Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Amin canim.hepimizin hakkinds hayirlisi olsun.ben bugun baska bir doktora daha gittim.o da 3.2 olctu.aynen devam dedi.insallah senden de guzel haberler gelecek.denizlideyum ben
Çok sevindim canım inşallah yarın gidicem bakalım bende ankaradan doktorum zekai tahir burak dan hoca çok değerli ve gerçekten bu işin uzmanı bir doktor onu tanıdığım icin çok mutluyum Rabbime binlerce sukur

Kesinlikle cok zor ve degisik bir durum.ama pozitif dusunmekte fayda var.sende olumlu dusun.tamam ikizlerimizi belki erken alacagiz buna kendimi alistiriyorum ben.ama hep diyorum sizi 32.haftadan once birakmayacagim merak etmeyin.insallah onlarda beni dinler.

Ins. Canim ben de oyle soyluyorum hatta 36 lardan bahsediyorum da iste bilemedim. Bazen cok ozledim sizi bjran once kucagima almak istiyorum diyorum. Sonra da sanki beni dinleyeceklermis gibi saka saka sakin erken gelmeyin ben beklerim diyorum. Anliyorlarsa simdiden dengesiz bir annemiz var galiba diyecekler.
Afedersin bana vajinamin sekli dokusu farkli geliyor iki gundur. O korkuttu bugun dunku agrilarim yok.
Yarin gidecem ins. Kontrole

O zaman yarin guzel haberlerini bekliyorum.dr.sor bakalim en dogrusunu ogrenelim sevinelim

[QUOTE="sahbamus, post: 38922385, member: 41598]nasıll başlayım 8 yılımı nasıl anlatayım sizlere..kısa ve öz geçicem... 4 defa hamilelik yaşadım.. rahimde perde sıkıntım vardı... 4 defada perde aldırdım.. önüne gelen pro perdeyi aldı... hemde en iyi profla... en sonkaybımda dikişliydim.. salak gibi yatmadım.. onun kurbanı oldum ve 20 haftamda kaybettim... son 3.ve 4. 20 haftalıktı zaten... sonra istanbul memoriale gittim... orda da bi güzel perdeyi aldılar.. ne bitmez perdeymiş... allah kahretmesin sizin gibi doktorları dedim... önüne gelen ameliyat etti.. ama en son arda lembete gittim femicalde..oda memorialde ameliyat etti perdeyi halletmiş ... ben görmedim artık rahmin içini..gayrı perde ameliyatıda olmam film de çektirmem.. işimi allaha bırakıcam artık... velasıl son gebeliğimde dikişli olmama rağpmen kaybttim ya 20 haftalıko da rahim ağzımın sol tarafını yırtmış...oh ne güzel... haa bide rahim dılında 2-3 miyom... küçük küçük.. bi tanesi çevresi kireçliymişde büyümezmiş artık felan... ama allahtan rahmin dışındalarmış.. velasıl
1-rahmim içi bana göre kanımca dört dörtlük bir alan değil
2-rahim ağzı sol tarafım yırtık
3-rahim dışında 2-3 miyom

ve ben tekrar hamileyim .... 6-7 haftalık dahas..keseyi gördümde kalp atışına daha gitmedim..10 gün sonragidicem işte.. alıştım nasılsa hamile kalmaya kaybetmeye...çocuğu kollarım arasında görmedende inanmıyorum artık...

en son ankarada özgür derene gittiğimde bana şöyle dedi... ankarada hacettepe riskli gebelik bölüm başkanı kendisi... Burdan tanıştığım birçok arkadaşım özgür derenin dikişiyle evlatlarını eline aldı.... ailem ankarada .. ama ben alanyadayım.. Ama ailem şimdiden kem küm ediyor.. üst katta oturuyolar her 15 günde bir doktora gittiğimde 4-5 kat merdiven inemem malum riskli... ve akrabalarım var asansörlü kem küm etmeye başladılar... anam bile diyorki eşyalı 1+1 ev tutsan alt katta.... merdiven inmekten kurtulursun... falan filan... bide kiramı vereyim..kocam da alanyada çalışacak benden uzak..o gelemiyor zaten yanıma... OOOOFFF...!!! ben bu işin içinden çıkamadım...
yoksa evimde mi yatsam alanyada... antalyada ALİ FUAT ŞENGÖR varmış..hiç gitmedim.. tabi hiç bir özelliği yokmuş ne doçent ne prof... sadece gönülden bağlıymış işine..ehir dışından milyonlarca hastası varmış... ona mı gitsem... dikiş attırıp ankarada özgür derene ali fuata mı gitsem.... KAFAM ÇOK KARIŞIK BAYANLAR ![/QUOTE]
Cnm oncelikle Rabbim sag salim kavusmayi nasip etsin inşallah. .Grup'ta ali Fuat sengorun hastalari var basarili bir doktor diye biliyorum ozgur deren tartisilmaz zaten isparta alanyaya yakinsa bende doktorumu tavsiye edebilirim.bende burdurdan ispartaya gidip geldim hep merduvendende indim ciktim ev bile tasidik mecbur kalinca yapacak bisey yok ama bence insanin evi gibiside yok

Mrb arkadaşlar bugün gittim doktora 27+6 günlük kızım 1100gr olmuş çok şükür hersey normal gözüküyor servikal kanal Y şeklinde 16mmi dedi kapaliymis çok şükür rabbime hersey güzel gidiyor dedi doktor hepimizin sonuna kadar böyle gitmesi umuduyla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip eder inşallah

Hadi masallah.cok sevindim.bende bakip duruyordum bi haber var mi diye.aynen yatisa devam di mi?dikkat etmen gereken birsey var miymis

Hadi masallah.cok sevindim.bende bakip duruyordum bi haber var mi diye.aynen yatisa devam di mi?dikkat etmen gereken birsey var miymis
41 kere Maşallah Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.Sağlıklı sıhhatli olurlar inşallah uzun huzur dolu bir ömür diliyorum.Rabbim bizlerede evlatlar nasip etsin kısa zamanda inşallah

Maşallah cnm cok sevindim allah hayirla ssonuclandirsin:)

Mrb herkese benim buradaki maceram 3 yil önce baslamişti.21 haftalikken muayne sirasinda 2 cm açilmam olduğunu öğrenmiştim o anda şoka girmişim ve oldugum yere bayilmişim .hemen acil dikiş dediler bana şaka gibi geliyodu ne ağrim vardi nede sancim hiçbrsey hissetmiyordm ve tam 1 ay yatmama ragmen bebegim 27 haftalikken dünyaya geldi yavrum 3 gun yasayabildi.allah kimseye evlat acisi göstermesin.bu acidan sonra 2 yil kadar bekledik ve tekrar hamile kaldim bunda 13.haftamda atildi dikiş tam 5 ay hiç kalkmadan yattim hep üstelik rahim boyum 4cm oldugu halde hep tedirginlikler korkular yasadim ya buda erken dogarsa die bebegimi belli bi sure hep asagida hissettim korka korka adim attim hep ama rabbime sukurler olsun 38 haftalikken kucagima aldim.sizlerde gorun ins .sakin olumsuz düsunmeyin .bende cok endiselerle bu gunu buldum sizlerde gelirsiniz .bu rahatsizligin takibi onemli kontrol altinda olunca hiç korkulacak bisey olmuyo .şimdi kizim 1 aylik Allahim herkese tattirsin ins

M
Masallah ya cok sevindim. Okuyunca acaba bende o günleri görecek miyim diyorum. Yemin ederim duygularima tercuman oldun sanki. 12.haftada dikis atildi simdi her adımımi korkatak atiyorum. Allah kimseye bu aciyi yasaatmasin. Allah kizini da sana bagislsin tabi benim kizimi da bana:) sana sorsormak istedifim dogum seklin nasıl oldu nasil karar versin? Ben dikisten korktugum icin sezeryanmi olsam sie düşünüyorum. Cevap verirsen cok sevinirim. Cok tedirginim.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır katılamamıştım.Yeni arkadaşlar gelmiş kader arkadaşları hoş geldiniz inşallah bütün hamileler sağlıklı sıhhatli bebeklerini kucaklarına alırlar.Bebeği olmayanlara ALLAH tez zamanda hayırlı evlat versin.Artık eski arkadaşlar biraz ara vermişler olsun bu site herkese açık.Arkadaşlar benim sizden bir ricam olacak ben İzmir,de işinin ehli bir perinatolog dr arıyorum giden ve memnun kalan varsa yazarsa çok sevinirim.Çünkü birsürü dr var ama hepside iyi anlamıyor bizler artık işimizi riske atmamalıyız takdir ALLAHA kalmış buraya yazarsanız çok memnun olurum ALLAHA emanet olun kucak dolusu sevgiler.

haftalar gectikçe zorlanıyorum 30 lu haftaları bi görseydik hayırlısıyla kasılmanız agrılarınız ne durumda

Ozel kent hastanesi prof.dr.namik demir.benim kadin dogum doktorlarim kendi cocuklarinda detayli ultrason icin ona gitmisler.ama ben randevu alamadim.cok yogunlar.ilk duydugumda arastirmistim.sitelerde cok metni var.bi arastir derim

Kizlar tokat da varmi acaba drlar elle sayili acaba rizede varsa hamileligi rizede gecirmeyi dusunuyorum orayi bir arastirmam lazim ama simdilik kime soracagimi bilmiyorum trabzonda bir tane biliyorum ama o da cok izak ben hamileyken 2 saat yol nasil yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…