yap olmuyor hayırlısıni versin hakkimizda

Amim cnm ins guzel olur hersey. Kiloyuda cok takma verirsin ya mecbur yatiyoruz bende hizli kilo alıyorum malesef

Arkadaslar benim bugun rutin kontrollerim vardi tup bebekle ikizlerime hamileyim.ikiz olduklari icin dr um kendi ultrasonuyla detayli goremedigi icin bakmiyor hastanenin ultrason bol.ultrason çekilip oyle dr un yanina gidiyoruz.neyse ultrasonu cekti en sonuna sira geldi ben sordumki rahim agzinada bakiyorsunuz değilmi evet dedi bakti ve aciklik gordu hayvan herif ben demesem bakmiycak cunku bi onceki konttolde bakmadi belki ozaman teşhis konulsaydi daha iyi olacakti.13 mm dedi.hemen prof.perinatologa gittik 1.5cm dedi ikigun içinde dikis atilacak dedi cmrtesi dikis atılacak kizlar cokmu gec kalınmış nolur cvp verin birde cok aci oluyormu dikisten sonra?

İnşallah ikizlerini zamanında ve sağlıkla eline alırsın. Ben Dr.umdan farklı bir ildeyim maalesef. Belki kendi Dr.umda kontrollerimi de olabilseydim açıklığı farkedip serklaj uygulayarak bebeğimi kaybetmeyebilirdim. Ama su saatten sonra ne desek boş. Bende mart nisan gibi embriyolarımı tekrar koydurmayı planlıyorum. dr.um 12-/13. gebelik haftalarında dikiş atacağını söyledi.yani aynı durumdayız. yalnız birşeyi merak ettim. ilk ikizlerini kaybettikten sonra tekrar yine iki embriyo mu koydular sana? yani neden tek embriyo koyulmadı?

canım inşallah zamanında ve sağlıkla bebeğini eline alırsın senin için Rabbime dua ediyorum. Lütfen durumundan haberdar et.

canım niye gec olsun sen yaptırt iyiki farkedilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…