Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kızlar allah yardımcımız olsun sağ salim kavuşalım bebişlerimize
bana da yıllar önce gittiğim bir doktor hamile kalırsam rahim ağzını diktirmemi yoksa düşük yapacağımı söylemişti
3 ayrı doktora gittim hamile kalınca böyle bir şeye gerek olmadığını söyledi 3 ü de
ama benim halimi düşünebiliyor musunuz sürekli düşük korkusuyla yaşadım hamileliğimi
üstelik evliliğimin 8. yılında gelen bir bebek zaten çok geç geldi kaybetme korkusuyla delirecektim
şimdi biraz daha rahatım artık erken doğum bile olsa bebeğimin yaşama şansı yükseliyor gitgide
serviks yetmezliği deyince bile tüylerim diken diken oluyor artık
allah hepimizin yardımcısı olsun

:=)aynı dert bndede var canım hamilelik önceside vardı zaten yediğim herşey gaz yapıo malesef ve dediğin gibi oda sertleşme yapıo...bide ben bişeyi merak etim neden preparı burdaki arkadaşlar serum şeklnde alıolar bana doktorum böle bişey sölemedi hiç,... gerek varmı acaba her dikiş uygulanana çok merak etim ve tedirgin oldum(

Canım dr bana sancılarım nst de yoğun şekilde görülüp doğumhaneye götürüldüğümde taktırmıştı serum olarak..yani çok acil durumlarda serum takılıyor sanırım..

ayşecim dün eski görev yerimizdeki ilde aşılamayla hamile kaldığım doktoruma(eski gebelikteki) ciğer geliştirici iğneyi sordum bak ne yazmış....bu mesajdan sonra kesin yaptırmaya karar verdim...allah nasip eder o güne çıkarırsa 10 gün sonra yaptıracam inşallah..gerçi zaten büyük ihtimal yaptıracaktım da..:)))şimdi içim daha rahat yaptıracam...

DOKTORUN MESAJI...
İğneler erken doğumu tetiklemez. Eskiden haftada bir yaptırırdık ancak haftada bir yapılmasıyla bebeklerde gelişme geriliği olduğuna dair şüpheler çıkması üzerine şimdilik haftalık yapmayı durdurduk. Bence doğumun birkaç gün içinde olması beklenmiyorsa iğneleri yaptırmana gerek yok. Herhalde rahim boynu uzunluğunu düzenli olarak takip ediyorlardır ve doktorların bu yolla kabaca doğumun yakın olup olmadıını bilebilirler.
Saygılarımla

Son düzenleme:
bu arada bebişlerin çok ama çok tatlı maşallah onlaraaaaaa.........
inşallah birgün bana da koymak nasip olur...bir zamanlar göbüşünü görürdük şimdi bebişlerini ne tuhaf:))))))))))))

bu arada bebişlerin çok ama çok tatlı maşallah onlaraaaaaa.........
inşallah birgün bana da koymak nasip olur...bir zamanlar göbüşünü görürdük şimdi bebişlerini ne tuhaf:))))))))))))

opuyorumnanaktan canım benim eşim farmakoloji uzmanı.eğer sakıncası olsa o yapmazdı en başından bana..günlerce bu ilacın etken maddesini ve tıbbi makaleleri okudu,araştırdı...
yaptırman çok hayırlı olur inanki...a.s

sağol canım yaptıracam allahtan bir mani olmazsa....opuyorumnanaktan

Bugün Allahın izniyle 24. haftaya girdik. İnşallah şu dört hafta rahat geçer. benim önceden hep bu haftalarda sıkıntım oluyodu da. ayrıca bir haftadır kullandığım Nidilat kasılmalarımı tamamen kesti diyebilirim..işe yaradı sanki..

ekocan...kasılmaların ne sıklıkta...nasıl oluyodu da nidilat kullandın canım...hadi yeni haftan hayırlı olsun

merhaba arkadaşlar 3 hafta önce 20 haftalık ikiz bebeklerimi rahim açıklığı nedeniyle kaybettim ilk gebeliğimdi bi dahaki hamileliğimde dikiş atılması gerektiğin söyledi doktorum.hala çok üzgünüm herkes unuttu sanki,ama ben hala ilk günkü gibiyim her sabah uyandığımda elim karnıma gidiyor içim sızlıyor sizler anlayabilirsiniz sanırım...

allah sabır versin canım...inşallah tekrar anne olursun sağlıkla...

Canım geçen sene ben de seninle hemen hemen aynı haftalarda kaybettim ikizlerimi..yeniden hamile kaldım..şu an kardeşleri kucağımda..12-13 haftalıkken rahim ağzını diktirdim..hamileliğimin %80 i hastanede geçti...erken doğum oldu,14 gün küvezde kaldılar..şu an her şey yolunda.inşallah meleklerin sana kardeşlerini yollarlar en kısa zamanda.....
çok çok başın sağolsun....

ayşecim ya bişi daha sorcam...tü,p bebek doktorum biz dikişini attık hastanede kalmana gerek yok...orda sana yapabilecekleri farklı bişi yok diyo...evde de bakıcı tuttuk hergün geliyo...
diğer doktorum yatıralım kendini güvende hissedersin diyo...
hastane de stresli biliyosun iyi beslenemem de..senin fikrin ne...şu an bi sıkıntı yok ama...

evet hastane ortamı stresli,yemekler çok da lezzetli değil..dışardan söylüyorduk genelde..ama heran müdahale etme imkanları var hastanede..kasılmalar geldimi dikiş mikiş dinlemeyebilir....
sıkılırsın ama kenini güvende hissedesin hastanede.......fedakarlık,annelik işte....

hastanede nasıl yapabiecekleri farklı birşey yok ??? kasılmalar şiddetlendiğinde taktıkları serumlarla bir çok gün kazandım ben.........

Allah sağlıklı sıhhatli güzel bir ömür nasip etsin bebişlerine seni çok fazla bekletmeden gelmişler ne güzel..benimki o kadar çabuk olmayabilir tüp bebek tedavisiyle hamile kalmıştım yine aynı süreç çokk gözümde büyüyor ama napalım kısmetleri ne zamansa o zaman gelcekler.iyi dileklerin için çookk teşekkür ederim..

ikisi de tüp bebek tedavisiyleydi.............yaşım 37,fsh yüksek,rahimde sorun üzerine sorun..yok yok yani...ama oldu işte......dr lar şans vermiyordu hiç...

nasıl, kendini iyi hissettin mi :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…