- Konu Sahibi hidennisko
-
- #7.621
cevabın için çok sağol canım,4 hafta sonra yapıcakmış ciğer geliştiriciyi.şimdilik kasılmam ağrım hiç olmadı o yüzden kasılma önleyicilere başlamadım..inşallahta olmaz..alla yavruna uzun ömürler versinPardon ben senin haftana dikkat etmemişim. Sanırım bu haftalarda acil olmadıkça serklaj yapmıyorlar. Ben az önce de yazmıştım. 29. haftadan 35. e kadar 4 cm açıkla yatarak 38. hafta doğum yaptım. Bence kendini yorma, sürekli yat. Kasılma önleyicilerini al. Bir de ciğer geliştirici iğneyi doktora sor.
her iki dr umda pek dikiş atma taraftarı değil kısalma 1cm düşerse atarız dedi biri..inşallah bende başarabilirim.allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
hoşgeldin arkadaşım...
evet durumun bana çok benziyor...
benimde yakalşık 8 haftalık 3 kaybım var...
septum ameliaytıda oldum...
ameliyattan sonra birde 4 aylık erken doğum yaptım...
erken doğum dedim diye sakın sen korkma... maşallah sen çok şanslısın çünkü durumundan haberdarsın....
ne kadar şanslısınki rahim açılma ihtimaline karşı hep kotrol etmişler...
ne yazıkki ben dr lara bir kere olsun rahim ağzını ölçtüremedim....
erken düşük riskini atlattığım için beni normal hamile yerine koydular...
rabbim bildiği gibi yapsın...
maşlalh 24 haftaya kadar gelmişsiniz...
bu haftadan sonra dikiş pek atmıyorlar...ama sadece yatarak başaran çok arkadaş oldu...
sende yat...sağlıcakla kucaklarsın inş...
inşallah sağsağlim kucağımıza alırız bebişlerimizi canım..senin servikste kısalma ne kadardı?ben 2 dr gidiyorum ama içim rahat değil korkuyorum,bebeğimden ayrılmak istemiyorum..cevap için çok teşekkür ederimcanım öncelikle sanada çok geçmiş olsun..bende ilerleyen haftalarda serklaj olanalrdanım hatta epey bir ileri bunun sınırı sanırım. 24 haftaymış ben 29. haftada serklaj oldum şimdi evde yatıyorum. yani her doktor aynı değil başka bir doktorda ben olsam bu haftada yapmazdım falan dedi. ama gittiğim doktor sormadan olman lazım dedi. direk beni yatırdı ve operasyonu başlattı.şimdi en azından psikolojik olarak kendimi daha rahat hissediyorum seninde böyle bir durumun varsa başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim..
:18:
geçmiş olsun canım
inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
yeni arkadaşlar bilmez belki ama bizim kelebek41 diye bir arkadaşımız vardı burda
tam süresini bilmiyorum ama kısalmayı bırak aylarca rahiminde açıklıkla yattı ve sonuna kadar gitti hamileliği
ve sağlıkla aldı bebeğini kucağına
darısı sana olsun
eski sayfalardan bulursan yazdıklarını okuyabilrsin sanada moral olur
OLSUN CANIM, sağlık olsun. Peki sezeryanmı olcan ozaman, doğumda mı alacakmış?
güldenazcım dikişlerin niye o kadar gerideymişki, standart bir yerden atılmıyormuki acaba, doktor birşey demedimi? uyutarak nasıl olacak peki sezeryanmı olucak o zaman?ne zaman alıcak?üzülme canım hakkında hayırlısı böyleymiş demekki, bebeğin sağlıklı gelsinde..
saol canım. benim de yarın doktor kontrolüm var. genel olarak iyiy sayılırım amam bazen karnımda gerginlik ve hafif bir ağrı hissediyotum o beni tedirgin ediyor. inşallah yarın güzel haberlerle döneriz. birde midem yüzünden artık neredeyse yatamıyorum, uyurken bile oturur giğbi uzanıyorum 2-3 yastıkla.sürekli yanıyor midem.midemin yanmasını da geçtim de yatamadığım için tedirgin oluyorum.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.biz zaten senninle aynı günlerdeyiz.umarım müjdeli haberlerimizi de veririrz.bakalım ultrasona göre kaç çıkacak haftamız yarın. normalde çizelgeme göre 10 gün geriden gidiyordu.kızlar herkese çok selam
çok sık giremiyorum sayfalar birikiyor :)
nuray_dyn arkadaşım sen nasılsın? nasıl gidiyor? ben biraz ağırlaşmaya başladım. rahim ağzı da biraz kısaldı yine bu hafta.. ama doktor iyi dedi.. inşallah şimdiki hedefim 34 haftayı doldurmak. zaten 34 bitince hiç korkmayacağım artık :)
[..
canım benim de serklajdan beri, çok akıntım oluyor, zaten hamilelikten dolayı oluyordu,ama serklajdan sonra iyice arttı. doktorum bunun dikişlere verilen reaksiyondan kaynaklandığını söyledi ve vajinal fitil önerdi. şimdi 2-3 haftada bir fitil kullanıyorum ki enfeksiyon olmasın.fakat akıntı renkli ve kokulu olmadığı sürece korkma diye de söyledi. bence bu konuyu doktorunla görüş belki sana da fitil falan verebilir.canım öncelikle sanada çok geçmiş olsun..bende ilerleyen haftalarda serklaj olanalrdanım hatta epey bir ileri bunun sınırı sanırım. 24 haftaymış ben 29. haftada serklaj oldum şimdi evde yatıyorum. yani her doktor aynı değil başka bir doktorda ben olsam bu haftada yapmazdım falan dedi. ama gittiğim doktor sormadan olman lazım dedi. direk beni yatırdı ve operasyonu başlattı.şimdi en azından psikolojik olarak kendimi daha rahat hissediyorum seninde böyle bir durumun varsa başka bir doktora görünmeni tavsiye ederim..
doğum yapacak arkadaşalr sizlerede çok imreniyorum inş ben ve benim gibi o haftaları bekleyen arkadaşlarımda sağ sağlim o dönemlere ulaşırız..birde bişe soracağım kızlar akıntının olması normalmi bende akıntı oluyor sizlerdede oluyormu serklajlı olan arkadaşlar merak ediyorum akıntı olunca korkuyorum sadece bendemi yoksa sizlerdede oluyormu? suyummu azalıyor falan diye..:18:
saol canım. benim de yarın doktor kontrolüm var. genel olarak iyiy sayılırım amam bazen karnımda gerginlik ve hafif bir ağrı hissediyotum o beni tedirgin ediyor. inşallah yarın güzel haberlerle döneriz. birde midem yüzünden artık neredeyse yatamıyorum, uyurken bile oturur giğbi uzanıyorum 2-3 yastıkla.sürekli yanıyor midem.midemin yanmasını da geçtim de yatamadığım için tedirgin oluyorum.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.biz zaten senninle aynı günlerdeyiz.umarım müjdeli haberlerimizi de veririrz.bakalım ultrasona göre kaç çıkacak haftamız yarın. normalde çizelgeme göre 10 gün geriden gidiyordu.
canım benim de serklajdan beri, çok akıntım oluyor, zaten hamilelikten dolayı oluyordu,ama serklajdan sonra iyice arttı. doktorum bunun dikişlere verilen reaksiyondan kaynaklandığını söyledi ve vajinal fitil önerdi. şimdi 2-3 haftada bir fitil kullanıyorum ki enfeksiyon olmasın.fakat akıntı renkli ve kokulu olmadığı sürece korkma diye de söyledi. bence bu konuyu doktorunla görüş belki sana da fitil falan verebilir.
yarencim dikişlerini aldırmışsın, çok şükür bunu da atlattın. rabbim hayırlı kolay doğum nasib etsin.
güldenaz canım sanada kolaylıklar diliyorum, umarım sorunsuz alınır dikişlerin. güzel haberlerini bekliyoruz.
eylem canımcım sanada geçmiş olsun. yatak istirahatine devam et inşallah tehlikeli dönemi atlatacaksın allahın izniyle. kendine iyi bak canım. ve aklına kötüsünü getirme.
kilo vermeye başlamakla iyi yapmışsın canım, ben tedavideyken iki üç kilo alınca bile hemen doktor kızıyordu hemen ver diyordu, kilo kullandığın ilaçların etkisini bile çok etkiliyormuş,doğru söylüyosun fazla kiloyla hamile kalıp sonradan yatmakta çok zor olur.. zaten pco varsa kilo vermek bile kendiliğinden hamile kalmayı kolaylaştırıyormuş canım..
cevabın için çok sağol canım,4 hafta sonra yapıcakmış ciğer geliştiriciyi.şimdilik kasılmam ağrım hiç olmadı o yüzden kasılma önleyicilere başlamadım..inşallahta olmaz..alla yavruna uzun ömürler versin
her iki dr umda pek dikiş atma taraftarı değil kısalma 1cm düşerse atarız dedi biri..inşallah bende başarabilirim.allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
inşallah sağsağlim kucağımıza alırız bebişlerimizi canım..senin servikste kısalma ne kadardı?ben 2 dr gidiyorum ama içim rahat değil korkuyorum,bebeğimden ayrılmak istemiyorum..cevap için çok teşekkür ederim
inşallah canım,bunu yazman bile moral oldu inan geçmişi okudum biraz ama kafam çok karıştı ve sabırsız olup yazdım hemen..yaşayacak kadar gelsem 30. haftaya yeter..allah hepimizin yardımcısı olsun..
allah razı olsun bebem içime su serptin bilesin vallahi rahatladım zaten panik atak hastasıyım nasıl olsa depremlere alışkın kalbimkızlar herkese çok selam
çok sık giremiyorum sayfalar birikiyor :)
yarencimm sana inanamıyorum. çok mutlu oldum senin adına. demek sonunda geldi beklediğimiz an :) kolay bir doğum diliyorum.. dikişin alınması olayını ben de çok merak ediyordum çok sağol arkadaşım bizi aydınlattın.. güldenazın da yarın alınacak galiba dikişi inşallah o da kolay olur böyle.. ben dikiş alınınca kısa sürede doğum başlar diye duymuştum ama bi doktor da bazen de bebek gününü dolduruncaya kadar gelmiyor demişti... artık hayırlısı ikinize devalla ben o güne gelmişim gibi oldum arkadaşlar
fusborcum sen de iyisin umarım.. ben de hastanede ve sonra evde yatarken hep umutsuzdum. hep 26'ya bi gelsem diyordum... hayal gibi geliyordu.. pek inanmıyordum açıkçası gelecğime... bi ara her hafta kötü gitti. hatta eşim "artık kaybedicez bebeği" demiş kendi kendine. ama sonra bebek büyüyünce yukarı doğru çıktı galiba baskı bayaa azaldı. oysa ben büyüyünce baskı artar sanmıştım tam tersi oldu.. inşallah canım senin de yakında geçicek hepsi... bi de canım ben kabızlığa karşı su içiyorum bol bol. rahim kasılmalarını engelliyormuş zaten su. doktorum günde en az 3 litre su içeceksin diyor. o kabızlığı da tamamen çözüyor... aklında olsun canım.
nuray_dyn arkadaşım sen nasılsın? nasıl gidiyor? ben biraz ağırlaşmaya başladım. rahim ağzı da biraz kısaldı yine bu hafta.. ama doktor iyi dedi.. inşallah şimdiki hedefim 34 haftayı doldurmak. zaten 34 bitince hiç korkmayacağım artık :)
sevtuncum biliyosun ben nidilat kullanmıştım bende baya çarpıntı yaptı ama hemen değil 3 ay kullandıktan sonra etkisi çok ağırlaştı. doktorum bıraktırdı ilacı. kendiimi o kadar kötü hissettim ki kardiyoloğa da gittim.. o da korkma bu ilacı ben kullansam bende de olur dedi. zaten hamile olmak bile çarpıntı yapar dedi. sonuçta ilaç baya çarpıntı yaptı ama yine de mecbur kalsam kullanırım canım. sen de doktor gözetiminde kullanırsın korkma canım.. hem bazı kişilere hiçbişey yapmıyormuş..
canım benim alllahım sana saglık versin zamanında işşallah sag saglim dogurusuncanım merhaba inan her bilgisayarı açışımda doğum yaptınmı diye çizelgene bakıyorum ,bitti be canısı o güzelim yavrunun mis gibi kokusunu içine çek canım, bu arada bende cumartesi detaylı ultrasona giriyorum ama çok korkuyorum her girdiğim ultrasonda kötü şeyler oluyor halbuki bebeği görücem ama genede çok korkuyorum.Hep yatıyorum hala inşallah sonunu senin gibi yaşayabilirim canım.Ben 26 haftayı görsem çok rahatlıcam.
[/U]
ah canım biz onlar için bu kadar çırpınıcez işşallah hayırlı evlatlar olurlar tek istedigim o yaradan hayırlı saglıklı saatli evlatlar nasip etsin işşallahkızlar bu gün dikişlerimin alınması için doktora gittim.dikişlerim çok geride olduğu için doktorum dikişlerimi alamadı.anestezi altında uyutarak alıcakkmış.anne olmak bizim gibiler için ne kadar zormuş
inşallah kalırsın canım.. bende de pco vardı onca tüp bebek tedaviside gördüm daha güçlü iğneler kullandım ama, klomenle hamile kaldım ikinci ayda..klomeni hafife alma yani, bir tane sağlıklı yumurtan gelişsin zamanında çatlasın yeter, konra stres yapma kafanı rahat tut unut gitsin on gün sonra test yap inşallah olur..şartlandırma kendini..
canım 3 ay klomen kullanırken hiç doktorun yumurta takibi yapmayacak mı? eğer yapmayacaksa bence mutlaka yapması lazım. benim eski doktorum da bana 3 ay klomen verdi ve yumurta takibi yapmadı, yapmayınca bende ilk ay kist oluşmuş. 2. ve 3. aydaki klomende bu kisti büyütmüş ve kistim 9 cm. oldu. sonra yavaş yavaş 4 ayda eridi.. bence bi doktorunla konuş canım...
Arkadaşlar, nasılsınız? Biz 3,5 ay önce ev aldık buradan. Bu yüzden, bir de önümüzdeki ay bebeğe niyetleniyoruz diye dua okuttum cuma saati. Şifa dualarını okudular. Okuyan hocaya bahsetmiştim. Tüm evlat sahibi olmak isteyenler için de dua etti. Umarım dularımız kabul olur...
demek açıklığa göre dikiş atılan yer farklı olabiliyor...kızlar bu gün dikişlerimin alınması için doktora gittim.dikişlerim çok geride olduğu için doktorum dikişlerimi alamadı.anestezi altında uyutarak alıcakkmış.anne olmak bizim gibiler için ne kadar zormuş
allah kabul etsin canım...Arkadaşlar, nasılsınız? Biz 3,5 ay önce ev aldık buradan. Bu yüzden, bir de önümüzdeki ay bebeğe niyetleniyoruz diye dua okuttum cuma saati. Şifa dualarını okudular. Okuyan hocaya bahsetmiştim. Tüm evlat sahibi olmak isteyenler için de dua etti. Umarım dularımız kabul olur...
canım benim açılma 2cm kadardı..
eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun.. dualarınız kabul olsun Allah kabul etsin canım..
demek açıklığa göre dikiş atılan yer farklı olabiliyor...
ama hayırlısı olsun...bebekte sende iyi ol gerisi önemli değil...
allah yardımcınız olsun...
allah kabul etsin canım...
evinizde hayırlı olsun güle güle oturun...
Kızlar merhaba hepinize toplu cevap veriyorum, ultrasonum çok şükür iyi geçti, bebek 300 gr olmuş ve dikişimde iyiymiş açılma falan yok çok şükürbugün odamıda değiştirdiler daha büyük bi odaya aldılar beni anlayacağınız biraz daha keyfim yerinde, Allahım 1 hafta daha geçti çok şükür,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?