Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Fusbor, bu sefer bir şey olmayacak. Doktorun kontrolüaltında olman güzel. Ben de hastanedeyken biraz iyi hissedince çıkmak istemişti. Çıktım o gece malesef suyum geldi. Lütfen, bence 26. haftaya kadar çıkma. İnan evde hastane gibi olamıyor. Bir şekilde daha fazla kalkıyorsun ayağa. Gelen giden de yoruyor insanı. Bebeklerimiz şu an bizim için her şeyden değerli. Yat orada.Çıkarmak isteseler bile çıkma. Bir anlık müdahale bir çok şeyi değiştirebiliyor bazen. En ufak bir değişiklik hissettiğinde hemen hemşirelere bildiriyorsun serumunun dozunu bile ona göre ayarlıyorlar. Evde bunları yapamazsın. Dualarımız seninle. İnan her namazda sana dua ediyorum.

Eylemciğim, yatarak dikişsiz doğum yapanlar ldu. Ben 2. hamileliğimde 29. dan 35. e kadar yatmıştım. Ama senin daha küçük. Serklaj işini ihmal etme. Fadik de sana cevap verecektir. Bazı konularda durumun ona daha çok benziyor. Operasyon geçirenlerin çoğu serklaj oldu. Doktorun önermese de bence başka bir doktora daha görün derim.

Pardon ben senin haftana dikkat etmemişim. Sanırım bu haftalarda acil olmadıkça serklaj yapmıyorlar. Ben az önce de yazmıştım. 29. haftadan 35. e kadar 4 cm açıkla yatarak 38. hafta doğum yaptım. Bence kendini yorma, sürekli yat. Kasılma önleyicilerini al. Bir de ciğer geliştirici iğneyi doktora sor.

hoşgeldin arkadaşım...
evet durumun bana çok benziyor...
benimde yakalşık 8 haftalık 3 kaybım var...
septum ameliaytıda oldum...
ameliyattan sonra birde 4 aylık erken doğum yaptım...
erken doğum dedim diye sakın sen korkma... maşallah sen çok şanslısın çünkü durumundan haberdarsın....
ne kadar şanslısınki rahim açılma ihtimaline karşı hep kotrol etmişler...
ne yazıkki ben dr lara bir kere olsun rahim ağzını ölçtüremedim....
erken düşük riskini atlattığım için beni normal hamile yerine koydular...
rabbim bildiği gibi yapsın...

maşlalh 24 haftaya kadar gelmişsiniz...
bu haftadan sonra dikiş pek atmıyorlar...ama sadece yatarak başaran çok arkadaş oldu...
sende yat...sağlıcakla kucaklarsın inş...

canım hep dualarımızdasın....
allah yardımcın olsun...
böyle arada bizlere haber vermen iyi oluyor...her zaman olmasada arada gel canım...

bencede kesinlikle kotrol şart...
hayatımda bir kere klomen kullanmıştım oda kist yapmıştı...

demek dikiş alımı bu kadar kolay....sevindim açıkcası...
hadi bakalım bundan sonra sana hayırlı doğumlar canım....
allah yardımcınız olsun...
doğum kolay olur inş...

Fadik, nasılsın?
sağol canım iyiyim...
az önce gelmiştim ama çıkmam gerekti...
oyüzden yeni mesaj yazabiliyorum...

Son düzenleme:
kızlar herkese çok selam
çok sık giremiyorum sayfalar birikiyor :)

yarencimm sana inanamıyorum. çok mutlu oldum senin adına. demek sonunda geldi beklediğimiz an :) kolay bir doğum diliyorum.. dikişin alınması olayını ben de çok merak ediyordum çok sağol arkadaşım bizi aydınlattın.. güldenazın da yarın alınacak galiba dikişi inşallah o da kolay olur böyle.. ben dikiş alınınca kısa sürede doğum başlar diye duymuştum ama bi doktor da bazen de bebek gününü dolduruncaya kadar gelmiyor demişti... artık hayırlısı ikinize de valla ben o güne gelmişim gibi oldum arkadaşlar

fusborcum sen de iyisin umarım.. ben de hastanede ve sonra evde yatarken hep umutsuzdum. hep 26'ya bi gelsem diyordum... hayal gibi geliyordu.. pek inanmıyordum açıkçası gelecğime... bi ara her hafta kötü gitti. hatta eşim "artık kaybedicez bebeği" demiş kendi kendine. ama sonra bebek büyüyünce yukarı doğru çıktı galiba baskı bayaa azaldı. oysa ben büyüyünce baskı artar sanmıştım tam tersi oldu.. inşallah canım senin de yakında geçicek hepsi... bi de canım ben kabızlığa karşı su içiyorum bol bol. rahim kasılmalarını engelliyormuş zaten su. doktorum günde en az 3 litre su içeceksin diyor. o kabızlığı da tamamen çözüyor... aklında olsun canım.

nuray_dyn arkadaşım sen nasılsın? nasıl gidiyor? ben biraz ağırlaşmaya başladım. rahim ağzı da biraz kısaldı yine bu hafta.. ama doktor iyi dedi.. inşallah şimdiki hedefim 34 haftayı doldurmak. zaten 34 bitince hiç korkmayacağım artık :)

sevtuncum biliyosun ben nidilat kullanmıştım bende baya çarpıntı yaptı ama hemen değil 3 ay kullandıktan sonra etkisi çok ağırlaştı. doktorum bıraktırdı ilacı. kendiimi o kadar kötü hissettim ki kardiyoloğa da gittim.. o da korkma bu ilacı ben kullansam bende de olur dedi. zaten hamile olmak bile çarpıntı yapar dedi. sonuçta ilaç baya çarpıntı yaptı ama yine de mecbur kalsam kullanırım canım. sen de doktor gözetiminde kullanırsın korkma canım.. hem bazı kişilere hiçbişey yapmıyormuş..

canım öncelikle sanada çok geçmiş olsun..bende ilerleyen haftalarda serklaj olanalrdanım hatta epey bir ileri bunun sınırı sanırım. 24 haftaymış ben 29. haftada serklaj oldum şimdi evde yatıyorum. yani her doktor aynı değil başka bir doktorda ben olsam bu haftada yapmazdım falan dedi. ama gittiğim doktor sormadan olman lazım dedi. direk beni yatırdı ve operasyonu başlattı.şimdi en azından psikolojik olarak kendimi daha rahat hissediyorum seninde böyle bir durumun varsa başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim..

doğum yapacak arkadaşalr sizlerede çok imreniyorum inş ben ve benim gibi o haftaları bekleyen arkadaşlarımda sağ sağlim o dönemlere ulaşırız..birde bişe soracağım kızlar akıntının olması normalmi bende akıntı oluyor sizlerdede oluyormu serklajlı olan arkadaşlar merak ediyorum akıntı olunca korkuyorum sadece bendemi yoksa sizlerdede oluyormu? suyummu azalıyor falan diye..:18:

canım yaaa.. seni gördüğüme çok sevindim uzun zamandır yoktun.. darısı sana artık, kendinden bahsetmiyorsun hiç tedavin varmı bu ara sen ne durumdasın?

evet canım ne zamandır fazla bakamıyorum nete burayada sana bakmaya geliyorum :)
ben geçen ay aşılama yaptırdım canım
bütün tahliller falan çok iyi çıktı ama olmadı maalesef
nasip değilmiş
son 2 yılda acayip kilo aldım şimdilik bebek tedavilerine ara verdik
yardım alarak kilo veriyorum kiloları atınca daha rahat hamile kalacağım inş.
birde sonrasında yatmak daha kolay olacak
arka sayfaları okuyamadım normal doğum yapacaksın dimi canım

geçmiş olsun canım
inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
yeni arkadaşlar bilmez belki ama bizim kelebek41 diye bir arkadaşımız vardı burda
tam süresini bilmiyorum ama kısalmayı bırak aylarca rahiminde açıklıkla yattı ve sonuna kadar gitti hamileliği
ve sağlıkla aldı bebeğini kucağına
darısı sana olsun
eski sayfalardan bulursan yazdıklarını okuyabilrsin sanada moral olur

Son düzenleme:
kızlar bu gün dikişlerimin alınması için doktora gittim.dikişlerim çok geride olduğu için doktorum dikişlerimi alamadı.anestezi altında uyutarak alıcakkmış.anne olmak bizim gibiler için ne kadar zormuş

OLSUN CANIM, sağlık olsun. Peki sezeryanmı olcan ozaman, doğumda mı alacakmış?

güldenazcım dikişlerin niye o kadar gerideymişki, standart bir yerden atılmıyormuki acaba, doktor birşey demedimi? uyutarak nasıl olacak peki sezeryanmı olucak o zaman?ne zaman alıcak?üzülme canım hakkında hayırlısı böyleymiş demekki, bebeğin sağlıklı gelsinde..

yarencim sen şimdi doğumu bekliyorsun dimi canım? doktor son gittiğinde rahimağzı boyunu ölçtümü kaçtı canım?

evet canım doğumu bekliyorum..ölçmedi canım..zaten hiç ölçmedi beni doktorum öyle santim santim.. serklaj yapmaya karar verdiğinde alttan ultrasonla bakmıştı hemen ufak bir hunileşme görünce dikiş şart ölçmeye gerek yok yoksa parmakla muayene edip ölçücektim demişti, sonra kontollere gittiğimde ise ayrıntılı ultrasonu var kendinin rahim ağzını görüyordu oldukça yukarda ve oval bir şekilde kapalı olduğu ekranda çıkıyordu bana gözteriyordu, kapalı ve konumu iyi diyordu, hiç ölçmedik yani kaç santim diye şimdiye kadar..

sağol canım, sende bayağı ilerlemişsin 32. haftayı görmüşsün, hayırlısıyla benim haftama gelirsin canım merak etme..

kilo vermeye başlamakla iyi yapmışsın canım, ben tedavideyken iki üç kilo alınca bile hemen doktor kızıyordu hemen ver diyordu, kilo kullandığın ilaçların etkisini bile çok etkiliyormuş,doğru söylüyosun fazla kiloyla hamile kalıp sonradan yatmakta çok zor olur.. zaten pco varsa kilo vermek bile kendiliğinden hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş canım..

yaren canım sende akıntı oldumu benim oluyor biraz endişeleniyorum kontrolüm ayın 15inde(yoks bu normalmi?

bende akıntı oluyordu ama aşırı değil birde doktor akıntın renkli ve kokulu değilse endişelenme diyordu, gebelikte beyaz veya açık sarı kokusuz akıntı çok normalmiş zaten canım.. benimkide öyleydi..çok fazla olduğunu düşünüyorsan veya şüphelendiriyorsa doktorunu ara haberdar et yinede canım..için rahat eder en azından..

anladım canım teşekkür ederim çok aşırı değil ama işte insan tedirgin oluyor birde böyle durum olunca dahada pimpirikleniyor sanırım...sanada inş hayırlı doğumlar canım hergün takip ediyorum merak ediyordum dikişlerin nasıl alındığını..inş doğumunun da güzel haberlerini verirsin bizlerede dua et.ben oğlumu 38+4 normal doğum yapmıştım..seninde az kaldı inş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…