Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

allah razı olsun arkadaşın senden beni aydınlattıgın için sag olasın benim doktor eşimi oraya yollmıştı onun için dedim eşimle konuşuyum işşallah oraya gideriz sigorta geçiyo demi canım bunda sigortam yoktu olsada gitmezdim zatende anca testlerini yaptırdım yavrum 10 sene sonra oldu diye eşim garibim hep buldu buluşturdu adam özeline götürdü sigortanınmafoldumbenmafoldumben ama adam beş para etmezmiş kanamam oldu eşim aramış gelin diye adam sabah bakarım demiş sabah geldi acilin alt katından beni serviz bölümüne aldılar doktorlar geziyoya viziteye çıkıyolar benim doktorda onlarla dedi doktor bana profösörler yavrum 1 tane kayıbın var neden diktirmedin dedi bana ben tam agzımı açıcam doktorum ordan atladı hasta dün bendeydi rahimin agzı açık degildi rahim boyu iyiydi dedi öyle olunca doktor kızdı bunun bir kaybı var sen neden bunu dikmedin dedi kızdı :mymeka::mymeka: oda hastanın agrısı yok kanaması yok hasta dinlensin dikicaz dedi ay nasıl sevimçliyim dikilicek diye dedim bebegim az sabret annecim bak benden ayrılmıcan eşim kaynanam kardeşim sevinçten havalara uçuyo tabe doktor eşimi gönderdi fındıkzadeye git al dedi getir dikelim garibim koşa koşa getirmeye gitti sonra dedim kaynanama anne bana bişey oluyo dedim içimden alahım bu his sakın düşündügüm olmasın ne olur dedim çünkü diger oglumda sancı ney biliyodum ben aklıma gelen başıma geldi mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben eşimi yarı yolda aradım gel yetiş buragım gidiyo dedimsenağlamasenağlama eşim gelene kadar kanam başladı suyum geldi sancı çekiyorum kanama biryerden oglum bacaklarımın arasında can verdi 19 haftanın içindeydi ah kardeşim allahım bana sabır versin bu nasıl bir acı ruh gibi oldum ne içiyon ne yiyorum eşim çok kızıyo topla kendini diyo millet teselli ediyo bazıları dengesiz teselli ediyo boşver mafoldumbenmafoldumben ama ana yüregi işte canım çok acıyo yüregim kanıyo yavruma elerimle mendil işledim kıyafetler aldım dedim abisi öldü onun yerine koyar severim dedim odasını bile şimdiden hayalini kurduk eşimle çünkü bu benim için bir mucizeydi çünkü okadar tedavi oldum hamile kalamadın kendiliginden oldu yaradanımım bir hediyesiydi bana laf solkanlardan biride eltim kadın benimle hamile demezmi bizim burda bir kadın var 4 aylıkken diktirdi yatmış hiç yerinden kalmamış ama kadın bebegi dogurdu diye yüregimi dagladı şimdi diyorumki eger beni dikerlerse bendemi öle olurun diyorum çok korkuyorum kardeşim ya ne kadar sonra hamile kalırsam iyi olur 40 ekimin 31 çıkıcak nezaman başlkasak saglıklı bir hamilelik olur acaba sizce mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

canım genelde 3 ayla 6 ay arasında diyor doktorlar en az yani ileri gebelik haftasında doğum yapanlar için.. iki üç aylık olsa bir iki ay korun sonra yine başla diyorlar ama.. benim doktorum doğumdan sonra 6 ay ara vermişti tekrar tedaviye başlamak için bende tedaviyle hamile kalmıştım tabi zorda hamile kalıyoruz iki yılı buldu işte, hakkında önce hayırlısını dile onca tedaviden sonra olmamış kendiliğinden olmuş, uzun tedavilerden sonra kendiliğinden hamile kalan çok kadın var.. inşallah sende yine hamile kalıcaksın burdaki arkadaşlar gibi önce kendini toparlamaya çalış insan çok sabırsız oluyor böyle zamanlarda ama, tesellilerde fayda etmiyor hikaye gibi geliyor insana ama önemli ve gerçek olan şu ki sen ne kadar kendini çabuk toparlarsan, iyi olursan şansında o kadar yükseliyor yeniden hamile kalmak için..kendine biraz zaman tanı sonra elinden geldiği kadar mücadelene devam et, burda birçok arkadaşımız bu inançla bebeklerine kavuştu şimdi bizlerde bu örneklerle mücadelemize devam ediyoruz..Rabbim hepimizin kucağını bebeklerimizle doldurucak inşallah..

Arkadasim Allah yardim etsin, cok zor atlatiliyor, acisi hic gecmiyor fakat hafifliyor, benimde 2 tane bebek kaybim var ilki 16 haftalikken ikşncisi ise 19 haftalikken , 1 seneyi gecti atlattim zannetmistimki eltimin hamileligini ogrendim iste benim bittigim andı arkadasim, kimselelrle gorusmedim psikolojik destek aldim ve en azindan simdi eltime hamileligin nasil gidiyor diye sorabiliyorum , kimse bizi anlamz arkadasim ancak bu durumu yaşayanlar anlar ve o yüzden çok doğru bir sitedesin, ben cburdan kizlardan destel alarak bu durumlara gelebildim herkeze hepinize cok tesekkur ederim, evet su ana çok korkuyorum aynı şeylşeri yaşamaktan ama biliyorumki hamile kalırsan burada doğum yapan arkadaşlar bana yardım edicek iyiki varsınız kızlar.opuyorumnanaktan

başın sag olsun canım ne deyim benim eltimde hamile 7 hafta vardı aramızda sinir oluyorum ona bugön aramış karnındakini söylüyo diyo nete bak sana zahmet kaç aylık olmuş diyo :mymeka::mymeka::mymeka: kız bu karı inadımamı yapıyo ya ah elime bir verseler onu allah bilir ne yaparım onun gibilere kız karnındaki hiç umrunda degil he aman dedi geçen ölürse ölür durursa durur ddei karının hiç umrunda degil anlıcagın bir tane kızı var hatunun alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile sinir şey ne olucak anca beni sinir etse eşime dedim kardesini aradı dedi benimkinin morali bozuk bir müddet getirme dedi bize kadın sanki bilmiyo 3 gün üstüste geldi benim bebegim ölmüş aglıyorum kaynanam tembi etti dedi bak çok üzülüyo sakın bebek konusunda bişey deme dedi kadın sanki tembih edilmemiş demezmi bana onunkide erkekti benim gibi bende ogluma 3 çıtçıtlı badi aldım bir pijama takımı bir tane pantolon dedi bende dedim bak tansiyonum zaten tavan sus ne olur dedim karının umrunda degil ya anamı aglattılar 3 gün üstüste geldiler kovamadımda onları babasıylada geldi baş saglıgına annesi filan gene oturdu lafı soktu eşi aradı dedi sen beni neden aramıyosun bak biz hastaneye düştük dedi bir sinir oldum ki sorma oan elime verseler parçalıcammhealsanaalsanasmilealsanaalsanasmile dedim içimden saka kaka oluyomuş bak ozaman böyle gülebilicanmı dedim kötükedihüso hep laf sokar bana çok kırıldım ona zaten hiç sevmem onu yıldızım barışmaz onungibisiyle en çokta ne agırıma gitti bir bilseniz rahmetli oglumda canım mandelina çekmişti oglana mayısta hamile kaldım siz hesap edin işte herneyse lafa geleyım bu biliyodu mandelina canımın çektigini eşim almış 2 kiol ye diye garibim bana dalga geçer gibi demezmi mikrop kafasını sallayarak bari mandelina yiyebildinmi dedi ozaman şalterlerim attı ah allahım bu kadın benim imtianım ama bir daha yüzünü görmek istemiyorum allahıma havale ettim ben onu rabbim versin cezasını ona havale ettim :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar benimde 25 haftalık bir erken doğum kaybım var .şimdi yeniden hamileyim 21.haftamdayım bu sefer doktorum 13.haftada serklaj uyguladı.erken doğuma rahim ağzı yetmezliği sebep olduğunu söyledi .her günüm korkuyla geçiyor en kritik haftalardayım .ilk çocuğumu 40. haftasında hiç sorunsuz bir hamileliğin sonunda doğurdum şu an 3 yaşında .allah hepimize zamanında doğumlar versin .hastaneden bebeğin olmadan ayrılmak çok zor .yine aynı acıları yaşamaktan çok korkuyorum.

ah canım allah bagışlasın dilerim evlendigini görürüsün benim 2 kayıbım var canım serklajı nerde yaptırdın bide ne kadarda hamile kaldın kaç tl aldın merak ettim cevap verirsen çok sevinirimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

evet canın elleri boş çıkmak çok zor ben acısını çok iyi bilirim allahım kimseye yaşatmasın 22 eylülde ikişnci oglumu dogurdum allah o doktoru nasıl biliyosa öle yapsın adama dedim dikilicek diye adam dikmedi açıklık yok diye benim yazdıklarımı okursan anlarsın yaşadıklarımı halen acısı yüregimde allahtan geldi allaha gitti biliyorum ama dayanamıyorum allahım affetsin canım acıyo yüregim kanıyo ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum uyku desen oda yok ruh gibi oldum anlıcagın benimle olanları görüyorumda burda hepsinin karnı kocaman allahım affetsin çok kızkanıyorum onları bide bazıları var kıymetini bilseler karnındakilerini bişz bebek diye ölüyoruz burda onlarda keşke olmaz olsaydın geber nerden dogurdum seni diyolar bizim gibi olsalar acaba öyle derlermi çok merak ediyorum mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben evlada okadar hasretim varki ah bir bilseniz ama olmuyo işte herşey rabbim kesin bir yerden imtaan ediyo insanı 10 senelik evliyim çok şükür durumumda çok çok iyi eşimle çok şükür sorunum yok ailemlede ama tek eksik bebek bazen diyorum bu senin imtaanın diyorum bebegim yok malesef odasını bile hazırlamıştım mobilya takımlarını bile beyendim ellerimle mendiller işledim aldıklarımda cabası tabi ama yaradan mevlam benden çok seviyomuş onı dilerim rabbimden öteki tarafta bir oglum babasının diger oglum benim elimden tutsun burda kokularını duyamadım işşallah öteki tarafta işşallah rabbim kavuşturursa sarılıcam sımsıkı yavrum deyip doyana kadar öpücam işşallah rabbim öteki tarafta gösterir ogullarımı tek istedigim bu arkadaşlarım acısı çok zor içimi acıtıyo halen mafoldumbenmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Son düzenleme:
sevtuncum,prf dr yücel karaman a görün..serklaj konusunda iddalı bir dr...

Son düzenleme:
sevtuncum acın şu an çok taze bende aynı şeyleri yaşadım etrafımdakşler yine olur die beni teseli ediyordu.gerçekten anlamaları o kadar zor ki kendi eşim bile bir hafta sonra bana yeter sıkıldım senin yasından sanki gerçek ölü demişti.bana mezarının nerde olduğunu bile söylemedi.her şey o kadar zordu ki .5 gün yşam savaşı verdi oğlum .oğlu o haldeyken fotoğrafalrını yoğum bakımda çekerek eşimin yeğenleri aa ne kadar küçük kafası mandalina kadar demeleri ,kayınpederim yalvardı doktora bu çocuu alın küvezden yaşarsa sakat olur dedi.çok bunaldım .aynı olayları yaşamaktan korkuyorum çok.

ah canım benim millet bizin gibi acımı görmüşki laf sokuyolar bizlere boşver canım allaha havale et ben öyle yaptım işşallah meleklerimiz bizlere öteki tarafta şefaatçi olucaklar canım benim acım daha taze okadar canım acıyoki sana anlatamam eşimin yengesi kızdı çok bana agladıgımda daha çok gençsiniz gene olur ne aglıyosun dedi sahibi var bebeginin biliyosun dedi kadın haklı allahım verdi allahım aldı canım ama ne bileyim ana yüregi işte seninki ne kadardı vefat ettigişnde canım benim benimki 19 haftanın içindeydimafoldumbenmafoldumben allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşimolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

sevtuncum,prf dr yücel karaman a görün..serklaj konusunda iddalı bir dr...

canım benim o dedigin doktor nerde ben çapada bir doktor var dedi burda bir arkadaş araştırdım oda iyiymiş doktorun iyisi önemli canım allahım affetsin herşey allahtan ama acı çekmek istemiyorum artık özele gidiyodum ben zeten adam anca paramı yedi ben adamgibi bir doktor istiyorum beni aydınlatırsam çok sevinirim bu konuda nerde ve kaç tl :uhm::uhmlumunekankayizsmile

geçmiş olsun arkadaşım Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın sanada.. seninle aynı haftadayız benimde 13. haftada yani 23 ağustosta serklajım oldu.. senin doktorun kim? hangi hastanede yaptırdın?

sevtun ben 25. haftada yaptım doğumumu.5 gün yaşadı doğumhanede bebek ölü dediler bi havluya sarıp götürdüler bir kaç saat sonra yaşıyor küvezde dediler .canım bebeğim o küçücük haliyle abisinin aynısıydı hiç gözümün önünden gitmiyor .yaren ben serklajımı international hospital da yaptırdım doktorum da orada.ismi tahir aslan.yaren sana bi sorum var bana doktorum elevit ve gyno dışında ilaç vermedi ve evde dolaşabileceğimi söyledi senin içtiğin ilaçlar neler sen sürekli yatıyormusun

ah canım ben,m çok üzüldüm inanki ama elden bişey gelmiyo biliyosun benimkini ben göremedim kayınvalidem göstermedi gözünün önünden gitmez dedi ama çok pişmanım keşke ah keşke görseydim diyorum kendime ilkinide görmedim onuda doktorlar göstermedi anlıcagın acısını çektim ama ikisinide göremedim iyimi yaptım bilmiyorum mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben acısı çok zor :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

kızlar size soruyorum dogumdan sonramı bakltılar açıklıga yoksa açıklık yoksada genemi diktiler bir cevap verin ne olur beni doktor çagırdı yeni eski tahlillerimi istedi rahim filimi çektirmiştim onu istedi gene çektirebiliriz gerek görürsek dedi beni muayene ederse anlarmı yeni dogumettim 22 eylülde biri duysun sesini ne olur bana doktor lazım bide serklaj yapan arkadaşlara soruyorum zormu oluyo serklaj ne kadar malıyeti 4 tane varım doktor hangisini gerek görürse onu yapıyomuş dikişin garantısı varmı bide devamlı yatılıyomu merak ettimmafoldumben

sevtun benim doktorum hamile kaldıktan sonra 12.haftada baktı ve bir hafta sonrası serklaj yaptı.çok kolay bir ameliyat giriş çıkışla beraber yarım saat sürüyor.ertesi günü doktorum eve yollladı beni. maliyeti ben internationala 3 milyar ödedim.benim açıklığımı alttan kontrol ederek gördü,dikiş olup da erken doğum yapanlar gene var ama büyük ölçüde serklajın önlediğini biliyorum .bana doktorum sadece evde kısa yürüyüşler yapabileceğimi söyledi.hiç wc ye bile kalkmayan arkadaşlarımız da var.

Canım yücel bey brüksel kadın sağlığı merkezinin sahibi aynı zamanda tüp bebek doktoru..serklaj ipi almak için uğraşmana gerek yok özelde kendileri ayarlıyorlar ip işini..ben izmir de yaptırdım .yücel bey istanbul da..rahim ağzını dikmek için illa açıklık olmasını beklemez,daha önce rahim ağzı yetmezliği yüzünden kayıplarının olması yeterli dikişi ertelememesi için..
ben doğuma dek yatmıştım ,ciğer geliştirici iğneler,kasılma önleyici ilaçlar serumlar..

canım ben ilk hamilegimde bebegim vefat ettiginde baktırdım marta bebegi dünyaya gtirdim temmusta baktırdım doktora açıklık demedide rahim agzında yetmezlik var dedi bana dikilmesi lazın ikinci hamileliginde dedi bende ikinci hamileligimde dedim doktora oda baktı 3 aylıkken 4 aylıkken açıklık yok dedi ama 19 haftalıkken açıklıktan kaybettim tehşisini koydular bana kürtaş yapan doktorumda bana göre var dedi ama emin olmamız lazım dedi sen git biraz dinlen kendine gel rahimin dinlensin bir daha bakarız dedi rahim açıklıgıma buji diye bir alet var demir onunla baktıydı ilk dogumumdan sonra bakan doktor o söyledi ama açıklık yok deyip hep eve gönderdiler beni ama kaçınılmaz son geldi bebegimi malesef kaybettim oglumu 2 tane oglumda beninle babasını işşallah öteki tarafta beklıyolar allahım burda buluşamadık işşallah öteki tarfta buluşuruz yavrularımızla melek oldu gittiler ogullarım birinin adını ilkinin adını hüda digerinikini muhammet burak koyucaktım nasip olmadı malesefmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

canım benim bu dedigin doktor izmirdemi allahım yardımcın olsun şimdi gebelik varmıydı merake ettim yazdıysan kusura bakma bu aralar kafam yerinde degil canım ne kadara maloldu sana canımolumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

canım bu doktor nerde muhit olarak fiyatı çok pahalımı çok soru soruyorum ama kusura bakma 2 kayıp yasadım biliyosun bebegin ne kadarlık şimdiolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…