Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

geçmiş olsun canm dikkat et kendine. biliyorum canım ben buraya yazmaya başlamadan önce geçmişin hepsini okudum toparlanmamda çok yardımcı oldu burası sadece kendim yaşamış gibi hissediyordum o dönemlerde çünkü çevremde hiç kimseden duymamıştım ama burdaki herkes aynı acıları yaşamış ve sonra başarmış. bakalım dr.um çalışmalara izin verecekmi artık çok heyecanlıyım bu hafta hiç geçmiyor sanki birde benim sonrasında hiç tahlil yapılmadı gerçi rahim ağzı yetmezliği teşhisim kesindi ama başka tahlillerin yapılması gerekiyormu acaba haftya dr.umdan istemelimiyim sizler yaptırdınızmı

ilgine çok teşekkür ederim canım, sende çok içten ve samimi duygularınla yazmışsın gelmiş kadar oldun benim için emin ol..insan böyle zamanlarda kendi gibi olan insanlarda daha çok teselli buluyor galiba, en azından ben öyleydim..tiwiksle aynı doktorun hastası olmamız ve tesadüfen burda karşılaşmamız bana çok umut olmuştu..hep o başarırsa bunu bende başarırım diye düşünerek bu günlere motive ettim kendimi..evet ondan haber alamayınca hastaneye kadar gitmiştim, serklajın bana umut olabileceğine açıkcası ilk başlarda çok inanmıyordum, tiwiksle burda kurduğumuz bağ, hemde gözlerimle gerçeği görme isteği beni oraya kadar götürmüştü o zaman..

hakkında hayırlısı olsun umarım sorunsuz alırsın bebeğini kucağına kolayca ve sağlıkla.içini ferah tut allahın izniyle bugünlere geldin en güzelini düşün bundan sonra. tabi bu dediklerim senin için de geçerli güldenaz.
fusbor canım sana da çok geçmiş olsun.sabır rabbimden inşallah bu günlerin mukafatını kucağına alacaksın.

yarencim benimde dikiişlerim cuma günü alınacak.biraz korkuyorum.senden haber bekliyorum.:18:

ben korkmuyorum ama heyecanlıyım, doktorum ben acıtmadan alırım diyor, zaten çok kısa sürecek merak etme dedi, ona güveniyorum, şimdiye kadar söyledikleriyle hiç yanıltmadı çünkü, sonrada buna dayanamazsam doğuma nasıl dayanıcam diyorum kendi kendime, ama ikisinede dayanıcam inşallah, bebeğim sağsalim doğsun ona birşey olmasında canımın acısına razıyım diyorum dişimizi sıkarız öyle değilmi?benden önce alırlar seninkini diyordum senden haber bekliyodum ama önce sıra bana geldi.. ben yarın gelince sana yazarım artık, bakalım doğuma önce hangimiz gidicez..senin ilk doğumun zor olmuşmuydu?

guldenaz ve yaren58 Allah yardımcınız olsun kolay doğumlarınız olsun işallah o sırada aklınıza gelirse bizede dua edin .. bizlerinde duaları sizlerle inş..

amin canım..darısı sizlere inşallah hayırlısıyla..Aklıma gelmek ne kelime hepinizi sayıcam doğum sırasında..sancılarım gittikçe isimlerinizi düşünürüm kimseyi unutmayayım diye belki o arada zamanda çabuk geçer değilmi?:))

tatlım çok saol allah herkesin gönlüne göre versin...adetim gelsin bekliyorum pco var bende klomen verdi doktorum ona başlıyacagım...3 ay kullan dedi 3 ay içersinde bakalım kalabilcemmi

inşallah kalırsın canım.. bende de pco vardı onca tüp bebek tedaviside gördüm daha güçlü iğneler kullandım ama, klomenle hamile kaldım ikinci ayda..klomeni hafife alma yani, bir tane sağlıklı yumurtan gelişsin zamanında çatlasın yeter, konra stres yapma kafanı rahat tut unut gitsin on gün sonra test yap inşallah olur..şartlandırma kendini..

sağol canım..inşallah darısı sana bizden sonra sıra sana geliyor..fusborcuğumu bende çok merak ediyorum inşallah iyi olucak oda, birde özlemi düşünüyorum oda hastanede iyidir inşallah.. hepimiz emeklerimizin karşılığını alıcaz inşallah..Rabbim dileyen hiçbir kadının kucağını boş koymasın, içindede bizleri inşallah..

birde geçen birisi isimlerimizi bilmediğimizi yazmış, benimkini yazayım (sibel)..:)))))

Fadik, bugün bitirdim geçmişin hepsini. Ne günler yaşanmış , bu sayfalara dökülen. İnşallah bizler de yukarıda saydığım arkadaşlarla aynı güzellikleri yaşarız...
maşallah canım demek bitirdin...
ben 615 lerde kaldım ama devam edrim herhalde...
inş canım inş...

banada bu ayın 5 de tam 3 ay bitecek....
demek aynı zamnlarda doğum yapmışız
bende de korku tereddüt var...
ama artık korunmakta istemiyorum...
bizde birde erkek infertiletesi var bu yüzden son hamileliğim 3 senede ancak olmuştu...
bu yüzden fazla korunmak istemiyorum...
bir dahaki ay deneyecek baya arkadaş olduk...
rabbim hepimize kısa zaman sağlıklı hamilelikler nasip etsin...

guldenaz ve yaren sizlere kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum...
rabbim bir avazda kurtarsın...
sağlıcakla kucaklarsınız inş...

yaren hayırlısıyla cevabını bekliyorum .benim ilk doğumum çok kolay olmuştu hastaneye karın ağrısı gibi bir ağrıyla girdim 45 dk.sonra doğum yapmıştım.doğumdan açıkçası korkmuyorum ama dikiş konusunda biraz korkum var:18:çok şükür bu günlerimizi gördük .allahım tüm isteyenlerin dualsrını kabul etsin.

tatlım çok saol allah herkesin gönlüne göre versin...adetim gelsin bekliyorum pco var bende klomen verdi doktorum ona başlıyacagım...3 ay kullan dedi 3 ay içersinde bakalım kalabilcemmi

canım 3 ay klomen kullanırken hiç doktorun yumurta takibi yapmayacak mı? eğer yapmayacaksa bence mutlaka yapması lazım. benim eski doktorum da bana 3 ay klomen verdi ve yumurta takibi yapmadı, yapmayınca bende ilk ay kist oluşmuş. 2. ve 3. aydaki klomende bu kisti büyütmüş ve kistim 9 cm. oldu. sonra yavaş yavaş 4 ayda eridi.. bence bi doktorunla konuş canım...

canım rabbim tez zamanda kızını kucağına alırsın canım. seni görünce kendim için oluyormuş diyorum ya.. sen bizim için örnek oldun canım...dularım seninle...

Bana rahim filmi çekti, normal dedi. Sonra histeroskopi yaptı. Bir de rahim ağzını bujilerle ölçtü. Ama hepsini genel anesteziyle yaptıkları için hiçbir şey görmedim. Ölçüm sonucu demişti rahim ağzı yetmezliğini. Bir de protein s ve c tahlili yaptı. Protein s düşük çıktı. Hamilelelikte troidim düşüktü. Sonra yine baktırdım, normale dönmüş.Bir de idrar yolu enfeksiyonu var mı diye geçen ay baktırdım. Doğumdan sonra kanamam durmamıştı. 45 gün olmasına rağmen adet kanı gibi devam ediyordu. O zaman doktora gitmiştim. Bir kist oluşmuş demişti ve ginera diye doğum kontrol hapı vermişti bir ay sonra gittiğimde geçmişti. Denemeden önce muayene olmanı tavsiye ederim. Ben protein s için ayrıca aspirin kullanacağım adetim bitince başlayacağım canım. İnşallah hepimiz ilk denememizde hayırlısıysa hamile kalabiliriz. Doktorum ilişki için bir gün var bir gün yok şeklinde olsun ve ilişkiden sonra da hemen yıkanma dedi.

guldenaz ve yaren sizlere kolay ve sağlıklı doğumlar diliyorum...
rabbim bir avazda kurtarsın...
sağlıcakla kucaklarsınız inş...

inşallah canım, dualarınıza çok ihtiyacım var, kolay doğumlar dileyin ne olur..darısı en kısa zamanda sizlere bende doğumda hepinize dua edicem..

güldenaz bugün sabah 09.15 itibariyle dikişim alındı.. masaya yatıp kalkmam 5-6 dakika ancak sürdü daha fazla değil inan.. dikişin alındığı hiç hissetmedim gerçekten sadece işleme başlarken vajinaya birşey takıp ağzını sabitliyolarya o canımı yaktı sadece çok heyecanladım o anda birde ama korktuğumuz kadar değil emin ol, çok çabuk bitiyor birde işlemden sonra bir parça gazlı bez koyuyor tampon gibi o biraz rahatsız etti, eve gidince çıkarabilirsin dedi bir parça kanama olur normal dedi bezde biraz vardı o kadar şu anda rahatım, ama psikolojik olarak dikişim yokya ani bir hareket yapsam doğurucakmışım gibi hissediyorum kendimi, dikiş psikolojik olarak güvende veriyormuş bana sanki öyle geldi..
sonuçta çok şükür dikiş maceramız bitmiş oldu..inşallah doğumda hayırlısıyla çabucak ve kolaylıkla olur geçer..Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın..

doğru söylüyorsun samyelicim klomen tedavisinde düzenli yumurta takibi çok önemli,kist oluşumu sık görülüyor, ben haftada iki kez gidiyordum..birkaç kez bendede olmuştu hatta bazen yumurta birden aşırı reaksiyon gösterip yumurtalığın içinde kırılıyor buda kist yapıyor, hemen doğum kontrol hapı kullanmak gerekiyor o zaman..
samyelicim sevincimi paylaşman beni çok mutlu etti.. inşallah tez zamanda seninde güzel haberlerini alıcaz..

canım rabbim tez zamanda kızını kucağına alırsın canım. seni görünce kendim için oluyormuş diyorum ya.. sen bizim için örnek oldun canım...dularım seninle...

Samyeliciğim altında çizelge görünce onun ne çizelgesi olduğunu anlayamamışım. Ben seni de hamile sanmıştım. Ne olur kusura bakma. Dualarımda sen de varsın canım. İnşallah sonraki ay hep birden güzel haberler veririz inşallah.

Artık Allah kurtarsın demekten başka bir şey düşmüyor. Güzel haberlerini bekliyoruz canım ne olur bizi habersiz bırakma.

Bu arada Fusbordan haberi olan var mı? Sanki geçen gün perşembe çıkaracaklar diyordu...

amin canım inşallah. Ayy ne güzel dikişlerde alınmış. Rabbim doğum yaptım demeyide nasip etsin canım.Canım bebekle ilgili şeyleri nasıl aldınız? sen dışarı çıktınmı yoksa başkası mı aldı?

canım inşallah hepimiz güzel haberlerimizi burdan yazarız canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…