Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sofika havalı yataklar var bu ürekli yatanlar için medikalcilerde satılır sanırım onlardan denedinmi hiç belki faydasını görürsün inşallah zaman su gibi akıp geçerde bugünleri tebessümle hatırlarsın

ateş basmalrını bende çok yaşadım dışardan eşim dokunuyor buz gibisin diyor ama sanki içimde soba var ateş basmak ne kavruluyor gibiyim allahtan azaldı son zamanlarda

icimizdeki guzel varliklara kavusmak icin olmasa kim katlanir bu zorluklara,Allahim hepimize sabir versin,cabucak gecsin zaman ve sag saglim alalim kuzularimizi kucagimiza.
zeyhatcim bir sure yerde deniycez bakalim,gerekirse baska yatak da alicaz ama su anda zaten yatamiyorum oturaak geciyor.Senin de artik iyice sonuna geldi masallah,ite kaka,telasla agriyla siziyla derken,cok sukur bu gunleri de gordun,darisi basimiza.

tebrik ederim arkadaşım allah analı babalı büyütsün darısı tüm benim gibi olan arkadaşlarıma ve bana ...

arkadaşlar cumartesi 31+2 de dr gittim bebeklerimin biri 1490 diğeri 147o olmuş ama dr um 10 günlük bir ilerleme olmuş dedi biz 14 gün öce gitmiştik
2 hafta sonra siz görücem doppler yapabilirim cıkacak sonuca göre bebekleri alabilirim dedi.ne olabilir dedik şekerden yada damarlarda ka n akışında sorun olmuş olabilir dedi.tabi benimde canım sıkıldı sofika nın sorununa benzer bir sorun olabilir bu gün aradım acil bebekleri almanız söz konusu olurmu diye o soru işareti dedi yani 2 hafta sonra giderken hazırlıklı gideceğim.ben gittiğimde 33 artılarda olucaklar işallah sorun olmaz bebeklerimde hep soru işareti var ama allah verdi gerisi de ona kalmış yapabilirim.

dayanmaya calisiyorum canim,yattigim yeri degistirdik zaten ama ben gercek anlamda yatar pozisyona gecemiyorum,surekli oturararak geciyor 5 gundur.Dun gece yine cok zordu,hungur hungur aglatti bu aci beni,hayatimda boyle bir sey yasamadim.Esim yazik ne yapacagini sasirdi,sabaha kadar basimda bekliyor,sabah da ise gidiyor hic uyumadan,ikimiz de hortak gibiyiz kac gundur. :çok üzgünüm:

canim bu gerilemenin sebebini bende anlamis degilim,bugun kendi doktoruma gittim telasla gosterdim ayrintili raporunu.Gercekten gerileme var ama ben bunu sorun olarak gormuyorum su etapta dedi,bebegin kordonu konusuna gelince de bebeklerin yuzde 80 i boyle dogar,su anda bu sebepten onu almamiz dogru olmaz dedi.Asil telaslandigim konu,suyunun cok fazla olmasi dedi,simdi bunu incelmekle basliycaz,gerisini sonra dedi.Indometacin diye bir fitil verdi (popodan kullaniliyomush bu hem amniyo sivisini azaltir hem sancilarin cok gozukuyor onlari azaltir,hem bel agrina iyi gelir dedi,ayy muzice gibi ilac diye gecirdim icimden,insallah ise yarar :)

Yarin kan ve idrar tahlili,carsambe seker yuklemesi,bir hafta sonra da bebegimin kalbi ayrintili incelenecek,insallah bir sorun cikmayacak,cok zor gunler geciriyorum son bir haftadir,Allahim sonunu guzel gostersin insallah.

Insallah senin bebeklerindeki ara kapanir canim,cok iyi anliyorum seni,elimizden gelen bir sey de olmayinca kala kaliveriyoruz.Bu arada bebegin kilosu hic onemli degil dedi tekrar,hatta soylemiyor bile kac kilo aldigini,saglik gostergesi degildir diyor,senin hem ikiz hem de masallah az degil hic kilolalari annesi,uzme kendini.

Bu arada poliklinikteki doktoruma da ugramstim sabah,kalbini dinleyelim dedi,10 dakika ara tara karnimda aletle duyulmadi hic bir sey,hem hemsire korktu hem benim aklim gitti.Doktor geldi sakinles tansiyonun yukseldi diye,sen bu telasla daha cok sanci yapacaksin kendine dedi ama nasil telas etmeyim,daha once aleti karnima koyar koymaz gunbur gumbur duyarken,dusunun 10 dk alet gobegimde geziyor ve tik yok.Allahim sen koru yarabbim ne buyuk caresizlik,Allahtan sonra duyduk biraz rahatladim,daha sonra dogumu yaptircak doktora gidince de tonlarini zor duyma sebebi suyunun fazla olmasi dedi,telas etmeyeceksin dedi.

Bu arada kordonun cozulmesi icin de dirsek ve dizler yere gelecek sekilde(hayvanlar gibi) gobegi sarkitarak gun icinde bir kac defa 15 er dk duracaksin ki bebek donebilsin rahatca dedi.Tek tarafina yatma,1 saatte bir pozsiyon degistir dedi.Poliklinikte gebeligimin takibini yapan bu doktor bu hafta sonuna kadar hastaneye yatircam seni dedi cunku kasilmaalrin siddetli ve serklaj rahmini yirtacak diye korkuyorum dedi ama hastanedi doktorumla gorusunce(serklajimi o yapti,dogumu da Allah izin verirse o yapacak) bugun,hastanede sana yapabilecegim bir sey yok,dediklerimi uygula,10 gun sonra bir daha goruselim dedi.Anlamdim bende,hastanede olsam sanki daha sakin olurdum gozetim altinda,niye bu doktor almak istemiyor beni

canım allahım bebeklerinin yardımcısı olsun inşallahh ama sıkıntı olacağını sanmıyorum canım sıkıntısız sorunsuz vaktinde kucağına alırsın inşallah nazar değmeye başladı herhalde allhım bebeklerimizi korusun

canım ya şunun şurasında ne kaldı ki yaaaa neden bu kadar üzdü seni bu bebiş bencede senin hastane ortamında olman ve kontrol altında olman daha iyi ama işte doktorununda bir bildiği vardır caım bu gelişim geriliği nasıl ortaya çıkıyor benimde kafama takılmaya başladı kafama 24 mayısta 30+1 de ulatrason ölçümlerinde 1 hafta önde idi 1800 gr dı ama şimdi kasıklarımın birine taş oturtmuşsun gibi sıkışma oluyor geçiyor tam o kan akımının gittiği yerlerde bende düşünmeden edemedim canım
canım sen bol bol dua et rabbim hakkımızda bebeklerimizin hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah ama yüce mevlamın bizim çektiğimiz sıkıntıların sonunda aydınlığı nasip edeceğine inanıyorum
canım serklajın rahim ağzına zarar vermemesi lazım tatlım o yüzden sancıların da fazla artış oldumu hiç bekleme canım

canım ya şunun şurasında ne kaldı ki yaaaa neden bu kadar üzdü seni bu bebiş bencede senin hastane ortamında olman ve kontrol altında olman daha iyi ama işte doktorununda bir bildiği vardır caım bu gelişim geriliği nasıl ortaya çıkıyor benimde kafama takılmaya başladı kafama 24 mayısta 30+1 de ulatrason ölçümlerinde 1 hafta önde idi 1800 gr dı ama şimdi kasıklarımın birine taş oturtmuşsun gibi sıkışma oluyor geçiyor tam o kan akımının gittiği yerlerde bende düşünmeden edemedim canım
canım sen bol bol dua et rabbim hakkımızda bebeklerimizin hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah ama yüce mevlamın bizim çektiğimiz sıkıntıların sonunda aydınlığı nasip edeceğine inanıyorum
canım serklajın rahim ağzına zarar vermemesi lazım tatlım o yüzden sancıların da fazla artış oldumu hiç bekleme canım
[/QUOTE]

evet canim cok kotu gunler geciriyorum son zamanlarda ama hep buna sukur diyoruz esimle,bir gun bu sikintilarimiz gececek insallah.
Hastane konusunda bende saskinim,ama su tahlillerim bir yapilsin,insallah her sey yolunda cikar ve gereckten yatisima gerek kalmaz.

Bebegine masallah canim,Allahim nazarlardan korusun,aklina kotu bir sey getirme,biliyorum birbirimizin tecrubesinden etkileniyoruz ama gerilik o yasadigin baski hissi ile olmaz.Buyuk ihtimalle bebisin baski yapiyordur,pozsiyonu geregi ama yine de damarina o kadar etki etmez diye dusunuyorum.Hem bir hafta ilerden gidiyormush,gerilik olursa doktorun soyler bebegin olcumleri kucuk cikar,oyle 3-5 gunluk gerilik de zaten hic uzerinde durulcak bir sey degil.

Serklaj ipine gelince,rahim icin biliyorum ki riskli eger kasilma varsa ve erken alinma durumu olabilir,doktorum 10 gun sonra karar verecek sanirim tam olaraki ne zaman alacagina.

gunaydin kizlar,bir hafta sonra ilk defa butun gece rahat bir uyku uyudum,doktorumun verdigi fitil cok iyi geldi.Allahim ne buyuk nimet,insallah bebegimle ilgili tahliller de iyi cikar ve hersey yoluna girer.

arkadaşlar sizler dikiş öncesi süreçte, ilk 3 ayda yani rahim sıkılaştırıcı birşeyler progesteran falan kullandınız mı? ben henüz 7 haftalık hamileyim folik asitten başka birşey kullanmıyorum merak ettim.

[/QUOTE]evet canim cok kotu gunler geciriyorum son zamanlarda ama hep buna sukur diyoruz esimle,bir gun bu sikintilarimiz gececek insallah.
Hastane konusunda bende saskinim,ama su tahlillerim bir yapilsin,insallah her sey yolunda cikar ve gereckten yatisima gerek kalmaz.

Bebegine masallah canim,Allahim nazarlardan korusun,aklina kotu bir sey getirme,biliyorum birbirimizin tecrubesinden etkileniyoruz ama gerilik o yasadigin baski hissi ile olmaz.Buyuk ihtimalle bebisin baski yapiyordur,pozsiyonu geregi ama yine de damarina o kadar etki etmez diye dusunuyorum.Hem bir hafta ilerden gidiyormush,gerilik olursa doktorun soyler bebegin olcumleri kucuk cikar,oyle 3-5 gunluk gerilik de zaten hic uzerinde durulcak bir sey degil.

Serklaj ipine gelince,rahim icin biliyorum ki riskli eger kasilma varsa ve erken alinma durumu olabilir,doktorum 10 gun sonra karar verecek sanirim tam olaraki ne zaman alacagina.[/QUOTE]

hakkında hayırlı olan olsun inşallah oda bebeğine sağlıkla kavuşmak olsun allahım böyle yazsın canım çoğu gitti azı kaldı canım bi 10 gün daha dayan bakalım ondan sonra günün kesinleşsin o günü saymaya başlarsın canım allahım hepimizin yanında olsun sıkıntıları bizlerden ve bebeklerimizden uzak tutsun inşallahhhhh

gunaydin kizlar,bir hafta sonra ilk defa butun gece rahat bir uyku uyudum,doktorumun verdigi fitil cok iyi geldi.Allahim ne buyuk nimet,insallah bebegimle ilgili tahliller de iyi cikar ve hersey yoluna girer.

ohhhh ne güzel bir haber allah razı olsun o doktordan uzun zamandan sonra seni rahatlatmanın yolunu bulmuşş gözün aydın bundan sonraki günlerin gecelerin daha güzel geçsin inşallahh

canım ben hamileliğimi ilk öğrenip doktora gittiğimden beri yani 6. haftadan bu yana progestan kullanıyorum şuanda 1 e indi sadece

ben magnezyuma basamistim dikisten 1 hafta kadar once,ondan sonra da hic ara vermeden hatta arttirarak devam ettim.

hakkında hayırlı olan olsun inşallah oda bebeğine sağlıkla kavuşmak olsun allahım böyle yazsın canım çoğu gitti azı kaldı canım bi 10 gün daha dayan bakalım ondan sonra günün kesinleşsin o günü saymaya başlarsın canım allahım hepimizin yanında olsun sıkıntıları bizlerden ve bebeklerimizden uzak tutsun inşallahhhhh

ohhhh ne güzel bir haber allah razı olsun o doktordan uzun zamandan sonra seni rahatlatmanın yolunu bulmuşş gözün aydın bundan sonraki günlerin gecelerin daha güzel geçsin inşallahh

amin insallah a.s.

ben magnezyuma basamistim dikisten 1 hafta kadar once,ondan sonra da hic ara vermeden hatta arttirarak devam ettim.

ben magnesıuma dikişten 2 hafta sonra başladım ve halan devam ediyorum şu zamanlar bir geçsede rahatlasak canım yaaa son zamanlar hiç geçmiyormuş bana çok zor geliyor evden dışarıda çıkmayınca daha da zor

ah canzicim hep diyorduk 30 lu haftalar gelse de rahatlasak diye ama simdi de baska sikintilar oluyor,meleklerimizi sag saglim kucagimiza almadan da rahatlama soz konusu olmayacak gibi.Ben gecen hafta o kadar yatmadan sonra az bisey disari cikinca bel agrim basladi,dogumdan sonra birden nasil eski formumuza donucez bilemiyorum,butun kaslar gevsemis

kızlar ayse cınarlının yarın dogumu varmıs diger topikte okudum 32 4 te umarım sagsaglim kavusurlar birbirlerine

merhaba kızlar

ancak son dakka yazabildim yarın sabah sezeryanım var genel anesteziyle olacak hepinize dua edecem sizde lütfen bana bolca dua edin bu yaşadıklarım artık mutlu sonla bitsin bebeğimi sağlıkla kucağıma alayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…