Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
güldenazcım sancılar önemli tabii
benim ikizlerde ki sancımda
stresin çok etkili olduğunu söylemişti o zaman ki doktorum

kızımda ise nst ye sokmadı
sancı çıkcağından emindi görmemi istemedi
her şey olucağına varır dedi

düzenli olmaması tabi ki önemli
ama sen ihmal etme sık sık ara doktorunu

yarencim çatlaklar için krem kullanayım mı diye sorduğumda
karnını okşama rahmi uyarıp sancıyı başlatabilirsin demişti doktorum
bunu da göz önünde bulundur canım
ben hiç bir şey kullanmadım 1 tane bile çatlak yok
biraz ırsi galiba

mumidihabacıııım
hadi bi cesaret canım
senin haberini sabırsızlıkla bekliyorum

arkadaşım 6 aylık olduk biz
izin biteli çookk oldu
evime yeni geldim gibi
anemle bakıyoruz
bu nedenle annemde kalıyoruz
topiğe de pek giremedim
şimdilik çok anlaşıyoruz hanımla
pek sakin
sen büyüttün tabii meleğini
inşallah yeni bebişleri de böyle sevicez

bende bunu düşünmüştüm canım acaba rahmi uyarırmıyım diye bebe yağı aldırdım dün onu sürdüm gerçi çatlağım yok benimde henüz ama arada kaşınıyor ama ben en iyisi kullanmıyayım doktora gidene kadar bari gidince sorarım. çatlak belirtisi görene kadarda sürmem belkide sağol canım..

Hamilelikte kaşıntısı olanların göbekleri çatladı genellikle..ben buğday yağı ve fındık yağı sürmüştüm.ikiz olmasına rağmen hiç çatlağım olmadı...Çatlağım olur diye düşünüyordum..Irsi sanırım...

Merhaba Pınarcığım kaderimiz aynıymış. Serklaj içinde geç bir hafta.. benim de 26.haftada ortaya çıkmıştı aynı şekilde 2,5 cm idi bir kaç hafta sonra 0 dı yani açılma olsa doğum başlardı. Doktor artık rahim ağzı boyunu alamıyorum demişti. Ama bak ben 35+6 da doğuma gittim seninde zamanın gelmiş olabilir.. Gerçi ben kalktım ayağa onun etkisi büyük. Sen biraz daha dayan.
Kolay doğumların olsun.
Benimde başıma geldiğinde bende en baştan okumuştum büyük ümit oluyor gerçekten.

Kolay doğumların olsun

çook teşekkür ederim :)
ben de en son kontrole gittiğimde doktor rahimle ilgili problemin ilerlemediğini, durumun iyi olduğunu, ama biraz daha yatmam gerektiğini söyledi..çok sıkıldım artık ama bebeğim için dayanmaya çalışıyorum.. inşallah her şey yolunda gider..

:arkadaşlar dün doktor kontrolüm vardı.nst ye girdim sancı yakalayamadık.daha sonra doktorum dikişlerimi kontrol etti.çok şükür iyi ve rahim boyunada ii dediprepar ve magnezyuma sonuna kadar devam edicem.bu arada vajinamda mantar çıktı.fitil verdi doktorum.yaren sen nasılsın ?evde annen yada kim var yardım eden;benim annem her gün gelemiyor ve evde bi de oğlum .zor geçiyor günlerim .şu tehliikeli haftaları bi atlatsak .edacım bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.inan hep dönüp dönüp forumdaki başarıyla doğumunu sserklajlı yapanları okuyorum.tiwiks kelebek hidennisko ve diğerleri.doktorum karısının iki hamielliğindede serklaj yapmış ve 39.haftada doğurtmuş.

Canımcım merhaba kime gidiyorsun arkadaşım, doktorum tecrübeli anladığım kadarıyla.

yarencim tedbirli olmakta fayda var tabii
birde biz yıkanamadığımız için yağımız yeterli bencee :)

güldenazcım çok sevindim arkadaşım
sabır canım
olucak çok güzel olucak
herşeye değiyor
birde ben sürekli takdir ediliyorum şimdi
vay be ne kararlıydın falan filan
nereye gitsem bu muhabbet
eşimde hep teşekkür ediyor
o pes etmişti çünkü
iyi ki iyiki diye başlıor bütün cümleler
sabır ve inanç
güzel Allahım çok büyük

arkadaşlar şu an 36/5 deyim dr 37 bitince dikişleri alırız demişti şunumerak ediyorum acaba dikişleri alınca hemen mi doğum yaparız

fusborcum international da tahir aslan a gidiyorum. ilk iki doğumumda da tahir beye gitmiştim.gerçekten kısmeti varsa çocuğumu zamanında doğururum diyorum artık.dün rüyamda yine 24. haftada doğurduğumu gördüm bebeğim kan gölü içinde yerdeydi .bakıtyorum yerler kan içinde ve içinde bebeğim biri alıyor ve bebek yaşıyor deyip hemen hastaneye gidiyoruz. ah uyandım nasıl korkmuşum anlatamam.sesime oğlum uyandı yanıma geldi.allahım böyle imtihanlarla sınav etmesin hiç birimizi.

Ay canım ya, amma korkmuşsundur güzelcim , olumlu düşünmek lazım deniyor ama inan ben hicbisey düşünmüyorum su an, sanki hamile değilmişimde sadece dikkat ediyormuşum gibi , çünkü biliyorumki bağlanırsam ümitlenirsem ,gene kötü bişey olduğu taktirde çok üzülücem inan sevinembile, 6.5 haftalık sayılırım hiç kimselere söyleyemiyorum annemlere bile söylemedim daha korkuyorum çünkü.Gerçi daha kalp atışlarını bile duymadık.

benim dikişlerimi sezaryanden sonra ameliyat masasındayken aldılar...

Arkadaşım merhaba, bişey sorucam daha çok erken biliyorum ama, hep merak ettim ve ihtiyacım yok diye soramadımda ,hani sizler hamileyken allta çizelge koyuyordunuz ya işte ben onu nasıl yapacağımı bilemiyorum arkadaşım, birde artık şu kötü içerik yazısından kurtulmak istiyorum aradım aradım nerden değiştirileceğini bulamadım:kedi: Nasıl yapmışım zamanında bilemiyorum ,tabi o zamanlar bebeğimi yeni kaybetmiştim o can havliyle girişlerimi yapmıştım,yardımcı olurmusun arkadaşım.

iyi olmana sevindim canım, mantarına da dikkat et..bende en çok mantar ve enfeksiyondan korkuyorum..benim annem genelde kalıyor bende haftada iki gün falan kendi evine geçiyor o arada da kayınvalidem aynı binada zaten oda sürekli kontrol ediyor annem yokken yemeğimi falan o yapıyor..annem genelde ben evde sıkılmayayım diye kalıyor onunla elişi falan yapıyoruz kafamı çok dağıtıyor uzandığım yerde bile yapabiliyorum elişi bana iyi geliyor kafama birşey takmıyorum zamanda daha çabuk geçiyor..:hulya: yatarak ve tv izleyerek zaman geçmiyor çünkü.. onun dışnda kendi ihtiyaçlarımı kendim görüyorum çok şükür..senin birde küçük çocuk olduğu için daha zor işin canım.. onunla yeterince ilgilenememekte huzursuz eder seni tahmin edebiliyorum..biraz daha sabredicez artık riskli haftalarımız bir geçsin hiç değilse..eyvahedigeldismile
edacım sen öyle söyleyince bende yağ sürmeyi kestim iki gündür zaten fazla kaşınmıyor çatlağımda yok çok rahatsız etmediği sürece sürmiycem şimdilikzemuszemus

fusborcum bende yapmayı bilmiyordum kadınlar kulübünde gebelik çizelgesi nasıl yapılır diye sayfa açmışlar google de ararken buldum ordan yaptım bakarak ama tekrar denesem yapabilirmiyim bilmiyorum.. son adet tarihini bir yaz sen ben deniyeyim belki olur:1rolleyes:

selam arkadaşlar hepiniz iysinizdir umarımgerçi ara ara giripokuyororum ama...Neyse size bişey sorcam belki bilgisi olan vardır bendebbugün çok şükür 26. haftayı bitirdim.beni hatırlayan arkadaşlar vardır sanıyorum.ben magnezyum diasporal kullanıyodum ama doktorum yeni bi magnezyum ilacıyla değiştirdi onu adı magvital günde bir kere suyla toz şeklinde ama reçetede hamile kategorisi B diyo pek içime sinmedi ilacı duyan yada ullanan varmı aranızda merak ediyorum.

canım yenı cıkmış bır urun magnesyumla aynı nerdeyse gonul rahatlıgıylamkullanabılırsın Allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın .bnımde 4 aylık bır oglum var.:)

Slm..Ben de 1 aydır magnesyum diasporal yerine Magvital kullanıyorum. Eczacı, Magvital, magnesyum diasporal'in eşdeğeri değil dedi. İçeriği etken maddelerin dozları farklıymış.. Ama doktorum önerdi ben de kulanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…