Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok tebrik ederim canım :) Muhakkak serklajı yaptır,geciktirme..Ne kadar erken olursa koruyuculuğu o kadar artıyor..12+2 de yaptırmıştım ben..

Arkadaşım mutlaka yaptırıcam, zaten oradaki doktor bana sizin ikinci gebeliğinizde niye dikiş atılmadıki, sizin böyle bir düşük geçmişiniz varsa mutlaka dikiş atılması gerekir demişti, şimdi telefonla bana B12 vitamini ve progeston (vajinadan jel) verdiler çünkü 2 gebeliğimde de 7 haftalık civarında kanamam olduğunu söyledim önlem amaçlı kullanıyorum, lütfen burda beni yanlız bırakmayın canım inan sizler benim için bir tesellisiniz Allah hakkımda hayırlısını versin.

kızlar bende 22 haftalık serklajlı hamileyim daha öncede yazmıştım bu gün hafif bel ağrısı ve kasılmam olduğu için doktora gittim nst de hafif kasılma çıktı bana en başından beri kullanmak istediğim prepar ve magnezyumu verdi doktorum. korkuyorum acaaba kasılmalar normal mi geçer mi lütfen yardım edin geçen sefer ki hamileliğimde de 24. haftada kasılmalarla gittim ve bebeğimi kaybettim şimdi serklajım var serklaja zarar vermesinden de korkuyorum.

gözün aydın canımmmm...Allah tamamına erdirir inşallah herşey gönlünce olsun canımopuyorumnanaktan

canım bende de hafif kasılmalar oluyor ama bazen günde bir iki kere veya bazen hiç hissetmiyorum ama 15-20 saniyeyi geçmiyor yani beni endişelendirecek kadar sertleşme olmuyor hatta bana sanki rahim hareketleri gibi geliyor zaten doktoruma en son gittiğimde sormuştum düzenli ve çok sık aralıklarla olmadığı sürece korkulacak birşey olmadığını söyledi..bende prepar ve magnezyum kullanmıyorum sadece serklajdan sonra bir hafta nidilat kullandım 6 saat te bir sonra kestik..şu anda 11. haftamdan beri kullandığım proluton depot iğne kullanıyorum..

Amin canım..o jeller pek yeterli gelmiyor..günlük yapılan progynex iğneler daha etkili..ayrıca ilk haftalarda proluton depotu haftada 2 kez yaptırıyordum ben..

kızlar bende 19.haftada kasılma nedeniyle hastaneye yatmıştım
kendi doktorum şehir dışındaydı
başka bir doktor hemen nidilata başlamıştı
rahim çok gergin her an her şey olabilir demişti
o geceyi nasıl geçirdik anlatamam
çok ağlamıştım
kendi doktorumu aradığımda hiç bir şey olmıycak korkma demişti telefonda
aman buda teselli için yapıyo demiştim

amaaaa öyle değilmiş
sabah geldiğinde muayne etti ve dedi ki
kasılman var
ama çok normal sonuçta rahimde bir kas demişti
gerildikçe olucak bebek büyüdükçe artacak dedi
bir çok doktor hemen ilaca başlar şu durumda ama çok gereksiz dedi
hemen nidilatı bırakıyosun dedi
ve ben hayret ki dinledim
her sancımda aradım
bir şekilde beni sakinleştirdi
muaynelerde yakaladığım sancıları emin olmak adına hep sordum
evet var normal ddi
sizde biliyosunuz o dönemi zaten

doğum sancısı seni bana getirir demişti
ve doğum sancısıysa 1 hafta en fazla ertelenir dedi
sonuçta 39 da hala doğum sancısı yoktu
ve yalnızca progestan 200 mg lık vajinadan kullanmıştım
terk güvendiği ilaç buydu
ki oda yüzde 50 engeller dedi
yalnızca dikişe güvendi
ki bilen bilir 26. haftadan sonra kızımı yalnız dikiş tuttu
38. haftadan sonra da yerime oturmadım sırf dikişi denemek adına

amaaaa sonuç muhteşem oldu GÖZDEM geldi

fusbocum tebrikler canım
büyük mücadelende çok güçlü arkadaşım

yarencim sık dişini arkadaşım
geriye bakınca çok güzelmiş deniyor inanır mısın
dünyanın fotoğrafını çekmişiz
bakınca hala ağlıyorum
eşimde kızıma bir şarkı yaptı ki
sizinle paylaşmayı çok isterim

acısı taze oaln arkadaşlarıma da Allah güç<kuvvet
versin

amaaa pes etmek yok
sil baştan herşey
meleklerimizi asla unutamayız
onların sevgisi bize kuvvet versin

gözdem her sevdiğimde diğer 3 kızımıda öpüyorum
bazen 'birtane kızım benim' diyiveriyoeum severken de içim acıyo
o benim küçük kızım
3 tanede ablası var yavrumun
hala gidemiyorum mezarlarına
bu olsun unutursun derlerdi
amaaa
yalnızca hafifliyor unutulmuyor
ve ne kötü ki çok suçlu hissediyorum bazen kendimi

SLM KIZLAR NASILSINIZ OHHH BEBISLER BUYUYOR MASALLAH ONLARA NE ZORLUKLA GELDILER KESKE BENIM DIKISIMDE TUTSAYDI KAYRA BATINIM BENIMLE OLSAYDI AMA NASIP KISMET ISTE OZAMAN COK SIKILIYORDUM YATMAKTAN HERSEYDEN NEFRET EDIYORDUM AMA SIMDI HAMILE KLASAMDA 9 AY YATIYIM HIC KALMIYIM DIYORUM AMA MALESEF HAMILE ARKADASLAR LUTFEN DUA EYLEYIN BIZLER ICIN MUCIZEM BULSUN BENI
YAGMURCANIN MUCIZESI GIBI BENIDE BULSUN:akannehir:sinifsinif:

Son düzenleme:

ben tüm hamileliğim boyunca yattım tatlım..%80 i hastanede geri kalan kısmı evde yatarak geçti..sosyal hayatım 0 dı..tek bir odada yattım aylarca....doğru dürüst yıkanmadan ,sadece wc ye giderek..wc nin yasak olduğu zamanlar da vardı..

EVETT BENDE BILIRIM NEDEMEK OLDUGUNU BENI BURDA ESKILER IYI TANIR EDA SALIHA YAGMURCAN VE ADINI YAZAMADIGIM ESKILERDEN HERKES 6 AY BOYUNCA HEP YATTIM 13.HAFTAMDA DIKISIM ATILDI 1 AY HIC CIKMADAN HASTANEDE YATTIM AMA OLMAYINCA OLMUYOR MALESEF İNŞALLAH TEKRAR HAMILE KALIRIM AYNI SEYLERI YASAMAYA HAZIRIM BUKEZ YENICEM BU HASTALIGI VE ALICAM KUCAGIMA SAGSALIM:Saruboceq: :Saruboceq::Saruboceq:

Canımcım çok teşekkür ederim, daha yolun çok başındayım , bakalım zaman neler gösterecek, bu arada sen dikişten sonra yatıyormusun canım?

evdeyim canım dışarı doktor harici çıkmıyorum evde hiç iş ve yemek yapmıyorum genelde evde uzanarak bazen oturarak geçiriyorum zamanı..

beni de bilir eskiler...benim de kaybım var...inşallah sağlıkla hamile kalıp kucağına sağlıkla alırsın canım....ciğer geliştirici iğneyi yaptırmayı ihmal etme..ilk zamanlar proluton depotu haftada 2 defa yaptırdım,ara ara nidilat kullandım..

Son düzenleme:

inşallah kalırsam tabı olucam onceden oldugu gıbı ıgnelerımı fılan hakkımızda hayırlısı bakalım canım saglıkla buyut sende bebıslerını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…