Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hiç umutsuz olma arkadaşım
pes etmemek en önemlisi
güzel Allahım ben istiyorum rabbim deyince veriyor
sabırlı ve güçlü olmak lazım
birde eşin dışında kimseyi sallama
yaşayamayan kesinlikle anlamıyor
anlamasını da beklememek lazım

arkadaşlar çok tedirginim ara ara kasılmalarım oluyor ve de sırt ve kasık ağrım var. eda mecrinin yazdıkları moral oldu biraz bana.doktoruna güvenmiş ve çok şükür tatlı bebeğine kavuşmuş.bu bölümü 1.sayfadan itibaren okudum .serklajlı olupda başaran arkadaşlar bana çok büyük destek veriyor.eda çınar ve eda mecrin bizlere şu an tecrübelerinizle yardım ettiğiniz için çok teşekkürler. allah bizim de yüzümü bebekelrimizle güldürür inşallah.

bilmiyorumkismilebilmiyorumkismileedacım ben doktoruma gittim nst de sancı çıktı 35 e yükselen bir sancıydı.dotirktorum prepar ve magnezyum verdi.22 haftalık hamileyim .5 gün sonra tekrar gelmemi istedi.gerçekten çok paniğim geçen seferki hamileliğimde de 24. haftada sancılarımla gitmiştim hastaneye ve erken doğum oldu .aynı olaylar olucak diye düşünmeden edemiyorum.doktorum o yüzden böyle düşünürsen bu bebek fazla durmaz kasılmaların olablir düzenl de,i olmadıkça yonemli olmadığını söyledi.ne yapacağımı bilemiyorum.

yaren nasılsın canım.bende 6.haftadan sonra ndilat kullanmaya başllamıştım .biraz benim zorumla olmuştu.tediirginllğimi görünce başlamıtı dr.ama 6.haftadan önce kullanmanın yararı yk demiişt.
güldenaz dr prepar ve magnezyum vermiş .sende bol bl dinlen sadece yat.zaten bu rahatsızlıkta en önemllii şey yerçekiimine karşı rahmii korumak.özelikle bebek büyüdükçe.
meleğğm ve aşkım inşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırız.
eda kızın kaç aylık oolldu canım. iznin bitti mmmi

Selamlar olsun herkezler
muhabbet güzelmiş yaaaaaaaaaaaaaaaafffffffff demek istemiyorum ama bu zorlukları başarıyla tamamlayan arkadaşları çok çok taktir ediyorum

bende kendimde o gücü bulsam tadaviye başlayacağım ama henüz güçlü hissetmiyorum

meleğim ve aşkım evt biliyorum yaşadıklarını umutlu kararlı olmana sevindim sende inşalalhhhh bizim gibi sağlıkla hamile kalıp kucağına alırsın.. Bu hamileliğimde panik korku içinde geçti tek bebek olduğu için dr dikiş atmadı ve z.kamilde açıklık var demelerine rağmen inatla dr mu dinledim ama çok güvendim en geç 2 hafta da bir doplere giriyordum rahim boyu sürekli ölçülüyordu çokkk şükür şükürler olsun sağlıkla alabildim kucağıma şimdi 1 yaşını bile bitirdi.. düşününce ben bile inanamıyorum neler yaşadım şimdi herşeyden çok değerli oğlum var Rabbim oğluma ömürler versin ve isteyen herkese nasip etsin...
Yaren cimm nasılsın cnm nasıl gidiyorr herşey yolunda şükürrr...
Eda hoşgeldin cnm miniğinle aran nasıl :)) benim bazen iyi bazen kötü arada canavarlaşıyo :)) en büyük dert bişey yedirme giydirme alt değiştirmee :S büyüdükçe zorlaştı bunların hepsi..
Salihass seninde bızdık kocaman oldu arık aramızda 3 ay falan vardı sanırım büyüdüler... arada sinirleniyorum sonra her gidii günler heyy diyorum hamilelikte 9 ay ayağa kalkmazken şimdi fırça bile yemeye başladı
mumudihabaa aşağıda görüyorum seni canımm nasılsın nasıl gidyorr neler yapıyorsun ???
alminaçınarr inan senin adına o kadar sevindim ki sağlıkla doğum yaptığını duyunca Rabbim sana yine bi kız bi erkek evlat gönderdi onlara uzun ömür versin . şimdi miniklerin büyüyodur eee ikiz annesi olmak biraz daha zor olsa gerek

Meleğim ve aşkım yazmışsın İnşallahh mucizem bei bulur Yağmurcn gibi evt İNŞALLAHHHH minik mucizen de gelir benim gibi şuanda öyle içten dua ediyorum ki Rabbim en kısa zamanda nasip etsin cnmm :Saruboceq: inan benim hiç umudum olmadığı anda gelde dr ların aşılamaya neyrdeyse ihtimal vermediği bi durumda geldi miniğimm şimdi inşalalhh darısı sana ve senin gibi bekleyen herkesin başına... Bu duyguyu öyle iyi anlıyorum ki şimdi sürekli oğlumla uğraşmaktan inanının aradığım günleri 9 ay yattığım günleri unutuyorum böyle sizleri okudukça arada sırada topiğe geldikçe gözlerim doluyo az umut aramadım burda arkadaşardan hr sağlıkla doğuran benim içn ayrı umuttu.. Şimdi çok şükür ben arkadaşlara umut oldum ... Şimdi sıra sizlerde

yağmurcum sen bizim en büyük umudumuzdun zaten.. senin mucizen geldi inşallah bizlerde görücez o günleri..Rabbim öyle büyük ki o ol deyince herşey oluveriyor..maşallah oğluşunda kocaman olmuş seni doğuma gönderdiğimiz günler dün gibi sanki.. zaman çabuk geçiyor aslında ama insan yaşarken ferketmiyor sonradan farkına varıyoruz..inşallah bende bu bekleyişli günleri sağ salim atlatırım, çok şükürki şimdiye kadar bir sorun çıkmadı inşallah bundan sonrada böyle geçer diye dua ediyorum..
salihascım sende beni unutmuyorsun hiç, moral ve destek oluyorsun sanada çok teşekkür ediyorum..

Selam Yaren arkadaşım.. Herkese selamlar..
Bende senın nıckını gordum de geldım.. 24.haftaya gelmıssın.. Bılıyorsun sabrın sonu selamet:)
Bak bızımkıler koca sıpa oldular.. Insallah saglıcakla alacaksın.. Yeterkı moralın yerınde olsun ve hep dınlen..

inşallah melekcim kendim ve diğer arkadaşlar için sürekli dua ediyorum..:))

bu arada kızlar çatlaklar için ne kullandınız ben henüz birşeye başlamadım şimdilik fazla gerilme ve çatlak oluşmadı ama bundan sonraki haftalarda kullanayım diyorum, bizim sorunumuzla alakalı krem kullanmanın bir sakıncası olmaz herhalde,biraz araştırdım ama bebe yağı kullanmak mantıklı geldi..

canım benim tebrik ederim. harika haber bu yaaa, kendiliğinden mi oldu aşılama mı oldun.
ben bu ay aşılama oldum, 14 gün sonra doktor gel dedi, hcg test yaptı değer 23 çıktı. hamilesin ama değer çok düşük. erken yaptık herhalde ondan dedi. 4 gün sonra gel dedi. 4 gün sonra tekrar yaptı değer 9 a indi. kimyasal gebelikmiş. 2-3 ay ara vercem. bunaldım biraz.

melek81 mrb.. 26 haftalıkken doktorum erken doğum riskimin olduğunu ve rahim uzunluğunun 2.5 cm olduğunu söylemişti. o kadar kötü hissettim ki kendimi, bebeğim için çok endişelendim.. sonra forumu okumaya başladım.. özellikle de senin durumun ilgimi çekti.. ben okumaya başladığımda sen çoktan doğum yapmıştın.. ben umutla, ne kadar dayandığını görmek için okudum.. ve senin yazdıkların bana umut verdi.. şimdi şükürler olsun 35. haftamızdayız.. burdaki arkadaşların hepsine çok teşekkür ediyorum.. Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..
sana da bebeğini güle güle büyütmeyi nasip etsin..

Canım benim ya ne güzel anlatmışsın , her anını burada birlikte yaşadık, Allah sabretmenin mükafatını sana verdi, ne mutlu sana, güzelcim peki dikişten sonra yatarakmı geçirdin evde?

canımsın ya ,inşallh burdan bende sizlere bebeğimi artık bende kucağıma aldım diyicem, bebeğimi kaybettiğimde ils sizlere yazmıştım ağlayarak geçen sene o gün bugündür bu sitedeyim ,ne kadar güç verdiniz bana bir bilseniz, inşallah sizin yolunuzda gidicem arkadaşım, ne olur yanlız bırakmayın, çok uzun ve zor bir yol bekliyor beni.

Ah be canım çok üzüldüm, bizimki kendiliğinden 1 sene sonra oldu ,benim yaşım 40canım, zor hamile kalıyorum tüp bebekten hep korktuk ya ikiz olursa diye çünkü birini taşımayan rahim ikisini birden nasıl taşır diye çok tedirgin olduk o yüzden olursa olur olmazsa olmaz diye kendimizi teselli ettiğimiz bir anda hamile kaldım:))
Fakat kurban bayramı için planlarımız vardı o kadar zamansız olduki uçak biletlerimizi önceden almıştık almanyaya gidiyoruz bakalım doktora sorucaz ne diyecek, ucak yolculugu verecekmi, düşünmek istemiyorum ilerde başıma neler gelir diye canım, anı yaşamak istiyorum ,ama bir o kadarda korkuyorum. Güzelcim artık sıra bizlerde bayrağı başkalarından devraldılar ve bebeklerine kavuştular şimdi bayrağı bize verdiler bizde Allahın izniyle bu işi başarıp bayrağı diğer arkadaşlara devredicez.

geçmiş olsun samyelicim..biraz kafanı dağıt yeniden başla canım ara vermek iyi oluyor bazen dinlenmek için verdiğin aralarda bile vücut relax olduğundan kendiliğinden bile hamile kalabilirsin canım..ama biyokimyasalın tekrarlarsa bir araştır tekrarlayan durumlarda sorun olabiliyor..

canım çok üzüldüm sıkma canını dedğin gibii biiraz bekle .iinşalah biir dahakii sefere sağıkla kucaklayacaksın bebeini.sağllıkla kal canım.

canım bence o kadar uzak yocuuğa çıkma.biizler çok tedbirli olmalıyız.ben o dönemde iizmire uçakla gitmiştim o bile yrmuştu beni.ki sen almanya dyorsun.evet ilk üç ay yatmamıza gerek yk ama çokta yormamak azım.bu benm düşüncem tabiki canım.

yağmurcum benim kız 6 eylül dğğumu sanırım aramızda 1 -1,5ay falan var.hamileyken aramızda kaç hafta olduğunu biliyordum ama şimdi unuttum.-tatlicadiarzu-benm kız sakin ama ben çalışmaya başşladım brde bu sene 1.sınıfları okutuyorum çok yoruluyoum.daha benim kız yürümeye başlamadı.tembel biraz.birde yürüse peşnde koşturucaz bakaım.

Son düzenleme:

1 kasımda bi doktora gidicem bakim ne dicek arkadasim,teskkur ederim canısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…