Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cevabın için çok sağol canım,4 hafta sonra yapıcakmış ciğer geliştiriciyi.şimdilik kasılmam ağrım hiç olmadı o yüzden kasılma önleyicilere başlamadım..inşallahta olmaz..alla yavruna uzun ömürler versin
her iki dr umda pek dikiş atma taraftarı değil kısalma 1cm düşerse atarız dedi biri..inşallah bende başarabilirim.allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
inşallah sağsağlim kucağımıza alırız bebişlerimizi canım..senin servikste kısalma ne kadardı?ben 2 dr gidiyorum ama içim rahat değil korkuyorum,bebeğimden ayrılmak istemiyorum..cevap için çok teşekkür ederim

inşallah canım,bunu yazman bile moral oldu inan geçmişi okudum biraz ama kafam çok karıştı ve sabırsız olup yazdım hemen..yaşayacak kadar gelsem 30. haftaya yeter..allah hepimizin yardımcısı olsun..

yarencim rahim ağzım çok kısa olduğu için çok geride olduğu için dikişlerimin geride olduğunu söyledi doktorum.eli dikişlere yetişemediği için alamamış. uzun bir süre uğraştı ama ipin bir ucuna yetişmiş sadece.hayırlısı olsun allahımdan bu günlerimizide gördük ,bundan sonrası sadece bebeğimi sağlıkla kucağıma almak.

saol canım. benim de yarın doktor kontrolüm var. genel olarak iyiy sayılırım amam bazen karnımda gerginlik ve hafif bir ağrı hissediyotum o beni tedirgin ediyor. inşallah yarın güzel haberlerle döneriz. birde midem yüzünden artık neredeyse yatamıyorum, uyurken bile oturur giğbi uzanıyorum 2-3 yastıkla.sürekli yanıyor midem.midemin yanmasını da geçtim de yatamadığım için tedirgin oluyorum.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.biz zaten senninle aynı günlerdeyiz.umarım müjdeli haberlerimizi de veririrz.bakalım ultrasona göre kaç çıkacak haftamız yarın. normalde çizelgeme göre 10 gün geriden gidiyordu.
canım benim de serklajdan beri, çok akıntım oluyor, zaten hamilelikten dolayı oluyordu,ama serklajdan sonra iyice arttı. doktorum bunun dikişlere verilen reaksiyondan kaynaklandığını söyledi ve vajinal fitil önerdi. şimdi 2-3 haftada bir fitil kullanıyorum ki enfeksiyon olmasın.fakat akıntı renkli ve kokulu olmadığı sürece korkma diye de söyledi. bence bu konuyu doktorunla görüş belki sana da fitil falan verebilir.

yarencim dikişlerini aldırmışsın, çok şükür bunu da atlattın. rabbim hayırlı kolay doğum nasib etsin.

güldenaz canım sanada kolaylıklar diliyorum, umarım sorunsuz alınır dikişlerin. güzel haberlerini bekliyoruz.

eylem canımcım sanada geçmiş olsun. yatak istirahatine devam et inşallah tehlikeli dönemi atlatacaksın allahın izniyle. kendine iyi bak canım. ve aklına kötüsünü getirme.

ahh canım çok teşekkür edrim içim ferahladı valla bugün bu yüzden iice strese girmiştim.sağolsun yarende normal dedi..sizlerdende böyle duymak bana moral veriyor.doktora gittiğimde mutlaka soracağım zaten belki banada fitil verir..seninle haftalarımız yakın sayılır sen napıyosun sürekli yatıyomusun?

evet canım hatırlarsan bendede pko var zaten inşallah tedaviyede gerek kalmadan kendiliğinden hamile kalırım kiloları verince
zaten kısır döngü pko kilo yapıyor kilolar pko maalesef

hoşbulduk samyelicim bende sana cevap yazdım

Arkadaşlar, nasılsınız? Biz 3,5 ay önce ev aldık buradan. Bu yüzden, bir de önümüzdeki ay bebeğe niyetleniyoruz diye dua okuttum cuma saati. Şifa dualarını okudular. Okuyan hocaya bahsetmiştim. Tüm evlat sahibi olmak isteyenler için de dua etti. Umarım dularımız kabul olur...

Sağol canım... Senin de sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Benim 1. si senin gibi 8. haftada düşük olmuştu. 2. si bahsettiği gibi yatarak tamamladım. Şu ana 6 yaşında oğlum. 3. hamileliğimde malesef neden açılmam olduğunu öncesinde bilmediğim için hiç bir şeye dikkat etmedim fazla yordum kendimi seyahat ettim ve malesef 25. haftada kaybettim. Bulunduğun hafta riskli bir hafta. Doktorum, 24. hafta için sınır demişti ve onlara 24'ten önce doğanlar için hiç bir müdahale yapmayın çünkü fiziksel ve zihinsel olarak problemli olacak denmiş gittikleri kongrelerde. Biz de uğraştık ama 25. haftada tedavilere rağmen suyum geldiği için doğdu. 4 gün yaşayabildi yoğun bakımda. Senin şükür ki iyi gidiyor. Dinlenerek geçirirsen problem olmayacaktır. Burada çok arkadaşım bunu başardı ve bizlere gelecek için umut oldu.

allah razı olsun bebem içime su serptin bilesin vallahi rahatladım zaten panik atak hastasıyım nasıl olsa depremlere alışkın kalbimişşallah hiç çarpıntım olmaz bebegim iyi olsun vız gelir çarpıntı :18::18::18::18: demi şaka bir yana çok tırsıyorum sag saglim hamile kalıp alabilsem bebegimi ah keşke o günleri görürüm işşallah
canım benim alllahım sana saglık versin zamanında işşallah sag saglim dogurusun
ah canım biz onlar için bu kadar çırpınıcez işşallah hayırlı evlatlar olurlar tek istedigim o yaradan hayırlı saglıklı saatli evlatlar nasip etsin işşallah

inş canım ben kaybettiğim bebeğimede bu şekilde hamile kalmıştım..yalnız adet düzensizliği var bende klomen adetimi zamanında getiririmi?gecen sefer yumurta oluşunca çatlatma ğinesi vermişti ve yumurta takibi yapılmıştı bu doktor iğneye gerek yok dedi 3 ay kullan kalabilirsin dedi?

ewt canım benimde aklıma bu takıldı.ben daha öncede kullandım klomeni 2.ayda hamile kaldım.ama o zamn takib edilmişti.doktorum kafana bişey takıldıgında ara sor diyodu arayıp sorcam bir kere..

eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.. dualarınız kabul olsun Allah kabul etsin canım..

demek açıklığa göre dikiş atılan yer farklı olabiliyor...
ama hayırlısı olsun...bebekte sende iyi ol gerisi önemli değil...
allah yardımcınız olsun...
allah kabul etsin canım...
evinizde hayırlı olsun güle güle oturun...

canım benim açılma 2cm kadardı..

anladım canım geçecek bu günler güçlü bizim bebişlerimiz,ayrıca benim arkadaşım 29 haftalık doğurdu aniden suları gelince maşallah bebeği 1200gr dı ve yaşıyo yoğun bakımda bile 3 gün kaldı sadece şimdi çok iyi..benim hedef önce 30.hafta sen gelmişsin ne güzel..

güldenazcım peki ne zaman anesteziyle alıcak dikişleri doktorun?? pazartesi falan mı???

nuray bugün doktor kontrolün vardı. nasıl çıktı arkadaşım bebeğin ultrasonda?? kaç haftayla uyumlu???

fusbordan haber yok mu kızlar???

eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.. dualarınız kabul olsun Allah kabul etsin canım..

Sağol, canım. Darısı olmayanların başına. Bebeğimizi kaybettikten sonra aldık bu evi. Olaydan sonra tatil olduğu için hemen İstanbul'a dönmüştük. Tekrar Hatay'a döndüğümüzde o evde psikolojim daha da etkilendi. Uyuyamadım günlerce. Şükür ev alınca hem evle uğraşmaktan, hem eve hayırlı olsuna gelenlerden biraz kafam dağılmıştı.

Sağolasın canım. Allah isteyen herkese nasip etsin. İçinde yavrularımızla birlikte....

Kızlar merhaba hepinize toplu cevap veriyorum, ultrasonum çok şükür iyi geçti, bebek 300 gr olmuş ve dikişimde iyiymiş açılma falan yok çok şükür bugün odamıda değiştirdiler daha büyük bi odaya aldılar beni anlayacağınız biraz daha keyfim yerinde, Allahım 1 hafta daha geçti çok şükür,

maşallah canım...
hep böyle güzel yolunda ilerlersin inş...
allah (cc)yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…